- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
válasz
aszti75 #39899 üzenetére
High Sierra már nem támogatott. Az alkalmazások jelentős része nem fut vele, ha szerencséd van, össze lehet vadászni a régieket. Az Office (word, excel stb) pl nem megy, az onedrive sem, a teamviewer sem. Én mondjuk mazohista vagyok, edge-t használok, de az sem megy. Kb olyan, mint az ipad air esetében, hogy szinte semmit nem lehet letölteni alkalmazást. Elég hamar belefutottam abba, hogy már a neten sem voltak fent a régi telepítők.
-
aszti75
senior tag
Nyílván több tapasztalatod van,de "játéknak" nem rossz.Pár ezer ft volt,nem nagy összeg.Ellenben eredeti apple keyboard és magic mouse járt vele.A High Sierra gondolom még egy darabig(ha nem is sokáig) még használhato.
Az viszont érdekelne,ha valaki tudja rá a választ,hogy miért nincs alam logo bekapcsoláskor?Sötét képenyő a bekapcsolás után vagy 40 mp-ig,aztán betölt rendesen.Ez mitől lehet?Már újra telepítettem,de így is fekete képernyővel indul. -
NGA
addikt
válasz
aszti75 #39896 üzenetére
Én nemrég adtam el a 2011-est. Katasztrófa volt 2023-ban. 1. gen i5, leolvadó videokártya, USB 2.0, instabil Big Sur, küzdés a mikrofonnal/kamerával, hogy egyáltalán menjen, a hangkimenet újrainditáskor sokszor eltűnik Big Sur alatt, Bluetooth nem látja a mai egereket/hangszórókat/eszközöket stb. Eszik vagy 100-120 wattot (lemértem), és ha rakatsz bele SSD-t, akkor vehetsz hozzá hőérzékelőt, hogy ne pörögjön szét. Én mostani fejjel senkinek nem ajánlom a régi modelleket.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
A sudo-val tudsz olyat beallitani, hogy adott entitas (csoport/user), adott dolgokat (pl. adott parancs, esetedben ugye a tmutil) jelszokeres nelkul is hasznalhat. A kiegeszito sudo fileok helye a /etc/sudoers.d, tehat itt kell csinalnod egy megfelelo tartalmu allomanyt.
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Olcsón vennék egy iMac 11.2-őt. I5 procival,Radeon HD 4670-el. Ha jól tudom High Sierra az utolsó os,amit kapott. Kérdésem az lenne,hogy az újabb verziót,pl Mojave fel lehet varázsolni valahogy vagy esélytelen?Köszönöm
-
Köszönöm mindenkinek a segítséget, próbálkozom tovább
-
Skynet258
veterán
válasz
kleinguru #39881 üzenetére
Próbáld törölni a Logi+ programot, most próbából felraktam a PS-t és ment elsőre (az alap kiosztás van alább). Még valami plugin be is került a PS-be egyből.
Bár a hibaüzenet alapján a PS nem fogadja el nálad a bővítmény telepítését, a Logi+ próbálkozott vele.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz
kleinguru #39883 üzenetére
Ehh, hat, nem is Logitech lenne, ha nem akarna egyre jobban kicseszni minden egyes vasarlojaval. Valamikor a ketezres evek kozepen kitalaltak, hogy nem jo nekik, ha az egereik az USB-n szabvanyos button eventeket kuldik, igy megszuletett a Control Centeruk (en meg ezt hasznaltam, de ezek utan nem vettem toluk semmit tiltakozas keppen). Itt meg volt bennuk annyi "johiszemuseg", hogy be lehetett allitani az extra gombokat, szabvanyos Mouse Button X-nek, (tehat button 7-nek, 8-nak stb), majd erre a multban lehetett konfiguralni BTT esemenyt (en igy hasznaltam).
De ahogy nezem, nem allt meg a szopatasuk itt, mert itt mar azt irja a BTT fejlesztoje, hogy ezt kivettek az aktualis Options nevu szoftverukbol, igy most az a jarhato workaround, ha a gombra keyboard combot allitassz be a Logitech szoftverben, es ha kell, akkor erre a shortcutra tudsz a BTT-vel app fuggo esemenyt beallitani.
Hat, ez egyre szanalmasabb.
-
-
cigam
titán
válasz
#31816946 #39875 üzenetére
Általában 5-6 évig telepíthető a legfrissebb rendszer, később már csak biztonsági frissítéseket kap az OS és a programok, további 5-6 évig. ~10 év múlva már amúgy is olyan kompromisszumos a használata, hogy elkezdesz gyűjteni a következő gépre.
Rengeteg teszt jelent meg róla, pl. [link] Amit a mindennapokban (böngészés, szöveg/táblázat kezelés) nem feltétlen fogsz megtapasztalni.
Én most az M2 árából M1-es gépet vennék több rammal, és háttértárral.
Ha az Air szimpatikusabb, javaslom az Apple notebookok topikot.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
#31816946 #39872 üzenetére
Az air azért szimpi, mert nincs benne aktív hűtés, a mini pedig képes hallatni a hangját, ha meghajtod.
De igaza van MasterMark-nak, almát a körtével?
Ha csak az íróasztalon tartod az air-t, kicsi lesz a kijelző. Egy minire rádughatsz egy 24-32"-os monitort. Viszont az egy fix helyet igényel. (Igaz az Air-t is rádughatod egy nagy monitorra)Egyéni ficamkérdése kinek mi a praktikus.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek a Mac Mini 2023 a jobb választás vagy a MacBook Air 2020 M1?
-
Czo
addikt
O, tehat nem valami modern, T2/ARM geprul beszelunk.
A gepedben, a storage eszkozon, rajtamarad minden. Azaz, a torles tenye, az logikai esmeny (mint kb barhol mashol). Tehat, ha valaki nagyon akarja, akkor nekiallhat osszeszedni a fileokat, amiket talal az adott storageon. Ha biztosra akarsz menni, akkor bootolj be a telepitobol, secure erasevel torold vegig, majd huzz fel neki egy friss rendszert, majd az utolso rebootnal, ahol mar nem kell a telepitomedia (ott keri az orszagot is), ugy hagyva add tovabb a gepet. Igy olyan lesz, mintha akkor bontana ki a dobozbol.
En nem szivatnam a vasarlot a gepre takolt macOS 11-vel. Majd felrakja maganak ha szuksege van ra. Ha azzal adod oda, akkor hozzaertes nelkul konnyen ki tudja utni maga alol a rendszert es az egesz macOS szamara egy gyotrelmes szenvedes lesz, mert vett valamit, ami maris nem mukodik.
-
NGA
addikt
A lényeg: El szeretném adni az imac 2011-et, és nem szeretném újratelepíteni a Big Sur-t. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy admin fiókot, kitörlöm a saját fiókom, letörlöm a telepített appokat, letöltéseket, és igy ezzel a fiókkal adom oda. Ezért kérdem, hogy a vevő vissza tudja-e állítani ezt a fiókot a jelszavakkal?
-
cigam
titán
Van TM mentés? online, vagy offline fiók volt?
Egy próbát megér: Törölt felhasználó visszaállítása a Mac gépen -
NGA
addikt
Egy kérdés. Big Sur esetén ha létrehozok egy admin felhasználói fiókot, majd átlépek ebbe, és törlöm az eredeti fiókot, akkor törli a fiók minden adatát is? Azaz utólag visszaállítható ez? Pl jelszavak a kulcskarikában?
-
titi12
aktív tag
válasz
Hooper #39847 üzenetére
Ez nem érinti?
"Does the external box (adapter / docking station) support disk capacity greater than 2TB? A): The AXAGON external boxes (adapters / docking stations) are always equipped with the latest firmware to support disks of all capacities.
B): The 2TB limit is given as the maximum partition size when initializing a disk with the master boot record (MBR). If you want to create a larger partition on the HDD stored in the external box (e.g. 3TB or more), you must select the GUID partition table (GPT) when initializing the disk. Subsequently, the initialized disk should be formatted."
-
Czo
addikt
Attol, hogy az adott eszkozt pl. nem az Apple, hanem pl. a Dell gyartotta, a Intel HD2000/HD3000 ugyonugy problemas lesz. Amikor a Win10 kijott, az Intel azt mondta, hogy nem lesz driver. Voltak is anno problemak a Win8-as driverrel (azt nem tudom, hogy ez javult-e azota, megszabadultam minden ilyentol). Ha AMD GPU-t vettel, akkor ott is beintett az AMD, a Fermi az nVidiatol sokkal idotallobb valasztas lett volna. Szoval, ezekre a gepekre a Windows 7 volt a sweet spot, de 2-3 eve mar annak is vege, kb akkor szunt meg a 10.13 supportja is.
-
Czo
addikt
Szerintem, akkor is elavult marad a gep, ha Windowst teszel ra. Pl. Windows alatt sem tudsz VP9-et dekodolni a benne levo GPU-val igy 1440p video alatt eroteljesen szeret melegedni youtube kozben (meg aramot zabalni is). Windows alatt sem lesz AVX2 a CPU-ban, amit pl. sok crypto lib (pl. OpenSSL) hasznal. Szerencsere, AES-NI mar van, igy pl. az AES encryptalt hattertarad gyors marad/lesz.
Az Apple legtobbszor akkor dobja 1-1 gepnek a tamogatasat, amikor a gyartok abbahagyjak az eszkozeik tamogatasat. Pl. az AMD mar 2015 nyaran cancelezte a GPU tamogatasat, igy tulajdonkeppen, a Sierra es a High Sierra letezese a gepen kb. ajandek. Egyebkent, Windows 10 1507-hez jott ki az utolso (es az elso Woindows 10-es) GPU driver, de ezt mar nem frissitette a 1511-hez sem az AMD. Nekem, peldaul a mediacenternek hasznalt PC-ben (az meg mindig egy 5. generacios i7-5775C, mivel Windows 11 nincs rajta, igy elobb utobb cserelve lesz) 1604/1610 kornyeken be is jott valami regresszio, ami miatt, megzakkant a multi monitor kezeles, akkor ha tok ugyonarra a parameterezesre beallitottam a megjelenitoket, az egyik mindig fekete volt (ha barmit megvaltoztattam, mar "megjavult"). Egyeduli megoldas az volt, hogy ki kellett vennem a 5770-et (ugyonugy TeraScale 2, mint a 6970M, ami az iMacban van, ami nekem is van) es kicserelni egy Rx 480-ra. Itt ugyan megkerestem az AMD supportot, majd azt a valaszt kaptam, hogy a HD5000 es HD6000 sorozatu kartyaikat 1507-nel kesobbi Windows 10 verziohoz nem ajanljak. Ugyonennel az updatenal az SB X-Fi is megallt, viszont csodak-csodaja, az akkor mar kb 10 eves kartyahoz (meg PCI-os X-Fi) adott ki frissitett drivert a Creative es ez a kartya jelenleg is mukodik meg a 22H2-vel is.
Volt olyan is, amikor az Apple ugy szort ki gepeket, hogy latszolag, erre semmi ok nem volt. Ugyonazon CPU csalad/sorozat masik tipusat meg tovabb tamogatta. Itt pl. az alkatreszek bongeszese kozben szurtuk ki a macrumorson, hogy a kiszort CPU tipusokra az Intel mar nem hozta ki az akkor aktualis meltdown/spectre/stb microcode javitast. Tehat, valoszinuleg az Apple biztonsagosabbnak gondolta cancelezni a tamogatast inkabb (de ez ugye, csak spekulacio).
Szoval, fel lehet ra kuzdeni a Windows 10-et (egyebeknt, ez nincs mar tamogatva, mert a BootCamp 6-os verzioja valo Windows 10-hez, az pedig nem erheto el a 2011-es gephez), de a drivereket kezzel kell osszevadaszni, es ugy remlik, hogy volt valami (talan a gyari WiFi/BT?), ami nem mukodott, a Windows 7 64 bithez adott Apple driverral.
-
Alex91
félisten
Igy van, sajnos… SSD-vel joval gyengebb gepek kevesebb memoriaval is hasznalhatoak win10 alatt. Csovaltam is a fejem, amikor egy 2009-es gyonyoru Mac Pro Xeon procival, 6 GB RAM-mal, hozza valo Apple monitorral a szoftver avultsaga miatt hasznalhatatlan meg sima bongeszesre is (mindegyik bongeszo legfrisebb valtozata ujabb MacOS-t kovetelt meg, mint ami a gepre hivatalosan huzhato). pedig egy sima sata ssd-vel megtamogatva vigan hasznalhato lenne.
Nem ertem, hogy akkor minek kell premium anyagbol, dragan gyartani, ha kvazi rovid idon beluk,ugyis a szemetdombra kerul…Nem a hardver megy tonkre, az meg birna, hanem kilovik alola a szoftvert…
-
NGA
addikt
Ez azért szégyen, mert a cégnél van olyan Dual core procis gép, amin 8 giga rammal tökéletesen fut a windows 10, és a legújabb Word/Excel. Van minden böngésző (kivétel a safari). Az a baj, hogy az apple gépek sokkal gyorsabban avulnak el, mint a windows-os gépek. A 2011-es imac ha jól tudom 2gen i5 procival van. Ezen tökéletesen elfut a Win10, frissül is.
-
nylontacsko
senior tag
Köszönöm a gyűjteményt. Ilyet találtunk mi is. Néhányat ki is próbáltunk most is, illetve korábban.
A Fotókban is megtaláltuk a kollázs-készítési lehetőséget, de az meg sajnos annyira korlátozott, hogy az nem alkalmas.
Igazából, konkrét appr érdekelt volna, amit bármely forumtársunk esetleg használ(t).
De köszönöm mégegyszer azért a link-gyűjteményt. -
Czo
addikt
válasz
hibavissza #39856 üzenetére
A 10.13 tamogatja azt, hogy a Thunderbolt dugon erkezo videojelet megjeleniti a beepitett monitoron (ujabbak nem, az ujabb iMacek eseten sem). De ehhez fel kell bootolni a gepet egy rendszerrel, majd keyboard comboval at kell kapcsolni Target Display modba. En is hasznaltam igy az enyemet a MacBook Proval. Ha kidobod belole a gepet, akkor at lehet epiteni "csak" monitornak es akkor tudod akar PC-vel is hasznalni (meg igy ugye sporolsz 70-80W-t).
Miert ne tehetnel ra Windowst vagy Linuxot? De ha Windows/Linux megy ra, akkor miert szivatnad magad egy iMaccal? Ilyen tizensok eves gepeket fillerekert lehet talalni. Akar siman, kidobva/leadva e-hulladeknak is. Mezei PC eseten az az elonyod is meglenne, hogy nem vagy hozzakotve a 6xxx mobil GPU-s Radeonhoz (ami az iMac 2011-ben van), es tehetsz a gepbe egy 2-3 evvel fiatalabb videokartyat, amivel meg tudod oldani, hogy legalabb youtube kozbe ne izzadjon a gep, mert a GPU dekodolni fogja a VP9-et.
Nem csak macOS alatt nincs mar ezeknek hasznalati erteke.
-
hibavissza
veterán
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko #39853 üzenetére
[link]
De ha jól rémlik, a Fotók is tud ilyesmit. (Most nem tudom kipróbálni, a monitorom feladta a küzdelmet. Pontosabban én untam meg a hol van kép hol nincs "mókázását") -
hibavissza
veterán
Tudtok olyan boltot ajánlani Budapesten ahol rá van kötve/rákötnek Macet valami korszerű freesinces 4K-s 32/27-es monitorra és le lehet elé ülni pár percre kipróbálni?
Ezen a skálázás dolgon aggódom. Bár elvileg mindent be lehet állítani én mégis csak a saját szememnek hinnék.
[ Szerkesztve ]
-
nylontacsko
senior tag
Van esetleg valakinek ötlete az alábbi appra:
- Kollázs készítése
- A kollázs kép külső keretének méret-állítási lehetősége
- Nem gond ha fizetős
- (PS, Picasa kizárva... utóbbi nem is igen működik manapság)
Köszönöm az esetleges ötleteket. -
cigam
titán
válasz
Hooper #39851 üzenetére
Ha PC-n, vagy bármilyen másik gépben rendben muzsikál, akkor nagyon valószínű, hogy nem a dokkolóval van gond. (Bár az is lehet, hogy a dokkoló USB chipje nem ért szót az Apple-el.)
Lehet az adapter is probléma (rosszul volt bedugva, kontakthibás) és ezért nullázta le a partíciókat.A lemez fájlrendszerét talán még visszaállíthatod a DiskDrill-el, vagy a TestDisk-el.
-
Hooper
őstag
Saját tápja és saját usb kábele azóta is hibátlanul dolgozik PCre csatlakoztatva. Nyilván nem usbc ezért volt közbe iktatva egy USB - USBC adatpter, amit egyébként mindig használok más csatlakozásnál és ott nem volt baja..
Most épp nincs hazavágandó lemezem h probálgassamde nyilván az a kövezkező, hogy egy lemezzel el kell kezdeni próbálkozni..
Addig gondoltam hátha valaki leüti a labdát h pl ez a dokkoló kuka valamiért MACgépekkel.... -
Hooper
őstag
Asztalon nem jelent meg. Csak hallom h pörög. Utility nem emlékszem pontosan mit írt de az megvan h fent a kiadás se ment és magát a lemezt se azonosította be. Nem jutottam ott semmire ezért választottam azt h kikapcsolom a laptopot.
PCről jól lett kiadva, erre fihgyelek mert év elején ott is volt egy RAW partíciós köröm, mikor kiadás nélkül simán kikapcsoltam hátul a dokkolót véletlenül. -
Czo
addikt
válasz
Hooper #39847 üzenetére
Nekem van egy pont igy kinezo, de nem ezzel a markaval rendelkezo ilyen cuccom. 10TB-s lemezt dugtam mar benne Mac-ra, az ment.
Nem nezted, hogy a Disk Utility mit lat belole? Vagy logot sem neztel, hogy mit csinal? Elotte a geprol hogyan valasztottad le? Nem lehet, hogy fsckzott, mert nem jol volt leavalsztva elotte?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ezt a dokkolót használja esetleg valaki, van vele tapasztalat?
Első sorban PCre kötve használom. Macbookra (M1 air) kötöttem a minap egy 16TB exfat és egy 6tb ntfs volt benne. Pörgette de nem csatolta fel. Kiadni/leválasztani így nem tudtam mert nem látta a lemezt. Laptopot kikapcsoltam majd usb kihuz és dokkoló kikapcsol megoldást választottam. Mindkét lemez kötete elszállt (RAW particio lett belőle).
Lehet a mac nem szereti ezt a dokkolót, vagy ekkora kötette benne nem kezel. Vagy 16tb felcsatolására többet kellett volna várjak? Esetleg probléma hogy kettő volt benne?
Bármilyen észrevétel szívesen fogadok.. esetleg olyan dokkolóra tippet ami bevállt almához szívesen fogadok.
Azért írok ide is nem csak a notis topikba mert egy macstudio is van itthon arra is szeretnék csatlakoztatni dokkolót a jövőben ami működik és nem vágja haza a lemezeket egy rossz kaidás után.
Köszönöm! -
cigam
titán
Hogyan lehet ütemezetten ki/be kapcsolni a TM mentéseket?
A konkrét probléma az, hogy NAS-on van a TM célmeghajtója. Ezt a mappát is belevettem a mentésbe, ami egy külső meghajtóra másolja a NAS fontos könyvtárait. Ez hetente 1x hétfő délelőtt fut le. De olyan sokáig tart, hogy közben a TM elkezdi az óránkénti mentést, ezért egy csomó fájl módosítási dátuma megváltozik. Ez pedig azt okozza, hogy a mentés integritás ellenőrzése "hibára" fut, mivel közben módosul a filok mtime értéke.
Szóval hogyan tudom Hétfőn 8-tól 12-ig kikapcsolni a TM-et? -
Czo
addikt
válasz
scdlsc #39830 üzenetére
Nem ertem a parancsikon dolgot. Ez valami, amit kezzel csinalsz? Amikor felmountolsz egy halozati megosztast, akkor beallitastol fuggoen letre fog neki jonni egy ikon a desktopon (Finder prefsben allithato). Amikor umountolod, akkor eltunteti. Nem bontod a VPN-t azelott, hogy vegigmenne az umount? Vagy nem szakad meg a kapcsolat?
-
scdlsc
senior tag
Volna egy kacifántos kérdésem. VPN kapcsolaton leresztül csatlakozom a céges szerverhez. Néha nem a csatolt szervert hozza fel a finder, hanem az én home/local (nem tudom a pontos megnevezését) listámat. Tehát a finder ablakában azt a listát látni, ahol a helyi lemezek és a csatlakoztatott eszközök és drive-ok vannak. A network drive-ok is. Közben persze csatlakozik a szerverhez és kézzel kiválasztva látom is a tartalmát. Viszont amikor leválasztom, akkor a parancsikonja ott marad a desktopomon. Amikor újra csatlakozom, akkor lesz egy új parancsikonja. Most éppen 4 db van az egyikhez. Ha bezárok mindent és újraindítom a gépet vagy csinálok egy user log outot, akkor eltűnnek. Hogyan lehetne eltüntetni őket log out/restart nélkül?
-
Czo
addikt
válasz
tau_ba #39828 üzenetére
Erre is tudsz, ujabbat pakolni, cserelhetsz benne GPU-t, cserelhetsz WiFi-t, Bluetooth-t. Viszont, ez szerintem "ront" az erteken, mert ezek utan, kizarolagosan, csakis olyan embernek lehet eladni, aki fel tudja fogni, hogy mit lehet es mit nem. Tisztaban kell lennie vele, hogy moddolt esetleg a gyari firmware, kotelezo valamilyen boot loadert hasznalni, nem lesz egyszeru pl. az utolso, ra valo OS-t, a 10.13-at felrakni. Ovatosan kell updatelnie, stb stb. Pl. ha cserelt GPU mellett, meghal a HDD es valaki kicsereli, lehet hogy az OCLP telepitese nelkul, nem is lesz kep a monitoron, ugy viszont nehez barmit telepiteni, tehat vissza kell rakni az eredeti GPU-t (ha azpl. meg mukodik!).
Ezen a gepen, nincs TLS 1.3, mert ahhoz 10.15 kell, nincs a Safariban webp, mert ahhoz 11.0 kell, ha van Office 365 elofizud, az onnan alapbol lejovo verzio mar nem megy fel, ha azert veszi valaki, hogy Facetimeoljon a csaladdal, akkor meg fog lepodni, mert ahhoz is 10.14 vagy 10.15 kell.
Egyszeruen, eljart felette az ido.
-
tau_ba
tag
Mondjuk a 150k (amiert a linkelt gep van fent) es a 20k kozott, amit Skylake kollega ajanlott van meg opcio. :-) De amugy ertem amit irtok. Mondjuk azert hulyeseg az egesz mert ez a vas siman elvinne az alap dolgokat ma is tokeletesen, gyanitom a userek 80%-a nem hasznalja ma sem tobbre. Egyedul az, hogy ha nincs tamogatas, akkor nem jonnek a biztonsagi frissitesek, es egy ido utan nem tudod a programokat sem frissiteni. Volt egy LG tabletem, az 3 ev utan erte el ezt a stadiumot. Mondjuk arra utolag lehetett Androidos firmwaret ratenni a gyari helyett.
-
-Skylake-
addikt
nem kell ezt szepiteni mert nincs rajta mit : sokkal inkabb eszmei erteke van ennek a gepnek mar csak, mint sem funkcionalis. el tudom kepzelni, hogy alap netezesre eleg lehet, vagy neha 1-1 filmet megnezni, de aki nem erti, hogy IT-ban mit jelent 12 EV azon nem tudok segiteni. en komolyan gondotlam, hogy 20ert megvennem, ha ez ennyiert hozzam kerulne abban a pillanatban menne a nagymamamekhoz, kizarolag facebookra es online receptnezegetesre hasznal gepet, de egyatlan nem ert hozza (elnaviagalni alig tud rajta), semmivel nem lenne jobb mint ami most van neki, de legalabb kisebb esely lenne ra, hogy mondjuk osszerant valami virust, mert hat ugye 0 eselye van magatol megszurni a tartalamt amit megnyit. ergo neki tok jo lenne, mert egy plusz layer biztonsag, meg kompaktabb mert csak a kijelzonek kell a hely (+ szerencsetlen gyakorlatilag alig lat, szoval a nagy panel is elonyosebb, mert a kisebb felbontassal "meg nagyobb" a tartalom rajta) ennyi, ennyit tud ma ez a gep, semmi egyebet. magamnak azert megvennem mert mindig vagytam egy imacre csak sose volt ra penzem, miota meg van ra penzem azota meg jott az apple M, igy mostmar hiaba van ra penzem, maga a vas nem er szart se. ha meg jon M3 nagy imac, akkor meg kezdodik elorol mert megint nem lesz ra penzem.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
tau_ba #39824 üzenetére
Az a kérdés, hogy hirdetni akarod, vagy eladni. Pl. Ez kb. ugyanaz csak i7-el. 3 hete van fent 150k-ért, és még senki nem vitte el.
Nem az a baj, hogy a HW ne lenne ma is egy alap dolgokra használható gép. De azt is tudomásul kell venni, hogy 10+ éves technika.
Az a baj, hogy évek óta nincs hozzá új OS(frissítés), és és a régi programoknak is egyre feltűnőbbek a hibái. Az újabb kiadások meg nem telepíthetőek, mert friss(ebb) OS-t követelnek maguknak. Pl. a 2012-es minimen a Safari nem jeleníti meg a webp formátumot, Csak a 72-es FireFox megy fel (amivel már van webp megjelenítés), de valahol a 115-ös verziónál járnak a kiadásban.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz
tau_ba #39816 üzenetére
Ez volt a "Radeongate". A HD 6xxx sorozatu Radeon GPU-k hibasak, es a hasznalattol tonkremennek par evente. A visszahivas valamikor 2018 korul ert veget, az utolso eresztesnel cserelt, napi hasznalatu gepeknel most lesz idoszeru, hogy ujra defektesek legyenek. Apple reszerol a Mac Mini, az iMac es a MacBook Pro is erintett volt. MacBook Pro gepekre "van orvossag", az AMD GPU kiiktathato, es hasznalhato a gep az Intel GPU-val, kulso monitor tamogatas nelkul, viszont ez iMac eseteben nem segit.
-
tau_ba
tag
Termeszetesen a tapkabel az megvan hozza. Eleg sok gepet hirdetnek eredeti Apple eger es billentyuzet nelkul. Annyira nem olcso egyik sem, es az uj tulaj nem biztos, hogy meg akarja az fizetni. Macbook-ra valtottunk, de asztali monitor setup is van hozza, ezert maradt az eger+bill. A GPU miert annyira problemas ennel a tipusnal?
-
-
tau_ba
tag
Kene egy kis segitseg.
Lenne egy elado Imac-em az alabbi parameterekkel: 27", Mid 2011, 2.7GHz Intel Core i5, 12GB 1333MHz DDR3 Memory, AMD Radeon HD 6770M 512MB Graphics, 1TB Sata disk. Eger, bill nincs hozza. Mennyi penzt lehet kerni erte? Eleg nagy a szoras az apron, es ilyet nem is nagyon talaltam. Elore is koszonom.
-
Bengio
tag
Na. Ugyan a kihúzást-visszadugást nem próbáltam (még) ki, mert tegnap egész du jól működött a cucc, ma reggel viszont pont akkorra jött elő a hibajelenség, mikor indultam volna melóba, így ott hagytam.
Eszembe jutott még valami. Ilyenkor, amikor a mac mini felől érkező DP-n keresztül nem ébred fel az MSI monitor, bekapcsolom a PC-t, ami HDMI-s, arról azonnal ébred, működik. Majd a PC kikapcsolását követően, vagy a bemenetet kézzel visszaváltva DP-ra a monitor menüjében, továbbra sincs kép.
-
Czo
addikt
válasz
kleinguru #39802 üzenetére
Eh, az iPhotoban volt ilyen feature. Akkor marad a favago modszer.
Kihuzod a desktopra mind a kettot, majd megnyitod 1-1 previewban oket. A Preivew appnak van erre egy beallitasa:
Az elso opcional mindent 1 ablakban nyit, a harmadik opcional mindent kulon ablakban, viszont a kozepso opcio a nyero! Amit egyszerre nyitsz meg, azt egyben nyitja. Tehat ha kijelolsz 20 kepet, es megnyitod, akkor 1 ablakot nyit, de ha rakattintassz az 1ik kepre 2x, majd a masik kepre 2x, akkor 2 Preivew.app ablakod lesz. -
Czo
addikt
válasz
scdlsc #39800 üzenetére
Bennem ilyenkor mindig aktivan el, hogy mi tortent a PPC-nel. Volt a szoveg, hogy sok szep ev lesz meg, meg 2-3 evre tervezett a switch, stb stb. A SuperDriveos PowerBook 12"-om valamikor 2005 kozeperol van (ez 2005 januarjaban lett bemutatva). De vehetjuk peldanak a 2005 oktobereben bemutatott PowerMac G5 Quad-ot (ez 2005 oktober 19-en jelent meg eloszor!). 2006 januar 10-en megjelent az Inteles iMac, 2007 oktobereben megjelent a 10.5 "Leopard", amibol a Wiki szerint, a 10.5.8, 2009 augusztus 13-an jelent meg (A 10.6-bol a megjelent verzio, mar nem futott PPC-n).
Itt egyebkent, nagyobb probelma az Xcode es a fejlesztokornyezet, mert a 2010 nyari WWDC-n megmutatott Xcode mar nem tudott PowerPC-re forditani. Tehat, ezek utan ha a fejleszto hasznalni akarta az Xcode 4-ben bemutatott nyelvi ujdonsagokat, akkor dobnia kellett a PowerPC tamogatast. Ez a sokkal nagyobb baj.
A ceg sajnos, soha nem mondja meg elore, hogy mire szamithatsz, igy tulajdonkeppen, a platformvaltas ota, minden Inteles gep egy idozitett bomba. Minden egyes megjeleno verzional csodalkozom, hogy a tamogatas megvan meg (annak ellenere, hogy Inteles MBP-rol irom ezeket a sorokat eppen).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- A KOReader ebook olvasó program
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- További aktív témák...