Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
válasz
icecave
üzenetére
Here is your coupon code.
Parallels Desktop 17 for Mac
A Windows 11-hez. új License Key-t is vettem. A másikat meghagytam a VMware-hez. (Amit le Backup-oltam.)
Windows 10 Pro Retail Key: Windows 11 ARM-on simán aktiválható.

Euro-ban fizess. Revolut-on válts vagy ZEN.
Forintban:
-
Krethx
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
VMware Player-t használtam ami még egy Public Tech Preview. De Nem volt még tökéletes és Toolbox sem volt még hozzá. Ezért váltottam a Parallels® Desktop 17. Ez már teljes és még teljesítményben is jobb. DX11 támogatás is van. Heaven Benchmark-ot futtattam ami 36-40 FPS között mozgott FHD-ban. De nem néztem végig. És itt a Win emulált Intel CPU-t. Nem volt olcsó se túl drága de megérte az árát. Promóciós kóddal 33 Ft-ra jött ki.
-
30z.Samu
titán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!

-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Hogy tudom használni a bemásolt ICC profilt? A kijelzőnél nálam nincs szín fül, így nem tudok váltani.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Gondoltam hogy akkor vmi gebasz történt nálam. Tegnap láttam hogy van frissités,gondoltam most frissitek,de azt irja naprakész ,és 12.0.1 van fent. Mi lehet vajon?
tegnap csak annyi történt hogy elinditottam a letöltését, de 30perc után leállitottam,mert nem volt időm kivárni. -
Rebelf
aktív tag
Melyik most a legújabb macos verzió?
-
Krethx
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
Linux disztrókkal még nem foglalkoztam. Tehát nem tudom. Win ARM-ot pedig még nem használtam sokat. Viszont így elsőre elég jól teljesít. Geekbench eredményeket tudok mutatni.. Viszont azt tudni kell hogy a VMWare Tech Preview (M1) még nem támogat Accelerate 3D Garaphics-t. Remélem hamarosan lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
-
Krethx
aktív tag
Ma feltettem VMware-re a (M1) Windows 11 ARM-os változatát. Még jó pár éve vásároltam egy Win10-es License Key-t. (eBay) Amit kettő gépen is használtam. (Nem egyszerre.) Miután eladtam az egyik gépem deaktiváltam és simán beaktiváltam az újra. Most pedig simán aktiváltam ARM-os 11-re. Csak érdekességképpen írom le. És ugyan úgy a digitális key-ként aktiválta az MS Account-hoz.

-
rii
nagyúr
válasz
nylontacsko
üzenetére
nyájj ez rengeteg kavicsba kerül

köszönöm a tippet, de ennyit nem tudok rá költeni.
valszeg csak 1x lenne használva -
rii
nagyúr
sziasztok,
webkamerát kellene vennem
a legolcsóbb megoldás felől szeretnék érdeklődni
nem kell HD
nekem jó lenne egy 3000 ft-os vacak is, csak az OSX megeszi-é?előre is köszönöm a segítséget!
-
benjamin
tag
Sziasztok
Olyan gondom van amióta a Monterey Mac os-re frissítettem, folyamatosan alvó módból, vagy hibernálásból felébred a 2018 Inteles Mac Mini a külső meghajtók leválasztódnak olyan mikor kihúztam volna és csak miután kihúzom USB csatiból és visszadugom akkor ismeri fel újra.
Esetleg valakinek ötlete?
Energia gazdálkodásban és a terminálban pmset állítása se hozott eredményt.
Köszi
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Kis help kellene, kicsit ki akartam takaritani az ssd-et, es voltam olyan hulye hogy kitoroltem a mappabol a photos file-t, es aztan termeszetesen ki is uritettem a szemetest....
Most pedig nem szinkronizalja a fotoimat az iCloud....a kepen lathato uzenet fogad. Probalgattam keresgelni a Preferences alkalmazasba par dolgot, megtalaltam az iCloud-ot, az be is van jelolve...de semmi.Valakinek valami otlete hogy hogyan tudnam vissza rakni az iCloud szinkron a Photos-ba ?
-
válasz
gaben75
üzenetére
Ahogy irtam, a Thunderbolt monitor CSAK akkor fog menni, ha vegig Thunderbolt jel szalad a kabelben, azaz csak es kizarolag olyan atalakito fog menni, amely tenylegesen Thunderbolt protokolt hasznal. Igy nem marad mas, mint megvenni az Apple (vagy ha van mas gyartonak, akkor mas gyarto) TB2-TB3 adapteret. Ami egyebkent par evvel ezelott nem volt ennyire draga. A TBD egyebkent mukodik az uj 14"-es es 16"-os gepekkel is, de mivel lassan 11 eve jelentek meg, kitudja meddig lesz tamogatas az oprendszerben. Mert ugye ez nem DisplayPort meg HDMI, hanem Thudnerbolt, azaz faszan van a monitorban PCI-E csatolos Broadcom Ethernet adapter, PCI-E csatolos USB 2.0 vezerlo, stb stb. Tehat kell tamogatas az OS reszerol.
-
gaben75
tag
válasz
Senator
üzenetére
Szia Senator
Be tudod linkelni amivel neked működött? Vettem DP-usb c átalakítót de nem működik.
Vagyis úgy néz ki hogy: 27"-os Apple thunderbolt display, ebből egy Thunderbolt végű kábel jön ki az van átalakítva DP-re ez pedig csatlakozik a DP to usb c-re, na így nem működik :-(
Nem merem megvenni a gyári Thunderbolt - usb c átalakítót 20 ropiért. -
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Finderből odahúzod a mappát.

-
kazsmerlaca
senior tag
Ha alul a DOCK-ról eltűnt a letöltések mappa akkor azt hogyan lehet vissza tenni?
Köszi a választ
-
moklys1
aktív tag
válasz
Digital
üzenetére
Átérzem a helyzetedet, nem frissítettem eddig, Big Sur 11.6.2 van most fent. Én is használok fejhallgató erősítőt (DAC+AMP) ezen minden rendben működik. Tiszta telepítéssel próbád meg feltenni a Monterey-t és ha látod, hogy nem megy akkor tedd vissza a jól működő Big Sur-t. Most jött is ki egy nagy (kb. 2 GB) frissítés, nekem volt egy bug-om, azt orvosolta. Miért is agyalnál meg költenél átalakítókra, amikor önhibádon kívül történik mindez.
-
moleculez
veterán
válasz
Ear001
üzenetére
Jelenleg egy MBA2018-at hajtok. De kezd kevés lenni minden téren. M1 Pro és Max overkill az én felhasznalasommal, (és egyben ezzel Snoop-y nak válasz) árban meg főleg. M1 pedig pont elég lenne. Amúgy mindenképp várok jovoevig, mert akkor lesz pénz, esélyes hogy addig amúgy is kijön valami új cucc, azonban kétlem hogy az én árkategóriámban. Aztán osztottam szoroztam számoltam, és igazából nagyon - jobb kijelzőt, de kevesebb tárhelyet kapok ellenben lemondok a hordozhatóságról. Ez utóbbi azért nem zavar, mert megmaradna a régi lapos, plusz ott az iPad Air is.
Ami miatt vacilálok, az az hogy mégis nem-e bánom meg majd hogy lemondok a mobilitásról.
1900£ kijönne úgy hogy Trackaddel 512 ssd és 16GB ram társaságában, mivel asztali ezért itt nen zavarna a külső SSD sem. Pont ennyi egy M1 MBP 16 GB RAM + 1 TB konfig. valamint a belépő 14-es Pro. -
Digital
addikt
Nearbyme megoldva, a jó öreg Malwarebytes segített.
Más
Monterey alatt szívok az usb-c hangkimenettel. Egy pár ezer forintos átalakító és hdmi kábel segítségével megy a hang az erősítőbe. Monterey-re frissítés óta ez nem megy.
Olvastam hogy az Apple bizonyos olcsóbb átalakítók működését nem teszi lehetővé az új os alatt. Ha vennék egy Apple usb-c Digital AV Multiport Adaptert az gondolom működne. Egyéb ötletem nincs, a hdmi kábelt laptopba dugva megy a hang, az átalakítót sajnos nem tudom kipróbálni mivel a HP lapos nem ad ki usb-c -n hangot, képet. -
Digital
addikt
Sziasztok!
Bekaptam egy "nearbyme" kereső átírányító valamit...
Hogyan tudom a gépemről eltávolítani? Google nem adott használható tanácsot.
-
Senator
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Igy igaz. Nekem volt M1 Minim, USB-C-DP es USB-C-HDMI-vel volt rakotve LG Ultrawide 34" monitor, mukodott tokeletesen. Viszont a minőségi kábelen nem szabad spórolni mert könnyen idegbaj lesz a spórolásból....
-
moleculez
veterán
Van köztünk M1 iMac user?
-
moklys1
aktív tag
válasz
gaben75
üzenetére
Kiadni kiadja az m1 mac a videójelet, de Thunderbolt monitort már 2016 óta nem gyártanak. Nem vagyok benne biztos hogy zökkenőmentes lesz, pláne, hogy sok a probléma az M1 gépek és a külső monitorok használatával. Nekem is volt az előző monitoromnál kis gond. Szerintem működni fog, #36437 Czo által ajánlott átalakítóval. De majd írd meg.
Még az is lehet, hogy ezzel a kábellel is működne és akkor nem kell átalakító, meg olcsóbb is sokkal + marad üresen egy usb c port, ami azért mindig jól jön. [link]
-
gaben75
tag
Sziasztok, M1-es mac minihez keresnék átalkító kábelt adaptert.
Vettem egy 27"-os Apple thunderbolt display-t. A mac-en hdmi vagy usb c van.
Az usb c-n is kiadja a videó jelet? Vagy csak hdmi-n tudja?Köszönöm
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ez az a dolog, amit legjobban utálok a macOS-ben...
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
nylontacsko
üzenetére
Sosem használtam Onyx appot.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ha jól tudom az Onyx app-ban ezt be lehet állítani (ha nem, akkor tévedtem)
Bár én örülök annak, ha nem úgy működik valami, mint a windowsban
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Command + Backspace - Kukába helyezés
Command + Alt + Backspace - Végleges törlés -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az beállítani, hogy a desktop-on levő képet vagy fájl a DELETE gombbal lehessen kitörölni?
Mert most csak ki lehet húzni a kukába. Ez elég kényelmetlen.
Egyszer nekem sikerült megoldanom de most már nem megy
Köszi a választ! -
-
Ahh, nem Apple keyboardnal totalis katasztrofa a funkciogombok mukodese, ha te erre shortcutsokent, global hotkeykent, mindenen felul akrsz raulni. Marmint, Apple keyboardnal megvannak az eltero keycodeok, a ketto fajta modnal (ezek raadasul allandoak), de egy PC-s keyboardnal az API nonszensz hulyesegeket ad vissza, a media/funkciogomb valto allapotatol fuggoen (neha keverve is). Szoval probald ki ide-oda kapcsolva is, mert ott sajna barmi lehet. Vagy 15 eve reportoltam eloszor ezeknek az API-knak az inkonzisztens mukodeset, de azota nem volt alkalmam nem Apple keyboarddal hasznalni a gepet, igy lezartam a ticketet.
-
-
Nem ismerem a szoftvert, de elotte ugye atkapcsoltad az Fx gombsorod, hogy funkciogomb legyen es ne mediagomb (SysPref/Keyboard/Use F1, F2, etc as standard function keys)? Ha nem, akkor Fn+F7-vel probald, mert ugye Fn+Mediagomb = Funkciogomb, a masik esetben pedig Fn+Funkciogomb = Mediagomb.
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Érdekes program ez a Path Finder.
De nálam már ott megbukik, hogy a megszokott, alapvető billentyűkombinációkat nem engedi beállítani. Nekem 30 éve fájlkezelésben: F2 - átnevezés, F5 - másol, F6 - áthelyez, F7 - új mappa, F8 - töröl stb., stb. Itt engedi a Shift+F.., Ctrl+F.., Alt+F.. kombinációkat, de a "sima" funkciógombokat nem. -
Aureal
őstag
Köszi!
Hát... csinálta, kérte a jelszót, beírtam és áll az egész. Screenshotot most sajna nem tudok róla. De a lényeg, hogy passw után dobott egy új sort és most ott áll a kurzor, semmi nem történik. A parancs pedig így látszik:sudo /users/.../downloads/install\ macos\ monterey.app/cont.../res.../creat... --volume /volumes/macmonterey
-
válasz
Aureal
üzenetére
Nyiss egy terminalt, ird bele csak, hogy 'sudo ' es nyomj utana egy spacet. Ezutan fogd meg Finderben az ikonod, es huzd bele a terminal ablakba, ez be fogja irni a szovegeket addig a reszig, hogy valami.app. Tehat ezutan kell beirnod a tobbit, szepen utana... azaz /Co<tab>/Re<tab>/crea<tab>. Ezutan ha beirod, hogy --volume, majd egy space megnyomasa utan, belehuzod a Desktoprol a pendriveod ikonjat, akkor a maradekot is beleirja
Ha nem vagy eleg bator, ne uss entert, hanem probald ertelmezni a vegeredmenyt, esetleg a screenshotot bedobhatod ide is.
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Segítsen már vki értelmezni ezt a parancssort lécci!

sudo /Applications/Install\ macOS\ Monterey.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
1. az os installer nekem a Letöltések helyen van A macOS Monterey telepítése néven (12,17GB alkalmazás)
2. a pendriveom kötetneve MACMONTEREY (mac kiterjesztett formátumra formázva)
Nem vágom mit hogy kéne átírni a sorban, hogy megcsinálja az usb telepítőt.

Nincs ehhez vmi normális segédprogi, mint windows esetén pl. a Rufus?Help please!
-
moklys1
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Nem, megmondom őszintén nem olvastam el. Igazából nem is tartom helyesnek, hogy egy átlagfelhasználónak, ennyit keljen utána olvasnia, hogy egy app-ot használjon. Nyilván régebbi programról van szó amikor még M1 a világon sem volt és nem is frissítik.
Akinek ajánlottad úgy tudom neki is M1-je van, nem ment volna vele sokra.Találtam másik app-ot, amit szintén nem olvastam el, de működik és minden platformon működik

-
moklys1
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Bárhogyis próbálkoztam ezzel nem ment, nem mai darab. Ezt találtam, teljesen jó, big sur -on támogatott. [BlackHole audio driver] és [innen letölthető]
És akkor lehet használni a gyári appokkal: képernyőfotó vagy QuickTime Player, én is ennek vagyok híve, ha lehet kerülöm a külsős dolgokat. -
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nekem jobban kézre áll a Forklift, ráadásul magyar termék.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ingyenes fokliftet hasznalok. Boven eleg (csoportos atnevezeshez hasznalom) minden masra finder.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Szereld ki a gépből a ventit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.
Turbo Boost Switcher -
moleculez
veterán
Sziasztok! MS Teams másnál is szétpörgeti a gépet?
Üvölt a venti meeting közben.
(MBA2018) -
kazsmerlaca
senior tag
A pathfinder szerintem sokkal jobb. Sokkal jobban személyre lehet szabni a sok modullal.
Kivéve persze az FTP-t de az sokaknak nem kell. -
Közben gondolom más is kapott e-mail-t: harmadáron a Forklift
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen, remek kis program. A havidíjasat azért kicsit pofátlannak érzem.
Más: Ha megveszem a paralels desktopot, és felrakom vele virtuálisn a w11-et, akkor arra feltelepíthetem a csak windowsra megjelent programot? Gondolok itt a 3Ds Max-ra, licenszem van hozzá természetsen, nem illegális. Mac verziója nincs. Illetve más windowsdos programokat ugyanúgy telepíthetek, mintha windosws volna a gépen, és használhatom, ha futtatom a W11-et a paralels-el?
Látom, van sima home verzió is, vagy évente fizetős, nekem melyik kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1900£ kijönne úgy hogy Trackaddel 512 ssd és 16GB ram társaságában, mivel asztali ezért itt nen zavarna a külső SSD sem. Pont ennyi egy M1 MBP 16 GB RAM + 1 TB konfig. valamint a belépő 14-es Pro.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)