Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nincs sajnos, senki sem írt WDDM drivert Voodoo-hoz, a Win10 csak a Basic Display Adaptert teszi fel.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Ezért lenne jó egy olyan bridge chip amely adja az extra sávszélt agp oldalról és nem sima pci-re fordít hanem egyből pcie-re."
ha valakit érdekel ez technikai paraméterekre lefordítva lényegében annyit jelent hogy készíteni kell egy 66MHz-es PCI buszt. ez nyilván mondjuk a GART kérdését nem oldja meg de ha elfogadjuk hogy a kártyánk csak PCI módban megy (amit szabvány szerint tudnia kell) akkor megoldható egy egyszerű bridge chippel érdemi bottleneck nélkül, én pl a fent emlegetett SCSI HBA-n lévő PEX8114-es PLX chipet vetettem fel, ez bírja azt a sávszélt ami egy AGP 2.0 kártyának kell, az upstream linkje 4 PCIe sáv. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ezzel ugye az a baj hogy maga a chip nem tud PCIe-t szval mindenképpen kéne rá valamilyen fordító. mondjuk egy 66 MHz-es PCI busz 4 PCIe sávból, na az nagyot menne

engem amúgy inkább az érdekel, hogy maguk ezek a "raktáron maradt" VSA-100 chipek vajon beszerezhetőek-e valahol -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szvsz egyre ritkulni fognak.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Felvesz custom ordereket a csóka, nekem kifejezetten PCI, 128MB és HDMI volt a kívánság.
Sajnos ahogy előbb említettem, várni kell.
A V3-ak egyenként többet érnek mint egy V2, szóval ne csinálj hülyeséget. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi hogy fáradoztál vele. Az előző lap+proci kombónál nálam is befigyelt a terheléshiány, és a még alacsonyabb eredmény. A 450Pro+3800X variációnál már beterhel némileg. Az első settel, turbo off+manual tűrhető, turboval tudtam 90k fölé menni. Persze csak feeling jelentősége van, mivel a retro programok jól futnak terheléshiányos környezetben is ezeken az overkill gépezeteken, legalábbis amelyik elindul, de nagyrészük megy.
Csak kíváncsi voltam, úgynézki konfigfüggő, meg tényleg lehet hogy a Win11 is másképp viselkedik már itt, mint a 10.
999- nél többet nem ír, de számol az e feletti FPS- ekkel is. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem vitatom.
Acer Extensa 5630EZ-ben (SATA2) simán jó a Kingston SSD NOW! 300V (első széria, nem a butított kiadás még), ugyanez vidáman ment a Thinkpad T61-ben is, pedig az SATA1-es régebbi vezérlős.
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én is rendeltem múlt héten egy kínai lapot, remélem nekem is bejön majd.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csúcsragadozó ! Ha lesz időd futtassál már rajta egy 3DM2001- et, lefut Win10 alatt, bár az eredmény kisebb mint XP- vel. Nálam a jelenlegi setekkel a Zen 81171- et hozott.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A nagyxeon géped akkor milyen is ?, lap ház, stb. A kínai desktop lapokkal voltál sokáig, akkor azok nem jók ? Vagyis desktop lap szerver chipsettel...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az is lehet hogy fesz csúcsokat írtak, vagy Watt
Próbálom keresni az előzményekből, de csak a VRM speceket találtam meg eddig, kár hogy bezártam azt az oldalt. Táblázat volt, melyben procik és lapok sorakoztak, a megfelelő kombinációk esetén pipa a cellában. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát, a TDP nem is a fogyasztást fejezi ki emlékeim szerint. Hanem egy olyan - elektromos eszköz által leadott hőteljesítmény - amire a hűtést méretezni/tervezni illik.
A fogyasztással ugyan párhuzamban mozog, de közvetlenül nem fejezhető ki belőle egyértelműen, és ahogy írtad unlocked CPU-nál nem is értelmezhető mivel dögrovásig lehet kínálni a cuccot.
Amennyire nézem, a 2 CPU gyártó máshogy számítja ezt az értéket és tuti nem a csúcs van megadva hanem egy nagy átlag (osztályba sorolás) amibe a legtöbb chip belefér biztosan, ha több jelentősen eltérő chip (CPU) van akkor szükség szerint létrehoznak annyi osztályt amennyi kell - mert hát ugye valahová mindent be kell sorolni.
No persze ez csak az én meglátásom, várom az észrevételeket és korrekciókat.
#83843frescho: ilyen szépen nem tudtam volna kifejteni soha.
FX: igen, és sokan nem értették hogy hogyan megy el egy 6 magos Thuban 125W TDP-vel gond nélkül, míg ugyanabban a lapban egy szintén 125W TDP-re besorolt FX8xxx meg throttlingolt a VRM elégtelensége miatt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azt a C64 joystick portos hang digitalitálót én is megépítettem annó. (1992)
Talán 2bites felbontást tudott. Pár mp-t lehetett digizni.
Hobby elektronikánál (Dózsa Gy.-Jobbágy u. sarok) vettem a NYÁK-ot. Keress rá régi Rádiotechinkában/Hobby Elektronikában. Ott szokták listázni milyen kitek voltak/mennyiért. Cikk is szokott lenni róluk kapcsrajzzal/NYÁK tervvel.
Itt egy hasonló: [link]
Szerintem inkább a 4bites, user portos változatot építsd meg.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Engem inkább az érdekel, hogy ki milyen thermál pad, gap padot használ pl. VGA-knál.
Pl. az eredeti olyan koszos, hogy nem lehet vele mit kezdeni....Van vallami a vga ramokra, hogy 1-1,5-2,0mm? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó kis project lesz. Win9x mellett menteni szoktam, miután kialakult egy viszonylag belakott rendszer. Disk to disk vagy disk to image- be. Ha megborul, akkor pedig először a jV16PowerTools- al szoktam helyrehozni, ez rendszerint sikerül, de volt hogy nem, akkor visszaállítom a mentett képből.
Driver leszedés, váltás után látható a jV16PowerTools- ban hogy még mindíg ott van a régi részlegesen , amiatt is kedvelem, mert evvel csontra meg lehet szüntetni a maradványokat is, melyek tapasztalatom szerint bezavarhatnak.(#83572) Czo : sztem is könnyű váltani alatta a hardvert, ráadásul Win9x alatt a boot eszköz kapja mindíg a C: betűjelet, így az sem kever be. XP alatt már lehet ebből bonyodalom. Win98 inkább már csak akkor borul meg, ha tényleg sokféle, esetleg különleges, egymást ütő driverekkel tele van vágva. Bár SS7 esetén könnyebben behal, az a driverek verzióira, telepítési sorrendekre is érzékeny. BX, 815, 939, 775 lapokkal használva már sokkal kevesebb a probléma.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
815EP, Pro133T résznél csodálkozom, hogy nem zuhan szét váltásnál.
Nekem anno a '98-al az egyik legrosszabb tapasztalatom az volt, hogy minden hardverváltozásra összedőlt
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Yepp, limites a registry max merete 9x-ben. A WinME peldaul a boot folyamata kozben, mar automatikusan es mindig futtatja a scanreg/opt -ot, tobbek kozott ez az egyik featureje hogy az legyen a legjobb 9x. Ha nem hereltek volna ki belole a full DOS modot nekem is az lenne a retrogepen.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kész csoda, hogy egyáltalán elindul, a Win9X-ek még elég nehezen tűrték az alaplap változást is.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
En safe modban letorolnem az eszkozt az eszkozkezeloben, majd az %WINDIR\INF\Other -bol letorolnem a relevans infeket. Ekkor a fileok meg fennmaradnak, de amikor rakod fel a neked tetszo drivert, meg fogja kerdezni minden filenal, hogy az uj maradjon (ami a moddolt),vagy felulirod a regivel (amit felraksz). Itt nyilvan, a felulirast valasztod.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
En az fcpgakra vagy az alattiakra meg sima feher vackot hasznalok, vagy azt se tesztkeppen. Amugy mx4 vagy vmi ilyesmi, de az a korazak annyira nem erdekel
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Bacsis korabeli nagy "hűtőzsír" tesztje
utánelőtt anno a 2,8-as P4 Prescottot 1 hétig Nivea krémmel használtam, XVID encode-ra is (2007 táján, mert épp nem volt semmim kéznél).
Túlélte.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Roppant illatos volt a gép.

A lekvár mint olyan nem merült fel bennem.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nincs ilyen "mindenre is jó" típusú paszta.
Vegyél valami olcsó és jól kenhető fost a retro gépekre, aminek nem kell magas hőtermeléssel megbirkóznia, és valami minőségibb cuccot a modern eszközökhöz.
MX széria vagy Kryonaut. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mihez? Par watthoz, vagy 100+? Az elobbihez megteszi bacsis termolekvarja.
-
anaqer
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a teméntelen be nem ültetett pines J1 VAFC az vajon mi akart lenni a Mirage64-en? Gondolom valami extra feature connector, de azt el nem tudom képzelni, hogy mihez kellhetett ennyi kivezetés - ráadásul alig valami lead megy a PCB ezen az oldalán, esetleg hátul több megy...?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Eredetileg ilyen GeF3-ast akartam (Abit Siluro 64MB), aztán helyette Inno3D 128-as lett

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Asszem ahhoz a lap+proci kombóhoz még van XP driver
Én inkább azt tenném fel, és akkor a Ti200 is a valós eredményeit hozná, valamint 32bites driverből válogathatsz is hozzá. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy driver anno rengeteg típushoz jó volt.
Csak rápróbálnék. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tegnap volt egy fél retro projectem pont, hasonló procival.
FM2-s AMD A8 5600K, Asrock FM2A85X extreme 4, 2×4GB RAM, 240-es SSD. jah meg ment bele egy RX580 8GB
így néz ki -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
CPU limites is, de a Win11 is levesz, legalábbis gondolom, mert a Win10 is. 40nm- hez képest sok tuning, de látszik hogy ahhoz képest sem sokkal több pöttyöt kapott. Shader meg a 1650- ben is kétszer annyi van, bár retro tesztnél asszem nem sokat számít. CPU limit - talán az erősebb CPU miatt lett több nálam, nemtom.
#83435 : viszont a 99 nálam bőven 10k alá ment Win10 alatt
, XP- n pedig óriási plussz. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ezeken nem valami ellenállásokat kellett átforrasztani a panelon az unlockhoz?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Viszont miert van ketto? Ami nekem volt anno Radeonom, azon ugyonigy volt 2 switch, az egyik a PAL/NTSC-t kapcsolta (marmint ez driverbol is allithato, viszont driver nelkul, a kapcsolo hatarozta meg, hogy melyik uzemmod legyen, azaz boot kozben is a kivalasztott formula ment a kimenetre), a masik kapcsolhoz meg az volt irva, hogy ViFront meg ViBack es azt hatarozta meg, hogy a Video Inputnak a kartya hatuljan levo dugo szamitott-e, vagy mindez ki volt vezetve a haz elejere. Ezen a kartyan viszont nem latok kivezetekelesi lehetoseget.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A driver abbol a szempontbol erdekes, hogy a driver irojanak gondolnia kell arra, hogy nem tud egy adott featuret hasznalni. Pl az osszes kartya, amit emlitessz, az "hamisan" tud AGP texturazni. A hamis alatt itt azt ertem, hogy tud a rendszermemoriabol texturazni, _de_ ezt a texturat mindig becacheli a lokalis ramba. Mig pl ott az Intel 740, aminel a kartyan levo RAM, az csak framebuffer, tehat ott nincsenek cachelt texturak. Ez a kartya csak akkor megy 3D-ben, ha pl tud AGP texturazni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a nagy fejlesztés annyi hogy a két kártyából csináltak egyet. mondjuk hogy mennyire jogszerű a 3dfx logót rányomtatni azzal kapcsolatban már vannak kétségeim...
mindenesetre kényelmi cuccnak jó, már csak azért is mert nem az az életérzés hogy egy köteg trace-ért fizettél annyit amennyibe a PCI-AGP adapter kerül amiben egy tápinvertert leszámítva semmilyen elektronika nincsen, csak huzalozás -
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Te nyertél, neked 4 slot van rajta

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha előre láttad volna a jövőt

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Látszik a fotón, hogy meghajlott alatta az asztallap
. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Mitsubishi Diamond Pro 2070SB monitort én ma is tudnám értékelni, ha lenne.
De mindig vágyálom maradt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt az eljárást.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, a 7000 spec szerint is gyönge, gyöngébb a GF2 MX-nél is.
A 7500-as AGP-ben GF2 Ti szinten van, viszont a PCI csatoló alaposan le tudja rontani a teljesítményt, szóval annak esetén én olyan -AGP-s- GF2 MX / MX400 erőt várnék már csak tőle. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem valami sok, de mondjuk az AGP-s változat se egy csúcskari. 7500-asból nincs esetleg egy PCI-sed? Az érdekesebb lenne, mert tippre már az AGP-s GF2 MX400 eredménye körül teljesítene.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
alapos nézés után is tökugyanaz a két panel, csak egy-két alkatrész különbözik, feltételezem az is inkább feliratban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
jah, tényleg erről a MI8-ról írtál te is.

R9 Nanot meg nem kell bemutatnod, volt hozzá szerencsém, még majdnem lett is egy fő VGAnak... -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát szerintem igen.
Időben legalábbis eléggé távol áll ahhoz, hogy ki is hajtsa. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
rakd fel nagy felbontasra es 500mhzen is osszenyeklik. Attol fugg mi a szuk keresztmetszet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy rémlik talán az MSI gyártotta a 480-at, de mondom csak minimálisan emelt órajel meg 8× AGPvel volt több, de ritka volt nagyon, és akárcsak a csúcs 460-ak ezek sem érték meg az árukat soha egy percig sem.
MX4000-et szintén ismerem, igazi ipari hulladék volt, jó kis félrevezető elnevezéssel, volt aki megvette, mert jajj tízszer jobb biztos mint az MX400 ...
Amúgy MX400-asok között is nagyon kellett figyelni, mert volt különféle bites sávszélekkel, meg a 32MB-osokkal szemben a 64MB-osokra sokszor gagyibb / alacsonyabb órajelű memóriák kerültek, de néha nem csak a RAM hanem a GPU órajelekkel is játszottak a gyártók. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja, elég bonyolult. A 2609- nek viszont tényleg nincs turboja, a lap is azt mondta(meg a CPUworld/gyártói is), a többinek meg eszerint van mégis...cseles adatok), BIOS- ban be van kapcsolva, de a kényszerítő pontot nem néztem(jó info), lehet hogy van, megnézem.
BIOS/Win10 kombo EFI képes, de az allcore turbot nem fogom alkalmazni, elegendő a sima gyári nekem.
Throtlestop : nem ismerem, de ismét jó info, köszi, utánanézek.
google és procinév + cpu-z képek keresését viszont nem futtatom, mivel a procit semmiképpen nem cserélem már, így újabb vásárlás hiányában nem szükséges a többi modell adata. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hmm, a CPUWorld oldalán akkor részleges hiány van infoban, meg tényleg néhányat benéztem. A gyártói támogatással sem teljesen egyezik.
Xeon V3V4 and Core5/6,when use DDR3 memory support Intel® Xeon 2678V3/2676V3/2673V3/2629V3/2649V3/2669V3/2696V3
Kis keveredés van
, pld ennél is :
CPUWorld nem jelez turbot :
E5-2678 v3 Socket 2011-3 12 24 2500 30720 120
a gyártói oldal meg igen :
Intel Xeon E5-2678 v3 12C/24T 2.50GHz 3.30GHz DDR3 1866, DDR4 2133 SupportAhogy nézegetem a többinél is összevissza írogatják. Nem nyomozom végig. A 2640v3 - viszonylag magas alapórajel, elég jó turbo, és 90W - marad, és összeszerelt gép, nem háborgatom semmiképpen már. Brutál feszes az LGA lefogató is, nem szívesen nyitnám/zárnám ismét.
Az Általad említett/használt 2686v3- at nézem még, nem semmi proci, magszámban mondjuk, de XP alatt nem megy a turbo, a 2GHz pedig csak kicsivel magasabb a 2609 1.9- énél, nem nyertem volna vele szinte semmit, valamint ahogy mondod, gyári 120W keret, de sztem ha beturbozik Win10 alatt rendesen, tuti hogy nem tartja be a keretet. Sztem azt is bírná a lapom, de inkább nem használnám hosszútávon, jobb a békesség.
Intel Xeon E5-2686 v3 18C/36T 2.00GHz 3.50GHz DDR3 1866, DDR4 2133 Support -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Unreal az TnL-es?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Erős, és általam is kedvelt, de az FX5700 lenyomja, az 5900XT meg mégjobban. 6600GT- ben meg már elég sok van, a 6800GT pedig már izomkoloszus.
(#82920) arn : maradok a PC- n, megszoktam, csak ehhez értek, kisebb-nagyobb mértékben, felhasználástól függően. Minden is kényelmesen használható rajta. Telefont, tabletet inkább ha nagyon szükséges, körülményesebb velük már egy linkelés is, sokmindenre jók, de hatékony munkavégzésre, használatra nem.
(#82922) FoxiestFox : emiatt vettem a 2011- be is csak belépő videot, elegendő az PC- be, az újabb címek már nem annyira izgatnak, van pótolnivalóm 2010 környékéről is alaposan, aztán úgyis visszatérek game fronton a mégkorábbiakhoz.
(#82923) arn : amúgy érdekes, mert jó erős géped van, nagy monitorral, azt még bőven nem is kéne cserélni, évekig jól használható lesz.
ALL : éjjel a 2011- et pakoltam házba, eltartott egy darabig, pedig nem ma kezdtem a gépépítést. Kicsit újabb ház, megint kicsit más szerelési technika, a táp nagy kábelkötegeiből a VGA tápok meg már nem is fértek el a managementbe. Elsőre meg még azt sem tudtam hogy ebbe hova a retekbe kell a driveket csavarozni. Szokás szerint nem lett túl szép, talán elfogadható, nemsokára jövök vele flexelni, rendezgetem a fotókat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
így-így.

#82920arn: egyetértek.
Magam részéről marad a PC, konzol még mindig nem az én világom.Már az első sikeres konzolok óta szorul vissza a PC-k és a PC felhasználók száma, illetve azóta kb. felnőtt egy generáció aki csak konzol és/vagy okostelefon/tablet.
kis game: RTCW-t másodjárai is nekiálltam kitolni, még mindig van benne bőven kihívás a legerősebb fokozaton.

Mikroszámítógéppel jól elvoltam '86-tól 2000-ig (TVC).
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen anno a 125FPS volt emiatt vágyott. 250 akkoriban még szóba sem jött. (P3-as idők)
-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Már nem kapható.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is hasznos infók
, anno némelyikről tudtam is, de már halványult. Valahova le is mentettem a Q3 motor összes parancsát, szinte egy külön oprendszer az egész.(#82876) jokeph : a HD6850 azért felmelegedett 42 fokra
, az éppen nem használt GTX1650 tökhideg, 0RPM ventivel. Nagyon jó a hűtése, precízen megépített kártya, látni is lehet a pontos GPU és VRM kontaktokat. A SSam HD- vel már sikerült bekapcsoltatnom a ventit rajta, 40 fok felett indíttatom egy alacsonyabb fordulattal, custom profillal. Meg fém hátlap, a nyák ezen soha nem fog meggörbülni.
A Xeon meg, ja, bírom benne hogy viszonylag alacsony órajelen is(a 2640v3 is csak 2.6/3.4GHz- es), ütős a teljesítménye.
Majd beírom az RTSS/HWinfo- ba a pontos hardverneveket, hogy később beszédesebb legyen.
Felteszem azért a modokat a retro monitor esetén is, de a gép végleges helye FHD kijelzőn lesz, a házba szerelés után. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hasznos infók, köszönöm.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nézegettem, de nem találtam a játékon belül vync-hez köthető opciót.
Driverben fixre ki van kapcsolva.
Lehet hogy konfig fájlban van elrejtve ?
#82879MasterDeeJay: megtaláltam.
Adtam neki 360-at. Menüben közel 600 fps.
Játékban viszont változik rendesen, lemegy 80 alá is (de dadogás nincsen). -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egész jó lap, van Win98 támogatása

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Fair play lenne a javából.

FoxiestFox: Egyszer lemértem 6-8 drivert, és az az Omega adta a legtöbb pontot, amit az Athlon XP 1900+-nál használtam. Viszont ezt a drivert, amivel ma mértem, tegnap használtam először, és meglepett, hogy jobb, mint az eddigi nyerőm.
Kerek, stabil 3500 pontig szeretnék csak eljutni kábé bármivel, amitől nem hal meg ez a régi konfig. Mi ez az ATT, amiről beszélsz? Ati Tray Tools? Tippre az lesz. Majd próbálkozok vele akkor, tényleg csak pár pont kell még, és megvalósultak a vágyaim. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
1GB-os DDR1-ek : 1-2 működőnek nagyon tudnék örülni.
Mert jelenleg összesen tudok legjobb kiépítésebe is mindössze 768MB RAMot rakni az Athlon XPbe
(volt egy 512.es RAMom, de el nem tudom képzelni, hogy hová tettem, bezzeg egy marék 256-os az van
) -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nekem ehhez hasonló van, de az egy inteles management kártyán... ez az egyetlen oka hogy nem raktam be a P3-as gépembe, nem tudom használni a rajta lévő PowerPC procit

-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ez viszont nagyon pacek. jól látom hogy a felsőn van valami spéci csati? fibre channel talán?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
működik ez az x300-as? nekem volt ilyenem de megdeglett, extra videokimenetnek szuper lenne az asztalimba egy ilyen.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
anno Vesa lokalbuszos cl-gd5426 -om volt, csiptem.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem tudom miért de baromira tetszik ez a lap.
Furcsa hogy a legtöbb smd alkatrész kb matx méretű területen van.
Gondolom anti-oc, ahogy a legtöbb oem/brand lap? -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ilyen 183-as v3-ast keresek jó ideje.
Nekem most jött pár új CYP SY-P293 HDMI Scaler/konverter egy csomagban [link]
Kíváncsi vagyok, milyen képminősége lesz. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az az Intel lap nagyon jól néz ki, meg a GF2 GTS is! Tesztelted is már őket?
Én meg elkezdtem a tuningot, de mivel retro, meg is állnék most azon a ponton, hogy az Athlon 1333-ból 1400-ast csináltam. Deus Ex-ben ez 27,5 minimum fps-re volt jó:
A noname CL2-es SDRAM-omtól szép ez a 140 MHz 2-2-2-5 is. -
Ranagol_5
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pár éve még azért a voodoo 3-ért a fél karom oda adtam volna.

-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ugyanilyen P3 inteles lapom van, sajnos halott

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érthető

Bár innen lenne szép a győzelem... -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Vagy pl. a 9700 a Z170-ben...
Mindenkinek: Nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy egyszer azt írjátok le a Core sorozat még ma is használható, aztán meg azt, hogy retró. Azt még elfogadom, hogy nem csak maximum 16 bit. Még az is elmegy, hogy youngtimerbe soroloható az out of orderes procikból 1-2 fasjta, mondjuk addig amíg nem volt több thread meg több száz MB RAM. De ez már önellentmondás.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az OEM cuccoknal az eredeti gyarto nem szokott tamogatast adni, emiatt nem szokas ezeket az adaokat publikalni sem. Minde azon dol el, hogy milyen szerzodes kottetett a ketto ceg kozott. Pl anno a HTC-nel se volt fenn, minden olyan PDA, amit ok gyartottak valaki masnak (ide sajat eszkoz a Fujitsu Siemens PocketLoox 720, aminek a nyakjan a HTC Bali felirat van). De pl. a Palm Tungsten T3-at se talaltad meg az ASUS weboldalan, pedig van a T3 nyakjan egy jo nagy ASUS felirat (szinten sajat eszkoz).
A Core I sorozatnal eddig 1x vagy 2x volt olyan valtozas, ami hardver inkompatibilitast okoz. Tehat, amig fizikailag kompatibilisek az alkatreszek, addig az ilyen torzszulott megoldasok is mukodhetnek, de mivel hivatalosan nem tamogatott, igy nyilvan a mukodese sem garantalt. Szoval, ha megy megy, ha nem megy, nem megy, senki nem vert at senkit. En nem tudnek ilyen takolt izet hasznalni.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az Intel szerint nem kellene mennie, mert a kontroller nem tamogatja az ehhez szukseges memoria IC-t. Pl. itt szepen irjak (20. oldal), hogy 256/128/64 MByte-os DDR2 memoriachipeket es a 128/64 MByte meretu DDR3 chipeket tamogatjak. De ha pl a Desktop P45 sheetjet nezem, abban is ez van. A Q45-ot nem talalom az Intel oldalan, de 3rd party siteot talaltam ahol fenn van. Ott is ezt irjak. Ezert kellett anno, abban az idoben, DDR3-hoz pl az nVidia MCP chipes notebookot vadaszni, mert ott hivatalosan, tamogatott modon volt elerheto a 16 GB DDR3.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A cégnél én is dolgoztam XP- s gépen, csak egy részüket cserélték modernebbre. Mondjuk amire kellett, az még épphogy elment rajta, bár némelyik be tudott lassulni rendesen. De már lehet hogy mindet lecserélték modernre, mert nagy változásokat terveztek, mielőtt leléptem.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó kis gépek.
A 14"-esnek ráadásul még azt hiszem fém teteje van, igaz, ezzel véget is érnek az előnyei.
Nagy kár hogy 14"-ben nem volt ips opció.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elkezdtem meríteni totálra (aida stressz teszt, 29w-ot ír) 25 percet ment max terhelésen.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nyomj rá 2-3 battery gauge resetet éjjelente, hogy újra tudja kalibrálni magát, és kiderüljön a valós kapacitás.
Battery Maintenance gombon belül van.
-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem tiltott le az akku?
Megy táp nélkül vagy azonnal kikapcsol és be se lehet kapcsolni?
Nekem a céges T430-nál letiltott az akku, pedig még 2-3 órát bírt, csak ő úgy kalkulált hogy ez már kuka.
Ami még érdekesség, dokkoló nélkül a 60 wattos táp kell neki, dokkolóval a 90-es. 60-assal használtam, dokkoló nélkül.
Egyszer csak veszett lassú lett. Aztán akku csere után meggyógyult.
Vagyis a 60-as csak akkor elég neki ha tud az akkuból is áramot felvenni ha sok kell neki. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Töltsd fel arra a 36%- ra, kikapcs, vedd ki egy 10 percre, majd vissza, lehet hogy használ...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Laptop létére elég jól megy 2GHz- en is.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A középső pin csak signal.
A henger külső héja a negatív, a belső a pozitív.
20V 90W 4.5 A. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezzel amúgy zseniálisan ki lehet nyírni a töltőelektronikáját.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ez de viccesen néz ki...
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Rendben.
Sikeres beszerzést hozzá.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hali!
Nekem van egy fölös tápom, sőt talán egy akksi is akad.
Budapesten belül, nekem kényelmes helyen és időpontban ingyen odaadom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mondjuk az, hogy már Bios alatt is el van csúszva a kép nekem nem driver problémára hanem inkább gyári hibára utal. Kehet ki sem kellett volna bontsad

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csak azért kérdezem, mert van pár oldschool Thinkpad, amiben ilyen (vagy ilyesmi) gpu van, és tűnődtem rajta hogy esetleg beszerzek egyet, nézegetni a Metal játékokat.
T21-ben S3 Savage IX8
T22-ben S3 Savage IX8+
T23-ban S3 SuperSavage IX/C
Az első kettő 8 megás, az utolsó 16. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Képes metal apis játékokat játszani xga felbontáson normális sebességgel 98/xp alatt?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Még sosem láttam ilyen kártyát, mindig csak hallottam róla
Ellenben nagyon "érdekes" a 39211MHZ-es GPU default clock, és a 35GHZ-es memória is megért egy elismerős füttyentést

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát nem tudom ki lesz ennek a célközönsége, de max valami nagyinak recepteket nézegetni meg esetleg skypeolni, vagy amit még eltudnék képzelni 5-6-7 éves gyereknek nyomkodni, hogy szokja, hogy milyen egy számítógép.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ki a f*szom dob ki egy ilyen szép állapotban lévő T60-ast??
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát ez nekem Win10-nek tűnik ami a képen van.
Ez a V120-as AMD CPU harmat gyenge, 1 mag, 2200MHZ, 128KB L1, 512KB L2 ... Pentium 4-es időket idézi (bár maga a CPU 2009-es körüli ha jól emlékszem), és még Win7-et is bátorság lenne rátenni, nemhogy 10-et.
És hát ez a 2GB memória sem épp sok... (HD4200-as grafikus vezérlőm a Phenom 9500-al volt, igaz az nem mobility, de 2009-ben nem volt olyan vészesen gyenge... 2009-ben ... ) -
MaxWil
csendes tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És helyileg hol vannak ilyen lomtalanítások?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha
megszabadulnálelajándékoznád azt a T60-at, dobj rám egy pü-t.
14"-esem még nincs belőle.
A 15"-ösből van több is, mert abból volt IPS, és abból eltettem párat, illetve van egy T60p-m is, plusz két Frankenpad (T60 ház, T61 alaplap, IPS kijelző) egy Intel grafos, egy nvidiás.
Még az se baj ha nem működik, mert van működő T61 és T60 lapom is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az I5 6500 az doboz vagy proci is van benne?

-
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hol kukázol ilyen jó cuccokat
? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ah, milyen kisméretű lap, aztán "csak" 165W- ig jó
, meg az ára sem kevés akkor. Az X99- esem volt 52500 HuF, EU kínai boxing Spanyolból. Mondjuk most drágább lenne, elment a dollár, bár egy kicsit visszajött most, de már nem lesz a régi. Gondolkodom hogy kéne venni dodót tartalékba, bár ha bombákat kapunk a fejünkre, akkor b*xhatom a valutámat... -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Vagy úgy. A C61x/62x különbözik a destop PCH-któl, lehet itt van a bibi.
2008 server R2 menne biztosan, ez kb egy kibővített W7, ezzel nem nézted ?#82250MasterDeeJay: Mazohista !
Anno kipróbáltam a 2008 server valamelyik korai angol verzióját, még valamelyik FX előtti AM2/AM2+-os gépemen.
Halvány emlék, de mintha a 6600GT is ment volna alatta vista/W7 driverrel, de nem vagyok már benne biztos.
2003 server alatt tutira ment. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Roppant szabálytalann.
W7x64 Ultimate-t simán felvarrtam Skylake/Kabylake-re de még az AM4-es rendszerre is - kis okosítással (Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 wifi + 3300X/5600X párosokra).
Az Asrock oldaláról leszedett kis progit pakoltam neki oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, XP- n pedig

, anno némelyikről tudtam is, de már halványult. Valahova le is mentettem a Q3 motor összes parancsát, szinte egy külön oprendszer az egész.

DarthSun