- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sebaj Fóbiás #41377 üzenetére
"Működő 5,25-ös FDD beszerzése mennyire esélytelen?"
Itt van egy, azt írja a lemez forgató motor nem megy. Lemez nélkül amúgy se nagyon ment emlékeim szerint.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #41393 üzenetére
Akkor elore utaztak az idoben?
akkor meg tnt2 volt csak.
-
gerlaip
addikt
-
Sikerült 20000 fölé menni, CL 2.5-3-3 + PAT, ennyire hajtja ki a Prescott a 6800- at. A rendszer stabil CL 2.5 / 455 MHz- en is, a specifikációja a ramnak CL3 / 500 MHz, így sacc per kb még éppen bírhatja
, feljebb már nem megyek, nekem elég az alapfeszes. Előző tulajnál 3750- ig ment a proci léggel.
-
arn
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #41381 üzenetére
286 az mar a 80as evek, 386 is 86os.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #41383 üzenetére
Ott van 2000
a gts es a live 5.1 is 2000es.
-
MMIX
addikt
Egy kis korabeli tuning hűtés?
Vizezett PC?
Már nem emlékszem pontosan, régi a kép mentésem. -
Yutani
nagyúr
-
Sanchez638
addikt
Menetel a rongyos gárda
:
-
DrojDtroll
veterán
Újabb masina bukkant ma elő a suliban. Pontos típust még nem tudok, de este feltöltöm a képeket amiket csináltam róla.
-
Fenyő
őstag
Intel mainstream procik Celeron-ig nem igazán voltak (az első ilyen 98 végén a Celeron 300A volt, na az kb 1 évig erősen main stream és best buy volt) csak nagyon megerőszakolva (a korábbi generációk csúcsai meg aztán tényleg erősek mainstreamnek, eléggé arany árban voltak), Amd, Cyrix procik kb felárban voltak 3/486-osoknál hasonló teljesítményben, P1 kategóriában meg tényleg sokkal olcsóbban bár gyenguszabban az tény, '98-ban meg volt már K6-2-es 350-es biztos, a K6-III 99 eleji, szóval lehetne még finomítani a táblázatot, esetleg Cyrixot még belevenni, de kiindulásnak jó, mondjuk 92-ben inkább 386SX volt a mainstream, 286 a belépő szint, 486DX a csúcs, 93 volt inkább a 386DX és a 486DLC éve mainstreamben.
Mondjuk wikiről össze lehetne szedegetni az évszámokat. -
Sanchez638
addikt
Kb.: 1999 nyarán, fullos High End gép:
-
válasz
5.25- ös floppymeghajtó beszerzése már nem könnyű, kis szerencsével persze előfordulhat.
Mindeféle magazin olvasható online, magyar és külföldi, itt minden évre pontosan követhető : [link], [link], [link], a lapozó alá is görgess bátran, vagy használd a keresőjében pld a pc kezdőkaraktereket [link] , rengeteg anyag van.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Azta, ez így máris nagyon baba!
És ráadásul alapvetően pont ez az időszak érdekel. Bár imádnék 286-ig visszamenni, túl sok esélyt nem látok rá. De a táblázat remek, köszönöm!
(#41378) sanchezsa
Remélem fellelhető belőlük valami jó kis gyűjtemény, sokkal egyszerűbb lenne, mint csak korabeli árlistákat elemezni.(#41379) DBob
Igen, ez világos, erre próbáltam utalni az idézőjelezéssel, de azért mindig voltak menőbb és budget-ebb gépek. VLB VGA vs ISA / 3dfx,nVidia vs S3, ilyesmi. -
arn
félisten
válasz
-
válasz
Szerintem "gémer konfig" mint olyan, nem létezett a Pentium II előtti időkben. Ezt a kifejezést is csak az utóbbi pár évben találták fel.
Ahogy növekedett a gépek teljesítménye, úgy nőtt a hozzá használni kívánt programok gépigénye is. Vagy fordítva, ez nézőpont kérdése. De olyan nem volt régen, hogy irodai munkára megvesszük a 386-ost, de játékra a pentiumot. Mert a Win95 alá is kellett egy jó pentium sok rammal, ha az ember dolgozott, és nem a homokórát akarta nézni egész nap.
Miután megjelentek a 3D gyorsítók, utána picit különvált a történet, de csak apróbb mértékben. -
Sanchez638
addikt
válasz
Pc-s újságok? G*me*tar,P*G*ru.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Működő 5,25-ös FDD beszerzése mennyire esélytelen?
A másik meg, hogy nincs valakinél (legalább nagyjából) összeírva, hogy egy adott évben milyen procik és VGA-k jelentek meg és az akkori viszonyok szerint melyik teljesítmény-kategóriába tartoztak? Vagy esetleg konfig szinten, hogy mi számított egy adott évben "gémer" konfignak meg átlagos konfignak? Engem leginnkább az XT-től Pentium II-III-ig tartó időszak izgatna.
Tudom, hogy közületek sokaknak fejben simán ott van minden szükséges infó ami az enyémből már sok éve kikopott, meg néhány hét megfeszített szabadidő-elba**ás árán még talán én is össze tudnám kapargatni a netről, de még nekiállnom sem sikerült. A hozzám hasonló érdeklődő kispályásoknak baromi jó kapaszkodó lenne. Kicsit pofátlannak érzem másra lőcsölni a melót, de gondoltam egy kérdést megér.
Üdv!
-
JohnnyX
őstag
Hozzam kerult egy ilyen csoda, 75MHz-es procival, 16mb rammal, cx4235-os isa hangkarival.
Mukodik win98 van rajta, de nincs most a kozelemben soros eger -
válasz
bacsis #41370 üzenetére
Köszi mégegyszer
. A CTRL+F1- et kipróbálom.
Összeakad valamivel a floppy-vezérlő, hangkártya, SCSI, estleg az IDE-vezérlő zavarja meg ( DMA csatorna, IO cím ), próbáld ezeket ideiglenesen kivenni/letiltani, akkor kiderül ha beleszól valamelyik.
gban : igen, fotózás után feltettem az északi hűtőt
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #41369 üzenetére
gratulálok ez egy nagyon korrekt gép minden téren
RAM időzítés: BIOS-ba belépve nyomd meg a ctrl+F1 kombót, elő fog jönni a rejtett menü.. az összes Giga lap ilyen, a későbbi lapoknál is működik ez a rejtett funkció előcsalogatásaEgy kis segítséget szeretnék kérni!
Kemény dió lesz!
Adott egy Socket4-es Pentium 60-as gép...
Win3.11 volt rajta, egyszer csak office telepítése közben kékhalál, restart után szól hogy nincs oprendszer a gépen. na mondom fasza elszállt a FAT tábla
Floppy lemez be, odáig eljut hogy starting MS-DOS, a floppy LED folyamatosan világít, de nem ovlassa a lemezt és tovább sem megy num lock caps lock ledje nem villog nyomkdoásra, tehát lefagyott a gép...
próbáltam több flopy lemezzel, más gépbek a floppy-ról bootolna, tehát lemez és a rendszer rajtuk jó.. próbáltam 2 Floppy meghajtóval, kábellel, az eredetileg benne lévő VESA-s IO kártyát ide oda rakosgattam, de semmi változás, most egy másik ISA-s IO kártyát raktam a gépbe, ez sem hozott eredményt... proci 60MHz-en azaz alapon megy... egyszerűen nincs más tippem merre induljak tovább -
-
válasz
elfelejtette #41366 üzenetére
De igen, közben oda is írtam a típusát. A ramok 500- asok, korabeli tesztjük jót ígér.
-
Megérkezett, Gigabyte GA-8IPE1000-G, gyönyörű állapotban van.
Brutál hűtővel, amely alatt egy kupaktalanított Prescott 3GHz van
Hardcore 4x512MB Kingmax
Noctua NC-U6 északi hűtő és a hátlap
Köszönet !! Bacsisnak, aki felhajtotta. Nem privátban köszöntem meg hogy lássátok milyen rendes csávó a Topikgazdánk.
Köszönet !! Tsiga001 kollégának aki küldte.
-
törölt tag
Mi a véleményetek, dual p2 266@333MHz/1GB/9GB scsi gépre érdemes xp-t tenni vagy maradjon a w2k?
-
MMIX
addikt
válasz
JohnnyX #41361 üzenetére
Ha jól láttam a neten:
Intel 810, S370Valamilyen Coppermine PIII vagy Celeron. Ha FCPGA a CPU foglalt.
Ha PGA, akkor 500MHz környéki Mendocino Celeron és a korabeli PIII CPU-k (most hirtelen a PIII kódnevüket nem tudom.)
Tualatinra nem fogadnék, hogy tudja.www.cpu-world.com Coppermine
A márkás alaplap BIOS-ában mit engednek, nem tudom.
-
JohnnyX
őstag
Van egy ilyen lapom, de nem tudom mekkora procikat fogad, tudna segiteni valaki esetleg egy linkkel?
-
arn
félisten
válasz
DrojDtroll #41359 üzenetére
plane 93ban
-
Ádyka
őstag
válasz
DrojDtroll #41352 üzenetére
-
bacsis
Közösségépítő
tegnap találták nekem egy garázsban
A hozzá tartozó EGA monitort még nem hoztam el, de hamarosan azt is
sajna a gépház bele nem teljesen az amire számítottam, de azért az IT's 486 proci 40MHz-el még hiányzott a gyűjteményből, és az AT/XT kapcsolós korhű billkó is nagy kincs, a klasszikus XT ház és a 286meg maga a kánaán -
válasz
-
válasz
Ranezesre 95 elotti. Szoval regi. Nezd meg az aljat, hogy van-e valami szam, betu stb. amibol tobbet ki lehet okoskodni.
En most tul vagyok egy ilyenen:
G=C800:5
-
arn
félisten
Hah fasza... Legalabb monitort nem kell vennem, a mostanin siman lehet allitani a keparanyt
-
arn
félisten
Jo volt az amiga a maga koraban, de 93-94ban lemaradt mar a pcvel szemben
-
arn
félisten
-
Azt is nehéz beszerezni már. Nekem VLB IO- ból egy CMD van, korának leggyorsabb csatolója, videoból 3db - ET4000, Trident, Cirrus. Ennyi landolt nálam a kb 12 éves gyűjtögetés alatt.
MMIX : nekem még a 386 is hasznos, az egész régi játékok azon futnak csak rendesen, Pentiumon némelyik már követhetetlenül gyors.
-
MMIX
addikt
-
arn
félisten
nekem volt vesas iokartyam is
ha 486ost epitek, tuti vlbs kartyak lesznek benne.
-
Az IO kártya relatíve már ritka. Az akkut ha eltávolítod, esetleg még van remény, ha adatvezetéket nem mart szét, valamint a párhuzamosan kötött külső 3V elem betáp vezetékei a CMOS- hoz még épek, elemtartó+2 db AA elemmel ok lesz. A kék akku eltávolítása után javaslom a környezetét enyhén szappanos oldattal tisztítani, mivel a sav közömbösítés nélkül még egy ideig tovább mar. Szárítás után mehet a próba.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #41331 üzenetére
Basszus, a rossz 5700U-t elhozhattad volna múltkor...
-
Sanchez638
addikt
Remélem elfér: Ingyen elvihető moddoloknak ház
Barátom által épített gépház elvihető ingyen!
-
gerlaip
addikt
-
DrojDtroll
veterán
Megvan a gép amit arra fogok használni hogy floppyra tegyem azt amit a laptopon használni akarok.
Pontos dolgokat nem tudok csak azt hogy, celeron 2 ghz-es proci van benne és 512mb ram
tudom ez annyira még nem retro, de ez sem egy mai darab
-
zoltanz
nagyúr
Van a HA-n egy +20 db 3dfx gyűjtemény, I-től V-ig minden féle.
Egyben sztem nehéz rá vevőt találni, mert akit érdekli az is gyűjti, így van neki valamennyi, sok duplikáció miatt nem éri meg. Külön venném a ritkábbakat, azokat egyenként meghirdetni, a többi egyben. Esetleg csomagban (1 db Voodoo 1-ből, 2-ből, 3-ból.) -
-
snandi
csendes tag
286 NEAT alaplapot nem sikerült beüzemelnem ha valakit érdekel és próbálkozik vele vihető ingyen, alkatrésznek is (proci: N80286-12), ram is van rajta
e-mail:strungkukacfreemailponthu -
törölt tag
Hogyan lehet szétszedni egy slot1 procit? Szeretném átpasztázni.
-
arn
félisten
igazabol ha ki van maxolva az adott evre, az annyira nem baj
csak nem szeretnek "evidegen" cuccokat. kerestem regi amerikai ujsagokat, mar maxon porogtek a cdk, jobb gepekben cdiro volt, 40g vinyoval. vinyobol, meg lehetett venni quantumot. a fireballra emlekszem - a 90es evek kozepen nagyon felkapott volt.
de ahogy neztem a gf2gts es a 256m ram, akkor eleg overkill volt
a tipikus hazszin megegyertelmuen a bezs volt. a korabeli reklamok nagy segitseg
[link]
-
arn
félisten
kellene egy kis kollektiv emlekezet
mekkora volt a tipikus vinyomeret 2000ben? 20-40g?
mekkora sebessegu cdromok voltak? -
DrojDtroll
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DrojDtroll #41310 üzenetére
Melyik alaplap az?
Én úgy vettem észre, hogy a 790FX csippes lapok után már lekerült a lapokról a csati.... -
DrojDtroll
veterán
Nem értettem hogy minek egy 8 magos fx-ek fogadására készített alaplapra floppy meghajtó csatlakozó.
Még mindig nem értem, de hogy elkezdtek érdekelni a retro dolgok már örülök neki.
-
arn
félisten
nincs vkinek szep (allapotu) bezs atx haza? ami passzol a 2000es p3hoz.
-
arn
félisten
2000ig a win98se, es a dx8 ok. drvekhez kellene egy kis segitseg
van egy feljegyzesem, hogy 2000ben detonator 6ot hasznaltam. honnan lehet letolteni?
sb livehoz meg liveware 3.0at. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #41289 üzenetére
PS2-ből is van egy halom.. csak rohadt dzsuvásak... Igaz brand gép billkói nem igen vannak, de legalább korhűek.. Ilyesmik vannak:
Mondok valamit, amivel garantáltan kitiltatok a fórumból
Leesett 2,5m magasról a makulátlan állapotú 486SLC-s laptopom... ripityára töröttdesktop fronton is piszok ritka, nem laptopoknál... kész ennyi volt
ezért azonnali kitiltás jár nem?
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #41301 üzenetére
Nekem valszeg driverhiba miatt a v3*** szériával hibás volt az nfs 2000.. Nem volt meg minden textura.
Más: Érdekesek lehetnek:
Apróhirdetések»Hardver »Videokártya »AGP »AMD/ATi »Eladó ATI Radeon X850XT AGP
Apróhirdetések»Hardver »Videokártya »AGP »AMD/ATi »Eladó egy Abit X800 vGuru AGP videókártyaCsak alkudni kell belőle.
-
arn
félisten
válasz
zoltanz #41284 üzenetére
En azt csinalom, hogy evjaratokat valasztok, ami erdekes lehet, es fordulopont volt. Azt jelenti, hogy csak olyan hweket valasztok, ami abban az evben elerheto volt. Esetemben 2000 (p3, gf2gts), es 1997 (p233mmx, riva128, voodoo), lesz egyelore.
Utolso dosos evjaratnak jo a 2000, meg van isaslot 440bxen (vian tovabb is), win98/millenium meg dosra epul. 2001 mar az athlon xp, p4, winxp, gf3 vilaga
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #41293 üzenetére
Jók ezek a régi vasak, van varázsa a 3dfx-nek, de rájöttem, hogy nekem jól esik az anizotróp szűrés meg egy kis élsimítás, szóval maradok a 2000-2002 közötti gépekben a Radeonoknál...
NFS Porsche Radeon 9000 pro-val már egész szépen fut 8x Anizo 4x AA, 16 biten (32 bit eléggé megfogja) a képjavítókkal élvezetesebb, mint a Voodoo3-mal.
Radeon 9800pro már 32 biten és 16x-os Anizoval is tudja, de ott a fényeket már hibásan jeleníti meg az újabb chip. Igazából egy jó 8500pro kellene, de már nagyon régen nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- Sorozatok
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest