- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
válasz
CharlieDrop #37788 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos nincs ilyen opció a sütibeállításokban.
Úgy van beállítva hogy ha kilépek vagy elhagyom az oldalt, akkor törölje a sütiket. -
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37789 üzenetére
Csakhogy a Library mappa még mindig nincs meg, a Pathfinder pedig csak fizetősen akar lejönni.
-
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy netről letöltött pl jelen esetben Forma 1 1080i-ben, és mkv formátummal, úgy megfagy minden lejátszóval hogy kényszerített bezárásra van szükség?
Próbáltam VLC, IINA, Elmedia Player-el is, de ugyan ez a helyzet. Windows alatt meg tökéletes .
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37792 üzenetére
Látom, az értő olvasás nem megy. Pont erről szólt Czo beírása.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37779 üzenetére
Hát akkor ott nem az Apple volt a hunyó. Czo posztja erről is szólt: "Ami baj szokott lenni sok esetben, azok a xar, szedett vetett eszkozok. Az Apple egy csomo teruleten igencsak strict (ilyen pl ez is), es tokeletesen, mintaertekuen, szabvanyosan alkotnak meg dolgokat.."
-
Parson
addikt
Nem kell személyes sértésnek venned azt a tényt hogy 0-t irsz ahelyett hogy i-t irnál egyszerűen. Mindenkinek jobb lenne. De felőlem foghatod bármire ha nem érted a lényeget. Mint irtam én se magyar billentyűről írok mindig, mégse majomkodok betűk helyett számokkal. Na jóccakát.
-
UX
tag
válasz
Parson #37785 üzenetére
Szerintem pedig alacsony az ingerküszöböd, vagy nem vagyok szimpatikus. Ez csak egyetlen karakter. Akik angol billentyűzettel 0rnak, azoknak a teljes szövegét borzasztó olvasni, mégis mindenki elnéző velük szemben. A helyes0rásról nem is beszélve.
Légy elnézőbb az apple-el szemben, ez nem miattam van 0gy. Próbáltam találni megfelelő billentyűzetet, sikertelenül. -
Parson
addikt
Nem szívesen írom, de ha én német billentyüzeten tudok irni hellyel közzel helyesen, akkor töled is mindenki szívesebben elnézné ha a hosszú i helyetti 0 helyett pl rövid i karakterrel oldanád meg, ha már a hosszú í karaktert vmiért nem találod… ahogy nálam pl hosszú ö ü egyáltalán nincs, csak ha digitális billentyüzeten magyarra váltok. Valszeg persze mindez falra hányt borsó, és brahiból csakazértis így nyomod, azért remélem vágod, h végeredményben nekem 8, csak hát mégis na…
-
UX
tag
....
-
blakey
titán
A fórumból is, hiába kapcsolom be hogy belépve maradok. - ez fura, mert nálam addig maradok belépve ameddig ki nem lépek vagy egy másik eszközön nem lépek be, tehát egy másik belépés "kiüti" az előtte éppen "futó" belépést és ez rendszertől függetlenül, minden OS-en így működött/működik, legalábbis nálam. Nem állítottam semmit.
-
UX
tag
Mint 0rtam, kb 4-5 karakter késése van általában gépeléskor a firefoxnak, de csak mac-en, és ha minden igaz, csak ezen az oldalon.
MOst ismét jó.
Be lehet áll0tani a rendszert úgy, hogy ne léptessen ki minden helyről ahová be vagyok jelentkezve? Levelezőrendszerből soha nem szoktam kilépni, csak ha kikapcsolom a gépet, a mac és az ios viszont kidob nagyon hamar. Nem mértem soha, de ios-en kb 10 perc múlva, macen, vagy 40 perc. A fórumból is, hiába kapcsolom be hogy belépve maradok.
Windows soha nem dob ki. -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37779 üzenetére
Szerencsére ez sem általános.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37771 üzenetére
Ezt akkor próbáld, amikor bekapcsolod a gépet és nincs net.
(#37776) JárásiBetmen
> az apple wifi mindig szuper,
Hol a fekveröhögős szmájli?
-
törölt tag
válasz
kazsmerlaca #37770 üzenetére
Érdekes probléma, az nem megoldás, hogy megpróbálod wifivel?
(az apple wifi mindig szuper, jónak kell lennie) -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37770 üzenetére
A lényeg, hogy nem érted.
IP-ütközés előfordulhat, ha előtte azt az IP-t, valamilyen oknál fogva, egy másik eszköz kapta, ezért jó, ha a routeren fix IP-ket foglalsz lesz MAC-cím alapján, így nem fordulhat elő semmilyen IP-ütközés. -
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37773 üzenetére
Tanulni, tanulni, tanulni... jó pap holtig tanul.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37771 üzenetére
No, es vajon 192.168.0.1 a gateway? Ezt a pinget, ebredes utan nezted? Mennyi idore van allitva a DHCP lease time? Fugg a problema attol, hogy mennyit aludt a gep?
Siman ki lehet debugolni egyebkent, hogy pontosan mi itt a problema. Ez a jo az informatikaban, minden megoldhato.
Ami baj szokott lenni sok esetben, azok a xar, szedett vetett eszkozok. Az Apple egy csomo teruleten igencsak strict (ilyen pl ez is), es tokeletesen, mintaertekuen, szabvanyosan alkotnak meg dolgokat, igy lattam mar DHCP-t, amivel kompatibilitasi problema volt, mert bugosan mukodott, ez a bug, konkretan a korabbi cim ujrafoglalasat jelento packetet jelentette. Mindenhol ment, kiveve Macen, de ha megneztem low-level snifferrel a packeteket, akkor azt lattam, hogy a Mac tokeletes packetet kuld, a tuloldali DHCP benazik...
-
kazsmerlaca
senior tag
Beírtam terminálba a küldött kódodat.
Jönnek lefelé számokPING 192.168.0.1 (192.168.0.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=1.804 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=10.153 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=57.463 ms
stb... -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
blakey #37769 üzenetére
Mindegy milyen böngészővel indítok. De ha nem indítom a böngészőt akkor a zene és a leveleim sem működnek.
Közvetlen a DIGI router-be van rádugva a gép. Újraindítás után egyből jó. Csak első induláskor nem jó. Ez vanJA és a lényeg. Windows-os gép is volt pont ide csatlakoztatva, Ott sosem volt még ilyen gond.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37759 üzenetére
Az "OPERA" az oka.
Viccet félre téve, nekem még ilyen problémám nem volt. Valószínűleg a router beállításainál kéne keresni a problémát, főleg ha nem oszt fix IP-t az eszköznek.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37766 üzenetére
ping 192.168.0.1
-
törölt tag
Használ valaki OSX Ventura bétát asztali epölön?
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37762 üzenetére
Tehat, van IP cimed? Az az IP cim rendben levo cimnek tunik? DHCP-vel kapsz IP cimet, vagy statikusan? Probaltad pingelni a gatweayt?
-
Czo
addikt
válasz
Mit jelent az, hogy nem csatlakozik? Eltunik a halokartya? Nem ker uj IP cimet? Nincs IP cime? Van cim, de pingelni sem lehet? Nincs DNS? Tehat, mi az, amit ilyenkor tapasztalsz?
-
Syl
nagyúr
válasz
Nekem olyanokat művelt az elmúlt hetekben (12.5-tel), napi rendszerességgel, hogy lebontotta a hálózati kapcsolatot (se helyi háló, se net) - Wifi-n és LAN-on is. Ilyenkor vagy vártam pár percet, hogy észhez térjen, vagy a hálózati beállításokban kapcsoltam ki, majd be a vezérlőt.
12.5.1-gyel szerencsére még nem játszotta ezt. -
kazsmerlaca
senior tag
Olyan nektek nem szokott lenni, hogy: Ki van kapcsolva a gép éjszaka. Reggel bekapcsolom de nem csatlakozik a nethez kábelen. Újra kell indítani a gépet és utána jó lesz. Tök gáz, hogy 1 millás gépen ilyen hibák vannak.
-
Syl
nagyúr
Valaki írja már le, mi ez a Firefox laggolás (hogy néz ki), mert nálam Mac-en is, valamint Linuxon is hibátlan.
-
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37751 üzenetére
Amúgy maximálisan igazad van, cserébe legalább pontatlan.
Csak ezt a finom sim0tó mozdulatokat szeretem benne.
Most egy Anywhere 3-at tesztelek. Jó lenne az aljára rászerelni a Macig Mouse üveglapját.A kettőből össze lehetne gyúrni egy számomra tökéletes egeret.
______
A firefoxom ismét durván laggol.
Tudom, mindenkinek tökéletes és senki nem járt még 0gy, de mit lehet ilyenkor kezdeni egy szoftverrel? Törölni és újratelep0teni?
Törlésnél csak a finderből beledobom a kukába?
Vagy nézzem meg valahogy hogy terheli-e valami a gépet?
Figma jól működik, egyéb most nem fut. -
UX
tag
Biztos hogy nem tudja. Az egér beáll0tásoknál minden kézmozdulatot megismertetnek, de ezt nem.
Még próbálkozok majd, de még az is lehet hogy a better.. szoftver fórumán kérek egy kis seg0tséget.kazsmerlaca
Próbáld ki Magic Mouse-al.Ha sok oldallal dolgozol, és egymás mellett vannak, a horizontális scroll megfizethetetlen seg0tség.
-
blakey
titán
válasz
Parson #37747 üzenetére
Olvasd el amit írtam. Miért kéne csak előfizetéssel használni? Semmi köze az Apple TV alkalmazáshoz. Telepíteni kell megfelelő appokat.
Apple TV topik. -
Czo
addikt
válasz
Parson #37747 üzenetére
Ilyet senki nem allitott.
Ha valamire hasznalni akarod, akkor meg kell keresned, hogy van-e arra a celra szoftver. Pl SMB/CIFS/AFP megosztasrol akarsz tartalmat lejatszani, akkor keresni kell valamit, ami tud ilyet (pl. VLC, IINA, Infuse stb). Ha Plex Mediaszerverrol akarsz tartalmat lejatszani, akkor arra kell keresni szoftvert (Plex). Ha youtubeot neznel rajta, akkor a Yotube appot kell felraknod. Ha Telenor myTV-t (ez gondolom akkor at lett nevezve Yettel myTV-re), akkor azt kell telepiteni. De, ha te beepitened a kocsiba, hogy azon a gepjarmuved adatait irja es beszelgessen valami ODB olvasoval, akkor meg kell nezni, hogy arra van-e szoftver (szrintem nincs, de kitudja...). Pont ugyonugy, ahogyan a szamitogepedet, vagy a telefonodat hasznalod. Inditassz rajta ezer meg 1 programot, mindet, valamilyen cellal.
Uresen, frissen kibontva a dobozabol, semmire sem jo, Airplay-en es az Appletol megvasarolt tartalmak megtekintesen kivul. Mindenhez, telepiteni kell ra valamit.
Peldaul arra nem alkalmas, hogy Windows XP fusson rajta virtualizacioval es abban mondjuk Flash jatekokkal jatsz a TV-n.
Tehat, ha tudod, hogy mik az igenyeid, akkor kell megnezni, hogy arra alkalmas-e.
-
Parson
addikt
Például ha tudna palacsintát sütni, az igazán jó lenne...
Komolyra forditva a szót én vagyok a kérdezö és kérdezem hogy milyen lehetöségek vannak benne, mert nem ismerem, ne forditsuk már meg a szerepeket, mert fölösleges az óhajom sóhajom részletezni, egyszerübb lenne végigmenni vmi elöretelepitett app listán vagy hasonlok... ez volt az alapvetö kérdés. Ha nincs ilyen oldal, akkor sanyi.
Ha annyit mondotok, hogy ez az eszköz csak és kizárólag havi elöfizuval használható, téma lezárva...
-
blakey
titán
válasz
Parson #37737 üzenetére
Hálózati lejátszásra, "stream"-re, nálam stabil darab, már a harmadikat nyúzom. Infuse megvan, minden Apple eszközömön fut, mindent lejátszik, VLC, IINA, stb egy "vicc" mellette, persze nem olcsó, főleg most. Sok lejátszó és egyéb app telepíthető, tehát médalejátszónak használható, részelegesen még játékra is jó.
-
-
Syl
nagyúr
Várjunk csak. Itt két különböző funkcióról van szó.
- A ctrl+görgő az böngésző funkció, lépésekben nagyít/kicsinyít egy oldalt (100, 110, 120, 133, 150 stb.). Ez oldalspecifikus és ezt a böngésző megjegyzi.
- Az egér/trackpad csippentés pedig OS funkció, fokozatmentes nagyítás, amiről a böngésző nem tud.
Firefoxszal könnyen kideríthető, csak ki kell rakni az eszköztárra a nagyítás elemet és nagyítgatni az oldalakat. -
UX
tag
Nekem a Trackpad egyáltalán nem jött be, vissza is küldtem. Tervezéshez nem volt jó.
Van kéznél egy bármilyen egered?
Akkor ki tudnád próbálni mire gondolok.
A szoftverben épp úgy működik a zoom mint a Firefoxban a nagy0tás.
ctrl+1 ujj fel-le
vagy
ctrl+görgő
(Trackpadon ugyan0gy működik, vagy cs0péssel.)
Na ezt akarnám kiváltani hogy ne kelljen nyomni a control billentyűt. -
-
UX
tag
Szerinted hogyan tudnám a zoomot beáll0tani?
Próbálgatom, de nem megy.
Az egyik szoftverben a zoom ctrl+1 ujj fel-le. Ezt lehetne cs0pésre váltani, vagy 3 ujj fel-le.
Kiválasztottam a mozdulatot, bejelöltem a ctrl a kis kockában, és most a scroll következne, de nem jövök rá. -
UX
tag
Nem cseréltem össze.
Biztonság. Csak épp a google-tól nem vagy biztonságban.BetterTouchTool
Hát ez nagyon állat, és hasznos.
Amúgy is bele vagyok szerelmesedve a Magic Mouse-ba. Csodálkozom hogy az apple nem adott hozzá gyárilag több funkciót. Nekem a teljes képernyős váltás volt az első. Nagyon hiányzik az F11, de 0gy már jobb. -
UX
tag
válasz
Ear001 #37726 üzenetére
És te most azért jöttél hogy ezt a szememre hányd? Vagy mi a problémád?
§rtam én hogy szar a rendszer? Egy árva rossz megjegyzést nem tettem sem a apple-re, sem a rendszerre, sem a gépre.
Van egy problémám és seg0tséget kértem. Ez is bűn?
Lehet én vagyok a béna, lehet a tudtomon k0vűl eláll0tódott valami, nem tudom.
Nyugodjál le, attól megnyugszol!
Vagy seg0ts, ha tudsz. -
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37721 üzenetére
Én azért hasznát veszem a böngészőn kívül is, mondjuk szövegszerkesztőben.
-
UX
tag
PC billentyűzetet, igen.
Nem cseréltem fel a beáll0tásokban semmit. Nem is látom hol lehetne esetleg.
ALT-al, Shift-el semmi nem működik. Mind ki van pipálva.
"Esetleg valamelyiket próbából állítsd át "sima printscreen"-re."
Ez működik. Csak akkor a többi parnacsra is találjak én ki valamit? Holnap felh0vom a supportot inkább hogy a gyári billentyűkombinációkkal tudjam használni.
VAgy az F sorozatra beáll0tom. Azok a gombok úgysem csinálnak önállóan semmit, ha minden igaz.
Ear001
"De működik"
Nyugi nyuszifül.Senki nem mondta hogy neked nem működik.
Ny0lván nálam van a hiba, ki másnál lenne? Azért kértem seg0tséget. Azon vagyok hogy megoldjam a problémát.
Nem nyomogattam el semmit egyébként, ez egy original gép.
A PC billenytyűzet lehet az oka, vagy valami más apróság, amit nem veszek észre, vagy nem jól csinálok. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37712 üzenetére
Nem állt szándékomban browser wars-t indítani
és nem is szóltam le az Operát (csak a kínai tulajdonosra mutattam rá). Nyilván kismillió dolgot lehet találni, amit a másik böngésző nem tud, a mi kedvencünk meg igen. (írtam is régebben egy blogbejegyzést arról, hogy én miért a Firefoxot használom)
De szerintem ez a téma nem Mac-es topikba való. -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37714 üzenetére
+ Operánák hiába telepíted a kiegészítőket, következő telepítésnél vagy egy másik eszközre már nem viszi át, mobilos platformokra nem képes átvinni a jelszavakat, néha "besokall" a YouTube, az adatok kitöltésével is akadnak gondjai. Egyébént nem lenne rossz, harmadik böngészőnek fent van.
Chrome alatt is szinte minden megoldható ha már Opera és Chrome alapú. -
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37714 üzenetére
Látod ez az, szokj át a chrome-ra ! Hidd el, innen nézve te ülsz forditva a lovon. De a te bajod...
-
tboldi
nagyúr
válasz
A kijelölős popupra már írtm korábban, hogy PopClip, és ez rendszerszinten működik, nem csak a böngetőben.
Nagyon elfogult vagy az Operával (szinte mindig csupa nagybetűvel is írod), ami egyáltalán nem baj, csak hagyd, hogy mások is azt használjanak, amit szeretnének.
-
Parson
addikt
válasz
Hát ezek közül mindegyik röhejes indok számomra a chrome ellen
- Kezdölap? kit érdekel? Nekem a google a kezdölapom, és tökéletes.
- Kijelölés, másolás - müködik
- Valutaszámolás? - ez se hiányzik, tudok számolni a cimsorban, de azt se használom, mert excelben / google spreadsheet-ben megy minden fontos számitás
- nagyitásra is van opció, meg kell tudni tanulni kezelni
- fülek bezárása tökéletes helyen vanEnnyit erröl. Válts chrome-ra te is, és egyszerübb lesz az életed ha platformok között kell mászkálnod, és akkor még nagyon felületesen súroltam csak a témát.
-
kazsmerlaca
senior tag
A chrome-ban nincs:
- normális kezdőlap szép előnézeti képekkel
- kijelölök egy szöveget és másol vagy ugrás mini popup (nem jobbklikk)
- kijelölök egy valutát és kiszámolja egyből
- nagyítás command+fel+ó. Milyen baromság ez? command+plusz jel
- a fülek bezárása jobb oldalt van amikor mac-en bal oldalt kellene
Könyvjelző kezelő 100x jobb az operában. Csak ennyi -
Krethx
aktív tag
válasz
Thusor #37697 üzenetére
"Jó Intel és ARM verzióra is."
Parallels Apple Silicon-os gépen ARM verziót telepít. Windows-ból nincs Universal-is.
https://uupdump.net/known.php?q=Windows+11 -
Parson
addikt
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37700 üzenetére
> kiváló, gyors, biztonságos
Valamint, kínai kézben van [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest