Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucimaciq
csendes tag
Ali rekord 5 nap .)
-
Ha komoly az eladó értékeli, ha nem dispute-al indítasz, az végül is egy kényszerítő eszköz, igaz visszavonhatod, de akkor abban a pillanatban nincs már további lehetőséged a problémák rendezésére.
Én ezért elsőnek üzenek, ha 3 munkanapon belül nincs reakció, akkor dispute. -
Sanki
addikt
Ha egy termékkel minőségi problémám van, akkor üzenetben érdemes elsőnek írni vagy egyből dispute inkább?
-
Szaboocs
csendes tag
válasz
A texasi #11358 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Azért lehangoló, másodszorra rendeltem az aliról, az első rendelésem a 4$-t nem érte el és követhető TN-t kaptam, erre 22 dodónál feladják a cuccot sima levélként na mind1, jelzem a postásunknak hogy figyeljen, majd meg is dobom egy kis borravalóval
-
Szaboocs
csendes tag
Sziasztok,
06.05-én rendeltem aliról terméket 22 dolcsi értékben, jött is a mail hogy feladták a csomagot a következő TN-el: 32445288398.Természetesen sehol semmi infót nem találok róla... mondom sebaj várok 10 napot hátha frissítik a TN-t vagy megjelenik valahol, mivel nem kaptam írtam az eladónak ez ügyben hogy tud-e tájékoztatást adni hogy ezt mégis merre tudnám követni, vagy van-e valós TN, ő pedig az alábbi oldalt írta: [link]. Persze 6-a óta semmi előremozdulás.
Tudom kár ilyenkor aggódni ezeken még bőven meg jöhet hiszen 2 hét sem telt el a rendelés óta, inkább arra lennék kíváncsi hogy ettől a csomag még ajánlott levélként jön, vagy csak bedobják a ládába mert sima levélként lett feladva? Mert ebben az esetben inkább tájékoztatom a postás a dologról hogy ne gyömöszölje be hanem csöngessen.
-
válasz
Sterilzona #11355 üzenetére
Igen muszáj, de nem fognak hívni. Kínából 0036 30 8956644, vagy 0036 20 xxxxxxx, 0036 70 xxxxxxx, 0036 körzetszám telefonszám formátumban tudnak hívni, így célszerű beírni.
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok
még nem rendeltem aliexpressről.
Most szeretnék. Ki kell tölteni az adat táblázatot. Ott kér telefonszámot. Az minek ? Muszáj ? -
waslaw
tag
En egy wifis htpc taviranyitot rendeltem rpihez. Minden rendben lezajlott.
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok.
Hogyan lehet paypal-al fizetni Alin? Még nem rendeltem innen, és csak ilyen bankkártya szám megadós fizetést látok. Paypallal nem is lehet? Egy ilyen HDD Caddy-t szeretnék rendelni, mindenhol a sata-sata verzió van tele, az IDE to SATA az pedig alin olcsóbb. -
válasz
Camembert #11344 üzenetére
Eleve 17 $-ról, a vételár indítottam volna, mivel nem jó amit küldött és nála van a hiba.
Lehet alkudozni, de ha el akarod adni, akkor szerintem nincs jelentősége.
8$0= 2261.84 Forint
10$ = 2827.30 Forint 565.46 Ft a különbség, hogy az Aliexpress visszaküldés nélkül mennyit tart elfogadhatónak nem tudom, de nem szerintem nem éri el az 50%-ot, ami 8.5 $, más fórumon 20%-t írtak. -
-
válasz
Camembert #11340 üzenetére
Mivel te 39-est kértél abba a leírása alapján 24,5 cm-es lábnak bele kell férni. Ha nem fér be egyértelműen igazad van, ő küldött nem megfelelő méretet, neki kellett volna ellenőrizni.
Férfi cipőnek írta -men-, szerintem meg női cipők és a méretezés ezért nem jó, mert a 3. nagy képen igen csak lányok ülnek és a színösszeállítás is inkább női. -
válasz
Camembert #11338 üzenetére
Ha a cipő 39-es akkor annak hossza 23.8 - 24 cm körüli
De azon azért el lehet gondolkozni, hogy néhány magyar mérettáblázat 25 cm-re írja a a női 39-est és a férfi 40-est.
Én inkább ennél maradnák:A leírás alapján ehhez tartozó belső cipőbetét talphossza = a láb talphossza + 1 cm,
Megadnád a linket, tényleg kíváncsi vagyok, hogy melyik méretezést használták. Ez a +1 cm-t nem értem, bár nagyapám volt suszter, de ha lemérte az ügyfél lábát, a cipő pont akkora lett, nem volt ráhagyás, azt az 1 cm-s ráhagyást a másik nagyanyám, a varrónő vette figyelembe. -
Camembert
csendes tag
Tudomásom szerint, sajnos a méretezések eltérőek, éppen ezért tanácsolják több fórumon is, hogy a belső talphossz a mérvadó. Mi is ez alapján vásároltunk, a cipőben ugyan 39-es szám virít. A leírás alapján ehhez tartozó belső cipőbetét talphossza = a láb talphossza + 1 cm, ez alapján 25,5 cm-nek kellett volna lennie, ehelyett 23,5-24cm között van.
Ráadásul az üzenetben is kicsit baromságot írt vissza a kereskedő, más számokat:
foot length = (length insoles -1.4CM), I hope you can understand
Véleményem szerint ez nem reális.
Ha én állom a postát, akkor az majdnem annyi, mint amennyit fizettem a cipőért.
Így szeretnék minél többet visszakapni. -
válasz
xxxjjjkkk #11336 üzenetére
Ha egyértelműen rosszat küldött akkor dispute és kérd a pénzed
Amit leírtál az alapján nem pl. 24 cm-es 38-as a cipő mert te az jelölted be és nem azt kaptál, hanem 22,5 cm 35-öst vagy 26,2 cm 42-est, akkor kifizetett pénz vissza jár.
A visszaküldést sajnos neked kell fizetni, ilyenkor is, ha csak nem vállalja. Előfordulhat. -
Camembert
csendes tag
válasz
Turbobacsi #11333 üzenetére
szerintem az lesz, köszi. Teli van a jófogás is cipővel, remélem, azért elfog menni.
-
Camembert
csendes tag
Egyértelműen nem egyezik, le is mértük és 2 cm eltérés van a talpbetét hosszában a leírtakhoz viszonyítva, ezt fényképpel alá is támasztottam.
(#11329) kirkri: már többször tuti nem próbálkozunk a netes cipő vásárlással. Valakinek beválik, valakinél nem, már látjuk, hogy rizikós.
(#11330) Turbobacsi :így igaz, jobb a cipőbolt, csak az újdonság ereje
-
válasz
Camembert #11328 üzenetére
38-ast akartatok venni és 36-os vagy 40-es volt amit kaptatok? A hirdetés szerint a cipő mérettáblázat nem volt pontos?
Csak akkor van alapja a reklamálásnak, ha egyértelműen nem egyezik a cm-es kiírás a kapott cipővel.
Méltányosnak tűnik, hogy csak 9 $-t fizetnél érte, eladva még hasznod is lehet rajta, persze függ attól, hogy ez milyen cipő. -
Camembert
csendes tag
Sziasztok,
egy termékből rossz méretet küldtek (így számunkra használhatatlan), ezt jeleztem az eladónak is.
17 dollárból 8-at adna vissza, a termék visszaküldése nélkül.
Ez reális vagy az Ali többet ítélhet meg ilyen esetben? -
LionElJonson
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megdöbbentően drága lenne a posta, meg is írtam a módosított követelésemben, és teljes árról levittem 15.9 USD -ra (jelen pillanatban ennyi az akciós ára a cserealkatrésznek) az árat.
Újabb 4-5 nap várakozás...
Szerintem meg is rendelem (csak másik boltban van), mert visszaküldeni a csomagomat úgy sem fogom, és alkatrészre úgy is szükségem lesz... A kieső pénzemet meg majd utánam küldik egy hónap múltán gondolom. Vagy az eladó, vagy az Ali... -
válasz
LionElJonson #11321 üzenetére
Pontosabban 3845 Ft lesz (kb. 13,7$), ha az átvételt is bizonyítani akarod.
Mivel a visszaküldés vevő általi fizetése arra az esetre vonatkozik, ha nem felel meg a leírásnak (If the product you receive is not as described) ami nálad nem igaz, mert törötten érkezett és ezért használhatatlan, ez esetben nem érvényesítheti. Neki kellene ingyen küldeni a törött helyett másik alkatrészt.
Tudatnám vele ezt és a fenti szállítási költséget és kérném, hogy értékelje át az ajánlatát.
Ha ragaszkodik a visszaküldéshez akkor fizesse ki, vagy utaljon vissza annyi pénzt amiből az alkatrészt meg tudod fizetni, vagy adja vissza a vételárat, mert az ő hibája a vásárlási szerződés nem megfelelő teljesülése.
Neked az is megfelel, ha a Paypal fiókodra küldi a pénzt, azért hozta fel mert nem akarja, hogy a refund az Aliexpresse-n keresztül jöjjön, mert akkor egyértelmű nyoma van a vitának.Mivel van lehetőség az Aliexpress garancia leírása szerint, hogy ő fizesse a visszaküldést, megtehetné.
Return Shipping Fee
If you agreed with the seller to return your item, please also check the seller’s shipping terms. If the seller pays the return shipping fee, please make sure you first agree on the shipping method and how the seller will pay you back the shipping fee.De ez, a kifizetése, persze nem kötelező előírás, de jó eséllyel egy használhatatlan termék esetén az Ali a javadra fog dönteni és visszakapod a teljes pénzed.
Ezt csak neked írom, az értékelés során a kritériumokra adott 1 csillag negatív értéknek minősül.
-
cucimaciq
csendes tag
válasz
LionElJonson #11321 üzenetére
Szia szerintem próbáld meg a 15 dodósat. Még akkor sincs egy működő darabod de legalább az alkatrészre meg lesz a pénzed.
-
LionElJonson
csendes tag
Sziasztok! Némi segítséget szeretnék kérni garancia kapcsán!
Aliról rendeltem egy vízszűrőt (akciósan) 20.5 USD + 0 USD posta értékben. Bankkártyával fizettem.
Említett termék törött állapotban jött a dobozon belül.
Nem hiszem hogy a szállítás során sérült, gyári hibás volt a termék.Nem rögzítettem videóra, hogy kinyitom a csomagot és már eleve törött. Csak fotóbizonyítékom van, amire mondhatja bárki, hogy akár Én is lehetek aki eltörte, ezt meg nem tudom mivel megcáfolni...
Felvettem az eladóval a kapcsolatot -> Open dispute -> leírva a problémámat, fényképet mellékelve, kérve hogy térítse vissza a vételárat.
Erre 3 lehetőséget kínált.
Az egyik, hogy visszaküldöm, és akkor van teljes ár-visszatérítés.
261 grammosan jött a csomag. - Ezt ahogy néztem, elsőbbségi levélként, 500 grammig 2570 HUF + 850 HUF ajánlottal, tehát 3420 HUF lenne, tehát valamivel több mint 12 USD... és akkor még lehet hogy a vámmal is szórakoznom kell, nyomtatni, Postára futkosni.A másik 2 lehetőség, hogy megtartom így a terméket, és 3 USD értékben kompenzálnak a kárért, mint elszámolandó javítási költség, vagy kedvezmény a következő vásárláskor.
Megnéztem mennyibe kerül a törött alkatrész (a készülék lelke, a kerámia szűrőbetét) cseréje: Alin az akciós, leges-leges-legolcsóbb 15 USD, és csak másik eladónál van!
Szerintetek mit csináljak?
A 12 USD-s postával elég drága üzletet csináltam magamnak ha azt választom, a felajánlott 3 USD-vel pontosan ugyan ott vagyok pénzügyileg, ha veszek belőle cserealkatrészt, és csináltam egy baromi rossz üzletet. - Mennyire látjátok esélyesnek, hogy 15 USD-t adok meg, mint reális, kért kompenzációs összeget (Amit nyilván az eladó elutasít majd) és majd megegyezés hiányában továbbítva az Alinak az ügyet, ők azt jóváírják nekem?
Vagy próbálkozzak 10-12 USD kárigénnyel, és akkor kicsit bukok rajta ugyan (akciósan vettem tőlük), de jobb eséllyel megegyezek az eladóval?
Itt egy link a termékről, ahonnan vásároltam: [link]
+1 kép az esetről magáról:
-
válasz
cucimaciq #11319 üzenetére
Az szívás, mert a többi banknál ez átfordul ilyen esetben 2-3 nap alatt.
Megoldás 1: vársz még pár napot, majd rendeződik.
Megoldás 2. Kinyomtatod az az oldalt ahol látszik a refundos rész amit itt linkeltél, és a személyes ügyfélszolgálaton kéred, hogy oldják fel a zárolást. Normális banknál ezt megteszik, nem a kereskedőnek kell, mivel az a visszaküldéssel már lemondott a pénzről.
Annó a CIB-nél volt ilyen problémám, így sikerült lerendezni. -
válasz
cucimaciq #11316 üzenetére
Milyen tiltást? Rossz kisfiú voltál?
Az Aliexpress nem tilt semmit, a vevő joga meggondolni magát, ezután ők a legrövidebb időn belül - nálad is már másnap - küldik vissza a pénzt. Az ő bankjuk 24 órán belül utal, ez azt jelenti, hogy 10-én vagy 13-án a pénzed az FHB kapuján kopogtatott.
A zárolást a bankodnak már le kellett volna vennie, törölni. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest