- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Az mi,hogy 134%-os GPU kihasználtság Tweakerben.
Ilyet is tud? -
echterion
nagyúr
válasz
bitum3n #19498 üzenetére
Hú, de ismerős probléma, én anno nem tudtam rá megoldást találni, eladtam mindent szőröstül-bőröstül és vettem olyan gépet, amiben nincs igp. Nem tudok sajnos neked segíteni, de érdekelne a megoldás, ha megtalálod, mert mint említettem, én nem tudtam megoldani ezt a problémát.
-
bitum3n
tag
válasz
->Raizen<- #19497 üzenetére
IGPU Multi-monitor disabled, elsődleges a pcie, ez lehet akkor baj?
-
HSM
félisten
válasz
bitum3n #19494 üzenetére
Olybá tűnik nekem, az alaplapi VGA az elsődleges a rendszeredben, így oda teszi a windóz az asztalt. Mivel a bootnál van kép, így a visszakapott VGA-d is tud képet adni, szóval szoftveres a gubanc. De ha csak egy monitorod van, minek megy az alaplapi VGA?
Talán a legegyszerűbb az lenne, ha a tesztelés idejére kikapcsolnád.
-
bitum3n
tag
válasz
->Raizen<- #19488 üzenetére
Esetleg az alaplapi videokari drivere okozhatja?
-
bitum3n
tag
Hali!
Ismét visszatértem nagy örömömre a 7850 miatt...
Ma hozta meg a futár a kicserélt karit. Na most ezzel az történik, hogy bekapcsolom, alaplap logo, majd windows logó meg alatta a töltésjelző, ezután pedig nincs jel üzenet a tv-n...
Ugyanez van a dvi csatlakozójával is..
Van valakinek ötlete? -
viperabácsi
addikt
válasz
Malibutomi #19479 üzenetére
köszi akkor jó választás lehet?
-
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie #19483 üzenetére
Köszi!
Ebből két változat van, a dc2 és a dc2tg. Elég nekem az első? Azt látom, hogy a tg változat egy picit húzva van gyárilag, ez nekem nem ér meg majdnem 8000 ft különbséget szerintem, ha csak nincs valami más különbség is.
-
nubreed
veterán
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mostanában szeretnék új videokártyát venni. Eddig HD7870-ben gondolkoztam, de nyakunkon a 8000 -es sorozat, amiről azt olvastam, hogy elvileg januárban piacra kerül. Várjak még néhány hetet rá szerinteted vagy ugorjak bele a 7870-be? Egy 5850-ről váltanék.
-
Beretvás
veterán
válasz
csucsbicep #19478 üzenetére
vanitt valami basic/professional/advenced.. melyiket futtassam?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
viperabácsi #19475 üzenetére
Twin frozr kb. 50% venti fordulatig csendes, afelett megjōn a hangja, de szinte sosem pörög fel addig.
-
Beretvás
veterán
milyen beállításokkal kellene futtatnom a 3dmark-ot? valaki dobna képet a beállításokról?
-
V.Dave
senior tag
válasz
viperabácsi #19475 üzenetére
terhelve szerintem minden kártya hangos
-
viperabácsi
addikt
Üdv van valakinek tapasztalata Msi Twinfrozr III 7850 2GB videókártyával.Milyen a hangja terhelve?
-
echterion
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19469 üzenetére
Megbízható arc, nekem egy 4870-est gariztatott még tavaly, igaz, eltartott bő egy hónapig sajnos.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
- = Zk = - #19469 üzenetére
Amikor eladtam valamit az aprón,még felhívtam(találkozás előtt) a leendő tulajt,hogy átvertem.
Nem 22,csak 21 hónap gari van a cuccosra.
Próbálok mindig korrekt lenni,de ha vissza próbálnak élni ezzel,akkor én is ideges leszek,azt gondolhatod.
Mondjuk én papír(gari) nélkül nem vennék semmit,de nem kioktatni akarlak persze.
Ezt hívják tanulópénznek. -
Blaise
veterán
Már alig éri meg bazárosoktól és seftesektől vásárolni, pont most decemberben amikor az új gépemet raktam össze azt figyeltem, hogy jó néhány üzletnek bőven sikerült lemennie a bazárosok árszintjére, igy bőven megéri a rendes papiros garancia miatt boltból vásárolni ha valakinek új cucc kell.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
csucsbicep #19466 üzenetére
igen, vele beszéltem sokadikra és utólagosan. telón is beszéltem vele. korrektnak tűnik. leteszem nála a voksomat (Y)
holnap felkeresem, lepasszolom nek ia kártyát és ennyi.(#19467) bombibmw
á, én nem vagyok olyan. de mérges lettem, nekem elhiheted.(#19465) oliba
na az se rossz -
bombibmw
veterán
válasz
- = Zk = - #19463 üzenetére
Akitől vetted a kártyát az kér egy 10-est a gariztatásért?
Két pofon kéne neki,mikor átadod neki és megmondani,hogy minél előbb hozza vissza. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19459 üzenetére
Udi csinálja a gariztatást?
-
oliba
őstag
válasz
- = Zk = - #19455 üzenetére
Én is így jártam, csak én a 7770-es karimmal és ASUS felé. Szerencsére nekem csak annyi hibám van, hogy nem bírja a TOP kártya a TOP órajeleit. 8-10ezres ajánlatot adtak a cserére. Ennyit a garanciáról, ami olyan, mint ha nem is lenne...
-
malacka87
őstag
válasz
Malibutomi #19452 üzenetére
Csak kipróbáltam, hogy mennyi lenne! 1240-en használom azon 8400pontot kaptam a multkor!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kovsol #19461 üzenetére
lehet félreolvastam, nem emlkszem.. előkéne keríteni a priviknél...
azt se tudom, a PH-s eladó mennyi időt vállalt rá... ez sem derült ki... de a jövőben ink kerülöm őt (is)...(nevet direkt nem írok!!)(#19462) darky@
áhh, ne is mond -.-7850-est akartam venni, de a melóhelyem kegyes volt (
) év égén és megáldott. így lett 53k-ért ez a 7870-es. érdekes, mert ment sokáig hibátlanul. aztán frisshangdriver és halálok sora. szal sosem fogom megtudni, mi a gebasz. és hol
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Rátettél még egy lapáttal és véletlenül bele állt egy százas szeg a sok BS után?
Ismerek olyat aki mindent százas szeggel javítana meg és gyertyát részesíti előnyben otthon vicces villanyszerelő lesz belőle.
-
kovsol
titán
válasz
Nehezen hiszem, hogy akkor lett véve a kártya, mert még forgalomba csak márciusban került a 7870.
Codenamed Pitcairn, the Radeon HD 7800 series was formally unveiled on March 5, 2012 with retail availability from March 19, 2012. forrás Wikipedia.Amúgy ilyen korai daraboknál nem is volt BS hiba még tudtommal.
-
Remington
őstag
válasz
pedig akkor még meg se jelent...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Blaise #19457 üzenetére
hát, ez a kártya "elméletileg" 2012. 02. 24-én lett vásárolva.. de már magam sem tudom, mia valós sztori. 3. tulaja vagyok. ez soha nem derült vna ki, ha van papír a kezemben. na mindegy...
sima gari nuku, only gyártói. de vicc, hoyg a gyártói, elismert hibás vga kicserélése is 10kba kerül... ekkorát szopni baszki...darky
első sapphirom ami "önhibából" szart be...
neeem, nem a zafír kéri ap énzt. az aki intézi nekem a gariztatást (ez van)(#19460) Remington
hát akk már végképp nem tudom baszod..
de feladom. játszani szeretnék. összeraktam ezt a qrva gépet, erre tessék. hetek óta "áll"... -
->Raizen<-
veterán
válasz
Ja aszittem azé búcsúzkodol mert bezöldülsz.
(#19459) - = Zk = - Nem elég hogy sz@rt gyárt a mai napig a sapphire még pénzt is kér a gariztatásért? WTF! OMG!
-
Blaise
veterán
válasz
A legtöbb gyártónál nem 2 év gari van? Vagy valami seftestől vetted gari nélkül?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gtx 660 ti projekt?
-
- = Zk = -
félisten
hát, nem vitték el ezt a cart, így marad a filléres gari
vicc....
kicseréltetem, és ezzel a tudattal élek. ennyi. de többet nem veszek terméket PAPÍROS garancialap nélkül... pont az ilyenek miatt!!
na jók legyetek, majd néha-néha benézek
(#19456) darky@
nem vitték el a kártyát -
kovsol
titán
válasz
Malibutomi #19452 üzenetére
Nekem már 1150/1400 melett is 8350 pont befigyel Graphics Score nak.
-
malacka87
őstag
Ennél többet sajna nem tudok kihozni belőle! Gyenge mellé a 6100!
[link] -
zsole84
senior tag
i5 2400 s mellé mennyire passzolna egy 7850 1680x1050 felbontásra? Más topicban is érdeklődtem már, azt a választ kaptam, hogy mehet mellé. Szerintetek? Annyi, hogy multizni nem szoktam, tehát ez nem lenne lényeges.
-
Arkennys
addikt
válasz
patex1983 #19437 üzenetére
Hát, manapság ahogy mesélték, a chieftechek is érdekes belsővel bírnak. Ahol gépem összerakta ismerős, aki szervizes, plusz cégeknek stb őkraknak össze-tartanak karban gépeket, érdekes volt hallani, hogy ők codegennel dolgoznak. Pl egy kitelepített elég szép példányszámból először mindbe chieftech ment, az újabb fajta. Abból jó sok vissza is jött szép sorban, hibásan. Codegeneket pakoltak föl, abból meg elvétve van nekik csere. Mielőtt támadást váltok ki ezzel, ezt ő mesélte, de én hiszek neki, mert nem ma kezdte ezt a szakmát, és ért is hozzá.
Persze tudom, sokak szerint nagyon alja kategóriás tápok a codegenek. De pl én is régi gépemben jópár évig azt használtam, azzal rakták össze, és nem is volt vele bajom. Most is az figyel abban, jó is, csak a gépet nem használom egy ideje az új megléte óta. Gondoltam, kis színesítésnek ezt is elmesélem
Nekem ez a hipro tetszik, van benne anyag, hűtése jó, halk is, az idő majd megmutatja a megbízhatóságát. Eredetileg egy 400 as seasonic-ot szereztem nevetségesen kis árért, totál új megmaradt darabot, csak annak a csatlakoztatása az alaplaphoz volt bajos csatlakozó különbség miatt (nem egyezett a tűszám, ha jól emlékszek a magyarázatra). Így lett a hipro. Na a lényeg, hogy 450-es, és akkor elbír a rendszerrel, főleg úgy, hogy a proci eléggé energiatakarékosnak tekinthető.
-
miresz
veterán
válasz
szalai91 #19439 üzenetére
A procid kihajtja őket. Azt neked kell tudnod melyik tetszik jobban. A Sapphire 7870-ek között elég sok BlackScreenes volt most én azt nem javaslom. Miért csak ez a két márka játszik? Ez jó kártya: Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2
-
szalai91
csendes tag
sziasztok egy kis sekítség kellen...nem tudok választani a SAPPHIRE 11199-16-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION és a POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHV2 HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition szerintetek melyik a jobb választás?
és hogy kihajtja e őket egy fx 6300? -
patex1983
őstag
válasz
Arkennys #19430 üzenetére
Ne legyen, a Hipro tápok nem rosszak, attól, hogy nem annyira nevesek, mint közkedvelt társaik.
Nekem egy Chieftec CTG-450-80P 450W táp viszi ezt a konfigot és láthatod mennyit fogyaszt, igaz ezek monitorostól, mindenestől, konnektorból felvett értékek, de egy kb képet adnak. -
szijartg
őstag
srácok.
megérné egy megjelenés után nemsokkal megvett sapphire 7870-et lecserélni (nem BS-es, legalábbis nem jelentkezett nálam a probléma) egy gigabyte 7970-re némi árkülönbözettel?3770k-hoz.
pénzt még nem tudok -
gyuszaa
őstag
válasz
Arkennys #19430 üzenetére
Nem fogsz csalódni, ráadásul tartalék is marad benne ha tuning felől nézzük. Mint, hogy te is írtad későbbiekben még egy plusz pont, és 7870 szintjét nagy valószínűséggel eléri az összes 50-es. Nem beszélve garancia, fogyasztás, teljesítmény és eladhatóság szempontjából. Nem mellékes továbbá GCN technológia és a nagyobb vram. -
Arkennys
addikt
válasz
gyuszaa #19429 üzenetére
Szuper, köszönöm. Akkor már nincs is félelmem ezügyben, és várom a kártyát. Kíváncsi leszek, hogy teljesít, de ezek alapján bőven túlszárnyalja majd az eddigi 6670-emet. Már az is meglepő volt, mennyivel többet teljesít pl a fentebbi kép alapján a 7770-es kollégájánál. Köszönöm mindenki segítségét!
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #19426 üzenetére
Úgy emlékszem 78% os a hatákonysága, etc. Egyébként nem nagy szám, de egyelőre ennyire futotta. Majd később keresek valami másikat, ha indokolt lenne. Nem futja közkedvelt Chieftech-re vagy FSP-re most
De eszerint akkor csak csak elbír vele.
gyuszaa: Az akkor tisztességes
Akkor eléggé biztonsági tűrésezett szám szerepel a gyártói oldalon... Innentől azt hiszem nem aggódok ezen
Az számít, hogy OC-s kiadású kártyát kapok?
-
Arkennys
addikt
válasz
#77081088 #19421 üzenetére
Jártamban keltemben gondolkoztam, a gyártói oldalon 500w teljesítmény igényt írnak a várt kártyára, de állítások szerint egy 450-es is vinni fogja (az van nekem is a gépben, 450w-os Hipro). Mivel a Llano nem egy áramzabáló, ezért igyekszem elhinni a dolgot. Szerintetek gond nélkül el fog menni akkor is ha ráfekszik valami játék-alkalmazás a videokártyára, és kéri neki a kakaót?
-
-
Usul
tag
válasz
gyuribácsi88 #19350 üzenetére
Köszi! még tegnap megoldottam...
-
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #19420 üzenetére
Na ez viszont érdekes és elég konkrét példát mutat. Olyan bő 50% különbség...nemsemmi. Főleg, hogy esetleg az én procim, bár nem erőbajnok, de talán-remélhetőleg hangyabokányival jobban ki tudja használni, ha órajelet átdobom 3,4 re. Catalyst annyit enged a túlhajtásra most, és bár van rá nagyon jó kis hűtőm, feszültségekkel nem bűvészkednék, mert nem értek hozzá, maradok az ilyen egyszerű dolgoknál. Köszönöm az utánajárást (bauernek is
), informatív volt. Figyelembe veszem a dolgot, még alszok rá egyet.
-
Arkennys
addikt
válasz
#77081088 #19417 üzenetére
Nem arról van szó részemről, megéri e vagy sem. Ez még így olcsóbban, 40 ért szerezve (a 7850 1GB-os) több, mint amennyit számoltam most kártyára, éppcsak így is kijön az ára. De mivel zsírúj, garanciás stb, úgy voltam vele, rendeljük meg, mert olcsóbb, mint a rendes bolti ára. A 2GB-osra ha már csak 5el is drágább, már nincs pénzem, így is fejem veszik lassan a túlköltekezés okán. Azért érdekelt, hogy mivel járok jobban, avagy a 7770 nél azért észrevehetően jobban elleszek e a 7850 essel egy nem erőgép A8 3870k-val 3,3-3,4 Ghz-en. Mert egyik kolléga ajánlott cserét 7770-re, valamennyi ráfizetéssel, amivel nyerhetek vissza némi pénzmagot is, ha túlrendeltem magam kártyaügyileg. No most bőven kifejtettem a dolgot
Monitorból meg ilyesmi felbontású marad majd egy jó ideig a dolog, majd gyanítom kb új konfigom lesz már, mire futja egy olyan monitorra, amin HD-ben gondolkozhatom.
-
Chapel
addikt
Sokáig filóztam hogy vegyek-e nvidiát physx miatt, de pár napja már sikerült Borderland 2-nél aktiválni cpuból. Fergeteges! Simán viszi így is a gépem maxon és nagyon jó móka. (szép hogy mindössze egy számot kell átírni hozzá)
Most vérszemet kaptam, keresem a többi játékot, eddig Batman AA-t találtam még, de ott még kb alig van valami.Mafia 2-re írták/írják hogy be lehet kapcsolni ott is, de nem jövök rá hogyan.
Tolja még valaki physx-el közületek, esetleg más játékok ahol szintén megy?
-
törölt tag
-
kovsol
titán
válasz
Arkennys #19414 üzenetére
7850 1GB is erősebb és időtállóbb mint egy 7770. Kis felbontáson meg szűrőket érdemes betolni úgy is, szóval oda meg jól jön a gpu erő.
Amúgy meg ha már megvan a kártya ne rágódj ezen hanem használd! Összes játékot fogja vinni max grafikán a kártya, ha bírja a gép többi része is -
Arkennys
addikt
Hát, 7850 ből egy 1 gigás gigabyte OC-s jön majd, amit sikerült olcsóbban megszereznem, ezért lett ez az eredetileg tervezett 7770-helyett. De elbizonytalanított kicsit az azóta folyt beszélgetés, hogy mennyire tudná kihasználni a gép az előnyeit. Ugyanakkor mondta valaki azt is, hogy nem baj ah ezt rendeltem, később proci és lap cserével maradhat ez a kártya már, ennyiből tekinthető befektetésnek. Most viszont már azt látom itt, mennyire kevés az 1 giga ram benne. Szóval ezért érdeklődök, és még gondolkozok ezen is, megtartsam e a 7850 et avagy elbizniszeljük egy 7770-re.
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Malibutomi #19408 üzenetére
7850-nél meg már túl kevés? Értsük most úgy, amire kérdeztem, ha valaki nem full HD ben játszik, pl. Érdekel a téma, úgyis tanulni járok ide
-
Arkennys
addikt
válasz
csucsbicep #19405 üzenetére
A dolgokat nem full HD ben játszva azért egy ideig még az 1GB ram is helytáll, nem? (legyen szó 7770 ről vagy 7850 ről)
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest