- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mac mini M1-esen hogyan tudom beállítani, hogy automatikusan váltson át HDR-re video lejátszásának indításakor. Próbáltam VLC és Infuse programokban is.
-
Czo
addikt
válasz
Colinka #39392 üzenetére
A 6xxx-es kartyak is doglodtek a 2011-es gepekben, szoval nagyon vigyazz, annak a megvasarlasaval is. En eloszor egy 4850-est vettem bele Ebayrol, de nem ment, az elado kuldott egy masikat, az 5750 volt, de az sem ment. Mivel a 4850-est kidobtam, igy azt kiprobalni nem tudtam, de az 5750-es mukodott egy es az ezutan vett 5770-es, az mukodott egy 2010-es gepben.
A macrumors forumon van thread, ahol vannak konkret kartyak is, modernek is, amivel eljithatsz ujabb OS-ekhez is a gepen, rendesen, GPU gyorsitassal. Ha nagyon akarsz ra penzt kolteni (en nem koltenek), akkor az megerheti. Amire viszont en koltenek penzt, az az, hogy meggooglezom, hogy nem-e gyartott valaki valami nyaklapot bele. Mert ha kihajithato belole az alaplap, es berkahato ez a panel, amivel teszemazt HDMI vagy DP monitor lesz belole, akkor az egesz jo dolog lehet.
-
Colinka
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy 27" iMac A1312 gép( Egyébként a hírdetéseim között fent is van
). VGA hibás(legalábbis szerintem
)
egy Ati hd 4850 videókártya van benne. Ha jól látom ezekben MXM-es kártyák vannak, azt olvastam itt hogy nem mindegy milyen kártya megy bele a BIOS miatt( gondolok itt most egyéb laptop MXM-es kártyára). Találtam elég baráti áron APPLE 109-C29557-00 RADEON HD 6750 512MB VGA kártyát. Ahogy néztem ezek a 2011-es verziókba mentek, de nekem ha minden igaz 2009 végi van.
Működhet az "újabb" gép kártyájával ?
Esetleg van-e valakinek tapasztalata ebben, ahogy néztem anno ezek "gyári" hibásak voltak, gondolom egy újra BGA is segíteni neki már. Néztem ezeket a hd 4850, elég húzósak árban.
Ha megtudnám így oldani, megtartanám, nagyon tetszik a gépKöszönöm szépen előre is!
Colinka
-
-
Thusor
őstag
thusor@Hidvegi-MacBook-Air ~ % /Users/thusor/Downloads/dnetc521-macosx-amd64-opencl/dnetc -benchmark
distributed.net client for OpenCL on Mac OS X Copyright 1997-2016, distribu ...
Please visit http://www.distributed.net/ for up-to-date contest information.
Start the client with '-help' for a list of valid command line options.
dnetc v2.9112-521-CTR-16021318 for OpenCL on Mac OS X (Darwin 22.5.0).
Please provide the *entire* version descriptor when submitting bug reports.
The distributed.net bug report pages are at http://bugs.distributed.net/
[Jun 16 13:52:51 UTC] Automatic processor type detection did not
recognize the processor (tag: "Apple M1 ")
[Jun 16 13:52:51 UTC] RC5-72: Running micro-bench to select fastest core...
[Jun 16 13:53:13 UTC] RC5-72: using core #1 (CL 1-pipe).
[Jun 16 13:53:20 UTC] RC5-72: Benchmark for core #1 (CL 1-pipe)
0.00:00:04.89 [888,547,678 keys/sec]
[Jun 16 13:53:20 UTC] Compare and share your rates in the speeds database at
http://www.distributed.net/speed/
(benchmark rates are for a single processor core) -
Az új M-es processzorok tudják futtatni az x86-os OpenCL programokat?
./dnetc -benchmark
Automatic processor type detection did not recognize
the processor (tag: "HD Graphics 4000 ")
RC5-72: Running micro-bench to select fastest core...
RC5-72: using core #2 (CL 2-pipe).
RC5-72: Benchmark for core #2 (CL 2-pipe)
0.00:00:16.94 [49,610,311 keys/sec]Valaki lefuttatná a benchmark-ot egy M-es procin? [link]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Megosztom hátha hasznos lehet a jövőben azoknak, akik hozzám hasonlóan még újak a mac világában...
Tizensok év Android után közel egy éve váltottam Androidra - sokáig blogoltam, teszteltem Androidos cuccokat, az évek során járt nálam mindenféle készülék... de egy idő után valahogy meguntam. Nem voltam soha a tipikus Androidos alma hater, sosem tartottam sokra aki köpköd egy rendszert csak mert más, utálok oldalakra állni, szemellenzősként viselkedni. Szóval rászántam magam és vettem egy iPhone 13-at, kezdésnek gondoltam simán jó, aztán meglátjuk.
8 hónappal később rájöttem, hogy nekem ez tetszik - időközben lett egy Watch 7, iPad 9th, és mivel látám, hogy ez jó, fejlődgettem szép lassan, lett egy iPhone 14 Pro és egy apróbb ugrással a 9th iPad is átalakult egy 10th generációsra.
És a mai nappal (ha már ide írok ugyebár) eljött a pillanat, és rászántam magam egy M2-es mac minire is. Délután óta nyomkodom, igyekeztem kiismerni, az első bejelentkezésnél egy @ leírása is nehezen ment...Szerencsére anno már úgy vettem a Keychron Q6-ot, hogy ki tudja, ha egyszer lesz mac akkor csak egy kapcsoló átbillentése és máris mac üzemmódban vagyok...
Szóval. Nem fizet érte senki, nem vagyok egy elfogult csóka sem, de ez a rendszer k*rva jó. Sok minden van ami más mint Win alatt, de a sok kis apróság, és az, hogy tök jól össze lehet csiszolódni vele az nagyon bejön. Egy pár éves LG 27GL850 monitorom van amitől kicsit féltem, de igazából egyáltalán nem vészes, 100hz-en futkorászik HDMI kábellel összekötve, ez nekem kellemes csalódás mert fel voltam készülve a 60hz-re (ami a Win alatti 144hz-ről nekem baromi kellemetlen lett volna, bár 2 napja 60hz-en gyilkoltam a szemem, hogy szokjam - mint kiderült hiába).
Remélem sokáig ezt az elégedettséget fogom érezni mert most úgy érzem abszolút jó döntés volt.
Persze idővel majd jöhet egy komolyabb monitor is mellé, hogy teljes legyen a kör, de addig is simán elleszek ezzel.
Szóval aki vacillál: ne tedd, mert a gondolat úgysem ereszt amíg ki nem próbálod - és ki tudja, lehet neked is annyira be fog jönni, mint nekem. -
válasz
bkiky01 #39381 üzenetére
Azt szeretnéd, hogy a Finder ne az "előzményekben nyíljon, vagy egyáltalán ne jegyezze meg mit hol nyitottál meg?
Ha elég a Finder alapból másik mappában nyíljon, mondjuk a Home mappát mutassa, akkor a Finder beállításaiban az "Az új Finder ablakok tartalma" listából válassz másikat.Vagy el is távolíthatod az oldalsávról.
-
bkiky01
senior tag
Mac Os-en az előzményeket hogyan lehet kitörölni, vagy beállítani, hogy ne naplózza? Nem a böngészőre gondolok, hanem pl a megnyitott fájlokra..
-
Nem semmi hobbi... ezt még énn is élvezném - pedig a programozás és az informatika ma már nem hobbi nekem (mosolygok is nagyokat, amikor a frissen végzett felvételizős cseete az interjún vagy afiatal munkatárs a teljesítményértékelőn nagy büszkén kijelenti, hogy a munkája a hobbija - «majd elmúlik» - de nem mondom ki hangosan).
Én is gratulálok!
-
-
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39369 üzenetére
Igen, az a Z80. Egy Enterprise 128 soros portjara drotoztam ra egy ESP mikrovezerlot, es irtam szoftvert az ESP-re, es az Enterprisera, amivel lett egy valamilyen "parancssori" feluletem. Mindezt azzal a cellal, hogy az Enterprise floppyra tudjak halozatrol letolteni. Kulon szempont volt, hogy az eszkoz "onmagatol" mukodjon, tehat ha csak bedugod, akkor ugy is be tudja tolteni a szoftvert, illetve a szoftvert kimentve floppyra, onnan is elindithato legyen.
Meg sokmindent nem tud, de mar van wifi status lekerdezes lite/full, wifi halozatlista, wifi csatlakozas, ESP firmware update, Enterprise SW update, verzio lekerdezes, update lekerdezes, sajat maganak kimentese floppyra es http:// valamint https:// letoltes. Az osszerakott PoC-rol pont tegnap ejszaka raktam fel egy videot. Akarok meg bele tenni FTP, FTP+TLS illetve SMB/CIFS tamogatast. Majd ha ez mind megvan, akkor a parancssori feluletet cserelni, valamilyen NC/VC szeru paneles filekezelore. Ha ez is megvan, akkor a mikrokontrolleren implementalhatnek RAR es ZIP kitomoritest is, igy az FTP-rol letoltott ZIP/RAR tomoritett Enterprise szoftvert on-the-fly tomorithetnem ki.
-
-
OFF (Z80? AAAZ a Z80? Akkor te sem mai gyerek vagy már
lehet tudni, melyik Z80-as gépről van szó? Csak kíváncsiságból... /én egy ZX81-esen kezdtem a programozást, majd Spectrumon folytattam, utóbbin már gépi kódban is, aztán sokat vacakoltam egy román fejlesztésű /"from scratch", tehát nem spectrum-klón/ Z80-as géppel, amely Patrubány Miklós és csapata érdeme volt. Régi szép idők, fiatalság, bolondság, stb
)
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39367 üzenetére
Ehhez nem kell beta OS
Az osszes temp/cache, az mind oda van szamolva (ha megnyitod, irja is). Ha par nap utan nem tunik el, akkor backup-restore. Amig volt JB, addig ezt tudtam kezzel takaritani, de miota nincs JB a mindig aktualis verziohoz, azota nem marad mas csak a backup majd restore.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39365 üzenetére
En kulso storageon 20+ eve probalgatom a rendszereket, ami nagyon bejon, az megy daily drivernek a stabil helyere. A tegnapi hetvege lett volna ezeknek a dolgoknak a telepitesere jo alkalom, de annyira lefoglalt egy Z80-as gep piszkalasa, hogy csak a tvOS 17-et sikerult felrakni. Majd, talan ezen a hetvegen, sorrakerul az osszes tobbi.
-
miresz
veterán
Van olyan elvetemült valaki mint én, és feltette a Sonoma-t?
-
Oké, lehet, nem erőlködöm egy olyan kérdésben, hogy mit csináltam évekkel ezelőtt a Mac-es történelmem során, mert tényleg képtelenség emlékezni rá pontosan. Mindenesetre ezeket a "szeretnéd ezt-azt" kérdéseket frissítésekkor mindig át szoktam ugorni...
A CD-imet még Windowson rippeltem, és amikor Mac-re áttértem (2009-ben!!!), akkor jó ötletnek látszott Time Capsul-re másolni /egy azon dikerkt erre a célra kialakított partícióra, hogy ne zavarjon be a mentésekbe, ezért is volt kivéve a mentésből/ és odaadni az iTunes-nak... amiből aztán idővel Music lett... és volt néhány Apple Music-lemondás majd újra-előfizetés, volt gépcsere is (1-1 költöztetés, de ugye az iTune Library mindig a Time Capsule-on maradt, ami mai napig megvan, egy örök darab....), és a Time Capsule-on ott volt sokáig a zene az eredeti formájában... maost meg már nincs.Ha szerencsém van, valami elfekvő ősrégi merevlemezen lehet, hogy megtalálom őket....
Ha nem, akkor kezdődhet újra a munka, most már legalább FLAC-be, de nincs már optikai meghajtóm, mert az ugye idővel kikopott a köztudatból meg a gépekből...
-
-
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39358 üzenetére
De, biztos, hogy bekapcsoltad, csak nem olvastad el a kerdest pontosan. Peldaul, ha az Apple Musicot a telefonodon kapcsolod be, a gepen mikor legkozelebb hasznalod, megkerdezi, hogy elrhetove akarod-e tenni a librarydat a telodon, ha itt igent nyomsz, mar be is kapcsoltad. Ugyonez forditva is megvan. Ha gepen kapcsdoltad be, akkor a telefon rogton azzal kezdi, hogy elerhetover akarod-e tenni es bumm megtortent. De ha itt meg figyelsz, ahogy az elso eloadot pl elkedvencelted, akkor jon a kerdes, hogy "akarod-e hogy masik gepen is kedvenc legyen?", majd ha igent nyomsz, megint bekapcsoltad. Ha viszont ezeket nem kapcsolod be, nem nagyon van olyan opcio, hogy hagyja beken az offline zeneidet, de shareljen mindent, amit az Apple Musicban csinalsz. (*)
* - ez nekem nem mai tapasztalat, hanem akkori, amikor indult a szolgaltatas. lehet, hogy ma mar nem igy van, de elegge idegesito igy a szolgaltatas. A spotify sokkal, de sokkal tisztabb es nem keveredik semmivel.
-
-
Én nem kapcsoltam be semmiféle ilyen szolgáltatást. Valószínűleg az valamelyik frissítéssel már default-ból be lett kapcsolva.
Szóva: VIGYÁZAT!Szerk: megnéztem ezt is, jelenleg nincs ilyen bekapcsolható lehetőség a Music app preferenciái között. Van egy olyan, hogy Sync my library, de ott szó sincs lokális törlésről, a magyarázat csak annyi, hogy a zene elérhető lesz a többi eszközödön is.
Ja, és amikor lemondja az ember az előfizetést, nem kellene automatikusan visszatöltenie, ha már automatikusan töröl?Mondom, csak figyelemfelkeltésként írtam be ide. Elveszítheted a saját rippelt albumaidat, ha az Apple Music-ot használod, csak mert ők úgy gondolják...
-
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39352 üzenetére
Az Apple Music-nak van egy szolgaltatasa, ami onallo (Apple Music nelkuli) elofizeteskent is elerheto (lehet, hogy mar csak volt?), az iTunes Match. Ez csinalja azt, hogy a zene librarydat kozosse teszi az eszkozeiden (tudsz arrol donteni, hogy akarod-e ezt vagy nem). Ha bekapcsolod, akkor a leirtaknak megfeleloen, ami megvan az iTunes Music Storeban, azt torli a gepedrol, ami csak a gepeden van meg, azt pedig feltolti az iCloudodba. Ez a szolgaltatas lenyege.
Bovebben: https://support.apple.com/en-au/guide/music/musa3dd5209/mac
-
válasz
MasterMark #39355 üzenetére
A helyzet nem jó, de legalább rossz. Lásd mellékelt screenshot.
(volt olyan közben, hogy lemonmdtam az Apple Music előfizetést. Szerintem ekkor veszíthettem el a kéretlenül feltöltött éslokálisan kéretlenül törölt fájlokat, de a fájlok lokálisan már törölve voltak). Igen, ott vannak az albumok a könyvtáamban, de ha le akarom játszani, ez a hibaüzenet fogad (a "Locate pedig értelemszerűen nem működik, mert nincs mit...):Na mindegy már, csak szóltam. Vigyázzatok vele, ez a lényeg. Én már tuti nem etetnék meg semmit az Apple Mucic-kal, és messziről is kerüllöm, saját mappában lévő fájlokhoz.
Én így jártam, legalább más okulhat belőle. -
válasz
MasterMark #39353 üzenetére
Értem, és tényleg nem volt meg, de hogyan tölthetem le őket ismét, az általam "feltöltött" verzióban? Főleg párszáz albumot... mert kellene...
-
Oké, akkor hogyan másolom ki egy pendrájvra az általam rippelt verziót (nem AAC-ben, mert az autó nem biztos, hogy ismeri azt a formátumot), hogy autóban offline hallgassam, az autó infotainment rendszerén? És mi van, ha megszüntetem az Apple Music előfizetést?
(mellesleg ahol voltak, az egy 2.2TB-os FusionDrive, köszi, de nem kértem, hogy nekem helyet spóroljon... Ha kértem volna, az más lenne...)
-
válasz
Aszpirin #39346 üzenetére
Mi ezzel a gond?
Ott van a felhőben, ha kell egy kattintással letölti az egész albumot. Pont ez a jó benne, hogy a 128/256GB-os gépeken nem foglal plusz helyet a saját zene könyvtár.Mondjuk nem tudom mi történik a feltöltött zenékkel, ha lemondom a Music előfizetést. (Tipp: Bizonyos ideig lehetőséget ad a letöltésre.)
-
válasz
MasterMark #39347 üzenetére
Icloud Drive-ra gondolsz, ami a finderben megjelenik? Nem, sajnos nincs ott Music könytár. Hidden fájlok/könyvtárak megjelenítve. Beszúrom ide, végülis nincs benne semmi, amit ne mutatjhtanék meg. Az a pár mp3 és egy darab bezippelt zenei album sehol nincs a teljes eredeti zenekönyvtáramhoz képest (mondom, többszáz berippelt CD hiányzik...)
Megmaradt kb 15%-uk, ezeket mind megnéztem, nem találhatóak az Apple Music-ban. Szerintem ezért maradtak meg. -
Nagyon vigyázzatok a saját, letöltött zenéket tartalmazó mappák Aple Music App-hoz adásával, mert megtörténhet - nálam megtörtént - hogy úgy "optimalizálja" a tárhelyedet, ("a te érdekedben, persze" legalábbis az Apple így "gondolja") hogy letörli azon könyvtár-tartalmakat, amelyek fenn vannak az Apple Music szerverén.
Sajnos nekem az anno saját kezűleg, fáradtságos munkábval 320kbps-MP3-ba bedigitalizált többszáz darabos CD-gyűjteményem kb 85%-át eltüntette, egyszerűen nincsenek meg a fájlok. Mivel nem gyakran van szüség a fájlokra, ez akár évekkel ezelőtt megtörténhetett valamikor, de épp kb 1 hónapja szerettem volna kiírni belőlük agy jó adagot pendrive-ra autóvan való lejátszás céljából, és hűlt helyüket találtam... a médiakönyvtárak pedig sajnos nem voltak benne a backupban (nagy tévedés részemről!!!) -
Czo
addikt
válasz
miresz #39344 üzenetére
Nincs itt semmi kaosz. A mappakat, mint mappa el kell felejteni. Zene. A spotifyon sem mappaid vannak, meg filejaid, hanem zeneid. Majd o tarolja abban a strukturaban, ahogyan kell (ez be van nalad pipalva, a rendezetten tartas). Ilyenkor ha atirod az album nevet, vagy pl. bejelolod, hogy az egy valogatas album, akkor atpakolja a konyvtarstrukturaban. Ha nincs bejelolve a rendezetten tartas, akkor nem masolja sehova a zeneket, az eredeti "helyen", ahonnan importaltad, ott fogja keresni (tehat azt utana ott, nem piszkalhatod, pl. ha torolni akarsz valamit, akkor torolni kell a musicbol is meg azutan a filerendszerbol is).
A sok ismeretlen, meg a hianyzo fotok azert vannak, mert gondolom, nincs megfeleloen feltagelve minden. vagy pl. fekete forrasbol szedett fileoknal sokszor van olyan, hogy tobb tag is van a fileban, amibol az "ujabb verzios" (amit pl itt mutat a music) az nincs teljesen kitoltve, a regi verzios (amit pl a regi winamp mutat), az meg ki van toltve. A normalis tag szerkeszto minden verzios tagra gondol
-
miresz
veterán
Igen már néztem azt is korábban, próbáltam már azt is. Mégis a Zene mappán belül van egy media mappa azon belül egy Hozzáadás mappa és még egy Music mappa és azon belül még egy hozzáadás és abba másolva szinkronizál.
Igen arra már rájöttem én is hogy a mappázás itt nem fog menni mint máshol. De jó lett volna ha azokat a zenéket amiket szeretnék egy mappán belül elérni azokat ott is találnám.
Óriásnak érzem a káoszt!
-
válasz
miresz #39339 üzenetére
Kukkants be a Beállításokba:
Hova mutat most a media mappa? Lehet "Alaphelyzetbe kellene állítani?
Ha a music-on belül rendesen kategorizálod a zenéket, a telón se lesz probléma, az album/műfaj alapján keresni.
Próbáld meg elfelejteni ezt a mappázós majd én jobban rendszerezem mint a gép hozzáállást, és meg fogsz lepődni, hogy egy idő után mennyire nem érdekel, hogy fizikailag hol vannak a fájlok. -
Czo
addikt
válasz
miresz #39341 üzenetére
Pont ugy tudja mutatni a zeneidet, ahogy regen az iTuens mutatta. Sajat adatbazisa van, lehet eloado, album, stilus szerint groupolni, gyartani "intelligens" albumokat, stb stb.
Ami zenet rahuzol, azt o "beimportalja". Csinal neki egy foldert a gepen, majd oda pakolja oket. De sejtesem szerint, ez nem lehet kulso driveon. Illetve, biztositanod kell, hogy amikor barmilyen mediaszolgaltatas fut, akkor gondolom be kell legyen dugva a kulso storage. De igazabol ezt a reszt ki kell probalni, de mivel rendszerszintu dolog, mint a Photo Library, igy gondolom nehezkes kivulre tenni.
Pl. meg tudod csinalni, hogy legyenek albumok, amik mindenkeppen keruljenek fel a telefonra. Majd tudsz csinalni egy intelligens albumot, amibe azt mondod, hogy randomba valogasson be pl. 10 ora zenet, ami meg nincs amugy is fenn a telefonon. Igy kb rendszeresen csereberelodnek a zenek a telon. A telon ugye tudsz csillagozni, ami csillagozas igy "visszasyncel" a gepre. Ezt pl tudod ugy hasznalni, hogy az elobb letrehozott intelligens albumnal felveszel egy uj szabalyt, hogy ne keruljenek bele olyan zenek, amik 1 csillagosak. Igy ami nem teteszik a random valasztasbol, adsz neki 1 csillagot, a kovetkezo synckor lekerul.
Kb. a vilag legjobb dolga szerintem.
-
miresz
veterán
Megoldottam! Valamiért a Music mappán belül lett még egy music mappa és azon belül lett még egy hozzáadás mappa.
Most abba másoltam így jó, de valami anomália van az tuti.
Nem az adatforgalommal van a probléma, hanem ,hogy sokszor vagyok olyan helyen ahol nincs térerő, mag nem minden szám van fent ezeken a zene stream-elő szolgáltatásokon.
Mappázni nem tudom valahogy a telón őket? Mert most meg beleszórt mindent egybe....
-
-
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39320 üzenetére
Azt azert elarulhatnad, hogy mi az ami a szinkronizalas helyett tortenik? Leugrik a gep az asztalrol? Ujraindul a telefon? Lecsapodik a kismegszakito? Megszolal a hangszorbol a Zambo osszes? Kapsz egy hibauzenetet? Lesz valami alert hang? Peldaul biztos vagyok benne, hogy Mac OS 10.3.4 alol nem fogsz tudni zenet szinkronizalni egy iOS 16-ot futtato telefonra
.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Járt már valaki úgy hogy nem szinkronizálja a zenéket a Mac az Iphone-ra? Ha csak megpróbálom belehúzni a zene alkalmazásban ott sem működik. Ha valaki tudja a megoldást segítsen légyszíves. Vagy ha valaki tud más alternatívát zene másolásra az is jó lenne.
-
tboldi
nagyúr
válasz
soundsonic #39318 üzenetére
Szívesen!
-
soundsonic
aktív tag
válasz
soundsonic #39317 üzenetére
Megoldódott köszönöm!
-
Armandus
tag
válasz
Aszpirin #39289 üzenetére
Én ezt értem (elsőre is, de köszi hogy betartottad a három a magyar igazság szabályt). De ezek továbbra is használati eszközök, nem hímestojások. Ipari mennyiségben kell ahhoz torrentezni hogy számottevő élettartam különbséget lehessen tapasztalni, de ipari mennyiséget az ember eleve nem egy laptopon áll neki megosztani.
-
válasz
soundsonic #39313 üzenetére
Bár nem profiknak szánják, alap dolgokra (és akár bonyolultabb trükkökre is) az iMovie tökéletes és gyors. Csak mondom. Affinity Photo-t én is használtam 8GB-on is, és azzal semmi gond (persze ez függhet attól, hogy tipikusan hány réteget használsz. De meglepően nagy dolgokra is elég volt a 8GB affinityvel.
-
Ear001
addikt
válasz
soundsonic #39311 üzenetére
A 16 gigás is pillanatok alatt kifogy a memóriából és swapol, videóvagásra inkább az SSD méretét kell maximalizálni.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
RaZroX #39312 üzenetére
Köszi
Annyira azért nem vágok sok videót, hogy final cut kelljen meg nem is ismerem a működését. Windowsról jöttem és ott nem volt gond ezzel. Animációkkal próbálkozom persze csak hobbi szinten. Szerencsére a Moho, Affinity és Krita szoftvereimmel még nem volt gond, remélem később sem lesz.
-
RaZroX
addikt
válasz
soundsonic #39311 üzenetére
Final Cut Pro nem gazdálkodik jobban? Van ingyen kipróbálható időszak is. [link]
-
soundsonic
aktív tag
Helló! Tegnap videót vágtam végre a Mac Mini m2_vel és ugye nekem az a alap modell van. A memória tényleg kevés mert a Davinci resolve tényleg hamar megadta magàt, de a iMovie-vel végül sikerült megvágnom a kép hang és videó anyagot. Egészen meg is barátkoztam vele. Viszont az ipad-és változatban több szabadon felhasználható és loopolható hang és zene minta van amit hiányoltam. Na persze a Pixabay-on van sok ingyenes CC zene és sample úgyhogy nem gond
Ha tehetitek a drágább 16 gb memóriás modellt vegyétek, gondolom sokat számít..
-
válasz
Alex91 #39309 üzenetére
Az én tippem: idén ősszel nem lesz új Mac. Fullos a paletta, frissek a gépek, kivéve az iMac-et. Tehát jövő tavasszal az M3 rögtön a 24 colos iMac-kel mutatkozik be. Mivel nem konkurrenciája semminek az M2 Minin kívül (de még annak sem igazán), ezért teljesen értelmes megmozdulás. Nyáron jön majd a két új M3-as Air, 24 őszén pedig az M3-as pro gépek. Vagy az iMac-kel együtt jön az új 13-as air... ilyenek. Lényeg, hogy őszel Mac nem lesz csak új iPhone @ Co.
-
Alex91
félisten
válasz
Aszpirin #39305 üzenetére
Szerintem se fog nagyobb kijelzos iMacet kihozni a kozeljovoben. Kvazi consumer piaci gep lett belole, es nem professzionalis munkagep. Mutatja ezt az is, hogy meg mindig nem frissitette. Otthoni csaladi mindenesre teljesen megfelel a telefonok, tabletek melle, ami adja a mobilitast.
A Mini volt mindig is talan a legrosszabb ar/ertek aranyu gep. Ha minden periferiat hozzaadok, akkor mar legtobb esetben jobban megeri egy iMac vasarlasa.
Szoval szerintem aki kvazi munkara hasznalja, penzt keres a gepevel, annak marad a Mini, a Studio es a Pro. Akinek meg otthonra kell egy asztali mindenes az veheti a pink iMac-et… -
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39307 üzenetére
A Mac Studio nekem a Mac Pro kistestvere, ami volt a G4 Cube es a PowerMac anno (ezt sem az iMac vasarlok vettek). A Mini pozicioja a multban a belepo, switcher gep, teljesen mas, mint az iMac (szerintem). Az iMac 27" egy MacBook Pro 14/16 belso lenne/lehetne, pont ahogy evekig volt az elso Inteles gepeknel is (lasd az iMac 17"/20"/24" gepeiket, a mobil CPU-val, mobil GPU-val, asztali formaban). Szoval, szerintem nincs itt veszve minden, az a reteg, aki a nagyobb iMacet vasarolta a multban, o nincs kiszolgalva, abban az arban semmi nincs most arulva sem.
De meglatjuk. En bizom benne, hogy jon meg nagy iMac, mert a 24"-es iMac egy gigantikus downgrade, a Studio Display + MacMini pedig egy kozepes meretu downgrade. Lefele meg ugye, nem jo menni.
-
Hát onnan kezdve, hogy a minkettő bővíthetetlen, nem tudom mi előnye lenne a Mini + Studio Display-nek (ami összességében lehet, hogy még drágább is lenne) az iMac-hez képest. Igen, a mini-t megveszik más célokra, akár képernyő nélküli használatra is, de egy 27-es iMac ill iMac Pro már komoly konkurrencia lenne. De lehet, hogy igazad van. Bár lenne.
-
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39305 üzenetére
Node, a multban is arulta a 4C/8T procis iMacet egyutt a 4C/8T procis MacMinivel, ugyonugy Radeonnal, es megvehtted a 27"-es iMac kijelzojet Apple Thunderbolt Display neven, kb ugyonolyan aron, mint most a Studiot arulja (marmint, aranyaiban, hiszen a TBD olcsobb volt, mert a nem retina 27"-es iMac is olcsobb volt). Sott, mielott jott a Studio DIsplay, elotte egy icipicit (100-200 dodoval) volt olcsobb az LG 5k displaye, amit szinten a sajat storejaiban arult. Szoval, szerintem nem para ez a dolog. Nem ugyonaz a reteg veszi/vette a Mini-t, aki megveszi a Studio Displayt.
-
Mert egy 27"-os vagy 32"-os iMac-kel és/vagy iMac Próval igen kemény belső konkurenciát teremtene a MacMini + Studio Display-nek és/vagy a MacStudio + StudioDisplay kombóknak. Aminek a StudioDisplay látná végül a kárát. Ezért gondolom, hogy maradnak a 24-es méretnél, és nem lesz nagyobb.
Bárcsak tévednék. -
Czo
addikt
válasz
Aszpirin #39303 üzenetére
Meg mindig nem ertem, hogy miert gondolod, hogy egy nagyobb iMac nem lehetseges. Amennyivel olcsobb volt a Thunderbolt Display, az akkori 27"-es iMacnel, kb ugyonannyira olcsobb most a Studio Display, mint az utolso ara a 27"-es iMacnak. Tehat siman visszajohet ugyonazon az aron, mint amennyibe kerult (tekintve, hogy a 24"-es iMac is ugyonannyi, mint elotte volt a 21.5"-os iMac), ha pedig ott novel kijelzot is, akkor siman tudja egy kicsit dragabban is adni. Nem csak en varok uj gepre a korabbi 27"-es lecserelesere.
-
Youtube-os források megoszlanak az iMac terén, de többen gondolják úgy, hogy új iMac nem lesz az idén (sem). Mindenesetre nem kizárt a dolog.
Engem csak egy nagyobb 27 vagy 32 colos iMac érdekelne, annak viszont nagyjából nulla az esélye - szerintem. De egy 24 colos M2-es iMac (mittomén sárga vagy rózsaszín vagy bilikék színben) - hmmm
M3-as més tészta lenne persze.
De ha nem iMac, akkor mi lehetne az ősszel? Az M3-ról azt rebesgetik, hogy jövőre csúszik... Eléggé zavaros az egész. -
[link] Érdekes újítás.
Az ősszel megjelenő OS hozhat új gépeket? Pl.Nagy a csend az iMac-ek körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest