Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tájékoztatás. Elküldtem egy levelet a NAV-nak ahol panaszt teszek a kettős áfáztatás miatt és kérem a jogszabályok szerint munkavégzés biztosítását a Magyar Posta vámolási tevékenysége során. Ha van valami jelzem.
-
RBJ
addikt
Héten megint két csomagom jött meg mindenféle hókuszpók nélkül.
AHogy elnézem kínából jön de utána át van matricázva eu s országra, raktárra innentől kezdve nuku áfa. -
mályva
aktív tag
Ez érvényes ugye?
Pontosítás.
Ha valaki a július 1 után vásárolt küldeménye érkezésekor kap egy értesítőt amely tartalmazza az áfa összegét és a posta kezelési díját.
Ha a fizetendő végösszeg csak a 399 Ft (online fizetésű), nem tartalmazza az áfa összegét akkor az IOSS-os feldolgozású, az áfa összege csak tájékoztató adat.
Így ez rendben van.
Amikor szállításra kerül akkor az AliExpress logisztika részéről jön egy értesítés a Magyar Postának a küldemény adatokkal és az IOSS azonosítóval és ekkor tudni fogják, hogy nem kell áfát kiszabni.
Ha valami gond lenne akkor pedig lehet reklamálni az alábbiak szerint leírtak alapján.
Ez most lett pontosítva.
Amennyiben az ügyfél a kapott elszámolással nem ért egyet, akkor lehetősége van utólag a vámterület felé jelezni és felülvizsgálatot kérni, a posta.hu weboldalon keresztül kitölthető online felületen, ahol beküldheti a rendelkezésére álló dokumentumokat, amellyel alá tudja támasztani, hogy hibás az elszámolás és a különbözet visszatérítését kéri: https://posta.hu/vam/felulvizsgalati_kerelmek_benyujtasa
Az adatokat értelemszerűen kitölteni.
Mivel nincs külön szöveg beírási lehetőség két dokumentum küldendő be, a kitöltött és aláírt Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez nyomtatvány és az AliExpress számla.
A telefonszámodat mindenképp add meg.
Ez díjmentes, elfogadják és visszatérítik a különbözetet. -
Lehet, hogy rosszul közelítjük meg azt a problémát, hogy az IOSS rendszerű küldeményeknél a Magyar Posta áfát állapít meg és szed be annak ellenére, hogy azt már mi a kereskedőn keresztül megfizettük az adóhatóságnak (az hogy havonta egy összegben utalják át az nem számít, hiszen elkülönítve, összegyűjtve és zárolva kell lenni)
Ezt alkalmazzuk: Felülvizsgálati kérelmet szeretne benyújtani, mert nem ért egyet a NAV döntésével (pl. a vámkezelt küldeményére kivetett fizetendő összeggel)? és a
A megelőző vámkezelési döntéssel nem ért egyet az ügyfél.De valójában nem a döntéssel, nem az áfa mértékét, a vámkezelt küldeményére kivetett fizetendő összeget kifogásoljuk, hanem azt, hogy kétszer kell kifizetnünk.
Az első kifizetés az EU-s jogszabályok alapján törvényesen történik.
A második, amit a Magyar Posta kezdeményez, az viszont mind az EU-s, mind a nemzeti jogszabályokkal ellentétes.
Lényegében becsapnak bennünket más szervezetre hivatkozással és úgy akarnak ugyanazon termékre áfát beszedni, ami már lényegében az adóhatóság által „le van foglalva”.
Mivel ismerik a vonatkozó jogszabályokat ezért hibás program működésre nem hivatkozhatnak, nem hivatkozhatnak a NAV-ra hiszen a tevékenységet ők végzik.
Ha ezt a gondolkodási vonalat viszem tovább akkor az alábbi dolgokat találom.2012. évi C. törvény [ Btk. ]
Költségvetési csalás
396.§ (1) Aki
a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,.....
A költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása
397.§ A gazdálkodó szervezet vezetője, ellenőrzésre vagy felügyeletre feljogosított tagja vagy dolgozója, ha a felügyeleti vagy az ellenőrzési kötelezettség teljesítését elmulasztja, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a költségvetési csalást a gazdálkodó szervezet tagja vagy dolgozója a gazdálkodó szervezet tevékenysége körében elkövesse, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Csalás
373.§ (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Gazdasági csalás
374.§ (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett színlelt gazdasági tevékenységet végez, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, gazdasági csalást követ el.
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás
375.§ (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett információs rendszerbe adatot bevisz, az abban kezelt adatot megváltoztatja, törli, vagy hozzáférhetetlenné teszi, illetve egyéb művelet végzésével az információs rendszer működését befolyásolja, és ezzel kárt okoz, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Hanyag kezelés
377.§ (1) Akit idegen vagyon törvényen alapuló kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, és az ebből eredő kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. -
cof
veterán
válasz
mályva #53132 üzenetére
Kérhetnek, mert még hibásan működik a rendszer. Láttam pár példát, aztán ki kell fizetni vagy visszaküldik, utána meg lehet boxolni a postával, hogy az már egyszer ki lett fizetve és kéred vissza azt a pénzt.
Én most várok 1-2 hónapot amíg normalizálódik a helyzet, szerencsére semmi sürgős dolog nincs ami kellene kínából.
-
mályva
aktív tag
Jo most itt engem az erdekelne hogyha egyszer kifizettem az afat alin, nem kérhetnek a magyarok pénzt megint ugye? Semmi esetre sem.
-
Ezt kérdezted: Arra sikerült rájönni, hogy mi értelme van az online ügyintézéshez szükséges hozzáférési kódnak?
Erre válaszoltam.
Az hogy nem kapod meg az üzenetet az nem volt kérdés.
Ha nincs elektronikus elérhetőség vagy nem megfelelő formátumú akkor nem tud az automatikus feldolgozású rendszer üzenetet készíteni és küldeni.
Amikor ismertté vált hogy miként működik, többen jeleztük feléjük hogy kontroll nélkül nem fog normálisan működni, konkrétan a vezérigazgatónak és az érintett területeket felügyelő helyetteseknek is el lett küldve. -
vakt
csendes tag
Köszi, de még mindig nem értem!
Az továbbra sem világos, miért nem kapok hozzáférési kódot. Azért mert nem volt megadva e-mail/sms, miért zárnak ki az online fizetésből és kérnek kétszeres díjat? Miért szükséges ez a kód? Miért nem elég csak a küldeményazonosító? (Egyébként van régről énPostám regisztrációm.)
OFF
Célom ezen fórumon sem a kötekedés, de számos, fogyasztók számára hátrányos körülményt figyeltem meg a posta jelenlegi gyakorlata körül és gondoltam ezeket összegyűjtöm.
A dolgok a fogyasztók számára kedvezően csak az illetékes hatóság felügyeleti eljárásának jogerős határozata után változhatnának és ezt elérni nem kevés munka.
Jelen ügyben lehet nem vállalok ennyit társadalmiban és abbahagyom az AliE rendeléseket. Tavaly júliustúl idén júliusig 300+ AliE rendelésem volt, még a mosogatószivacs is onnan jött.
Most egy szállítási költséggel 0,57 USD-s (~170 Ft.) csomag után 880 Ft-ot követelnek, inkább náluk hagyom.
ON -
Ahhoz hogy egyrészt ne kelljen regisztrálnod az Én Postám oldalra és másrészt azért hogy 60 napon belül le tudd tölteni a számlát és az igazolást.
Mint többször említettem, nem az küldeményen lévő adattal működik az automatikus postai vámeljárás, hanem az elektronikus úton megkapott adatokkal. -
válasz
mályva #53119 üzenetére
A számla nem számít valójában az hogy arra utalnak hogy holland az adószámuk az nem érdekes, de egyébként a számla nem felel meg a holland előírásoknak sem, hiányos, szóval azért nem kell hasra esni ettől. Egyenlőre nem tudom az AliExpress-t normálisan elérni ez ügyben még.
-
mályva
aktív tag
Koszi de ez hogy Jon az én kérdésemhez?
-
azbest
félisten
áhh, ezzel a postnl-es supportos kislánnyal is csak többen vagyunk. Lényegi kérdésre nem válaszolt, hanem elnézést kért, hogy még nem kaptam meg a küldeményt
Meg leírta, hogy nem tudja hogyan lehet megnézni a követést. Jajj anyám, screenshotot tettem be neki a saját weblapjukról és szöegesen is leírtam hogy a tracking bejegyzés gyakorlati jelentése érdekel
Na hátha másodjára felfogja.
-
vakt
csendes tag
Hello, egy kérdésem lenne:
Arra sikerült rájönni, hogy mi értelme van az online ügyintézéshez szükséges hozzáférési kódnak?
Ezt ugye meg kell adni, az online díjrendezéshez, ahol fele annyi lenne csak a díj.
Miért kell ez a kód egyáltalán? Szerintem csak a nyerészkedéshez.
Engem ebből eddig kizártak, mert van olyan Ali-s feladó, akitől soha nem volt még rajta a csomagoláson sms/e-mail, van akitől mindig. -
válasz
mályva #53120 üzenetére
Én nagyobb értékben rendeltem egy tételt Kínából és ez pont Július 01. előtt volt. Nem fizettem rá plussz semmit, sőt még kupont is tudtam használni (-5 ezer Ft) és Hollandia amin átment/indult (eladó így intézte) hamarosan meg fog érkezni és kíváncsi leszek mi lesz az amit kell rá fizetnem
/amúgy mind1 is, mert kell és fizetek ha kell.../
-
mályva
aktív tag
15 ezer forintos afat nem szivesen fizetnek ki mégegyszer
-
mályva
aktív tag
Én remélem addigra már jó lesz a rendszer és automatikus lesz!
Amugy nem kaptam még számot nincs feladva csak kifizetve, számla van!
Aljára ez van irva:
Alibaba com singapore ecommerce private limited raising this invoice accordance to the applicable tax laws in Netherlands. Amúgy perzse kinából de ez a feladó LT..NL -el szokott feladni -
gebro
aktív tag
Köszönöm a választ.
Akkor beküldöm a nyilatkozatot és az Ali-s számlát amin látszik, hogy ők már beszedték az áfát. Gondolom elég nekik ez, nem kell még külön leírnom nekik kérelemben hogy kérem a áfa kiszabásának a felülvizsgálatát?Egyébként sokan panaszkodnak, hogy nem kapják meg az értesítést. Azért én kíváncsi lennék, hogy nem-e pl freemailes vagy társai címekről van szó, mivel több helyen nem ajánlottak, mivel nem érkeznek meg oda minden esetben a levelek.
Illetve pl. a PayPal topikban is panaszkodtak sokan annó, hogy nem kapták meg az sms-t, aztán kiderült, hogy hordozott számok voltak. De csak ötletelek én is.
-
mályva
aktív tag
Sziasztok!
v mestert kerdezem!
en is aggodalmasan olvasom a fórumot. Vásároltam 140 euro értékben alirol megfizettem az afat ott ( tehat ioss) eladó akkor most csak a 400ft kezelési Koltseg lesz nem? Ha esetleg rá merik számolni az afat és kifutok a 400ft 2 napos befizetésebol a reklamáció miatt akkor ilyenkor mivan? -
válasz
azbest #53112 üzenetére
A vámolási tevékenység nem postai szolgáltatás, szerintem is GVH. A feladó, az üzlet kell hogy jelölje a küldeményen, meg kell adni az IOSS azonosítót és a célország felé el kell juttatni, nem úgy van hogy majd a hónap végén befizetik az áfát és semmi elszámolás ráadásul 5 éves iratmegőrzés van előírva.
A szállítólevél tartalmazza szóval nem lehetne összekeverni a kétfajta küldeményt, de persze nálunk erre is képesek.
Az AliExpress nem véletlenül változtatott a szállításokon, lehet hogy nem lesz hollandus csomag. -
Nagus
senior tag
Ez vajon elveszett UH424565436BE, UH424565436BE? 44 napja jön Belga postán keresztül. Gyakorlatilag már az is megérkezett múlt hónap végén amit június első hetében rendeltem és rizikós volt-e, hogy beleesik-e az új szabályozásba.
-
azbest
félisten
Kíváncsiságból küldtem kérdést a holland postának, hogy mit jelent az ioss küldeményeimnél az a két sor, ami szó szerint azt jelenti, hogy megkapták az vámkezeléshez szükséges adatokat és vámkezelték. Hogy tényleg vámkezelték -e. Ha kapok választ majd beszámolok róla.
Azért is kérdeztem rá, mert arra számítok, hogy majd nekem is felszámol a magyar posta áfát és kezelési költséget. Az a sanda gyanúm, hogy a már vámkezelt és feldolgozott küldeményekhez, mivel már nem kell azokat vámkezelni, ezért nem kapnak persze rendelési adatokat a hollandoktól. Viszont a magyar posta ezért SA küldeményként mégiscsak feldolgozza őket, pedig már eu küldeménynek számítanak akkor. Ha ez beigazolódik, akkor megpróbálom bejeleneteni őket valamelyik hatóságnál, talán a GVH az egyetlen szerv ami illetékes valamilyen szinten. Bár NMHH-t írnak a weblapon [link]
-
Nem tudom hogy került be ez a bejegyzés hiszen nem könyvelt küldemény.
Az U-s kezdetűek esetén ha postán adják át akkor beolvassák a vonalkódot és így a A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben bejegyzés után lesz egy kézbesítési is.
Viszont ha postaládába kézbesítik akkor csak egy darab bejegyzés A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben látható. -
Mire várnál? Sajnos ezek szerint csak nem jó valami, ezért is bővítettem az Összefoglalót a 8. ponntal.
A nyilatkozatnál nem változik semmi, amit tudsz azt írsz be. Az shop nevét vagy AliExpress, az Alibaba az más, azt nem kéne írni. A címnek elég Kína. Egyébként is az űrlapon minden lényeges adat megvan az azonosításhoz. Itt az a lényeg ha IOSS-os a vásárlás akkor nincs áfa számolás a posta részéről.
Az is biztos hogy a küldemény kísérő adatai közt ott van az AliExpress IOSS azonosítója és a számla is igazolja hogy ki lett fizetve.
Arra leszek kíváncsi hogy milyen magyarázattal állnak elő. Én már három általános panaszt küldtem be a IOSS jogtalan eljárás miatt, nem igazán kapkodják el a választ.
Csak azt olvasom hogy nem veszik figyelembe.
Múlt héten szerdán jeleztem feléjük hogy jönnek ezek a küldemények és nem ártana felkészülni rá, de nem veszik komolyan, mert akkor neked sem kellene ilyennel foglalkozni. -
farkas-j
őstag
-
gebro
aktív tag
Üdv.
Július elsején volt egy free shipping-es rendelésem az Ali-ról, már az IOSS rendszer szerint, vagyis megfizettem egyúttal az áfát is 3,60 USD-t, a bizonylatot le is mentettem. RE……...CN számú nyomkövetési számot kaptam. Gondoltam, hogy leírom mik a tapasztalataim a rendszerrel.Tegnap délután érkezett egy üzenet az Ali-tól, miszerint megérkezett a csomagom az MP-hez. Este 11.30-kor a postától is kaptam egy e-mailt, amiben linkelték az oldalt hol tudom befizetni, amit kivetettek rám és persze tartalmazta a hozzáférési kódot is. (Itt jegyezném meg, hogy az itteni Topikgazda ajánlatára a napokban rögzítettem be az e-mail címemet a szállítási címnél, vagyis a rendelésnél nem volt beállítva. De az eladó ezek szerint magától ráírta a csomagra.)
Ma fél tízkor sikerült elérni a fizetési oldalt, ugyanis addig elérhetetlen volt. Lementettem az igazolást a VÁM kezelésről, amin felszámoltak nekem 1.528 Ft áfát. A közvetítői díj pedig 499 Ft volt, így a teljes fizetendő összeg 2.027 Ft lett. Az általuk kivetett áfa köszönő viszonyban sincs amúgy az eredeti összeggel, de majd meglátom, hogy mi lesz ráírva a csomag címkéjére.
Akkor küldhetem be a reklamációt a postának, hiába IOSS rendszer szerint ment a vásárlás. A reklamációt már most is beküldhetem, vagy ha megkaptam a csomagot, akkor az után küldjem be a dolgokat?
Viszont kérdésem lenne a nyilatkozattal kapcsolatban is.
A nyilatkozatnál kérik a feladó nevét és címét. Ott mit kell megadni, a tényleges boltét vagy az Aliexpress-t vagy az Alibaba.com-ot, és címnek elég az országot megadni?Volt egy korábbi rendelésem, amit vámkezelési eljárás alá tettek, ott akkor úgy adtam meg a feladó nevét, hogy AliExpress / „bolt neve”. Ez most is megfelelne?
Nem szeretném, ha emiatt utasítanák el a reklamációt. -
Nemo1
tag
A mai nap sikerült át vennem a csomagomat.
Péntek óta a postán "csücsült", nem is próbálták meg kézbesíteni, pedig ajánlott küldeményként jött a csomag.
A magyar postától semmilyen jelzést nem kaptam, hogy mehetek a csomagomért(meg se próbálták kézbesíteni).
A kínaiak írták meg, hogy részükről le van zárva a rendelésem, én csak ezért mentem be a postára...
A postás néni pedig azt mondja, hogy ők küldtek SMS-t, érdekes...a telefonomban ennek nyoma sincs...
És részükről ezzel el is van intézve?
Erre számíthatók a következő csomagomnál is?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest