Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
belinho #19298 üzenetére
Ott tévedtél akkor, hogu ez nem a videókártyá, hanem radeon topic. Én sem írkálom a gtx660 topicban hogy a radeon jobb, nv gyenge.
Ahhoz képest, hogy nincs szándékodban offolni, gyakorlatilag csak off hozzászólásod van itt.
Azzal semmi baj nem lenne, ha leírod a tapasztalataid, ha szóbakerül olysn téma, de hogy 90%-ban a :"gtx660(ti) a király" a hozzászólásaid lényege, ebben a topicban, az bevallom már kicsit zavaró. -
belinho
senior tag
válasz
Malibutomi #19295 üzenetére
Én csak az igazságot írom le, ha valami bántja a szemem, akkor hozzászólok!
Ti itt többnyire csak azt írjátok meg a videokártyás topikban is, hogy vegyél Radeont, mert zsír!
Mezei nyúl átjön ide, azt nem mondjátok neki, előfordulhat Zero core hiba, mikrolag, black screen, de radeont vegyen akkor is, mert nektek az van!
Meg így veri az NV-t meg úgy veri meg 7870 az 660Ti szint, meg a 7850 erősebb a 660-nál, holott ez nem így van.
Nincs szándékomban offolni- de ahányszor idejövök mindig ez megy itt!Alpachino!
Én csak erre reagáltam:
"itt egy teszt amibe szerepel egy 7870 MYST, egy sima 7870-es és egy 660ti.
hát a sima 7870 és 660ti közt nincs sok különbség"
Egy ref 660-as 915mhz, míg egy out of box 660Ti boost nem! Mindkettő 660Ti, de a boost-os sokkal gyorsabb! És ilyenkor még memóriatuning és core tuning nincs is.
Innen látszik miért adja a 7950 árában az NV a 660TI-tHSM!
Hozzászólásodból látszik te egy szakértő vagy, ha jobban leírod mint én akkor gratula! -
Blaise
veterán
válasz
Jhonny06 #19276 üzenetére
A kolléga PhysX-ről érdeklődött, arra próbáltam reflektálni, hogy nem biztos, hogy megéri a két kártyás dolog, te kezdted egyből védeni az AMD-t
Ahogy felettem nagyon jól megírták mások is, az éremnek két oldala van, akinek CUDA kell az Nvidiát vesz, akinek jó DirectCompute teljesítmény kell az AMD-t.
Olvass vissza a topicban, a Sapphire 7870-ek BS hibája elég rossz fényt vet a 7870-es szériára, ezért is váltanak sokan most Nvidiára, akiknek korábban eszükbe se jutott, erre külön rájátszik az, hogy fentebb említett üzlet néha elég nagy árengedményt ad az NV kártyákból, az ilyen akciók miatt közel sem annyira tragikus az árkülönbség, mint azt itt sokan hiszik.
Persze ilyenkor aki résen van, az berendel párat, és szépen az aprón értékesíti +4-5k-val többért, de ez már másik történet.
-
Jhonny06
veterán
válasz
belinho #19281 üzenetére
Világos. Az a baj a 660Ti-vel, hogy gyengén kezeli az AA-t, csak ez a tesztekből nem derül ki, mert általában nem használják. Emellé társítod a gyors procit és a legalacsonyabb FPS értékek is túl magasak lesznek. Eredmény: [link] Na, a nagy fícsörként bemutatott adaptive v-sync kvázi egy hibát próbál elfedni.
-
Sondi1986
addikt
itt egy teszt amibe szerepel egy 7870 MYST, egy sima 7870-es és egy 660ti.
hát a sima 7870 és 660ti közt nincs sok különbség.
[link]
Az alsó 2 grafikont nézzétek mindig. -
belinho
senior tag
válasz
- = Zk = - #19279 üzenetére
Adaptive V-sync:
Nem elég csak a képváltási sebesség növelését hajkurászni. Az NVIDIA egy másik újítása is segít az ultrasima játékban – az Adaptive Vertical Sync. Ez a technológia a VSync jelet szabályozza dinamikusan az aktuális képváltási sebességhez a maximális játszhatóság érdekében.
Lényegében teljesen folyamatos játékmenetet kapsz!Jhonny06!
Sima 660 és 660Ti is tudja nem csak a 670! -
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = - #19279 üzenetére
Marketing. Ha NVIDIA-t akarsz, akkor 670-et vegyél, ne 660Ti-t.
-
belinho
senior tag
válasz
- = Zk = - #19275 üzenetére
Azért mert sokan el akarják adni, és van kínálat bőven!
A 660Ti-ból meg kevés van, szóval aki mindenképp olyat akar az inkább még így is megveszi, mert a bolti árnál olcsóbban megkapja.Jhonny06
Az NV-nél meg van Physx, Cuda, Adaptive v-sync ....stb, ami AMD-nél nincs, szóval az éremnek két oldala van! -
Jhonny06
veterán
válasz
Blaise #19268 üzenetére
Te irkálsz olyanokat, amiből arra lehet következtetni, nem én.
Alapból nem értem, hogy miért jössz ide és ajánlgatok a másik kártyát, ez nem az a topic.
Sehol nem kapsz 660Ti-t 1-2 ezerrel drágábban, legalább 10k a különbség (pl. ahol én vettem) (most nem használt kártyákról beszélgetünk remélem). Arról nem is szólva, hogy a 660Ti eléggé lemarad pár dologban a 7870-hez képest (DirectC, OpenCL, dupla pontosságú lebegőpontos számítások). Úgy jelenleg ez a helyzet.
-
belinho
senior tag
válasz
- = Zk = - #19270 üzenetére
Szuperszerdán 63K volt a Gigabyte 660Ti, aprón is van 3db, olcsóbban adják jóval de még így is nyernek rajta, szóval aki résen volt az jól járt!
Kovsol!
Az NV-nek megkellett ezt lépnie, mert az MSI és az EVGA túlzásba esett a tuninggal a Lighting meg a Classified vga-k esetén, szóval előbb utóbb az AMD is lépni fog ez ügyben! -
kovsol
titán
válasz
zserbox #19271 üzenetére
Szerintem NV melett szól az is, hogy nem igazán hallottam arról, hogy ők mikro laggokra panaszkodnának. (megjegyzem én eddig AMD kártyával se érzékeltem ilyet) A frame latency egyenletesebben alakul NV kártyákkal. Szerintem +10% pénz amit megér max ez a teljesítményt nézve. 7850+10% 660, 7870+10% 660Ti. Viszont NV kártyáknál jóval nehezebb kifogni jól tuningolható példányt ahogy figyeltem a fórumot. Gondolom ez arra vezethető vissza, hogy az NV korlátozta már a feszültség állítási lehetőségeket.
(#19274) belinho ezzel az a gond, hogy ha tegyük fel nekem egy héten belül szükségem lenne egy VGA kártyára, akkor kicsi az esély, hogy majd megint le lesz árazva 63k -ra a 660ti.
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #19270 üzenetére
egyszerű:
mindennek meg van az ára ha kell a physx akkor vagy veszel nvidia-t vagy babrálsz ilyen physx-es 2. kártyával.
ha megéri a plusz feleárat akkor veszed ha nem nem.
a bolti árakat érdemes összehasonlítani és nem a hardveraprón az egy-egy alkalmi vételt vagy kézalól mismást.
szerk: ez ilyen általános flame lezáró akart lenninem kimondottan válasz
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Blaise #19268 üzenetére
de résen kell lenni, és szinte a 7870-nél 1-2ezer Ft-al drágábban meg lehet venni egy 660 Ti-t.
Isten ments a flémtől, de....
most őszintén, ki az a "hülye" aki bő 10k-val olcsóbban adná?! senki. egy nagyon jó cimborám sem hajlandó 66 alatt odaadni a 660Ti-jét.... 7870 meg már 60 alatt rohangál szépen... ugye a sima 660 meg nem rúg lasztiba jelen esetben -
Blaise
veterán
válasz
Jhonny06 #19266 üzenetére
Elég rosszul érzed, nem vagyok egyik oldalnak sem rajongója, racionális alapokon vásárolok kártyát, de te viszont AMD fan vagy ahogy látom.
Ha valaki PhysX mániás, akkor nyilván vegyen NV kártyát. Jelenleg az a helyzet, hogy az AMD olcsóbban adja ugyanazt a teljesítményt, de cserében könnyen belenyúlhatsz a BS hibába, senkinek nem hiányzik a több hetes garanciális procedúra. Az NV kártyák normál bolti ára tényleg horror, de résen kell lenni, és szinte a 7870-nél 1-2ezer Ft-al drágábban meg lehet venni egy 660 Ti-t.
-
zserbox
őstag
na én kinyírtam a gépemet szal oldéj olnájt itt fogok kotyogni a topikban
-
kovsol
titán
válasz
Beretvás #19261 üzenetére
A te alaplapod 16-4 felállást tud. Ennyi, nincs mit magyarázni rajta. És SLI -t nem is tud.
(#19265) Razer6666 tuti, én használtam 3870CF -t 970 -es alaplapban és 16-4 felállásban ment. Ezt támogatja a chipset.
Alaplapod leírása szerint is:
1 db PCIe 2.0 x16 (kék)
1 db PCIe 2.0 x16 (x4 mode, Fekete)
Azért írja a másodikra is hogy x16, mert teljes hosszúságú kártyát bele tudsz rakni, de valójában csak x4. -
-
Beretvás
veterán
Nah valaki elárulj nekem , hogy ha csak physx-re teszek be egy karit akkor is leveszi a pci-t 4x es re?? vagy ez csak sli /cf nél csinálják a lapok?
-
Blaise
veterán
válasz
- = Zk = - #19257 üzenetére
Sima 660-at 50 ezer környékén ki lehet fogni, az már egy teljesen korrekt kártya, de szerintem ha feljebb akarsz lépni, akkor a 660 Ti-nek van igazán értelme, 65 ezer körül lehet szerezni, a bolti 80 ezres ár nem mérvadó.
-
csoty
aktív tag
válasz
Elvileg a 660 a 7850/7870 közelében mozog
-
zserbox
őstag
válasz
olyat nem fog tudni tekintve hogy ami teljesítményben egy szinten van az drágább amúgy 660ti
-
Beretvás
veterán
Másik kérdés ha csak physx-re teszek be egy második karit akkor is le fogja a pci sávszélességet venni??
Blaise: kell a fenének, én amd fan vagyok... csak lenne egy ilyen kari olcsojé és mondom lehet megvenném ha működne a dolog rendesen..
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976 #19236 üzenetére
Ár/érték arányban a 7870 jobban megéri, de ha van rá pénzed, akkor persze, jobb a 7950.
Szerintem nem feltétlenül éri meg a különbözetet, de te tudod, hogy mennyire szereted kimaxolni a játékokat, meg ilyesmi. Még 1080p fölött is szépen visz mindent, ahogy nézem. Meg sokkal időállóbb, egy darabig biztos nem kell majd lecserélni.
-
Beretvás
veterán
Egy GeForce 9800 GX2 elég lenne a 7870 esem alá physx-re??
-
Size83
csendes tag
-
Size83
csendes tag
válasz
Sondi1986 #19226 üzenetére
Rajtam van a BS para. Pillanatnyilag úgy vagyok vele hogy soha többé Sapphire.
Pedig rengeteg Sapphire kártyám volt 4870-től kezdődően... Nameg úgy olvastam külföldi fórumokon, hogy néhány kártya rakoncátlankodik "in boost".
Erre az MSI re csak azért esett a választásom, mert színben passzol az alaplapomhoz. -
Sondi1986
addikt
válasz
- = Zk = - #19231 üzenetére
Nekem is 80-100% közt ugrál a GPU használata. De leginkább akkor esik le ez a szint mikor a pálya szélén állok és a pálya fele nézek, észre veszem hogy az FPS le esik 40-50FPS-re.
De a proci 50-60% teker.
6 szálon már 70-80%
De vannak pályák ahol végig 100% teker a GPU.
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #19241 üzenetére
Inkább szopsz vele, minthogy pár órán át játssz hang nélkül? Te tudod. Persze tudom az e-pénisz statisztikádat biztos rontaná battlelogon, amit igazából kutya se néz meg rajtad kívül
mod: Vegyél 500Ft ért egy USB hangkártyát akkor és próbáld ki azzal. Nekem is van itt egy vésztartaléknak a dobozban.
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #19238 üzenetére
Tiltsd le a hangkártyádat (ha alaplapi akkor a biosban, ha kártya akkor vedd ki) és próbáld meg úgy. Laptopomban amúgy minél újabb drivert raktam fel a hangkártyához annál szarabb lent! A gyárilag hozzá kapott CD ről telepítve meg tökéletesen működött minden.
Én amúgy a VGA kártyát használom hangkártyának is és hdmi-vel van kivezetve a hang a gépből a képpel együtt. Majd a tv kimeneteire van kötve a hangfal. -
-
janes1976
őstag
Gigabyte 7870 OC vagy Gigabyte 7950 OC? Most néztem, 15e a különbség. Megéri a különbözetet?
A GIga hűtése nekem jobban teccik.
-
bombibmw
veterán
válasz
- = Zk = - #19233 üzenetére
Jó,hogy most jössz rá a megoldásra,mikor garira adtad a fejed.
mrhitoshi:
Nekem hozott nem kicsit(előtte beta3) és meg is oldotta a microlag problémáimat minden játékban. -
mrhitoshi
veterán
Amúgy hoz látható javulást a legújabb beta driver ?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mrhitoshi #19232 üzenetére
hát, ha majd megjön a gariból, akkor kipróbálok több gémet is....min 2 hét
de nem mellesleg most kaptam szívrohamot, mert sztem nálem nem BS van, hanem a ealtek szórakozik. abbl gondolom, hoyg egy mediaplayer kiírja, hogy nem tudja lejátszani az adott zenét. holott 500 mp3ból kell neki random lejátszania nótákat. websúgó is azt javasolja, hogy tegyek fel friss hangrivert.. dehát a legeslegfrisebb van fent
agyfact kapok ha copat a ríltek .... -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #19228 üzenetére
Nem halnál el. Én viszonylag sok játékkal nyúzom a 7850-et, mellette egy PH II X4 van ~3,8 GHz-en, és eddig nem nagyon találtam olyan játékot, ami nem futott volna szépen FHD-ban, normális, ésszerű beállítások mellett.
Max Payne 3, Far Cry 3 szépen fut. Crysis 3-mal sincs baj, pedig rajta van a 4x MSAA. A sok CPU erőt kívánó játékokkal meg nem nagyon szoktam játszani, magyarán előbb jelentkezne GPU limit nálam.(#19230) Size83 : Az AA kell mindenhova. Majd ha 19"-on lesz UHD felbontás, akkor talán nem. Persze ez egyéni vélemény.
-
Size83
csendes tag
válasz
Az elhalós résznél kell kikapcsolni az AA-t, és megint megy minden mint a karikacsapás.
Ekkora felbontásokban már 2XAA is kielégítő. Mondjuk nem egy 24 colos 1680x1050-es monitoron. -
Sondi1986
addikt
válasz
Nálam meg pont BF3-nál érzem azt hogy nem minden pályán hajtja ki a VGA-t a FX8120 4,2GHz-en.
Próbáltam 6 maggal 4,6-on ott is észre veszem.
4 szálon még nem próbáltam.
-
Size83
csendes tag
válasz
BRIKLY #19225 üzenetére
Azt mondom amit tapasztalok egyszerű user-ként: Elég az FX a 7850-alá és nem szakad bele. Ahogy kovsol mondta is, lehet hogy nem egy magon (PL Witcher egy vagy SC2, mert ott van fps drop gazdagon
), de amikkel én próbáltam azokban a játékokban ilyen processzorhasználat mellett is 95-98% GPU kihasználtság van, mikrolag, meg fps drop féle mizériák nélkül. Hajtja ahogy a nagykönyvben meg van írva.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Size83 #19205 üzenetére
Helyedbe ezt venném míg van: SAPPHIRE 11199-20-20G HD7870 2GB GDDR5 BOOST LITE
-
Size83
csendes tag
válasz
kovsol #19221 üzenetére
Sok játékkal nem játszottam még rajta, BF3, BO2, CoD4 azok amik belefértek a BS-ezgetés előtt és ezek alatt simán elég neki. Azért a cf hez természetesen én sem alap órajelekre gondoltam. Tisztában vagyok a processzor képességeivel. Nekem is i5-i7 volt az alap koncepció, de sajnos most anyagilag nem fért bele egy jobb vga-val együtt. Így inkább FX-et vettem, mint hogy 7770 legyen mondjuk egy i5 alatt.
Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy 1680x1050 a monitorom felbontása, de ahogy teszteket nézegettem maximum 5-10 fps különbség ha van az 1920x1080 felbontáshoz képest, ezért mertem ilyen bátran nyilatkozni. -
kovsol
titán
válasz
Size83 #19219 üzenetére
BF3 ban szerintem kihajtja, de sok helyen nem elég neki. Alap órajelen biztos nem. Mondom úgy, hogy FX6100@4Ghz nálam sok helyen kevés volt és ezért váltottam i5 -re. Főleg ott kevés ahol kell az egy cpu mag ereje és nem hajtja meg mind a 6 -t. Starcraft2 ben pl egy hd6850 mellé is kevés volt. Mondjuk az a játék csak 1 magot használ.
(#19222) - = Zk = - kicsit magad ellen is beszélsz, mert neked is FX procid van. Mondjuk egyik barátom nagyon minimál költségvetésből akart viszonylag időtálló gépet összerakni és végül egy fx6300+7850 páros lett neki összedobva. Főleg BF3 amivel játszik.
-
Size83
csendes tag
válasz
->Raizen<- #19218 üzenetére
Fene a gusztosod.
-
Size83
csendes tag
Nekem FX6100 volt alatta 3300 MHz-en (mígnem jött a BS), és 30% processzorhasználat mellett kihajtja a 7850-et.
Szerintem elég kettő alá is.
A helyedben viszont én is tápegységen gondolkodnék inkább. 15K ért mondjuk egy Cooler Master GX Lite 600-as jó alapja lehet egy stabil konfignak. És aztán jöhetne az CF.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
miresz #19191 üzenetére
már nincs, szűz oprendszer
(#19192) Jhonny06
nem tudok mit tenni. bennelehet az is apakliban, hoyg az alaplap... de az nem generál BS-t, gondolom.igen, a Ti.. azt javasolják. de a pénzemhez a sima 660 lenne a nyerő. max később abból kettő. mert ugye a CF az SLi, de dupla póver
-
kovsol
titán
Nálam 7850 ultrán is jóval gyorsabb volt az i5 procival, bár lehet a 2GB ram ott már előny volt az én kártyámnak.
Az a táp meg orosz rulett teljesen, ha elpukkan akkor valószínüleg valami vele együtt fog dögleni a gépben. Jó esetben csak alaplap megy vele, rosszabb esetben minden. -
Dyrg
aktív tag
Hali!
Nos leírom az eddigi tapasztalatomat a Sapphire 7850-es dual X-es 1gb -os (11200-16-20G) kártyámról.
Először kicsit fostam, hogy egyáltalán elindul-e, Asrock G41-es lapban e6300-as dualCore-s procival, no meg a Codegen 450-es táppal, de megy. A procit meghajtottam 2.9ről 3.5ig, a 4gb ddr3 -as ramok így mennek 1300Mhz-en Cl7-en. A kártyát 1000/5000-en használom (csak a teszteléseknél, amúgy nincs értelme nekem húzni tudom...
BF3-nál 1920-as felbontáson High beállításon megy 50fps körül, GPU 60-65%, a ram 750mb eszik. Ultra felbontáson kihajtja GPU 98%, fps 35, ram 950mb.
Eddig BS-el nem találkoztam (kop-kop), a hűtése nagyon jó!!!, 41500Ft-ot szerintem megért, jobban jártam mint ha 30ért vettem volna egy 7770-est...Majd később akarok venni egy amd fx 6100-ast az már talán kiszolgálná, sokkal többet nem akarok már költeni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
janes1976 #19194 üzenetére
Ilyen profilt csinálhatnál a VTXnek.
73foknál 40% 80 foknál 45%os ventiprofilt, 35fokig pedig 25%. -
miresz
veterán
válasz
Size83 #19205 üzenetére
Múlthéten szereltem be egy ilyen kártyát,egy gépbe,kérésre. A tapasztalat annyi,hogy a hűtése elég zajos terhelés alatt. Mást nem vettem észre.
mr bauer: Én is ezzel szenvedek.
Esetleg itt megkérdezhetnéd Nagy Everest / AIDA64 topik ha jutottál valamire értesíthetnél. (Sajnos most nincs időm oda írni,mert megyek el itthonról. )
-
törölt tag
Sziasztok!
ETOM fórum társ említette itt hogy lehet adatot monitorozni az aida64-el is msi ab-n keresztül. Sikerült is beállítanom hogy kiírja az adatokat,de nem tudom átnevezni őket. Nem tudok nevet adni nekik így viszont csak az értékeket mutatja.És sorrendet sem tudok állítani. Valaki próbálkozott már ezzel? Sikerült jól beállítania a szoftvert?
Köszi! -
Size83
csendes tag
Ha visszatér a Sapphire 7850 a garanciáztatásról egy ILYEN 7870-re szeretném cserélni. Esetleg tapasztaltok valakinél a kártyáról?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Filmvilág
- Analóg fényképezés
- Sorozatok
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Eladva ! ! ! ASUS ROG GTX 1650 4gb DDR5 1x6 PIN !
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest