Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 3. monitorról pont most volt szó, olvass vissza.
A RAM mérete nem a programtól függ, hisz az mindig belefér a memóriába. Inkább az általa(d) kezelt fájlok méretétől függ, de ez elég szubjektív. Ha belefér a keretedbe, és hosszútávon gondolkodom, akkor lehet 16GB-is.
Nem kell kikapcsolni, elég ha altatod. Esetleg bekapcsolod az időzített bekacsolást. Pl. minden nap reggel 8kor kapcsoljon be.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ear001
addikt
A Photoshop bármennyi memóriát megeszik, mindegy, hogy 8 vagy 16. Az Illustratort nem tudom, de nekem az Affinity csomag minden pogramja szépen elfut 8GB memóriával. Ez a kihasználtságom az elmúlt hónapban:
Ha nagyobb tempót akarsz, akkor vegyél több SSD-t, az gyorsabban svappel.
Szerintem most 330-ért a belépő Mini jó választás. Ha lesz M2-es procival mini, az akkor hasonló lehet, mint az Air-nél a frissítés, hogy nem egyértelmű az előny és előrelépés az M1-hez képest. Ha meg az M1-es mini kevés, akkor meg neked alighanem Mac Studio kell.
-
kazsmerlaca
senior tag
Helló!
Én is ezeket használom: Photoshop, inDesign, Illustrator, Office, stb..
Én úgy vettem észre, hogy a 16GB is néha kevés M1 macmini-n.Most M1 Pro-t használok aminek 2x akkor az SSD olvasási és írási sebessége így itt már elég a 16GB, ezt tapasztaltam.
Fontos, hogy ne windows-ként akard használni. Itt sok kompromisszum lesz amit meg kell szokni, sok hülyeség. De összességében élhető.
Ha van kérdésed keress mert én is grafikus vagyokSaját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Czo
őstag
A Wake-On-LAN sleepbol tudja felebreszteni a gepet, ezert eleg ugye altatni A kikapcsolt gepet nem ebreszti fel (hiszen, az ki van kapcsolva, tudom, pc-nel ez beallithato. Itt nem). A periodikus felebredesben benne van a sleep proxy regisztraciotol kezdve, a levelek, frissitesek letoltesen at minden (powernap). Egy reszet ki tudod kapcsolni, egy masik reszet nem. A billzetnek sem kellene vilagitania, mert low power modba kellene ebredjen az az eszkoz is. Ott elkepzelheto, hogy trehany a gyarto es ezt a featret nem implementalta a billzetnel.
-
Czo
őstag
Linux iranybol probaltam, nekem onnan mukodott. A geped alszik ugye (mert kikapcsolt gep mellett nem mukodik)? Ha WOL iranybol ebreszted, akkor elvileg nem kapcsolja be a kijelzot (tehat elotte ulve, nem latszik, hogy felebredt), de be tudsz ra lepni akar SSH-val akar VNC-vel is. Ezutan nekem par masodperccel visszaalszik ha csak SSH-val lepek be, ezert meg szoktam nyitni egy VNC klienst is.
-
blakey
titán
A WoL-t állítsd be a routeren, ha a router tudja ezt a funkciót.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
UX
tag
Formáját elnézve Anywhere lesz.
Érdekes hogy mindkettőre írnak ilyen olyan véleményt, hogy gagyi műanyagok, hangos kattintás és görgő. Es jót is.
Na majd meglátjuk.
Anno a Razer egérről is ódákat zengtek az egértopikban, de az én szememben az egy ipari hulladék.
A steelseries nem rossz, de már a harmadik adja meg magát.
1-2 évet bírnak. -
blakey
titán
...azt nem hogy a delete gombra nem történik semmi, az kicsinál. - a törlés billentyű a kurzortól jobbra (előtte) lévőket törli, a "backspace" törli a balra (mögötte) lévőket.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
trialboj
őstag
Szerintem a fajlok törlésére gondolsz, ehhez CMD+Backspace kell.
Engem az zavar hogy foldereknél ha entert nyomok akkor bejön a rename menü, ahelyett hogy belépne a folderbe.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
Nem tudom köze van-e hozzá, de az energiatakarékosságban mennyi időre van beállítva az altatás?
Milyen programok maradnak futva? Pl. a spotlight, vagy a fotók app indexelője (valami photoanalysisd) is tekerheti a gépet. De tippem szerint a böngészőben megjelenő tartalom is okozhatja
(firefox) Created NoDisplaySleepAssertion "video-playing" 00:00:00 id:0x0x50000981b [System: PrevIdle PrevDisp DeclUser IntPrevDisp kDisp]Esetleg a pmset -g log parancs is segíthet a probléma beazonosításában, kicsit szűkítve az infót:
pmset -g log|grep -e " Sleep " -e " Wake "
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kazsmerlaca
senior tag
De iszonyat gagyi, hogy ki-be kell kapcsolgatnom. Nekem a szoftverekben ott vannak a munkák. Hiába indul újra a progi ha a benne levő munkákat nem nyitja meg újra. Gagyi ez úgy ahogy van alma fronton...
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
A bekarikázott részek azt írják mikor/miért ment el aludni. A wake események az érdekesek. pl
022-08-17 00:30:34 +0200 Wake Requests [*process=bluetoothd request=Maintenance deltaSecs=897 wakeAt=2022-08-17 00:45:30 info="com.apple.bluetoothd-blueavengers"] [process=powerd request=UserWake deltaSecs=460575 wakeAt=2022-08-22 08:26:49 info="com.apple.alarm.user-visible-Weekly Usage Report,313"]
Mondjuk érdekes lenne pl a fenti üzenetet kielemezni. Miért ébred fel 00:30-kor a bt-ra, pláne úgy hogy 2022-08-22 08:26:49 van megadva "ébredésnek", ami jövő hétfő. + mi köze ennek a heti használati riporthoz?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kazsmerlaca
senior tag
Logitech egeret nem szabad csatlakoztatni a gép beépített bluetooth kapcsolatával.
Csakis a gyárilag hozzá adott stick-el. Továbbá az Energiatakarékosságban a Kijelző kikapcsolása ennyi idő után "soha"-ra kell állítani!
Ebben az esetben nem foga gép feléledni Logitech egérrel.Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Szerintem "csak" engedélyt kér a hálózati erőforráshoz való hozzáférésre, és itt a macOS felhasználó jelszavát kérdezi.
A biztonság és adatvédelmen belül a fájlok és mappák-nál hozzáadtad a forkliftet, mint ami mindenhez is hozzáférhet?
Esetleg kérdezz rá náluk: support@binarynights.com Ági biztosan tud segíteni, kideríteni mitől van ez.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
Időmérőt néztem ugyanígy, VLC, Infuse, Kodi hibátlanul vitte.
-
Az mkv nem formátum, csak konténer. Belül bármilyen kódeket használó videó/hang lehet.
mediainfo-val, vagy hasonló programmal (pl. betöltöd a VLC-be, de nem indítod el) kukkants bele mi van belül. (Maga a fájl mekkora?)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Pedig semmi extra. Töltsd be avidemux-ba, és a videót/hangot copy-ra állítva mentsd el mov-ba vagy mp4-be. Így nem kódolja újra se a képe se a hangot, csak áttolja egy másik konténerbe. Lehet segít, lehet nem. Több tippem nincs. (Ja de: Töltsd le máhonnan )
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egy teljesen átlagos anyag, ezek problémamentesen mennek. Tedd fel a Kodit és azzal is próbálkozz.
-
blakey
titán
Most igen, én még 12e-ért vettem a "lifetime'-ot és minden platformon aktív, tehát iOS, iPadOS, tvOS és macOS-en is, valamint tényleg mindent visz. De ott a Kodi is ami szintén jó, csak meg kell tanulni használni.
-
general
addikt
-
Czo
őstag
Igen, AppleCare.
Ha tenyleg keves neked a 16 GB RAM, akkor erre a munkara, nem ez a szamitogep a megfelelo. Nem tudom, hogy mekkora SSD-t kertel bele, de kb ma mar standardnak szamit, ha az 1 TB SSD-nel, a varhato irasmennyiseg 500-1000 TB, az 512-esnel pedig ertelemszeruen a fele, 2 TB meretnel, meg a duplaja. En ezen nem aggodalmaskodnek.
-
-Skylake-
addikt
ez alapjan a kovetkezore lehet szamitani :
256os : 300TBW, alig ~ 14 ev
512es : 600TBW, lehangolo ~ 29 ev
1TB : 1200TBW, szaros ~ 58 EV (kontrasztkent az elso iphone 15 eve jelent meg. az azota eltelt ido 4szerese, vagy ha ugy jobban tetszik tobb, mint egy atlag ember eleteben OSSZESEN ledolgozott munkaevek, vagy ha azt veszem hogy 1 hete lettem 30 eves, akkor 88 leszek mire ezt felirod ra)felelmetesnek hangzik nekem is.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
a valosaghoz maximum annyi kozuk van, hogy ez a gyarto altal megadott, hivatalos irastures. ha elbol kettovel osztom meg mindig 7 ev elettartam jon ki a legkedvezotlenebb esetben is. 7 ev mulva mar boven nem a maradek felirhato adat lesz a legnagyobb problemad egy M1 geppel.
.
en itt azt nem ertem, hogy aki Apple termeket vasarol az miert nem erti meg azt, hogy mit vett.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Czo
őstag
Miert ne lenne kozuk a valosaghoz? Pl. az emlitett Samsungodra a garancia is ugy jon, X ev vagy Y TB iras, amelyik hamarabb bekovetkezik. Jellemzoen egyebkent, tovabb birjak ezek, mint a vallalt lifetime writes (szerintem vettem mar 1000 darabot az elmult 14 evben), de celszeru elotte kukazni es cserelni. Sakjnos, mivel barmikor, barmi tonkremehet, igy gondolom nem mentel utana, hogy megallapitsd, mi tette tonkre ezt e peldanyt. Bar ugye, a tonkremenes mikentjebol lehet ra tippelni. Az az SSD-k, amik reg tul voltak a varhato irasuk vegen, no, azok mind read only allapotba kerultek. Az adat rajta van, de torolni mar nem tudod (regi OCZ-k, samsung 850 amikkel igy jartam), vagy ugy makkant meg, hogy se irni, se olvasni nem lehetett, de az eszkoz latszott a buszon (pl. samsung 32gb pata ssd, vagy nehany 830-as), de a jellemzo az volt, hogy nem a storage chipek alltak meg, hanem a controller (samsung 840, 850 es 860 volt ilyen peldanyom), mert az eszkoz teljesen eltunt a buszrol. Szkoppal megnezve, semmi eletjelent nem mutatott a kontroller. Namost M1-nel, a controllered nem is a lapon van, hanem benne a CPU-ba (mint ugye iPhonennal, merthogy ez a resz ugyonaz kb), tehat az nem lesz javithato a flash chipek cserejevel se, hazilagosan.
-
Vasti74
aktív tag
Konkrétan kb. fél méterről nézem :-) Ilyen a számítógép asztalom.
Ezért nagy a 24", és ezért kevés a FullHD felbontás...
Érdekes, hogy 2124"-ra felesleges a 4k, de 14-17" méretben lehet szép számmal 4k kijelzőket találni ;-)
Én még MS Office-t sem használok (ha valamiért mégis nagyon az kell, akkor van pár Windows-os gép itthon a gyerekeknek, ha szépen kérem, kapok egy kis gépidőt ;-) , a LibreOffice bőven elég nekem. Gyakorlatilag ennyi: FF, LibreOffice, Gimp, mást nem is használok talán.
Ha használhatónak találnám az OSX-et, simán váltanék rá: nem kötnek "érzelmek" a linuxhoz, egyszerűen csak eddig úgy gondoltam, hogy a Windows nem nekem való.Szóval a kérdés az, hogy melyik 21,5"-os, 4k kijelzős iMac-ek "jók"?
Pl. sokban valami AMD Radeon Pro 550 grafikus kártya van, azokkal szokott gond lenni? Mert úgy tudom, az ilyen diszkrét grafikákkal csak a baj van ;-) -
A Transmission azért tűnhet lassabnak, mert csak egy CPU magot képes kihasználni, míg a versenytársak, pl. a qbittorrent kihasználja a többi magot is.
Amúgy meg én is NAS-on futtatom, az úgy is állandóan megy.
-
blakey
titán
Amikor az 500-as netemet kihajtja a letöltés, azaz 60-62MB/s, akkor nem beszélhetünk lomhaságról. qBittorrentet használok már vagy 5 éve, Transmission a múlté, szerintem nem olyan jó.
-
TechN7ne
nagyúr
2021 Májusában vettem az Apple TV-t ,de mióta megvan a G1-es Oled semmi hasznát nem veszem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs