- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
A forklist is ugyonolyan mint a Finder. Ugyonugy mukodik, egyszeruen lehet vele mozogni a load/save ablakban is. Ugyonugy bele tudod huzni a dokumentumot a programbol is, ha elmentetted valami random helyre. Ez olyan dolog, amit keptelen vagyok megszokni Windows alatt. Ott egyszeruen agyfaxt kapok, amikor szembejon egy save/load ablak es meg kell keresnem a foldert, ahova menteni akarok.
-
Syl
nagyúr
Az én munkám meg olyan, hogy több helyről kell összevadásznom az állományokat, majd harmadik-ötödik helyre mentést végeznem. Hidd el, nekem piszkosul hiányzik a file open/save ablak bal széléről a fastruktúra. Nyitott finder ablak, nekem annyit ér, mint halottnak a csók. Egyébként is forklifttel babrálom a fájlokat.
(#37197) UX
Alapértelmezett beállítás szerint az Apple alkalmazások az iCloud-ba mentenek mindent. A "Save as" funkció eléréséhez pedig nyomva kell tartani az Option billentyűt miközben bolyongasz a File menüben.
Külön szeretem, hogy pl. "behúzok" egy képet a programba, de ezzel a módszerrel nem lesz aktív a program ablaka. Még pluszban bele kell egyet kattintanom.
-
UX
tag
De jó hogy ezt kiemelted.
Sokáig nem értettem például a jegyzetekben az összevisszaságot. Odakattintok, ott a jegyzetem, máshová kattintok, ismét ott van. Mivan??
Aztán rájöttem hogy a hierarchia hiánya összezavart.
Na az ilyen dolgokon úgy ki tudok akadni, hogy a UI dizájnerek nem képesek összehozni egy magától értetődő felületet. -
UX
tag
válasz
CharlieDrop #37193 üzenetére
Én pedig utálom, úgyhogy el se kezd!
Mert hogy én egy pillanatra sem vitáztam, a tapasztalataimat osztottam meg. Az baj hogy én nem szívtam vele? Nem írtam olyat hogy aki szívott a windows-zal hazudik. A win7 nekem atomstabil mai napig.
Mac-en egyelőre annyi tapasztalatom van amit írtam, majd írok ha nem boldogulok. Szerintem jó hogy mint azt TechN7ne és Syl tette, leírják a negatívumokat is, mert tanulunk belőle mindannyian.
Lehet hogy az én külső hangkártyámat utálni fogja a mac, de lehet hogy egy másik típussal semmi baja nem lenne. -
CharlieDrop
veterán
Imádom ezt a macOS vs. Win vitát
A kedvencem: “Egyébként win7-et használok, sohasem szívtam a windows-al“
2.0-ás verzió óta nyúzom s Windows-t, tudnék mesélni…
viszont azt vallom: mindegyik rendszernek megvan a maga előnye és hátránya, ha választhatsz használd azt ami bejön neked.
-
UX
tag
válasz
tboldi #37191 üzenetére
Mindegy, ha nem jön be eladom. Rájöttem hogy nekem kell ezt eldöntenem, mások véleménye sokszor szubjektív.
4-dik ipademet nyüvöm, és sokszor a falhoz vertem volna, de azt gondolom mostmár kiforrott a rendszer. Persze lenne még mit csiszolni a fáljkezelésen, a szövegkijelölésen, és ilyen banális dolgokon, melyben nulla fejlődést mutat az apple a létezése óta, de ezzel együtt tudok élni.
Az iphont viszont naponta falhoz verhetném, a tárcsázó bénasága miatt.Szóval elárulhatom hogy nem vagyok, és nem leszek fanatikus.
És míg másnak minden flott, minden tökéletes, nekem mások az elvárásaim. Eleinte sokszor ki fogok borulni, érzem.Egyébként win7-et használok, sohasem szívtam a windows-al, csak kisebb problémáim voltak, csak a kíváncsiság hajt, miben nyújthatna nekem többet a mac.
Az elvárásaim közzé tartozik hogy minden azonnal történjen, ne hátráltasson semmi. Most azért cserélek számítógépet, mert néha egy egy nagyobb méretű 3D modell tervezésekor tizedmásodpercekkel lassabb a gép mint én vagyok. Én már nyomom a gyorsbillentyűt a következő parancshoz, és húzom a kurzort, de a kurzor a visszapillantómban van.6 éve még erős gépnek számított, és két éve is kicseréltem benne, ezt azt.
Az M1-hez nagy reményeket fűzök, a rendszert pedig meglátjuk.
És hogy jót is mondjak az appleről, ha olyan lesz az alkalmazáskezelése mint az ios-nek, hogy egy szempillantás alatt ugyanott vagyok mint mielőtt kiléptem az appból, akkor nagyon fogok örülni. iPad-en ez zseniális. -
tboldi
nagyúr
Akkor ellenvélemény, hogy egyensúlyban legyél.
Én sokkal inkább érzem a macOS-t a barátomnak, mint a Windows-t, pedig utóbbit huszonpár éve ismerem, az Apple világába meg csak 6 éve csöppentem bele. Szívem szerint száműzném az Ablakokat az életemből, de sajnos vannak olyan szoftvereim, amik más platformra nem léteznek.
De még az öregecske X230-as ThinkPaden is gyakrabban választom a Linux Mintet a GRUB képernyőn, mint a WIndows 10-et. -
PlayMax
nagyúr
-
-
atiska007
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2013 mid macbook air-em és mióta a Big Sur (11.6.5) van fent, a gép jóval lassabban bootol és áll fel az OS (több mint 1 perc), mint korábban és használat közben is jóval lomhább, mint korábban.
Van valami tippetek mit tudok tenni?
Visszatérni egy korábbi OS-re esetleg? -
-
-
Syl
nagyúr
Néha olyan bosszantó tud lenni az OS. Például amikor pár naponta feldobja, hogy nincs megfelelően leválasztva az egyébként állandóan a gépre dugott USB meghajtó [kép] És persze addig nem hagy nyugton, amíg kézzel le nem választom, kihúz-visszadug...
-
UX
tag
Sziasztok!
[link]
A CTO-nak utána olvastam, de mi az a 8C (?) CPU?Olyan rossz hogy a Mac Mininek nincs benne a nevében, hogy sorban hanyadik.
Egyébként is, ha egy terméket nehezen azonosítok, be mindig tartok tőle hogy rám sóznak valami régi modellt.
Oké, mondjuk most éppen ennél az eladónál ki van írva hogy 2020, és mázli hogy m1 chipes is csak a 2020-as, de egérrel és más termekkel is jártam már így hogy rendesen nyomozni kellett utána, hogy ez most a legújabb, vagy a régi, mert alig volt róla infó. -
válasz
nylontacsko #37173 üzenetére
Tulajdonképpen szimpatikus, hogy a memóra "cserélhető" már ha veszi a fáradtságot, hogy valaki annyira szétkapja, hogy hozzáférjen.
De!
Az SSD viszont integrált, így ha az megmakkan, max. külső (thunderboltos) SSD-vel helyettesíthető, ami nem két fillér. Ha nem viszi magával az egész alaplapot.Szóval kicsit felemás, ha a bővíthetőséget nézzük. Viszont simán fut rajt a legfrissebb macOS is, és még évekig támogatott gép marad.
-
Alex91
félisten
Egy 2 GB-os pendrive-ot szeretnek ehpgy inteles iMac-en a legujabb OS-sel APFS Encrypred formatumban formazni, de nem sikerul… Most ennyire xar az OS, vagy mas a gond?
-
nylontacsko
senior tag
válasz
kazsmerlaca #37169 üzenetére
Amennyiben nem érted,
akkor nyilván nem is neked szól a kérdés. -
UX
tag
válasz
titi12 #37166 üzenetére
"Mac-en semmi probléma a többmonitor-kezeléssel, feltéve, hogy a hardver megfelelő."
Mac miniről volt szó, azt szeretnék vásárolni. A legelső hozzászólásomat ha elolvasod, kiderül.
Nem tudom melyik mac pro- ra gondolsz, a 2013-asok kerülnek használtan annyiba mint a mac mini.
Vagy ez valami vicc akart lenni?
A hangkártyát akkor kellett volna a miniből átdugni a pc-be, ha a pc-t használnám filmnézéshez. -
válasz
nylontacsko #37168 üzenetére
Mert ha csak hirdetni szeretnéd akkor rendben van. Ha eladni szeretnéd, akkor gondold át, és menj 150k alá. Ha venni szeretnél, akkor 2x is gondold meg, mert az m1-es gépeké a jövő. Persze használható marad, kérdés, Te mire használnád. Ez megint csak nincs a felvetésedben.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
nylontacsko #37162 üzenetére
Nem tudnál értelmesebben fogalmazni? Mi ez?
"tudhat 160e jó magyar forintot?" -
titi12
aktív tag
válasz
nylontacsko #37162 üzenetére
Vétel vagy eladás?
-
Másodjára adtam esélyt az AltTab appnak, de gyakran vagy nem indul el, vagy késik, vagy épp csak nincs kedve váltani egy alkalmazásra. pedig tényleg jó lenne. Simán kiváltható lenne minden más, mert tudja pl. a CMD+TAB-ot, vagy amit csak akarok. De így azért nem kényelmes, hogy vagy megy, vagy nem. Kár érte...
-
PlayMax
nagyúr
Hali ,
Létezik olyan program amivel megtudom nézni az ssd kondícióját ,mint pl Windows-on a hd sentinel? -
nylontacsko
senior tag
Szerintetek egy Mac Mini (2018) i3 8G 128GB SSD dobozában, kitűnő állapotban tudhat 160e jó magyar forintot?
-
UX
tag
Még egy dolog. Új Mac Mini ősszel várható?
Ahogy ismerem az apple-t vagy 20%-al erősebb gépet fog piacra dobni. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37159 üzenetére
Ja, hogy pécés ctrl gombra mappelted a commandot.
Anno próbálatm, nemgyerebe. Jó pár évig használtam magyar pécés billentyűzetet mac-kel, de a módosító billentyűket a mac szerint állítottam be: ctrl-ctrl, win-option, alt-command. Naponta alig nyolcezerszer használom a ctrl+tab kombinációt, és elég csapás volt az alt+tab helyett a command+tab-ot megszokni
Amikor később vettem Apple billentyűzetet, akkor jött csak igazán jól, hogy végig a mac-es módszert használtam. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37154 üzenetére
> Jobb ha a ctrl a bill legszélén van és nem úgy mint mac-en
Ezt hogy érted? Mac billentyűzeten is a legszélén van a ctrl gomb [kép]
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37154 üzenetére
"Jobb ha a ctrl a bill legszélén van és nem úgy mint mac-en."
Mondjuk ez biztos. Nagyon sokszor használok billentyűparancsot.
Akkor ezzel várok, amíg meg jön a gép. Köszi. -
kazsmerlaca
senior tag
Teljesen mindegy milyen billentyűzet, mindent kezel a mini. Én windows-os napelemes bill-t használok és tökéletes. Nekem még a ctrl+v alatt van a @ is. Minden pont úgy mint windows-on volt. Jobb ha a ctrl a bill legszélén van és nem úgy mint mac-en.
Felcserélt 0 és Í is könnyen módosítható.
Minden csak beállítás kérdése. -
UX
tag
Úgy már oké a dolog, bár ha az A monitoron 3d modellezővel tervezek, annak néhány kis ablakát át szoktam dobni B monitorra. De az talán nem lesz zavaró.
Tényleg nagyon elegáns, de nekem pont hátra kellene a kimenet, mert az új egér és a billentyűzet is vezetékes lesz, úgy gondoltam.
Olyat próbálok majd keresni, ami a hdmi elosztást is tudja.
Előre én nem szoktam dugdosni semmit, felhőben dolgozom.
Az ára itt 369 ezer, ha kiválasztom a 16GB-os verziót, alul mutatja. Az apple-nél 389e.Még valami numerikus billentyűzetet is néznem kell, mert windows-ossal lehet hogy szívni fogok.
Az apple nem szimpi, túl laposak a billentyűk. A mediumot szeretem. -
Tud egyszerre menni, de a splitlterre kötött monitor és TV ugyanazt mutatja. Tehát dolgozhatsz az A monitoron, és nézheted a B monitoron a kedvenc műsorodat (teljes képernyőn, vagy ablakban)
Létezik olyan splitter, ami a 3840x1080-as felbontást érzékelve nem lemásolja, hanem megosztja a képet a két monitor között ( [link] ), de ugye ekkor csak fHD felbontású képet kap a monitor. 8k-s megoldást (8192x2160) meg már a mini sem tudja.
Ez elég elegáns HUB megoldás.
Én nem is láttam az oldalon árat.
-
UX
tag
Nagyon köszi a részletes útmutatót, így már világos.
Az törvényszerű ennél a megoldásnál hogy a két monitor és a tv nem tud egyszerre menni? Gondolok itt arra ha munka közben csak fél szemmel nézném streamen a sznúkert például.Úgy látom itt usb elosztóra is szükség lesz és vethetem bele magam az elosztók tengerébe. Újabb feladat. 🙂
Van kedvenc márkátok, típusotok, ami sok lehetőséget rejt magában?
Mármint ami usb- és hdmi elosztó is egyben, és akár még van rajta néhány egyéb port.Illetve még egy utolsó kérdés, hogy ettől olcsóbban tud-e valaki mac minit? (Áfásan)
Mert ha itt a legolcsóbb, akkor inkább az apple-től vásárolok. -
válasz
kazsmerlaca #37124 üzenetére
Én ha alvóba rakom, ki-be kapcsolgat monitor pár percenként. Bekapcsol, majd érzékeli hogy nincs jel és kikapcsol.
-
Nem. Arra gondolok hogy az A monitor, amelyiken van DisplayPort, az közvetlenül megy a mini USB-C portjába.
Most jön a varázslat: HDMI splitter Ennek a bemenete megy a mini HDMI portjára. a Két kimenete meg megy a B monitorra, és a TV-re.
Ezzel eléred, hogy a B monitor, és a TV ugyanazt a képet fogja mutatni, a hangot pedig mindig az USB hangkártya irányába tereled.
Mikor mozizol, a monitorok ki vannak kapcsolva, csak a TV-n megy a mozi.
Mikor dolgozol a TV ki van kapcsolva, és a két monitoron dolgozol.Arra is figyelni kell hogy a HDMI elosztód tudja azt a felbontást és képfrissítést (sávszélességet), amit át akarsz vinni rajt. A jel digitális, tehát nem fog látható módon minőségromlást okozni. Olyan torzulások nem fordulhatnak elő, mint a régi analóg VGA monitorok esetén, hogy homályos, szellemképes, torz lesz a kép. Vagy átmegy a kép, vagy nem. Ha eddig nem volt gond a 15m kábellel, valószínű ezután sem lesz.
Bár a linkelt példány leírásában van "erősítő", megeshet, hogy még sincs kép. Ekkor sincs minden veszve, kelleni fogy egy plusz jelerősítő, amit félúton, pl. 2db 10m-es kábel közé illesztesz. -
-
UX
tag
Köszönöm a válaszod.
Közben visszaolvastam a fórumban, rákeresve a két monitoros megoldásra. Úgy látom sokan szívnak még kettővel is mac minin.A tapasztalatodra hallgatva, azt a megoldást találtam ki, hogy a TV-t azt el tudom engedni, megtartok egy PC-t erre a célra.
Ez filmezéshez és streamhez kell, de mostanában nagyon ritkán.- Szóval akkor marad két monitor (remélem így sem lesz nagy szívás)
- Az affinity az valóban jó megoldás lenne. PC, ipad, és mac verzió is elérhető. Weboldal tervezéshez kell egyébként.- Maradt még kérdésnek a hangkártya, amit a jelek szerint ide-oda dugdosnom kell, ha filmezni akarok pc-n..
A DisplayLink adapter driverének gagyisága miben mutatkozik meg?
Őszintén szólva, soha nem volt ilyenem, nem értek hozzá.
A stabil működés lenne a célom. -
r4z
nagyúr
3 monitort sajnos csak DisplayLink adapterrel tud kezelni a mini, amihez a driver eleg gagyi, tapasztalat. DisplayLink nelkul egy monitor mehet USB-C-rol, a masikat HDMI-re kell kotni.
Alternativ vektorgrafikus cucc: Affinity Designer, viszont OS-ek kozott nem atjarhato a licensz.
-
UX
tag
Sziasztok!
Windowsról váltanék mac-re, de mielőtt belevágok, volna néhány kérdésem.
Kb.6 éve volt egy hackintoshom, de a rossz tapasztalatok miatt, végül kukáztam, és felrakattam a pc-re egy windowst.
A fő problémám a képernyő kiterjesztésével volt, a felbontással, és a hangátvitellel. Az összefoglalóban most olvasom hogy nagyobb felbontású monitor kell a mac-nek, szóval ezt kipipálhatjuk, ez már nem lesz gond.Szoftverek:
Excel, Word, Sketchup, Autocad, Vectornator
Egyszer azt írták az excel fórumon hogy macen a makrók nem jól működnek. Van ezzel valakinek tapasztalata?
A többi szoftverrel tudomásom szerint nem lesz probléma.Hardverek:
2db 27" 4k monitor, 1db 4K televízió, külső hangkártya, bill, egérA választásom: Mac Mini 16GB RAM
Kérdés, hogy ezeket bírni fogja-e ez a mac mini?
A két monitort és a televíziót is rákötném. A kiterjesztéssel boldogulni fogok?Az egyik ok ami miatt váltanék az a vektorgrafikus program. Olyan szoftverre van szükségem, amely létezik ipadre, és pc-re vagy macre, és nem kerül egy vagyonba. Ilyen például az Adobe Illustrator, havi 10 ezerért, de az ipad verzió nem tetszett egyáltalán.
A Vectornator ipad verziója viszont tudja azt amit szeretnék, és macen is elérhető, ráadásul ingyenes. PC-re nem fejlesztenek.
Esetleg tudtok ajánlani más szoftvert, vagy akár jobbat? -
-
totron
addikt
válasz
kazsmerlaca #37135 üzenetére
Hogyhogy?
-
blakey
titán
Ha jó a monitorod és nem vágysz "tisztább" kialakításra akkor az M1 Mini is jó.
2 évvel ezelőtt cseréltem ugyanazt a Minit, mint ami neked van egy iMac 2017-re, mindkettő gyakorlatilag CTO volt, és lehet, hogy 1 éven belül lecserélem egy M1 vagy újyabb iMac-re, attól függ, hogy melyik lesz szimpatikus. Nekem tetszik az új iMac is viszont a munka miatt fontos, hogy stabil legyen minden szempontból, ezért még várok, hogy minden program jól fusson az M1-en. -
Adee_91
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #37135 üzenetére
Akkor biztos jó a szemed. Nekem szöveget olvasni a 27" 1440p egy büntetés volt.
-
Adee_91
aktív tag
Én M1 Mac minit cseréltem M1 iMac-re,és nagyon nem bántam meg.Specifikáció ugyanaz(16/256). Egy 27” WQHD 144Hz monitorral használtam a minit,de nem bírtam megszokni,egyszerűen bántotta a szememet.
Először csak monitort akartam cserélni,de aztán belegondoltam,hogy az iMac-ben kapok egy 4,5k retina kijelzőt,webkamerát,mikrofont,jobb hangszórót,magic keyboard touch id-vel + magic mouse. Szóval végül ez lett és örülök,hogy így döntöttem.
Egyszerűen kell a retina kijelző. -
oszy
veterán
válasz
Adee_91 #37129 üzenetére
Nekem egy mac mini, 2012 late, van, 2.3-as i7, 16 GB memóriával. Most ismét elgondolkodtam a cserén, de lehet iMac irányba mennék. Gondolom a monitorra is találnék vevőt.
Az M1 chip miatt vennék újat. A kérdés, hogy valóban megéri-e az iMac vagy inkább a 16 GB-os mini? -
törölt tag
Sziasztok!
Otthonra mit javasoltok? Mac Mini 2020 vagy MacBook Air 2020?
-
kazsmerlaca
senior tag
Én a macmini M1-et egy héten csak 1x kapcsolom ki vasárnap. Éjszaka amikor nem dolgozom rajta csak alvó módban van. Villám gyors minden, nem tapasztalok lassulást.
Néha 1-1 progi befagy, de újraindítom a progit és jól működik. -
válasz
CharlieDrop #37122 üzenetére
Igen, a monitort más gépekkel is használom.
-
Egy ideje észrevettem, hogy az m1 mac mimim egyre lassabban tölti be a programokat bootkor. Beírom a jelszót, ugye pár progit betölt (scrollozás segítő, viber, sufshark, mail, stb), de rohadt lassan mostmár. Jóideje nem telepítettem semmit, mindig ugyanazokat a programokat tölti be bekapcsoláskor, mégis egyre lassabban csinálja. Ha ez megvan, gyors a gép, azzal nincs gond, de az elején "fájdalmas" a dolog. Esetleg lehet ez ellen tenni? Valami tisztító rpgo kell hozzá, vagy egyéb megoldás?
-
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake- #37090 üzenetére
Na , hát pár napnyi "épp mikor ráérek szenvedés" és 500 végtelen intelligens "open network and login" totális useless trashvideó után ez volt a megoldás a problémámra :
echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf
echo "protocol_vers_map=2" | sudo tee -a /etc/nsmb.conflol.
-
zioncsabi
tag
Koszi sracok.
-
Czo
addikt
válasz
zioncsabi #37117 üzenetére
"Kulon" van a store. Marmint, ha a fejleszto ugy akarja, akkor kepes kulon arulni, es penzt kerni akar a telefonos, tabletes es Maces verzioert is. Mivel az iPhone/iPod es az iPad store "ugyonaz", ma mar relative ritka az, amikor van kulon iPad verzio, de a Maces store az teljesen kulonallo entitas. Lenne ra lehetoseg, hogy a fejleszto ezt "osszekosse", de sokan nem elnek a lehetoseggel.
-
zioncsabi
tag
Persze probaltam, nem sikerult, azert kerdeztem.
igazabol azert gondoltam, hogy sikerul, mert amikor beutom az AppStore-ba a Mac-en, megjelenik, ugy, hogy latszik, hogy meg van véve. A tabletnel is megjelenik, mert van tabletre-telora a jatek, csak nem latszik, hogy megvettem volna.
El tudnam fogadni, hogy ket valtozat van, egy asztali es egy mobil verzio. Az igazi kerdes az az, hogy most ratalaltam egy gitch-re es pont ezt az appot nem csinaltak meg, hogy mindenre elerheto legyen? Vagy valahol hozzajuthatnek a mobil valtozathoz is, csak en nem veszem eszre, hogy hogyan kell ezt megcsinalnom? -
zioncsabi
tag
Megvettem egy jatekot ( SW KOTOR) meg 3 evvel ezelott a Mini-re. Ezt valahogy le tudom tolteni az ipad-ra is? Ha nem, akkor miert nem?
Ez azert lesz erdekes a szamomra, mert a Luma Fusion-t megvettem, es amikor majd lecserelem a Minit egy Silicon-osra, akkor majd azt is szeretnem ott hasznalni. Remelem ezt majd engedi, ha mar hasonlo architektura van.
-
Ear001
addikt
Lehet valahogy a Beállításokban levő Képernyő beállításról egy külön kis ikont csinálni, hogy azt közvetlenül és rögtön elérhessem? Kicsit megnőtt a minitorom, és jó lenne most egy ilyen.
-
zioncsabi
tag
Igen, azt mar jo parszor, de a folyamat leallitast azt nem( bar, ha jol ertelmezem, akkor a reboot miatt ezt nem is kellett volna). Koszi az otletelest 👍
moleculez
A konyvet megnyitottam az asztali gepen a Books-al, ezert a felment a felhobe es onnan atment a tabletre.
Az osszes dolog “felhositese” sajnos nem jarhato ut. Nagyon lassu a netem. Egy ket es fel gigas dolog masfel ora, a feltoltes meg a tizede a letoltesnek 🤷🤣. De a kabellel majd megprobalom, hogy hogyan viszem be a vlc-be a videot. -
hibavissza
veterán
Persze, az volt az első amit megnéztem.
Elég frusztráló, mert évek óta minden flottul ment Serviioval Win10 alól. H264/265 4K 50 Mbps-ig tökéletesen vitte.Most ott tartok, hogy rádugdosom a HDD-t a tv-re. Szerencsére azt már sikerült elérnem, hogy ne verje le a HDD-t állandóan seedelés alatt. Külön alkalmazás kellett hozzá. Amphetamin. Nagyon beteg dolgok vannak itt Windows után. Picit időutazás feeling (visszafelé).
Viszont van előnye is. Nem rogyasztja le az itthoni wifi sávszélt a filmnézés. Úgyhogy lehet nem birkózók tovább és dugdosom az usb-t....Egyetlen dologgal nem bírok zöldágra vergődni hetek óta. A Safarival. Firefoxot megnézem M1-en mit művel...
-
moleculez
veterán
válasz
zioncsabi #37095 üzenetére
epubot elmented icloudba (vagy tetszőleges felhőbe)betallózod, és onnan megnyitja magának amivel akarja? En pdf-ekkel csinálom ezt, működik.
Filmeket pedig kábellel a megfelelő app mappájába. AirDrop elég hektikus sajna, pedig bírnám. Pl 10 iphone videót (4K hdr) nem küldött át ipadra sehogy sem🤷🏻♂️ Ment a felhő ott is. Amire egészen rászoktam amúgy. -
Czo
addikt
válasz
zioncsabi #37100 üzenetére
Rebootot probaltad mar? Neha van ugy, hogy elkeveri a dolgokat. Reboot elott Macen megprobalhatod megolni a 'sharingd' nevu provesszt, ezzel talan megsporolhatod, hogy ujra kelljen inditani. iOS-nel ezt csak JB eseten tudod megtenni, szoval ott valszeg erik a reboot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged