Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz ViZion #57796 üzenetére
Most akkor kötelezően leég, vagy le tud égni? No, mert ez nagyon nem mindegy.
Természetesen le tud égni, tele van a net ilyen képekkel, még rog lapokról is!
Én kb. egy évig nyúztam az ext4-esem, kutatva a határait, és hidd el, mikor leszedtem a bordát róla, semmi égés, de még lötstop lakk barnulás, elszíneződés se nem látszott sehol. Anno még méricskéltem is infra hőmérővel, hogy mi mennyire melegszik, de max. 85-90 fok körül volt a legmelegebb ponton (Saber VRM is eléri a 80 fokot, sőőt!) Ettől még nyilván nem fog kigyulladni, de ha mondjuk lezárlatosodik egy FET, akkor ott a megnövekvő áram miatt szétéghet a fólia.
No mindegy, mint mondtam, 3 ilyen konfig is van ismerősöknél (én raktam nekik össze hulladék, filléres asrock-ból, mert tele volt az apró velük).
Eddig egyikkel se volt probléma... ha közben elpukkanna valamelyik, ígérem beszámolok róla fényképekkel illusztrálva.(#57795) norbert1998: Rendben, meg fogom mérni (bár csak az össz fogyit tudom, konnektorból.
-= Pancsermeste® =-
-
norbert1998
nagyúr
válasz Pancsermeste #57801 üzenetére
Akkor tippelj, persze én is így néztem. Alapjáraton 60-70 w, FPU teszt alatt meg 250. És a gpu még idle-ben volt.
-
ViZion
félisten
válasz Pancsermeste #57801 üzenetére
Annyit mondok, amit az öregek: "ne kísértsük a Jó Istent..." Olcsóbb lap nem csak attól olcsóbb, h más chipset, de ott más a VRM, más a gap-pad, etc... lehet gyilkolni (kinek hol a határ) ettől, csak ki tudja meddig bírja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pancsermeste
őstag
válasz norbert1998 #57795 üzenetére
Nos, méricskéltem kicsit.
Konnektorból az egész gép fogyasztása -> kb. 80%-kos PSU hatásfok mellett.1,4GHz - 0,85V - Idle: 100W -> 80W
4,2GHz - 1,17V - Prime load: 233W -> 186W
4,7GHz - 1,33V - Prime load: 368W -> 294W
Az Idle 80W-ban természetesen benne van az egész lap, VGA, RAM-ok, 2db vinyó, 2db SSD, ventik, stb.. fogyija, tehát, hogy ebből mennyi az Idle CPU fogyasztás, azt csak saccolni lehet. (talán olyan 30W)
Az viszont jól látszik, hogy terhelve 106W-al növekszik a fogyi (CPU és VRM) ami szerintem nem vészes. Ha hozzáadom a saccolt Idle 30W-ot, akkor már 136W, tehát valóban nem fér bele a 125W TDP-be.
Ami a durva, hogy egy light-os 4,7GHz-es tuning még ehhez képest több, mint 100W-ot kér. Pedig csak innentől kezd igazán megjönni az étvágya! 5GHz-en most nem mértem, majd legközelebb.-= Pancsermeste® =-
-
Tom5
addikt
válasz Pancsermeste #57805 üzenetére
A kis corsair táp nem kezd hangoskodni ha a gép terhelés alatt van? Nálam nagyon elkezdett tekerni ezért nyugdíjaztam. (7850 ---> R280X)
-
Pancsermeste
őstag
Ó, dehogyisnem, Full terhelésen azért pörög rendesen. Konnektorból kikapja a 620W-ot.
Viszont a VGA agyondicsért DCU2 hűtésének előbb jön meg a hangja, szóval az jóval hangosabb. Mivel nem FullHD monitorom van, és 60 FPS-en limitálom, így azért elviselhető..-= Pancsermeste® =-
-
Zsivaagoo
őstag
Nos... Azt tudom mondani, hogy aki Asrock-ot és 760G-s csumpi deszkát dicsérget itt, az inkább költözzön másik topikba.
Szarból nem lehet drótkötelet fonni BZMG!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Laja333
őstag
válasz rambustibi #57800 üzenetére
Végre egy játék, ahol 100%-on pöröghet a 290x-em.
-
Whysperer
addikt
válasz rambustibi #57800 üzenetére
Ebbe nem is az a legfontosabb,hogy egy játék... hanem az ,hogy egy Zsír újjáték! nem egy adoptált és társai. Én még mindig a directx12-re leszek kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Pancsermeste
őstag
válasz Zsivaagoo #57808 üzenetére
Ha most rám céloztál, akkor nagyon nagy tévedésbe vagy!
Én nem dícsértem itt az Asrock lapokat, de szerintem más sem. (én legalábbis nem olvastam ilyet)
Én csak leírtam, hogy használtam ilyen csumpi asrock-ot (mert phenom konfigból jött a lap), és 4,2-4,3GHz-en tudtam benne járatni az FX-et. (nem throttlingolt, és nem is gyulladt ki) Most is így használja egy kollégám, semmi gond nincs vele. Én ezzel egy szóval se biztattam senkit se arra, hogy vegyen újonnan ilyen lapot, mert ez olyan jó! Nem, nem éri meg újonnan, annyi pénzért vannak jobbak!-= Pancsermeste® =-
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #57788 üzenetére
Grat az előremenetelhez, látom a RAM-okkal is elkezdtél operálni végre!
Kíváncsiságból toltam magam is egy 1M-et..
(#57798) ViZion:
Azt állítod némileg "megrontotta" a topic?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
rambustibi
őstag
válasz Habugi #57814 üzenetére
Köszi!
Neked is grat az Pupi eredményhez.
RAM az nálam még mindig kényes dolog...és sosem bírom azt ki, hogy egyszerre csak 1 dolgot állítsak Legalább 3 dolgot szoktam egyszerre és úgy mentem el és restart Természetesen 10 ilyen restartból 9-szer "overlocking fault" F1 deffault setting lesz az üdvözlő képernyő.
Este leszel ?[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, van egy FX 6300 am egy Asus M5A97 R2.0 lapom és egy DeepCool Gammax 200 as coolerem. meddig tudnám húzni a procit a fenti lappal és hűtővel?
Válaszotokat előre is köszönöm -
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57816 üzenetére
Majd kiteszteled és megmondod...
Eléggé hurka hűtő az, sztem 1,3 V körül próbálj találni valami frekit neki, teszteld és majd kiderül.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #57816 üzenetére
Erre így ebben a formában nem lehet válaszolni.
A hűtő erősen limitálni fog, az hogy eddig lenne húzható teljesen változó, függően attól milyen procit fogtál ki. A lap részéről mehet a tunning.
Összefoglalót érdemes átolvasnod ha még nem tetted volna. IBT/Prime/Cinebench trioval tetszés szerint mehet a tuning teszt, HWInfo64 erősen ajánlott melléjük, ha a teszt(ek) közben a kupak eléri a 75°C-t ott állj meg mert elfogyott a Gammax 200as.
Aggodalomra semmi ok, normál felhasználás/játék közben azzal a fesszel amivel a fenti trioban megcsíped az említett értéket, jócskán beljebb leszel.
(#57815) rambustibi:
Vagyok.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
SECTORnooB
addikt
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57819 üzenetére
Házban 10 k nem valami sok sajnos. Fractal design Core 3000 lehet ennyiért aprón. Hűtők fent azoldal tetején az összefoglalóban. Röviden a nehezebb többnyire jobb.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HANDO88
senior tag
válasz SECTORnooB #57821 üzenetére
Hali. ITT a CM HAF 912 Plus nem lenne rossz vásár.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #57819 üzenetére
ez most jelent meg: 10k [link] egész normálisnak néz ki jó elrendezés nagy hely lehet kábel setelni rendesen.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
rambustibi
őstag
Jó reggelt: [link]
-
SECTORnooB
addikt
Volna még egy kérdésem
Egy EVGA GTX 960 SSC- használok és elgondolkoztam rajta hogy később beszerzek egy második GTX960 ast is szerintetek eltudná etetni az FX 6300 ? 1080P be játszok
Válaszotokat előre is köszönöm -
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #57827 üzenetére
Úgy gondolom, ha egy Titan X-el elbír, akkor 2db 960-as sem lehet gond:
Witcher 3Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
norbert1998
nagyúr
Néhol biztos, néhol nem biztos
-
MiklosSaS
nagyúr
@rambustibi az egyeduli akinek elbirja az FX a Titan X-et. A tobbseg (99.999 %) meg a GTX 780 vagy a sima 290-re is panaszkodik hogy 4.6-4.8 GHz-en jaro 8350-je limital.
Az a 6300 egy kartyara eleg lehet, de a masodikat nem fogja meghajtani....ha szenne feszeled akkor sem.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
rambustibi
őstag
válasz MiklosSaS #57830 üzenetére
Sajnos egyedül rambustibinek van fx+titan x kombója (jó lenne, ha minden fx tulajnak lenne, kár, hogy nem így van)
A többségnek aki ír ebbe a fórumba (99.999%), FX processzora van és nem intel @mikloss2012.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57830 üzenetére
A tobbseg (99.999 %) elégedett az FX-el. Attól, h sokaknak Merci van (tegnap vagy 4 parkolt mellettem, a mi kis szutyok városunkban merci+bmw a divat...) nekem megfelel az én kis Nexiám...
Nyaraljááá, ne SPAMeljéé
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz rambustibi #57831 üzenetére
Igen, mivel akinek erosebb kartyaja van az valtott.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57833 üzenetére
uhh... WTF? úgy mentél nyaralni, h Troll mode ON állásban maradtál...?
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57835 üzenetére
Dehát REÁLISAN: rakott fel GTA V videót, többen játszunk is sokféle játékkal FX-el... Intellel biztos több az fps, de ettől REÁLISAN az FX is jó... ennyi
-
-
SECTORnooB
addikt
Néztem teszteket és kb 10-15% al van az FX 6300 lemaradva egy I5 4440-től. és körülbelül 20 ezer forint külömbség van közötte. Teljesen megvagyok elégedve az FX 6300 de úgy veszem észre 6 magot nem sok alkalmazás használja ki. Jövőben kifogja használni valami a 6 magot? Esetleg kicsit később érdemes lenne e leváltani egy 8 magos társára vagy várjak a Zen re?
-
SECTORnooB
addikt
válasz rambustibi #57831 üzenetére
És melyik az a max vga amit az fx 6300 alá betennél?
-
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #57839 üzenetére
Titan X-et is, mint ahogy a Witcher 3 videó mutatja.
Itt a teszt: [link]
low / avg fps
FX 6300 (Max 4.1GHz, six cores, six threads) 45.0 / 69.6
FX 8350 (Max 4.2GHz, eight cores, eight threads) 56.0 / 75.2Ezek gyári max. turbó frekivel üzemeltek a tesztben.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz rambustibi #57840 üzenetére
Megnéztem úgy vettem észre hogy egy I5 4690K és az FX 6300 között is átlagba 10 fps külömbség van árban meg több mint a duplája az I5. 2 hónapja vettem az FX 6300 at de még nem csalódtam benne pedig ez elött Intel párti voltam. Kiváncsiságból vettem ezt a processzort de nagyon jó vételnek érzem. Később érdemes beruházni egy 8 magos 8350-esre?
-
Balathruin
veterán
válasz SECTORnooB #57841 üzenetére
Elég a legolcsóbb is (általában az a 8320), mert csak az órajelek különböznek.
-
rambustibi
őstag
Első versenyemen a 10. helyen végeztem a 25-ből. A 3 Magyar induló között, pedig első hely.
[link]
Az összes eddigi egyéni rekordomat sikerült megdöntenem ezen a megmérettetésen.
Sikerült Rookie kategóriában az itthoni mezőny legelejére tornásznom magam:[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57841 üzenetére
A K-s i5 azért jóval erősebb. Ezt már nem érdemes cserélni sztem, mert jön a DDR4 is, majd arra kellene inkább. Mondjuk én nagyon vártam a DDR4-et, de még marha drága, se lap, se proci nincs nagyon hozzá. Szal. azt Neked kell tudni, mikor van rá keret és mennyi a váltásra. Én még várok...
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #57843 üzenetére
A harmadik helyezettet már jelentettem is. Érvénytelen a GPUPI eredménye.
-
SECTORnooB
addikt
-
Balathruin
veterán
válasz SECTORnooB #57847 üzenetére
Talán jövőre lesz valami.
-
ViZion
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest