Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

LOGOUT blog

válasz UX #37308 üzenetére

Nem tudom mi a különbség, nekem az fontos volt. Mármint, hogy ne pwm legyen a megvilágítás. A papírra kerülő anyag készítésekor meg felesleges az erős fényerő. A cmyk színkalibráláskor az első lépés a fényerő minimálisra állítása. Ezért cmyk-ra belőtt monitoron webes anyagokkal dolgozni qrva sz*r.
    Én 101%-ban CMYK színtérben dolgozom, ami kisebb, mint az RGB, ráadásul sok rgb színt nem is lehet cmyk-ban nyomni - ezért nekem a monitorok srgb tudása, lefedése egyáltalán nem számít.

Azt pedig ne tekintsd mérvadónak, hogy te xy monitoron milyennek látsz egy z monitor képét. Adott a tesztelt monitor, a felvételt rögzítő kamera, a szoftveres utómunka és persze a te monitorod. Kicsit olyan, mint amikor a szobában, a padlón fekve tanul az ember úszni. :B

Én pl. azért választottam ezt a monitort, mivel neves DTP szakemberek ajánlották erre a munkára. ("Átlagos" 32-es monitort jóval olcsóbban is tudtam volna venni). Olyan területen nézelődj, kérdezősködj, amire te használni szeretnéd. Biztos találni fogsz itt a fórumon segítő szándékú embert, akár még személyesen is megtekintheted a monitort döntés/vásárlás előtt.

Új hozzászólás Aktív témák