Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
SidCorky
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Ezért is dobtam be ide, annak nincs értelme, hogy ugyanazokat lefuttatjuk, amiket mások, az meg extra hátrány, hogy nincs mihez hasonlítanunk. 4 éve volt Macem, az viszont egy inteles MBP volt, ez meg nem túl releváns.
Így tényleg marad az, hogy használjuk, aztán csak lesz egy vélemény. Szerencsére van egy iPad Pro-m, így legalább az Universal Controlról is tudok írni pár sort, plusz nekem a Sidecar is újdonság lesz, egyszerre sosem volt a kezemben iPad meg Mac is. -
Krethx
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
Czo-val értek egyet én is. Amit lehet azt Terminal-ból oldom meg. Inkább legyen több idő. Régen szerettem ezeket a külső programokat használni. Aztán egyszer jött egy nagy gubanc. Azóta messze kerülöm őket. Kivéve Pacifist. De itt is csak kiszedem ami kell. Aztán manuálisan bemásolom.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Ha pl hasznal Time Machinet, akkor csinaljon egy friss mentest, majd a mentes utan terminalbol pl. torolhetoek a Time Machine snapshotok (lehet, hogy van ra GUI-s varazs tool is, de soha nem kerestem meg, hiszen van beepitett eszkozkeszlet).
Ehhez a 'tmutil' parancs lesz a baratod, a meglevo spanshotokat a "tmutil listlocalsnapshotdates /" listazza ki. Itt latni fogod a pillanatkepek idopontjait. Ezeket tudod a pl egyesevel takaritani, ha a "tmutil deletelocalsnapshots <datum>" parancsot hasznalod, a datum helyere beirva azt, amit takaritani akarsz.
A szetszort fileok megtalalsara pl nagyon jo szoftver a DaisyDisk, de vannak ingyenes alternativak, pl. a GrandPerspective.
Ha pedig o hozott letre Disk Utilityben sajat koteteket, akkor nyilvan tudni fogja, hogy az kell-e neki, igy el tudja donteni, hogy letorolje-e.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Tehat, azt mondod, hogy a frissites arra panaszkodik, hogy nincs eleg hely? Vagy pontosan mire panaszkodik?
mert ezt meg mindig nem tudjuk.Nyilvan, azt a problemat kell elharitani, amire panaszkodik es azt is ugy, ami "megoldja". Tehat ha tul sok Time Machine pillanatkepe van, akkor pl le lehet torolni ezeket a snapshotokat. Ha van olyan egyeb kotete letrehozva, amire mar nincs szuksege, azt torolje le. Ha pedig fileokkal van tele, akkor torolgessen abbol.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Mi a "feltetelezett" problema, illetve mi az a problema amit a szurke terulet csokkentesevel, meg lehetne oldani? Tehat, mi lenne a cel, mi az, amit el szeretnetek erni?
10.15-tol kulon "particion" (valojaban APFS koteten, de hasonloan kell felfogni, mint a particiot) van a rendszer. Big Sur ota, nem csak, hogy kulon particio, de egy "pillanatkep" (snapshot) errol a particiorol, ami kriptografikai eszkozokkel ala van irva.
A kepen az latszik, hogy a disk utilityben ki van valasztva az az APFS kotet, ami ezt, az alairt, pillanatkepet tartalmazza a rendszerrol.
Ennek a merete kb annyi, ami a kepen is latszik, tehat a 15.05 GB ebben az esetben megfelelo.
Ha van legalabb 1 kotet kivalasztva, akkor a "csikon" az osszes tobbi kotet az egyeb kategoriaba fog kerulni.
Ebben az egyeb kategoriaban lehetnek az oprendszer melletti adatok (ez a Data kotet), de lehetnek Time Machine pillanatkepek, de akar mas kotetek is, amiket a felhasznalo csinalt. De ezt nem latjuk, mert ugyesen ugy fotoztad, hogy nehogy lathassuk

-
Gara68
tag
-
30z.Samu
titán
válasz
moleculez
üzenetére
Nekem is kelleni fog majd a Paralells, mert a könyvelő program, amin fogunk tanulni az csak Windows-on van. Aztán persze később lehet, hogy megtanulok egy programot, ami fut Mac-en is, de ha már tudok Windows-t is futtatni úgymond, akkor tök mindegy igazából. De úgy se fogom megúszni más program megtanulását, mert kb mindenhol más programot használnak.

-
r4z
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
VMware-bol tudtommal meg csak valami tech preview van. Parallels ARM image-ekkel teljesen jol mukodik, UTM is egesz hasznalhato emlekeim szerint. x86 image-ek QEMU-val mennek (pl. UTM-ben), de botranyosan lassuak. Ha nem kell GUI, akkor a gyari virtualization.framework is tud peldaul ARM Linuxot futtatni, lasd vmcli/vmctl GitHubon
-
-
válasz
moleculez
üzenetére
Próbáld ki a Turbo Boost Switcher-t.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
VMware Player-t használtam ami még egy Public Tech Preview. De Nem volt még tökéletes és Toolbox sem volt még hozzá. Ezért váltottam a Parallels® Desktop 17. Ez már teljes és még teljesítményben is jobb. DX11 támogatás is van. Heaven Benchmark-ot futtattam ami 36-40 FPS között mozgott FHD-ban. De nem néztem végig. És itt a Win emulált Intel CPU-t. Nem volt olcsó se túl drága de megérte az árát. Promóciós kóddal 33 Ft-ra jött ki.
-
Krethx
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
Linux disztrókkal még nem foglalkoztam. Tehát nem tudom. Win ARM-ot pedig még nem használtam sokat. Viszont így elsőre elég jól teljesít. Geekbench eredményeket tudok mutatni.. Viszont azt tudni kell hogy a VMWare Tech Preview (M1) még nem támogat Accelerate 3D Garaphics-t. Remélem hamarosan lesz.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Szereld ki a gépből a ventit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.
Turbo Boost Switcher -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
válasz
moleculez
üzenetére
Nem az adatokról van szó. Azok nekem Adobe Cloud, iCloud és NAS-on vannak.
A szoftverek beállítása és finomhangolása ami sok idő.Adobenál nem tudok se szinkről se exportról, csak kézimunkáról. A sok biszbaszt, több helyről (user library-n belül van mit ugrabugrálni) ki kell másolgatni és új telepítésnél visszarakni. Utána jöhetnek a fontok.
De ugye más programot is használok. És a rendszeren is végeztem pár finomhangolást (pl. tinker tool).
Én nem úgy használom a gépeimet, mint az emberek többsége. Kicsomagolja és uccu neki. Saját igényeim szerint szeretem módosítani, alakítani. Pl. a dock-on csak azok az appok vannak kint, amiket minden nap használok. (az apple default kint lévő ikonjainak 90%-át leszedtem), a Launchpad szintén alaposan átszerkesztve (első oldalán a gyakran használt motyók, a másodikon mappázva a többi kacat)
Stb.Szóval aki nálam egy gép új belakását letudja zongorázni 2-3 óra alatt, annak fizetek egy rekesz sört.
-
-
-
-
totron
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Világos. Nekem tudod mi jut eszembe erről? Linuxos körökben van az a nézet - hogy mennyire általános, azt nem tudom - szóval hogy ne hordjunk egyszerre hózentrógert és övet. Vagyis ne csápoljon a Mac-tulaj a Win-Intel adta lehetőségek felé, ha már egyszer Mac-et vett; éljen együtt a preztizsével, előnyeivel, de a hátrányaival is. Ami igen, ekvivalens lehet a zártság fogalmával, de nem okvetlenül baj az.
-
válasz
moleculez
üzenetére
> Ez mind kikapcsolható, ....
Mármint az érintésérzékeny felület? Az sajnos nem kikapcsolható.
Még nagyobb probléma, hogy az egy ujjas érintés nem paraméterezhető. Nálam sokat javítana a használhatóságán, ha az egy ujjal nem foglalkozna, csak a kettő vagy három ujjas érintéseket használná.
De ilyet nem lehet, úgyhogy a rágcsáló ment vissza a dobozába. Valószínű hardverapró lesz belőle. -
tboldi
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Nem találtam ehhez Mac drivert a gyártó honlapján. Ilyenkor mi van?

allein
Macbook vagy Mac Mini? Nem mindegy, hogy mi a cél. Hozni vinni napi szinten, akkor MacBook. Asztali gépnek használva csak Mac Mini. Én az M1 verziót vettem meg 512GB tárhellyel. Nem bántam meg, sőt. Eddig a legjobb élményem az asztali gépek terén. Inteles Mac gépet én nem vennék már.
-
tboldi
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Per pillanat nekem is van problémám a VM-mel, de kicsit másabb jellegű.

-
válasz
moleculez
üzenetére
Nekem most is egyertelmu ez az UI, mert a "Displays have separate Spaves" nevu opcio nincs bekapcsolva (alapbol ez be van vagy 7-8 eve kb, amiota ez az opcio letezik), igy viszont minden ugy mukodik, ahogyan elotte, azaz a menusav csak az elsodlegesen latszik es a dock sem ugralgat at, valamint az osszes display "egyben mozog".
-
válasz
moleculez
üzenetére
Ez nagyon igaz. Raktam össze itthon a családnak egy "mindenes" gépet, win10-zel. Piszok mód hiányzik belőle a "szóköz" megjelenítő
Persze van Storeban (ingyenes!) program rá, de nem értem, az MS miért nem integrálja bele az OS-be. Mindig elképedek, hogy a win önerőből még a doc/xls formátumot sem tudja megjeleníteni.(#33423) TigerCat
Egérhez én két ingyenes programocskát használok: SensibleSideButtons és DiscreteScroll
Minihez vettem az ősszel Magic Trackpad-et (meg persze a BetterTouchTool-t - mert ugye alapvető funkciót eléréséhez is fizetős programokat kell beszerezni
), azóta az egeret csak munkára használom.(#33424) Divinity
Ingyenességben nem értünk egyet. Mac előtt éveket töltöttem Linuxon csak ingyenes (és jó minőségű) appokat használva, és úgy tapasztaltam, gyakran ezekre hamarább kapok segítséget, mint a fizetősekre.
szerk.
Úgy tudom, Sidecar feltétele az Apple Pencil support. Tehát amelyik tab nem cerkás, az nem megy dual kijelzőnek. Csak 3rd party programmal. -
blakey
titán
válasz
moleculez
üzenetére
Oké, de nekem munkaeszköz és 2 óra egy friss telepítés minden szükséges porgramokkal kiegészítőkkel majd teszt és ha nem jó akkor jöhet a következő menet. Van időm, most 3 hétig sokmindent megtehetek de inkább pihennék, ettől függetlenül lehet, hogy teszek egy próbát, bár a mojave hibátlanul működik és nem vagyok abban biztos, hogy a Big Sur jobb lesz. A programok amiket használok sajnos nem mennek felhőből vagy böngészőből.
-
-
válasz
moleculez
üzenetére
Safari (20-25 fül), Chrome (12-15 fül), Mail, Üzenetek, Skype, Viber, Messenger, Excel, Naptár, ForkLift, Pixelmator, Zene, ezek mind mennek folyamatosan. Alapvetően böngészés, levelezés, chat, bannerek és grafikák készítése, zenehallgatás. Munka közben.
Egyébként néha letöltök ezt-azt, ha kell átkonvertálom emészthetőbb formátumba, filmet nézek, YouTube-ozok, ilyenek.
-
Divinity
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Hasonló vonalon vagyunk, engem egy Docker engine érdekelne
Plusz a JetBrains termékek de ők pl azt ígérik, hogy az évben már lesz runtimejuk ami örvendetes.Első generációra viszont én nem szállok rá, lemeccseltem magamban éjszaka
Majd egy második vagy harmadikra, addigra szépen kiforrja magát szépen szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Így tényleg marad az, hogy használjuk, aztán csak lesz egy vélemény. Szerencsére van egy iPad Pro-m, így legalább az Universal Controlról is tudok írni pár sort, plusz nekem a Sidecar is újdonság lesz, egyszerre sosem volt a kezemben iPad meg Mac is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tudom vannak klón szerű dolgok, de nyilván nem ugyan azok. Továbbá a unix rendszerek file-okhoz való hozzáállása teljesen más, mint windows-on.
lett a megoldás
Persze van Storeban (ingyenes!) program rá, de nem értem, az MS miért nem integrálja bele az OS-be. Mindig elképedek, hogy a win önerőből még a doc/xls formátumot sem tudja megjeleníteni.
TigerCat