Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolf033
senior tag
Gondolom nem először csináltad.....
Elkezdeni nehéz számomra, de ha egyszer megvilágosodok akkor onnantól már megy a dolog. Nem vagyok analfabéta csak kicsit tartok a dologtól, hogy valamit elcseszek. Tegnap néztem a biosom és a turbo kikapcsolására sem jöttem rá (nem sokat keresgéltem csak rálestem). A cikket elolvastam és este majd megpróbálom ez alapján csak gondoltam valaki el tudja mondani, hogy azt kacsold ki ezt kapcsold be azt kapcsold ki ezt kapcsold be stb. stb. stb.... de ezek szerint ilyenbe ne is reménykedjek...
Azért köszönöm a segítséget.
-
Pancsermeste
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
A vishera kicsit több feszt kér azonos órajelhez, mégis jóval hüvösebb (5-10fok). Kevesebbet is fogyaszt.
Egyébként kb. 10%-al erösebb.Nekem emlékeim szerint a 8120@4ghz 1,26v-al prime alatt felment 56-58 fokra, a 8320@4,2ghz 1,36V-on meg 54 fokos volt. 4ghz-en alig 50 fokos.
-
soultrapp
senior tag
Csáó!azért,ha újra pasztázod írd már meg mi lett a végeredmény.
Különben én is így vagyok alapból 28fokos a szoba 3.6ra van most húzva a procim és idle temp39 load most nem néztem még de olyan 65 körül szokott lenni.
Különben félóra prime után mikor még 24 fokos szobában néztem 4ghz-en akkor 65fok volt a max,de néha ingadozott lement 57-65fokok közé,de gondolom ilyenkor még nem kapcsol be a hővédelem. Vagy igen?
Egyébként már én is kezdtem sokkot kapni,de mondták,hogy félóra prime után jó a 65 és nem akarom jobban idegesíteni vele magam.(hozzá teszem szétszereltem még egyszer,hogy újra pasztázzam,de nem változott semmi a szerelés meg adott nem lehet rosszul feltenni ráadásul szimetrikus a két oldala).Pedig neked még a házad is szellősebb.
Na de most komolyan azért ilyen hűtőtől kicsit többet várna az ember.
-
-
akela91
addikt
Az szép :S Pedig nekem még magasabb feszen is megy ráadásul és 4.0Ghz-en.
Nem tudom miért lehet ez, a konfigunk kb megegyezik. Hány venti van bent a kuckóban? (azt meg sem merem kérdezni, hogy biztos jófelé fújnak, mert azért az nem nézem ki belőled
)
C'N'Q be van kapcsolva?? -
-
88Prot
tag
amúgy ezt a ninjanal is észrevettem hogy mondjuk prime alatt 2 óra után 55fokvolt, de pl a hűtő teteje jég hideg plusz középen van egy kis lyuk ahol benyúltam és ottsevolt meleg... 55fokhoz kb hozzáse tudsz nyúlni..
CM 690-em volt régebben és visszasírom az egyik legjobban szellőző gépház normális letisztult semmi csicsa látszik hogy van benne anyag mindenhol por védelem, alul van a táp mondjuk akkor még ez nem volt így mint ma, hogy egy 10K-s Thermaltake v3asba is alul van a táp, én akkor 16ért vettem a CM-690-nt most 24től felfele ha jólrémlik... visszasírom azóta is nagyon jó az a gépház!
-
-
Borokafa
őstag
Az hogy terhelve a vrm-ek forrók nem csoda, ez a normális
Az viszont, hogy a hűtő gyakorlatilag csak langyos -meleg a kijelzett hőmérséklet pedig magas az érdekes. Vagy nem tökéletesen mér a lap, vagy a hűtőben nem cirkulálhat mefelelően a folyadék
60 °C-os procinál már forrónak kellene lenni a hőcsöveknek is. -
pifu001
tag
szerintem is igazad van, játék soha nem terheli le annyira mint a prime pl. nekem is jó a pasztázás minden. legrosszabb esetben is mi történhet ha ne adja isten túlmelegszik? lefagy?
de szerintem nincs az a játék ami 60 fok fölé melegítené, igaz nem egy sztár hűtőm van, cm hyper tx3 de én kicsit meghekkeltem

raktam a hűtő hátára is egy 9cm-es ventit fordítva, ami szívja le róla a meleget, plusz elég jól szellőzik a kuckóm :LCPOWER PRO-920R - Veritas
a ház hátuljára is dobtam még egy 12-es Arctic-ot ami ugyancsak kifelé szívja a meleget. bízom bent hogy nem fog játékokban megfőni a procc.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kovsol
titán
Erre a szarul mér dologra én is gondoltam. Azt írja már 60 fok körül jár a proci, de megfogtam a radiátort és csak langyos, és a levegő se meleg ami kijön rajta. Gyári bordát megfogva az meleg volt. Xboxból ami kijön levegő az is meleg, szóval ha tényleg ilyen meleg lenne a proci miért max langyos csak minden? VGA kártya 60-70 fok körül megfogva a hátlapján is érezhetően meleg.
(#7452) =HG= miért már a Prescot magos P4 nek is befigyelt a 115W TDP és oda se kellett vízhűtés. Pedig aztán az forró fejű volt.
-
=HG=
addikt
-
miresz
veterán
Olvastam a problémát a másik topicban. Nem tudom,hogy az előző lapod valós értékeket monitorozhatott-e.(mert a Giga nem nagyon volt soha a helyzet magaslatán BIOS-ból) De az is lehet,hogy ez a lap nem mér jól nálad. Azért is nem írtam neked,mert nem találkoztam ilyen problémával. Nálam,meg ismerőseimnél szépen mennek az ASRock lapokban alulfeszelve a PH II-es procik is)
(#4592) Malibutomi: Procinként változik. Van,hogy azonos típusú prociknál is más-más értékek vannak. Pl. 8120-nak nálam az alapfesze 1,275,a haverénak (ugyanilyen lapban) 1,325V.
-
kovsol
titán
ma nem buzeráltam semmit még rajta, előbb játszottam Starcraft2 -t eddig low grafon 100% on pörgött szegény c2d, most így fest [link]
szépen állítgatja 1400-3900Mhz között az órajelet, majd holnap délután megpróbálkozok alulfeszelésselviszont mikor megláttam ezt a grafikus biost és hogy egérrel lehet bent mászkálni azt hittem rossz helyen járok

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- FÉLÁRON!!! Intel Core i3-13100 4-Core 3.4GHz LGA1700 Processzor
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-4702MQ Mobile Notebook Processzor
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Meg kisker garis, nem ilyan "gari hozzám", "gyári gari" és társai. Elég volt egyszer megpipáznom gyári garival...
2 hetes kb nekem is az egész, nem is nagyon nézegettem még.Használom inkább

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)