Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boss81
senior tag
Igen, driver kellett telepíteni, utána már tökéletesen működött. Buktató egyedül ennyi volt hogy driver kellett. A frissítést nem írja ki, azt nem tudom állítani, csak a fő kijelzőnek.
De nem vibrál nem villog, szerintem minden téren megfelelő. Bár én munkára használom nem játékra, és filmezésre. A felbontása 1920x1200. A nagyobbik monitor felbontása nyilván nagyobb, az 3440x1440, ez a fő kijelzőm.
Alvás után is tökéleten működik, rögtön érzékel.Ahhoz képest, hogy műanyag ház, nagyon meglepődtem, mert nem melegszik, sőt, még csak nem is langyos.
Így első körben tökéletesen elégedett vagyok vele. A kis driver/szoftver is magától indul miután beléptem a macOS felületére.
A szoftver letölthető az oldalról ahol vásároltam, az utolsó az ami nekem kellett.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Látod a memóriahasználati statisztikám, szinte sose megy 75% fölé.
-
hkari
őstag
válasz
Ear001
üzenetére
Aztán végig gondoltam, hogy a Hikvision IVMS alatt elég sokszor megy a 3. monitoron 5 kamera fullHD felbontáson, és azt néztem hogy Windows alatt is eszik elég szépen

Most a portokon elmélkedek éppen, mégpedig hogy mind a 3 monitorom display porton megy éppen. Most egyelőre a 3.-at azt kilövöm, de a másik kettő közül csak az egyiken van HDMI. Gondolom a mini is tudja a 75Hz-et 2K-ba HDMI-n, szóval ez talán pipa.
A másik Dell, azon csak Display port van és DVI. Ahhoz egy ilyen átalakító jó lehet?
És akkor már csak egy USB-C HUB-ot kell nézzek amin van USB-A, és USB-C is.
-
hkari
őstag
Köszi szépen mindenkinek!
Akkor azért inkább a 16GB fele megyek. Szerencsére a mostani gépem közel ilyen árban el tudnám adni, szóval akkor megérheti a csere

-
kazsmerlaca
senior tag
Helló!
Én is ezeket használom: Photoshop, inDesign, Illustrator, Office, stb..
Én úgy vettem észre, hogy a 16GB is néha kevés M1 macmini-n.Most M1 Pro-t használok aminek 2x akkor az SSD olvasási és írási sebessége így itt már elég a 16GB, ezt tapasztaltam.
Fontos, hogy ne windows-ként akard használni. Itt sok kompromisszum lesz amit meg kell szokni, sok hülyeség. De összességében élhető.
Ha van kérdésed keress mert én is grafikus vagyok
-
Ear001
addikt
A Photoshop bármennyi memóriát megeszik, mindegy, hogy 8 vagy 16. Az Illustratort nem tudom, de nekem az Affinity csomag minden pogramja szépen elfut 8GB memóriával. Ez a kihasználtságom az elmúlt hónapban:
Ha nagyobb tempót akarsz, akkor vegyél több SSD-t, az gyorsabban svappel.
Szerintem most 330-ért a belépő Mini jó választás. Ha lesz M2-es procival mini, az akkor hasonló lehet, mint az Air-nél a frissítés, hogy nem egyértelmű az előny és előrelépés az M1-hez képest. Ha meg az M1-es mini kevés, akkor meg neked alighanem Mac Studio kell.
-
cigam
titán
A 3. monitorról pont most volt szó, olvass vissza.
A RAM mérete nem a programtól függ, hisz az mindig belefér a memóriába. Inkább az általa(d) kezelt fájlok méretétől függ, de ez elég szubjektív. Ha belefér a keretedbe, és hosszútávon gondolkodom, akkor lehet 16GB-is.
Nem kell kikapcsolni, elég ha altatod. Esetleg bekapcsolod az időzített bekacsolást. Pl. minden nap reggel 8kor kapcsoljon be. -
hkari
őstag
Sziasztok!
25 év Windows használat után szeretnék áttérni egy Mac Mini-re
Teljesen MacOS "szűz" vagyok, ezért lenne pár kérdésem. Láttam hogy az aktuális Mac mini M1 az csak 2 monitort tud kezelni. Ez igaz? Vagy valamilyen módszerrel megoldható a 3 esetleg?
A másik hogy nem tudom hogy elég-e nekem a 8GB-os modell. Amiket használok: Photoshop, inDesign, Illustrator, Office. Érdemes inkább a 16GB-os modellt venni?
A bekapcsolását csak a fenekén lévő gombbal lehet megoldani? Nekem viszonylag el lenne dugva, szóval az kicsit kényelmetlen megoldás. Gondolom végső esetben a WakeOnLan működne rajta.
És talán a fő kérdés, hogy érdemes ezt most meglépnem, vagy inkább várjak a frissített Mac Minire?
Köszönöm a segítséget!
-
cigam
titán
válasz
Boss81
üzenetére
Valóban barátibb az ára, és a manuel szerint macOS kompatibilis.
System requirements.................... Windows 7 or later, Mac OSX 10 or later
Valamint letölthető hozzá az
InstantView display application with UI. Support macOS 11 Big Sur, 10.15 Catalina including Apple M1 MacBooks.dmgTehát esélyes hogy együttműködik a M1-es gépekkel. Ki kell próbálni. Ha nem jön be 14 napod van (a Conrád esetében 30), hogy meggondold magad. Ennyi idő alatt csak kijönnek a nagyob problémák.
-
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértő kollégákat szeretném kérdezni az alábbi ügyben.
Adott egy Mac Mini 2018 i3 (UHD 630), Ez rákötve egy 55"-os 4K Samsung TV-re (monitorként használva a TV-t). Ha a képernyő beállítást a jobb olvashatóság (nagyítás miatt) miatt 1440-re állítom, akkor ha Infuse Pro 7-el lejátszok egy 4K HDR filmet NAS-ról, akkor az a film a 4K-s tévén teljes képernyőn 4K HDR-ben fog megjelenni, vagy csak 1440p-ben.
4K-s Youtube videót nézve a 1440p-s beállítás mellett, a videót 4K-ra állítva, nekem úgy tűnik, hogy teljes képernyőn 4K-ban jelenik meg. De amíg nem kapok megerősítést a 4K filmek lejátszását illetően nem vásárolnám meg az Infuse Pro 7-et.
Előre is köszönöm a választ/segítséget.
Ha triviális vagy buta a kérdés, akkor elnézést. Nekem nem egyértelmű a dolog.
Tudom a TV nem a fenti felhasználásra való, de kell a nagy kijelző, mikor Word-ben, Excelben dolgozok és közben filmet vagy TV-t nézek mellette, hogy a "műsor" azért ne csak "egérmozi" legyen. -
cigam
titán
válasz
Boss81
üzenetére
Igen, bár én nem VGA kimenetest keresnék, hanem a HDMI-s verziót.
-
Boss81
senior tag
Akkor amit #37374Czo linkelt, a külső videókártya lenne a legjobb megoldás. USB csatlakozóm van egy szabad, illetve az hogy vga csatlakozás van, lenne rajta, nem nagy gond úgy is munkára használom nem szórakozásra.
Effektív ez lenne a legjobb és leg egyszerűbb, mivel egy monitor hdmi, a másik display port csatlakozással van jelenleg rajta.
-
cigam
titán
Nem a konkrét eszközt akartam mutatni, csak egy példát a HDMI splitter működésére. Igen nagyon oda kell figyelni melyiket választja az ember, mert általában csak tükrözni képesek, kiterjeszteni nem.
Miért kellene driver? Egy desktop van. Egyik monitor az egyik felét mutatja, a másik monitor a másik felét.Boss81
Ez csak elosztó, ugyanazt a képet mutatná mindkét monitor. -
Ez nem HDMI splitter. Ez egy DisplayPort MST eszkoz. A DisplayPort, mint protokoll tud olyat, hogy 1 kabelen, tobb jel megy, igy technikailag egymasra fuzve, be lehet kotni tobb monitort. Az OSX sajna nem tamogatja az MST-t, igy ez itt eleve ki van/lenne love, de ha tamogatna, akkor sem mukodne, mert mind a ketto megjelenitot, kozvetlenul latja a rendszer, tehat, beletartozik a limitbe, ugyanis, mind a ketto megjelenito olyan, mintha kozvetlenul a gepbe lenne dugva.
