Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PandaMonium

őstag

válasz ghostmat #33757 üzenetére

Egy utolsó hsz. ezzel a témával kapcsolatban, aztán szerintem fejezzük be, mert ebből már sok vita volt és ezt amúgy sem itt kéne megbeszélni: Az, hogy alacsony felbontáson nagyobb a proci igény egy tévhit. Semmi köze a processzor igénynek a pixelek számához. A processzor igény pontosan ugyan akkora marad mint magasabb felbontásokon, mindössze a VGA-d több FPS-t képes generálni, így hamarabb fog elfogyni a procid mint a VGA. Teszem azt fullHD -benn van 70fps -ed (természetesen vsync off -os értékekről beszélgetünk), a proci 80% -on pörög, a VGA 99% -on. Ahogy lejjebb veszed a felbontást lecsökken a GPU igény, a VGA-d több framet képes generálni. Mondjuk fullHD helyett sima HD-n tudna a VGA 110fps -t generálni a 70fps helyett, viszont csak 95fps-ed lesz mert már nem a VGA limitálja a procit hanem fordítva. Remélem érthetően magyaráztam, kell egy kis gondolatmenet, hogy felfogja az ember mit miért hogyan. :U

Szerk.: Pont kiszerkesztetted ezt a részt a HSZ-edből mire megírtam a kommentem. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák