Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erre azért viszonylag egyszerű a válasz: van kb 20db gép amit támogatnak, és ebben benne vannak a régi gépek is. Ráadásul saját maguk gyártják/gyártották őket. Valamint olyan, hogy 3rdp driver gyakorlatilag 1-2 szélsőséges példától eltekintve nem létezik osx-en. Ha a Windowshoz hasonló körülmények között kéne fejleszteniük az OSX-et, akkor ott is ugyanúgy szopnál a felsorolt dolgokkal hidd el.
Szóval teljesen más világ kettő. Ilyen téren én nem vagyok meglepődve, szerintem ebben a modellben az a minimum elvárható hogy ne legyen gond.
-
twine
veterán
Rémlik, hogy ezt már egyszer itt leírtam...de ismét...:
Microsoft csecseken nevelkedtem,,,soha nem is voltam windows "köpködő"...nagyjából hozzáértő felhasználónak tartom magam...Windows10-el sincsen problémám,,sőt,,,mig a 8-8.1-től a hideg rázott, a tizes elsőre megfogott...DE:
Miért nem tudnak a Microsofték is ilyen "rendszert" csinálni, mint az OSX?
Értem ezalatt pld a telepítést...megint simán tudok párhuzamot vonni, hiszen ahhoz, hogy legal Win10-hez jussak, a Win7prof-omat kellet frissíteni....A Mac minimen is a 3. főverziós oprendszer frissül hiba nélkül...
De ami számomra lényeges:
Windows-on egy komplett délutánt b@sztam el azzal, hogy frissítsek, úgy hogy a gép fölött kellet ülnöm, mert "next-next-next...valoban akarod?-next-valóban next- next" ha nem vagyok a gép fölött mai napig nem frissül le....
Ezzel szemben a MAc-en az első frissítésem úgy zajlott, hogy egy vagy két(szó szerint) klikkelés után átmentem a haveromhoz sörözni...mire hazaértem az új rendszer várt...
Kapitánynál tegnap este, egy klikkel rányomtam a letöltésre, ma reggel mikor felkeltem rányomtam a telepítésre...majd kétszer kellet elfogadnom a felhasználási feltételeket! MIre indultam melóba,,az új rendszer figyelt a gépemen....
Ezt miért nem tudják megoldani Microsofték????? Szarabbul érzem magam egy windows telepítéskor, mint a rendőrségen kihallgatás alatt annyi kérdést tesz fel...

Ezt a egy Win topicban le sem merem írni,,mert valszeg egyből elvakult fanboy lennék....
Holott segg hülye vagyok az OSX-hez
De azért lassan 20 éve mégis foglalkozom gépekkel...érzem a különbségeket....Szóval ismét csak le a kalappal...nekem tetszik az almás világ ezen szeglete

-
blakey
titán
Egyelőre sokkal gyorsabbnak tűnik a rendszer.

-
-
cigam
titán
Mint minden módosítás elött 3 dolgot kell elvégezni:
- menteni
- menteni
- menteniAztán csekkold, hogy minden programod kompatibilis-e. (Pénzkeresetre használt gépen nem egy utolsó szempont ha működik minden hozzávaló. Otthon nem akkora gond, majd kijön frissítés, vagy keresel másikat)
Ha ezzel megvagy, jöhet egy gyors jogosultság ellemörzés/javítás, és már mehet is a telepítés. -
oszy
veterán
Nem javasolt a Yosemite alól való telepítés? Elég sok adatom van már a gépen

-
cigam
titán
Elég sokminden változott. Tiszta telepítéskor, az icloud fiók társítása után egyből aktiválja a kulcstartót. A DiskUtility újratervezték mind kinézetben, mint működésben. pl. a jogjavítás helyett elsősegély menüpont van. Végre nincs külön ellenörzé és külön javítás gomb! A szivárvány labda is más lett. A helyesírás ellenőr még mindég nem tud magyarul.
-
blakey
titán
Most települ a "Kapitány", remélem minden progim kompatibilis lesz.
-
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Nekem hasít az új Paragon. Lehet, hogy régebbi verzió volt, ami nem kompatibilis és ez okozta a galibát...
-
TBMC
addikt
mukodik az 5.10es istat el capt alatt?

-
blakey
titán
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Az El Capitant az új támogatja, pont amit linkeltem. Nekem Tuxera van és megvettem, ott is új kell a "Kapitányhoz".
-
blakey
titán
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Tiszta telepítés volt? Ezt a paragont tetted fel?
-
Barett 50cal
senior tag
sziasztok!
Felraktam az El Capitan-t, viszont meglepődve láttam, hogy nem látja a külső HDD-m egyik partícióját.Egy TimeMachine és egy adatokkal telit kéne mutatnia, de ehelyett csak a TimeMachine ugrik elő.
Van egy másik, 1 partícióval, azt látja szépen.Újraraktam a Paragont, minden okés kéne, hogy legyen

A Disk Utility mutatja, de mégse..

Ilyenkor mit tudok tenni? Formatálni semmilyen esetben nem szeretném.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Szerzői jogi kérdésem lenne.
Promó videót készítünk egy újfajta applikációhoz . Az lenne a kérdésem hogy ha én itunes-on megvásárolok egy zenét azt felhasználhatom a videómban vagy ezzel is sértem a szerzői jogokat?Köszönettel: tajati
-
tomi5244
őstag
Hát a metált nem támogatja a 2011-es minim HD3000-je, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok nagyon, hogy lesz e előrelépés. Csak érjek haza a melóból.

-
cigam
titán
válasz
Totheground
üzenetére
De meg ám!

-
Totheground
addikt
Megjött a kapitány.
-
Sziasztok!
Hozzám került egy régi iMAC, ami nem működik.
Eredetileg bekapcsoláskor úgy tűnt minden ment kivéve a kijelző. Pörögtek a ventik, működött a HDD sőt olvasott is róla. Szétszedtem és volt benne egy csomó púpos kondi. Kicseréltem őket és láss csodát minden jó lett. Kivéve a wifi-t, látott minden hálózatot, de egyikhez sem tudott csatlakozni.
Eltettem a dobozába, mert mással kellett foglalkoznom. Mikor megint elővettem már nem ment, de már nem ugyanazt produkálta mint előtte.
Most bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és a HDD is (tehát táp megy), de nincs az a MAC-es hang, nem dolgozik a HDD és a led sem alszik el, ami az elején világít felkapcsoláskor. Megnéztem a kondikat és párnál eltörött a forrasztás (béna voltam), ezeket kijavítottam, de nem segített semmin.
Diagnostic ledek: Ha a tápot bedugom az 1-es rögtön világít, ha bekapcsolom akkor a 2. is, de a többi nem.
Van tippetek?
-
-
Radomer
aktív tag
Hali,
Valakinek volt már gondja a trackpaddal laggolás kapcsán?
Kb 1 méter a távolság a mini és közte, és változó időközönként belassul ill. ugrál a kruzor.
Usb3.0 racket kikapcsoltam de nem segített. Router van még a közelében.. Esetleg az okozhat ilyen jelenséget?
Szerk.: Kölcsön trackpad is ugyanazt csinálta.
-
Uniformizálták pár éve az iphoto meg az aperture libraryt, ugyanaz a forumátum mindkettő, kereszbte lehet őket nyitogatni és írni/olvasni mindkét appból.
iszilard: nade hogy a hölgynek már ezek a verziók vannak e, azt se tudni, meg azt se, hogy hogy lett aperture libraryje ha nincs is apertureje. Szóval ja, előbb jó lenne megtudni mit is csinált valójában, aztán tovább boncolgatni a dolgot. Kezdésnek kérdezd meg tőle hogy amikor utoljára látta a képeket, akkor hol látta, milyen app-ban. Ha biztosra akarsz menni, meséltesd el vele hogy hogy nézett ki az az app pontosan, illetve hogy miket tudott

-
madle
őstag
Holnap este jön az El Captain igaz? Milyenek a tapasztalatok a végleges verzióval kapcsolatban? Érdemes lesz Yose-ről frissíteni?
Illetve ha frissítek, akkor erre a rendszerre mehet, vagy jobb ha teljes disk törléssel a netről szedem le az új rendszert?
-
"Ha olyan fontos volt, biztos van róla mentés legalább 3 különböző helyre"
Vazz, hogy ezt hányszor szájukba rágtam azoknak, akik a gépüket hozták telepíteni, vagy beállítani...
Kérdeztem egy barátomtól, hogy a családi képeit hol tárolja. Mire az aktuálisan szétterített gépet jelölte meg, amit próbáltam életre kelteni. Nem aggódott, mert én úgyis meg tudom oldani neki. Ha meg nem, majd engem fog okolni. Tiszta sor... Szóval vettem neki egy külső vinyót, mindent duplikáltam rá és megmutattam hogy kell szinkronizálni. Azóta sem vette elő, pedig készültek képek a családi kiránduláson is. Részemről ennyi.
Szóval, a mentés csak akkor fontos, amikor nem találja. Sem előtte, sem pedig utána nem érdekes...
-
cigam
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem lenne rossz tisztázni, mer már az első kérdésben össze volt keverve az iphoto, és az aperture. Pedig tudtommal külön, egymástól független konténert használnak.
Mekkora a képek mappa mérete? Nincs több user a gépen? Mert akkor meg kéne nézni a többi fiókban is.Az is megoldás lehet, ha csinálsz egy okos mappát, amiben a gépen tárolt képek láthatók. (Ez a könyvtárakban kézzel tilitolizott képeket gyűjti össze)
Ha olyan fontos volt, biztos van róla mentés legalább 3 különböző helyre
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Nezd meg a gepet valami hdd helykihasznaltsag mero programmal (pl daisy disk) 3000 kepet mar latni kellene benne.
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Más library nincs a kepek alatt?
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Fenykepeket.
ha jol emlekszem datum szerint csoportositja a kepeket. Mekkora az egesz package merete? -
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Jobb gomb, show package content.
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Kepek/ iphoto libraryban nincsenek benne?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Urak!
Az lenne a problémám hogy az egyik hölyg ismerősöm hozott hozzám egy c2D-s macbookot, aminek az iphotojában van vagy 5ezer fontos kép. Sajnos az iphotot nem tudom megnyitni, mert azt írja hogy upgradeeljem az aperturet, vagy lépjek ki (quit) Ha arra nyomok hogy upgrade az appstore azt mondja hogy nem érhető el magyarországon az aperture. Namost, valahogy ki kéne varázsolnom onnan a képeket, méghozzá pár órán belül
Aki tud nekem segíteni annak küldök pénzenergiát, megy digitális gyógysört!
Köszi! -
koma106
senior tag
Sziasztok! Holnap lejár az Apple Music előfizetésem és nem fogom meghosszabbítani. A zenéimet az Apple párosította az Ő adatbázisával és amit csak tudott lecserélt. Mi lesz az előfizetés lejárta után? Megmaradnak vagy elvesznek az iTunesban tárolt (offline, de Apple által lecserélt) dalok?
-
tomi5244
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én ezt használom kb fél éve, teljesen meg vagyok vele elégedve! Nem kell hozzá külön vevő, 1 perc se kellett a beüzemeléséhez. A márka pedig talán az egyik legjobb.
-
RoryBreaker
aktív tag
Lenne még 1 kérdésem... Szeretnék valami normális egeret vásárolni mac minihez. Ne kelljen hozzá vevő, tehát bluetoothos kellene, olyan, ami teljesen jól működik MAC/OSX-el.
A gyári Apple egér szerintem egy határ sz*r.
Trackpadjuk jó, de nem annyira szeretem, inkább egy normális egér kellene.Valaki tud valami jót ajánlani, amivel meg van elégedve?
azért ne több 10e ft legyen, meg nem kell ilyen gamer butaság, inkább valami letisztult dolog lenne jó.Köszi!
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Attől függ hogy mit tennél a NAS-ban levő hdd-re. A home-odat pl egy az egyben ne tedd rá, mert tele van apró file-okkal, amiket folyamatosan ír/olvas a rendszer és az appok. Egyrészt ezeknél már bőven nem lesz 100Mbyte/s-ed, másrészt az elérési idő egy sata/usb3/tb diskhez képest ég és föld, idegbajt fogsz kapni..

Szerintem ritkán használt dolog mehetnek rá, filmek, fotók, etc.. Ha ezekkel tudod tehermentesíteni a local SSD-t hely ügyileg, akkor egy jó megoldás.
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Közben mértem sebességeket és ezek fényében azt hiszem azt fogom tenni, hogy a NAS második rackjébe beledobom a miniből kiszedett 1TB-s vinyót és hálón keresztül a NASról (Synology DS213j) dolgozom majd. Az is ír és olvas 100-al.
Talán elég és elegáns megoldás...
Ha nem jó, akkor gondolkodom tovább...
Minit bontottam szét már jó párszor, bár ezt a 2014-est még nem, de tele van vele a youtube SSD bővítés miatt.
Remélem garanciavesztéssel nem jár. Vagyis pontosítok, ha valami gáz van, remélem vissza tudom tenni a vinyót úgy, hogy az ne látszódjon, hogy szét lett bontva 
Szóval köszi mindenkinek!
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
Hahha mondjuk igen. Elmondanám én egy 2.8-as skypeot használok 6.15-re mókolva powerbookon és remekül elvagyok a 10 ismerősömmel és minimál chatloggal. :-D És elvileg az a hitachi HDD ami ebben a miniben van még a jobbak közül való írás olvasásban, de komolyan nem értem miért nem fért el valami tucat samu lapka benne hamár együtt hálnak. 2015-ben (bár 2014 végén jelent meg, de idén terjedt el). Van az a parancs, hogy sudo update_dyld_shared_cache -root / ez néha jól jön meg onyx takarítás de NE ezekkel oldja már meg a paraszt na.
-
Nem feltétlenül. Nálam most átmenetileg ssd-n van a rendszer, és egy normál hdd-n a home dir. Elképesztő milyen lassulásokat bír előadni pár dolog, hiába vannak maguk az appok ssd-n. A skype pl percekig indul, mert felolvassa 6-8 év chatlogját az user könyvtárából. A Safari képes strandlabdázni kilépéskor szintén nem kevés ideig, mert gondolom akkor zárogatja le a file-jait (history, cache, egyebek), amik ugye szintén hdd-n vannak. De egy boot utáni login is látványosan szar tud lenni: desktop még sehol (nincsenek rajta az ikonok, vagy lehet látni ahogy egyesével pakolgatja ki őket), de már régen meg tudtam nyitni a böngészőt, levelezőt és egyebeket azonnal, mert azok ssd-n vannak

Én azt nem értem teljesen hogy hogy a francba tudott ez idáig fajulni. Szerintem egyértelműen fejlesztői kényelmességről és nemtörődömségről van szó. Jó példa erre a skype, ami 100% hogy minimális mennyiségű adatot olvas fel induláskor, de ezt mégis sikerült úgy összehoznia a fejlesztőknek, hogy kevés legyen neki egy mai hdd.
-
Valóban árulják. Egyelőre...
A retina kérdés tényleg érdekes. Már ott kezdődik a probléma, amikor képernyőmentést csinálok valamiről és azt be akarom illeszteni egy munkámba. Persze erre van megoldás, szóval nem akkora nagy gond. Az viszont igen, hogy pl. az Office-nak is lenne hova fejlődnie ilyen téren.
-
wm2
őstag
válasz
DanielK
üzenetére
Vagy egy ilyen 40e ft körül. (U.I. én is inkább a belsőt preferálom)
-
DanielK
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Lehet, te is jobban járnál fordítva. Tehát ssd menne kintre. Az előtted levő hszembe a faszi videója imac, de egy mac minit is tesztelt külső ssd-vel. Ha uasp a külső rack, akkor 350-450-es sebességet is elér az ssd.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Most amúgy már csak az a kérdés, hogy az OS X-nek milyen jövője lesz nem retina kijelzőkön. Ez is megfontolandó a vásárlás előtt.
http://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MD101MG/A&step=config# ezt még árulják :-D
Nekem elég sok ismerősömet bosszantott a retina egy időben. Arra panaszkodtak nem tudnak rajta dolgozni.
-
Most amúgy már csak az a kérdés, hogy az OS X-nek milyen jövője lesz nem retina kijelzőkön. Ez is megfontolandó a vásárlás előtt.
Chal:
Vágom én és tisztában vagyok vele, de a nem retina kijelzőkön szinte minden sz...rul néz ki, szóval nem nagyon van más választásuk, mint kijönni valamivel. Főleg, ha több monitoros rendszerben gondolkodik az ember. Bár az is igaz, hogy ebben sosem volt túl jó az OS X. Legalábbis én így tapasztaltam. -
wm2
őstag
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Ahhoz új thunderbolt kéne, mert a jelenlegi kevés a 4K-hoz. Ezért is nincs már régóta az Applenek saját új monitora. Amúgy gondolom pörögnek valamin, de hogy min, azt csak ők tudják. Gyakorlatilag vagy lesz új thunderbolt, vagy váltanak DP 1.3-ra. Ez utóbbi nem vallana rájuk (túl szabványos
), így én arra tippelnék hogy az új TB-t hegesztik, mert már DP1.2-vel is kihozhattak volna egy saját 4K monitort, mégsem tették. -
Nekem is az volt, de sajnos bedöglött és visszaküldtem. Telt-múlt az idő, hetente kérdezgettem mi a helyzet, de 2 hónappal később senki nem tudta megmondani hol van és egyáltalán visszakapom-e. Így más megoldás lévén visszautaltattam a vételárat. Most újra 13 colon Mac-ezek...
Rettenetesen hiányzik a nagy felület, de egyelőre várok. Egyrészt az erősebb processzorokra, új modellekre, másrészt hátha érkezik 4K-s, vagy Retina kijelző, Thunderbolt csatlakozóval, ami tökéletes lenne egy MacBook Pro mellé.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Ha bedugom a DTM30 USB3 stickem meghal a wifi (bár inkább csal laggol) és leáll a vezeték nélküli egerem. Mivel sokat és nagy fájlokat nem mozgatok ezért USB2 vezetékkel tolom vele. Újabb szabványoknál erre már ügyelnek. Ettől eletkintve az USB3 sem arra való, hogy arról rendszer fusson.
TigerCat: az a monitor az egyik kedvencem a mai napig. Jó választás volt!
-
Akkor lehet, hogy külső kijelző használatakor emiatt laggolt az összes vezeték nélküli egerem? Hmmm. Most egy Logitech MX Anywhere 2 egeret használok, ezzel is lenne gond? A monitor már nincs meg, de valami kellene helyette, azonban a tapasztalatokból kiindulva nem szívesen dobok ki 230 ezer Ft-ot...
-
wm2
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Elmondom én hogy csináltam. Aztán vagy belevágsz vagy nem. De szerintem így éri meg.
A két kisebb és a két nagyobb között nem csak a HDD és PCIe SSD a különbség, hanem az ezekket fogadó kit is:
https://www.youtube.com/watch?v=ml19e30OLmE
2:43-tól érdemes nézni. A hangot nyugodtan kikapcsolhatod. (A bólogatójánosok most ne figyeljenek.)
A PCIe SSD-t fogadó kitnek a beszerzése olyan 80 dollár körül van. Német eBay-ről érdemes beszerzeni. A blade SSD árak változnak de bontott MBA-ből olcsón be lehet szerezni egy 128-ast. Így a HDD is maradhat benne meg a fogadó kit segítségével teszel bele egy PCIe SSD-t is, ami valamivel gyorsabb, mint a SATA3 SSD. A vinyót persze itt is célszerű megtartani a gari miatt, amit eredeti állapotában kell visszahelyezni ha valamilyen gondod adódna. Ezért sokan inkább a sima SATA3 SSD mellett döntenek, mivel egy átlag felhasználónak bőven elegendő ez a sebesség is. Ramot nem tudsz bővíteni.
A külső racknél érdemes ügyelni arra, hogy az USB3 átviteli frekvencia zavarja a wireless eszközöket és a wifit. Tehát marad a kábeles megoldás és a régi USB billentyűzet. Az eredeti vinyóra mindenképpen vigyázz mert kell a garihoz. A gépet pedig ne gányold szét szerelésnél mert egy karc elég és elküldenek a h... f...ra.. A szétszereléshez torx csavarhúzókra és komoly kézügyességre lesz szükséged. Itt találsz hozzá infót:
https://www.ifixit.com/Teardown/Mac+Mini+Late+2014+Teardown/30410
Sok sikert!
-
r4z
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ebben az esetben nem az USB lesz a szűk keresztmetszet, hanem maga a HDD. Vágj bele bátran.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Gondolom nem programokat akarsz róla futtatni, mert azon érezhető leginkább a lassúsága, de amúgy teljesen használható megoldás.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2014 late Mac Minim. (a második konfig, 2.6 i5, 8G RAM) Van benne gyárilag egy 1TB Apple/Seagate vinyó.
Azon gondolkodom, hogy SSD-re cserélem, de ugye ezekben már csak egy HDD hely van sajnos (mint ahogy a memória sem upgradable, de ebbe most inkább nem menjünk bele...)
A kérdésem az, hogy ha beledobnám az SSD-t, és az 1TB-s vinyót rálógatnám USB 3.0-n egy külső rackben, az mennyiben rontaná az olvasási/írási sebességet a külső rack miatt?
Köszönöm!
-
wm2
őstag
Több jó ram márka van, de a prémium is uúgy megmurdálhat mint a csicska kínai. A jó gari sokat számít és neten olcsóbb, mint magyar kereskedőtől venni. Én tennék bele 2x8-at ha már. Eladni is jobban tudod majd így. Szezonros kábelben az OWC nagyon jó, de asszem az egyik legdrágább is. Hajrá!
-
Ha nincs rá gari akkor teljesen lényegtelen. Ha van, akkor mondhatja egy hivatalos szerviz mikor felnyitja, hogy hoppá, látjuk a ragasztáson hogy ezt a gépet már megbontották és nincs róla szervízlap a rendszerben, tehát sorry, de buktad a garit.
Ezen kívül nem jelent semmit, nagyon bénának kell ahhoz lenni hogy kívülről látható nyoma legyen a dolognak

-
Balli
őstag
Nekem egyszerű, mert beviszem, megcsinálják, adom a pénzt és végeztünk is

Viccet félretéve: köszi sokat segitetettel megerteni! Igen mondták, hogy a venti végig süvít ha nincs benne a spéci kábel, szval mindenképpen csak azzal együtt csináltatom meg ha odáig jutok, azaz akkor az első bekezdés rendben is lesz, azzal gond nem lehet.
Gari már nincs a gépre, azaz azzal sincs gond. Ragasztott előlap viszont érdekes, miben nyilvánul meg ha nyoma lesz amikor visszarakják, és mekkora erre a kockázat? -
"elég jól vágta a dolgokat ezeket mondta (plusz még csomó mást amit nemigazán értettem"
Pedig jó lenne ha tudnád mit mondott pontosan, mert a bökkenő ebben a dologban szokott rejleni. Az Apple ugyanis speciális HDD-ket használ, amikben van egy hőmérő szenzor. Nyilván ilyen SSD-t nem fogsz tudni venni (az Applenek sincs egyébként). Van pár cég, aki foglalkozik spéci kábelek gyártásával, ahol maga a kábel tartalmazza a szenzort, ezáltal "átveri" az imac ide kapcsolódó rendszerét (SMC). Ha ennek a beszerelése nem történik meg, akkor folyamatos hw fault lesz az eredmény, és 100%-on pörgő/süvöltő ventik. Bizonyos szervizek ezt a dolgot úgy "oldják meg", hogy telepítenek egy sw-t, ami manuálisan helyre rakja a ventiket. A gép viszont ettől meg nem fog átmenni a AHT-n (apple hardware test), illetve egy esetleges Bootcampes Windows esetén szophatsz tovább a mindenféle csodaszoftverekkel.
A másik probléma, hogy a te imaced előlapja már ragasztott. Namost ezt vagy sikerül le/felrakniuk úgy, hogy ne legyen nyoma, vagy nem. Persze nyilván azt fogják mondani hogy óó persze, 100-ból 100-nál tökéletesen sikerül mindig. De azért csak óvatosan, mert ha mégsem így lesz, akkor buktad a garit. BTW gari: nyilván mikor gariztatni akarod, akkor újra le kell melegíteni róla az üveget, visszarakni a gyári HDD-t, majd visszaragasztani az üveget.
Egyeszerü mi?

Én pl magamnak oldottam meg, saját építésű szenzorkábellel, de az egyel régebbi iMac volt, ahol még nem integrálták bele a sata kábelbe ezt a faszságot, így házilag is meg tudtam partizánkodni egy 20Ft-os tranzisztorral, meg pár madzaggal.
-
Balli
őstag
Köszi az infot! Állitolag az adatmentés és telepítés benne van a 10k-ban (elsőben azért nem vagyok biztos, mondjuk én ugyis NAS-ra kimentek mindent) Fotó tök jó ötlet, ha odáig jutok mindenképpen megkérem hogy csináljanak, ha nem lenne benne alapból. Mondjuk a 6hónap gari az megnyugtató, főleg úgy azért nem egy sufni javitóról beszélünk.
SSD ára annyi amennyi, az minden gépbe annyi, ha sima laptopom lenne és azt bőviteném, akkor se magam csinálnám, 10k szerelés garival nem vészes. Mondjuk 10k fölötti kábel ár (nem igazán találtam neten, ha valaki tud linket megköszönném) csak azért, mert Apple na az kicsit fájó azért... de belefér, anno amikor vettem tudtam hogy ez hamar befog következni, gondolkodtam is akkor hogy még vásárlással együtt kicseréltetem (ugye SSD-s nem volt akciósban) de eddig halasztottam, eljött az idő
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ennyire nem vagyok "power user", de csoportosítani lehet:

Illetve menüből nem lehet átmenteni de van rá lehetőség, elvileg:
1. Nyísd meg .torrent fájlokat (~/Library/Application Support/uTorrent) Transmission-nel
2. Transmission megkérdezi, hogy hova akarod menteni, azt válaszd ahova a uTorrent is mentett.
3. Ellenőrizd a Transmissionbe az adatokat, pl: torrent > Transfers > Verify Local Data.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Eladó Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy az új SF font sokkal jobban olvasható a böngészőben.

De azért lassan 20 éve mégis foglalkozom gépekkel...érzem a különbségeket....

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
lehet hogy az a rengeteg kép szét van szórva a gépen, és a hölygsike gondolta rosszul?