Amire te gondolsz, az olyan eszkoz, amibe 1 valodi jel megy es az eszkoz osztja tenylegesen kette. Ilyen is letezik, de mikor utoljara hasznalni akartam (amikor az USB-s megoldast vettem), akkor nem volt OSX ala driver. Driver nelkul pedig nem udja az OS, hogy a kep melyik resze es hogyan van/lenne kettevagva.
-
cigam
titán
Opció még a HDMI splitter, ami a kimenetet kettéosztja. Kérdés hogy ilyen spéci felbontást(3840x1080) be lehet-e állítani. Mert akkor 1 HDMI kimenettel meg lehet hajtani 2 fHD monitort.
-
válasz
Boss81
üzenetére
Akkor, ahogyan korabban is irtam, DisplayLink-es vagy hasonlo megoldasra van szukseged. En ezt a kettot lattam, hasznaltam:
- Startech USB to VGA Adapter (ezzel 1920x1200 mukodott).
- JUA210 chipet tartalmazo, masik megoldas, ezzel pedig egy 1920x1080-as monitort probaltam. Aqua-ban meg is talaltam.Ahogy latom, ez a JUA210-es cucc, megy meg Monterey alatt is. A Startech fele verziot regota nem talalom, de ez a masik ez meg kell legyen valahol, mert ezt hasznaltam, az elmult 3-4 evben.
-
Boss81
senior tag
-
Boss81
senior tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Az egyik usb-c kimenetem foglalt, egy maradt, illetve maga a HDMI.
Abban bíztam talán lesz a fórumon valaki akinek 3 monitor van rákötve, mert ő akkor nem csak elméletben tudna véleményt mondani. Ezeket tudtam én is amiket írtál, de ugye más az elmélet, és más a gyakorlat, de köszönöm a választ
-
válasz
kleinguru
üzenetére
M1 Mini:
Simultaneously supports up to two displays:
One display with up to 6K resolution at 60Hz connected via Thunderbolt and one display with up to 4K resolution at 60Hz connected via HDMIIntel Mini:
Up to three displays:
Two displays with 4096-by-2304 resolution at 60Hz connected via Thunderbolt 3 plus one display with 4096-by-2160 resolution at 60Hz connected via HDMI -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Akik M1-es Mac mini-t használnak, megoldható valahogyan hogy 3 monitor legyen rákötve egyszerre?
-
Kókuszdió
nagyúr
Nem tudjátok a Safari miért rakja kis ablakba a facebook-ot?
Hiába jelentkezek ki akkor is ott van ,hogyan tudnám eltüntetni (os 12.4)?
[kép] -
cigam
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
A TM nem tud ilyet, de van pl. Sync Folders, vagy DirSyncPro
-
Ear001
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Azt tudod állítani, hogy mit ne szinkronizáljon. Azt is, hogy hova, de azon belül minden egyben lesz, ez egy inkrementális tömörített fájl.
-
hibavissza
veterán
Time machine alkalmazáson belül be lehet azt állítani, hogy egy külső ssd-n lávő mappát szinkronizáljon egy másik külső ssd-re? Ha nem lehet, van erre valami alkalmazás?
-
Kókuszdió
nagyúr
Van köztetek olyan ,aki használ Logic Pro-t?
Újra raknám a rendszert és csak a mentéseket vinném át (menteném le).
Nem tudom ha lehetséges ,elég ha a mentés mappát le mentem a gépről és az új rendszerre meg vissza másolnám?
Nem vágom annyira mit hova ment ,lehet az audio sávokat teljesen máshova rakja a rendszer mint a mentés fájlokat.Szerk.
Biztonsági mentést nem szeretnék - pont ,hogy teljesen tisztára akarom a rendszert. -
Krethx
aktív tag
Szerezz 3 hónap előfizetést ingyen.
Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade és iCloud+ (50GB)
iSTYLE -
blakey
titán
válasz
Mikika
üzenetére
Egyszerűen, kb. ugyanúgy ahogy Androidon is, FE File Explorer az egyik megoldás, számomra a leghasznosabb iOS/tvOS app (megvettem), feltelepíted a telefonra és wifin simán átmásolod, az FE File Explorer létrehoz egy könyvtárat és oda tudod rendszerezni a fájljaidat. Én még soha nem csatlakoztattam iOS eszközt a géphez fájlok átmásolásához, rádásul ez a fájlkezelő zenére és fimre is egész használható, nem kell külön lejátszó ha nincs rá igény.
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Lehetséges valahogy a Mac mini külső vinyójáról zenét áttölteni Iphonera?
Ha igen hogyan?
Köszi -
hibavissza
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
2010 áprilisában 25,4 cseh korona volt egy euró, most 24,74.
.
2010 áprilisában 7,25 horvát kuna volt egy euró, most 7,5.
2010 áprilisában 266 forint volt egy euró, most 402.Nyilván lesz még lejjebb is a forint. Mivel nem akarnak havonta árakat átírni kis rátartás is van benne. Minden cég ezt csinálja. Ezért gerjeszti az inflációt a gyenge árfolyam.
-
hszilard666
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Én nézem a jó oldalát, még többet spórolok azzal hogy a régi gépemet használom és nem upgrade-elek! STONKS!

-
Pano
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ilyen az, ha egy országnak "szárnyal" a gazdasága és még ráadásként szanaszét van adóztatva is.
-
kazsmerlaca
senior tag
100.000 Ft-al drágább lett minden mac gép! Elég gáz

-
hibavissza
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Köszi, megoldódott. Ràdugtam közvetlenül a MacMini USB csatlakozójàra a fgèpet ès így felismerte. Ezutàn felismerte màr a Monitor USB hubjàn keresztül is mind a fgèpet, mind a kàrtyaolvasóba dugott SD kàrtyàt. Nem èrtem az okàt először mièrt nem ismerte fel egyiket sem a Monitor hubjàn keresztül.
-
hszilard666
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Elvileg van egy gyári app az OS ben "képletöltő" vagy "image capture" néven. Ha USB kábellel rádugod a fényképezőt akkor elvileg ott látnia kellene ömlesztve az összes képet ami az SD kártyán van. Évek óta ezzel a metódussal töltök le képeket a canon gépekről ha nem wifi-n keresztül teszem.
-
hibavissza
veterán
Mac Mini M1. Kingston USB 3 kártyaolvasót benne 32 GB kártyával a fényképezőgépből felismeri, de folyamatosan eldobálja ha elkezdem bemásolni róla a fotókat. Műszaki probléma nincs, mert ugyan innen tökéletesen fut egy külső ssd.
A kártyaolvasó ugyan ezzel a kártyával tökéletesen megy egy Windows laptopon.Nem szereti a Lumix fájlrendszerét? Természetesen a fgépet sem látja a gép, ha rádugom. Mi lehet a megoldás?
-
oszy
veterán
Mac mini maOS Catalina 10.15.7 - Safari 15.5
Nem látom a minin megnyitott lapokat iPhone-on és fordítva. A handoff engedélyezve van mindkét eszközön. Tudja valaki az okát és a megoldását?

-
cigam
titán
Google drive, letöltés. macOS 10.15.7, Safari 15.5-el. Mutatja a jobb alsó sarokban hogy összetömöríti a fájlokat/mappát, majd amikor a letöltésre kerülne a sor:
Pedig a sütik blokkolása nincs bekapcsolva, és egyesével le tudom tölteni a fájlokat, vagyis engedélyeztem a letöltés erről az oldalról.Ötlet, hogy mi nem tetszik neki és arra mi a megoldás?
-
ro3000
tag
Adott egy Mac Mini 2014 Late. Egyik napról a másikra nem tud kapcsolódni a Wi-Fi-re. Van valakinek elképzelése, mi történhetett?
-
UX
tag
Jut eszembe, nem lehet hogy az adatátvitel lassú?
15 méter hdmi kábel csatlakozik a tv-hez. -
-
UX
tag
Ilyen kiegészítőt magyarországi webshopban láttatok már?
Czo
Lehet szükség lesz rá a későbbiekben.
blakeyKöszi
-
UX
tag
Jövő héten meg lesznek a monitorok, az asztal mellett ülve, a tervezést is kipróbálva majd letesztelem. Beszerzek egy apple mouse-t is, mert baromira tetszett a zoomolása, ami medellezeskor nagyon jól jönne.
A 3Dconnextion egér ezt nem tudja szerintem.
Ezzel együtt már úgy kell működjön minden ahogy azt az apple megálmodta, és még ha 3 hétig fájni is fog a kezem, bízom benne, elégedett leszek.Egyébként látom a Linearmouse app beállításaiban, hogy ha a gyorsulást nagyobbra állítom, az a pontosság rovására megy. Szóval ezzel vigyázni kell.
-
Senki nem allitotta, hogy bena vagy. Annyit irtam, hogy gyari kornyezetben, az eger sebessege nem egyenesen aranyos a huzas tavolsagaval, hanem fugg, a huzas sebessegetol. Ezt rengeteg ember, aki mashol nott fel, az nem tudja megszokni. Viszont, aki ezt szokta meg, o megorul, hogy Windowson alatt, vagy minden apro mozdulatra sokat mozog, vagy folyton emelgetni kell az egeret. Az egyik rendszer ilyen, a masik rendszer olyan. En pl. hiaba bootolok barmelyik Inteles modellen Windowst, hiaba ugyonaz az eger, az eger mozgasa nem is hasonlit, az OSX alatt megszokotthoz. Linuxon, xorgot hasznalva lehet hasonlo eredmenyt elerni peldaul, de Windows eseten lovesem sincs, hogy mit kellene feltelepiteni, hogy jo legyen.
-
UX
tag
Hidd el, kipróbáltam. Olvastam róla és volt is a kezemben apple mouse.
Levideózhatnám hogy az 55"-os tv átlóját bejárni windowson millisecundumokba kerül, 2cm eltolással, macen pedig kb. 0,1 másodperc, még ha hirtelen gyors mozdulatokat is teszek, de semmi értelme.
Lehet csak egy-két olyan ember lesz aki elhiszi hogy így van, és nekik is hasonlóak az igényeik, élményeik, de a többieknek én nem akarok bizonygatni semmit.
Az én igényeimnek csiga lassan működik pár dolog egyelőre, de pozitív vagyok.
És kívánom hogy neked legyen igazad, hogy tévedtem, és én vagyok a béna, mert az azt jelenti hogy a rendszer tökéletes.
CharlieDrop
Ez egy 2020-as modell Mac mini M1 16GB
Montenerey 12.1 -
Macen egyebkent 30+ eve van gyorsulasa az egernek. Ha gyorsan rantod, gyorsan mozog, igy egy hatalmas kepernyon is, egy apro es hirtelen mozdulattal ki tudom rantani az egeret a sarokba, hogy triggereljem az ide beallitott esemenyeket. Ez szerintem megszokas kerdese, mert ha le kell ulnom egy Windows vagy egy Linux ele, akkor ott erzem szenvedosnek es hibasan mukodonek az egeret. Hiaba huzom/tolom meg gyorsan, baromira nem reagal ra erdemben.
-
UX
tag
Tartok tőle.
Az apple utálók csoportja mindig azt hangoztatja hogy a mac az a hülyéknek való, az én fanatikus ismerősöm pedig azt hogy, bedugod és műkszik, semmivel nem kell vacakolni.
Szerintem ez nagyon függ az egyéni igényektől. Ha valamiről van egy határozott elképzelésed hogy az neked úgy jó a ha működik, akkor nagyon nehezen tud meggyőzni az apple az ellenkezőjéről.Mindegy, most már, csak adjon valami pluszt is.
Egyelőre az m1-ről nem nyilatkoznék, a bootolása nem gyorsabb mint a jelenlegi gépemnek, az alvó módból való felébredési sebességétől sem estem hanyatt. Kifejezetten lassúnak találom. Az ablakok mozgása is kicsit lassú (lerakás dockra és vissza) de ezt majd később, lehet csak beállítás kérdése.Viszont a kurzor után újra van egy dolog amit fel kellene turbózni. Szerencsére semmi problémája nincs a külső hangkártyammal, megszólaltak a hangsugárzóim. Csak sajnos nem szól olyan szépen a muzsika mint windowson. Van erre is valami okosság?
CharlieDrop
Nem tudom, elképzelni mi az a dolog amivel többet tudhat mondjuk egy steelseries egértől. Mármint, biztosan eltérőek lehetnek a paraméterek, de lehet hogy csak másak az igényeink. Az, hogy 15 centimétert kell mozdítani az egeret, es akkor is vánszorog, az számomra nem elfogadható. 3D tervezéskor én pörgök mint a mérgezett egér. Kis mozdulatokkal 1 métert is áthúzom az egeret, és nem kell rá várni. Két monitort kell bejárnia.
Alkalmazás nélkül sem találtad lassúnak? -
-
UX
tag
Nagyon köszönöm a segítséget!
A lakatot kellett kinyitni a módosításhoz.
Pár méterre oldalra van a képernyő, így elkerülte a figyelmem. És most már rohadtul ki is állt a nyakam.Nagyjából 15 évet öregedtem ezalatt a pár óra alatt, és nem tudom elmondani mennyire ideges vagyok. Kb. 15 oldal káromkodást tudnék most írni.
Rohadtul utálom ezt a fajta agressziót amit az apple művel. Nyilvánvalóan a rendszer képes kezelni az egérmutató egymilliárdszor gyorsabb sebességét is, de nekünk meg akarja mondani az a f.sz hogy Tim hogy ez is elég. Gondolom az apple moouse-al csodálatosan működik, csak ugye az megint csak az egyéni preferencia semmibevétele hogy csakis egy és egy darab egér létezik több millió, vagy talán több milliárd kéz méretéhez.Marha nagy szerencsénk van hogy nem ez az egy cég uralja a világot, mert akkor kijelzőből is kétféle méret létezne a világon, kesztyűből 1 méret természetesen, (amely mindenkinek jó), wc csészéből 1 és kerékpárból talán kettő.
Gyűlölöm az agressziót, ezért most megtaposnám Timet.
kb. 7 éve ugyanígy kezdtem az első ipademmel, úgyhogy lesznek még kirohanásaim. Az apple fanatikusok ne olvassák a hozzászólásaimat, a többiektől pedig előre is elnézést kérek.
Meg kell jegyeznem azonban hogy csípem az öreget. Amíg ő lesz a góré, nem aggódom az adatbiztonsággal kapcsolatban. Bírom a döntéseit, értem az üzletpolitikáját, főleg ipad vonalon, de ilyenkor azt kívánom neki hogy csak mokkáskanállal egye a levest egész életében.
-
UX
tag
Próbálok nyugodt maradni...
-
UX
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom felturbózni az egérmutató sebességét?
A beállításokban maximumra állítottam a követést, de tetű lassú a mozgása még mindig.
Egy Rival 310-essel próbáltam, és egy gamer egérrel.
A felbontást 4K-ra állítva pedig még lassabb a mozgása.
Nagyjából 15 centimétert kell mozdítani az egéren hogy a kurzor méltóztasson a televízió egyik sarkából átcammogni a másikba. Windowson ez 2 centiméter és kb 5 milliószor gyorsabb.
Mi lehet a probléma? -
Nem tudom mi a különbség, nekem az fontos volt. Mármint, hogy ne pwm legyen a megvilágítás. A papírra kerülő anyag készítésekor meg felesleges az erős fényerő. A cmyk színkalibráláskor az első lépés a fényerő minimálisra állítása. Ezért cmyk-ra belőtt monitoron webes anyagokkal dolgozni qrva sz*r.
Én 101%-ban CMYK színtérben dolgozom, ami kisebb, mint az RGB, ráadásul sok rgb színt nem is lehet cmyk-ban nyomni - ezért nekem a monitorok srgb tudása, lefedése egyáltalán nem számít.Azt pedig ne tekintsd mérvadónak, hogy te xy monitoron milyennek látsz egy z monitor képét. Adott a tesztelt monitor, a felvételt rögzítő kamera, a szoftveres utómunka és persze a te monitorod. Kicsit olyan, mint amikor a szobában, a padlón fekve tanul az ember úszni.

Én pl. azért választottam ezt a monitort, mivel neves DTP szakemberek ajánlották erre a munkára. ("Átlagos" 32-es monitort jóval olcsóbban is tudtam volna venni). Olyan területen nézelődj, kérdezősködj, amire te használni szeretnéd. Biztos találni fogsz itt a fórumon segítő szándékú embert, akár még személyesen is megtekintheted a monitort döntés/vásárlás előtt.
-
UX
tag
Van benne valami, de gondolod hogy csak a fényerő a különbség?
Első látásra a videót, én a benq-t hoztam ki első helyre, nekem az tűnt legjobban színhelyesnek. A kávé színeket összehasonlítva látszik a legjobban. Aztán többszöri újranézésre elbizonytalanodtam.Itt 8:19-nél viszont ismét nagyon kéknek tűnik a kijelző, én pedig pont a világosszürkével dolgozom a legtöbbet.
A szoftver és a webdizájn is világos lesz. -
UX
tag
válasz
Ear001
üzenetére
Nagyon tetszik, köszi az ajánlást.
És jó megoldás is lenne csak a centiméterek hiányoznak.Most 103 cm-en dolgozom, a te monitorod kb. 79cm.
A 3D modellezés 70 cm szélességet foglal el. (Ez a fő tevékenységem.) Ez nagyobb felbontásnál sem fog sokat csökkenni.
Így mellette elfér a fájlkezelő /képnézegető.Ez a bajom a 32"-al is hogy abból kettő kellene, de az már minimum 700e.
-
PD3200U, de semmi baja a színekkel. A fényerő meg nekem kb értelmetlen tulajdonság, mivel papírra dolgozom, ami nem világít. Vagyis színhelyes munkához rendesen le kell venni a fényerőt (nálam 30-on áll a 100-ból). Ami nekem vásárláskor a legfontosabb volt, az a pwm mentes háttérvilágítás. Az SD-kártya olvasó, az USB-hub és a KWM switch már csak extra cseresznyék a tortán.
-
Ear001
addikt
Én 34"-es monitort használok, és ha csak úgy böngészgetek netezgetek gyakran visszaállítom 3008x1296-ra, amit az OS X tud, mert teljesen vállalható a képe, az ikonok kellően nagyok, így is igen sok minden elfér széltében stb. De ha kell a hely vagy a 4k, akkor ott az 5120x2160. A monitor így is böhömce széles, de azért kisebb, mint két 32"-es, nem kell duplamonitor duplakábelezni, nincs gond, hogy a HDMI limitált a DP porthoz képest.
-
UX
tag
Értem. Akkor neked nem ez a színtér a fontos.
Nekem a lényeg hogy amit webre megtervezek, azt minden monitor meg tudja jeleníteni.
Melyik benq van neked? Én is benq-t néztem ki, de annak a kék színnel problémája van. [link]
A PD2700U típus színárnyalatban gondolom ugyanez.
Kimondottan grafikai monitor AOC-ből csak 32-es van.
2db 27-es lenne jó méretben. -
-
UX
tag
Köszi az információt. Hajlok rá hogy bármelyik méret lesz a kettőből, 1440-re állítsam.
--------------Kinéztem ezt a monitort, de nem tudom hová tegyem. Mert az srgb kiemelkedő de az adobe rgb az gyenge.
Weboldal tervezésre használnám, de nem vagyok grafikus, nem tudom jó választás-e? A vektorgrafikus programjaim srgb-t használnak. Az AOC honlapján nem különösebben favorizálják grafikus munkára.
Ezzel a kérdéssel átlovagolok egy másik topikba, csak gondoltam hátha van itt egy szakértő.Viszont a csatlakozókkal kapcsolatos kérdésem. Ennek a monitornak nincs usb-c csatlakozója. Az nagy hátrány? Láma kérdés tudom, de mivel tudom csatlakoztatni a minihez?
Mint írtátok, "A" monitor az usb-c-be, "B" monitor a hdmi-be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TigerCat