Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Én egy ilyet vettem. [AOC AG276UZD OLED]
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Van valami furcsa system audio output/input eszkozod, vagy kamerad? Ezeket szerintem inicializalja, anno mindenfele vegtelenul lassu reakciot okozott a Teamsnek, ha nem "normalis" audio kimenet volt kivalasztva (pl. a Philips Hue-k zenere villogtatasahoz a Hue Sync).
-
ddsteel
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem tudom, mi okozza, de a viber önmagában biztos nem. Nekem legalábbis tökéletesen fut, jelez Macmini M4-en. Nekem benne van a login appokban, így indításkor rögtön indul az is (én az oldschool mindennap-gépet-kikapcsolósak táborát erősítem - vettem hozzá filléres 3D nyomtatott gombot, így kényelmesen felülről kapcsolom be a gépet).
-
(ex)Cat
senior tag
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Azért ez elég gáz. Mondjuk a többi browser, amiben néztem, viszi gond nélkül, csak ez nem. Nem is érdekelne annyira, csak az volt az elképzelés, hogy ha már megszűnt az app, akkor kitűzöm a dock-ra a messengert, és ez menne is a Safari-val, ha ugye be tudná tölteni az oldalt.
No mindegy, megvagyok enélkül, csak jó lett volna.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Az mellett, hogy laposabb, mint a másfél méterről lezuhant tehénlepény, nekem iszonyat kényelmetlen. Főleg mert kicsi. (Megjegyezném, nekem az MX Master 3 is kicsi)
Kattintáskor nekem folyton elmozdul pár pixelt, így munkára nem tudtam használni.
És igen, régi BT-t használ a MM és a MT is. Szeret is rendszeresen kihagyni, néha eldobja a kapcsolatot. -
SharpSA
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Nekem nincs vele bajom, csak azzal, hogy hangosan kattog a gombja. Használok egy Logitech MX Master 3S-t is, abban az tetszik, hogy halkan kattog, viszont bumszli magas és amikor a különálló numerikus billentyűzethez nyúlok, van hogy beleakadok. Ebből a szempontból sokkal jobb a Magic Mouse lapos kialakítása.
-
-
-
scdlsc
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Itthon 27-es WQHD volt nagyon sokáig, aztán tavaly tavasz óta egy 32-es WQHD van. Munkahelyen meg volt Power Mac, 17-es iMac G5, 24-es Intel iMac, aztán Mac Pro mindenféle monitorral. Windows meg 3.1-től, ha jól emlékszem. De elhiszem, ha neked problémás vagy zavaró valami miatt, de nekem soha nem okozott problémát. Még CS:GO-t is nyomtam OS X alatt, igaz nem profi szinten, hanem szórakozásból. De pl. a Bioshock trilógiát is Mac-en toltam végig anno.
-
scdlsc
senior tag
-
zacci
aktív tag
-
Noxy
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem tudom de nálam a FF meg a Safari is mindig abban a méretbe indul, amire átméreteztem az ablakot.
Ha meg teljes képernyővel zárom be mind a kettőt, akkor is az átméretezett ablakkal indul.
Ezt azért szeretem használni, mert így van hely baloldalt a porondmesternek odarakni az ablakokat.
-
hdanesz
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Most egy ideje jól viselkedik.
Nem tudom mi lelte.Amúgy, ismét hülye kérdésem lenne mindenkihez. Megpróbálom érthetően megfogalmazni. Miért kell kétszer bezárni minden appot/programot? Ha pl. megnyitom a VLC player-t vagy Commander One-t....akkor bezárom a piros pöttyel. De a dock mégis megnyitottnak jelöli. És ki kell lépnem fent, a felső sávon ahol a nevét is kiírja, hogy teljesen 'eltűnjön'.
-
zacci
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Csak a weboldalhoz adsz engedelyt, de ez minden fordito proginal kell, kulonben nem tudja olvasni es leforditani. Higy mennyire megbizhato az passz. Banki es egyebb kritikus oldalaknal biztos h nem engedelyeznem, mivel ilyenkor a jelszavakhoz is hozzafer. De ezt a google-nel sem engednem.
-
MasterMark
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Igen-igen teljesen külön hangkártya.
Azt megnéznéd kérlek, hogy formátumokban miket tud maximum?
Nemrég vettem a fülhallgatómhoz USB-C kábelt és egész jó DAC-ot tettek bele:

Amúgy itt igazán át lehetne írni a nevet, nem tudom ezt miért nem engedi a MacOS... Ha már a hiányosságokról volt szó.
-
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Ennyiért ajándék pláne, hogy nem csak egy mezei kivezetés. Ilyen áron egy tisztességes minőségű RCA csatlakozó párt sem kapni, nem egy DAC-ot…
oszy
FF-ra van GoogleTranslate és DeepL extension is. Mindegyik kiválóan működik macOS is. Egyre jobban szeretem a Safari-t, a telefonon nem is cseréltem le, de desktopon maradtam a tüzes rókánál -
scdlsc
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
"ezért fontos a 110/220 dpi"
Ez monitor esetén nem dpi (dot per inch), hanem ppi (pixel per inch).
Pont ezt mutatja a rajzom, hogy egy 93 ppi-s 32-es wqhd monitor távolabbról nézve pontosan ugynazt a képet adja, mint egy 109 ppi-s 27-es wqhd. Önmagában a ppi a távolság nélkül csak egy szám."Most a 38-as monitorom kb. 110 PPI-t tud és amire használom, arra tökéletesen megfelel. Ha ugyanennyi pénzért kínálnának kisebb, de már 220 PPI-s (retina) kijelzőt, akkor is ezt választanám, mert a nagyobb munkaterület számomra többet ér, mint a részletgazdagabb megjelenítés."
Itt megint csak a ppi-t adod meg, ami önmagában kevés. Például egy kisebb, de 220 ppi-s kijelző, aminek 3840x1600 pixeles a felbontása, ugyanazt a munkaterületet és látványt adná, mint a mostani, csak közelebbről kellene nézned, hogy ugyanakkorának láss mindent mint most. -
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Nincs azzal gond, ha be van kapcsolva, csak ne nyisd meg veletlenul SEM az inspectort. Nalam az inspector megnyitasa csinalja ezt (ezzel fixen tudom triggerelni is!), es nem is minden siteon, nem nyomoztam meg, hogy konkretan mi es miert lehet ez. Valszeg nem bug, hanem szandekos.
-
Dudee
senior tag
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Igen, így van. Akkor ez ismert hiba? Hol lehet a hibajegyet like-olni, hátha megjavítják egyszer csak. Nagyon bosszantó.
Magam részéről maradhatna csak a kábel, de az Apple ragaszkodik a bekapcsolt wifihez is. A wifi pedig elég jó, de akkor is vezeték nélküli meg picit lassabb is (550Mbit/s max).
-
soundsonic
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Vagy itt találsz még hasonlókat: Billentyűzet, Trust, Bluetooth, Fehér - eMAG.hu
-
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem tudom, hogy ki volt az a kretén aki megtervezte és azt sem értem, hogy a többiek - Jobs-szal az élen - miért nem verték agyon egy széklábbal, de 30 másodperc egy MM-ban elég volt a mesés MagicMouse-ból, hogy SOHA ne akarjak a gépem közelében látni egyet sem. Boldogan elegerészek egy vezetékes Delux vertikálissal
-
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Erről beszélek ha más eszközöd is akadozik a mi BT használ akkor nem az eszközökkel van baj hanem van valami a közeledben ami zavarja a jelet, ez lehet egy kifejezetten erős WIFI router is vagy bármi más ami közeli tartományban sugároz, az hogy a gépeden lekapcsolod a WIFI-t nem fog megoldást hozni.
Próbáld ki más helyen ezeket az eszközeid ha már van egy Air is nálad akkor azzal tudsz mobilis lenni. -
Godfather
aktív tag
-
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Elkeserítelek nálam napi 8-10 órát használva egy pixelt sem akad... nem véletlenül használja ezt a típust szinte mindenki akit youtube-on látsz ha akadna nem ezzel szivatnák magukat...
Erről eszembe jutott anno nekem is bezavart a monitorom az egérbe, sőt a gyári dongle-t is megzavarta ha a monitorba volt bedugva a hub-ba vagy ha a fémházas gépem hátuljába akkor még windowson se működött jól... -
válasz
TigerCat
üzenetére
A Magic Tackpadba es a Magic Keyboardba ha bedugod a vezeteket, akkor "vezetekesse" valik (lekapcsolodik bluetoothrol is). Nekem igy mukodik a Lightningos es az USB-C verzio is (keyboardod es trackpaded probaltam igy). Az USB-C -s verzio okosabb, mert ha nem abba dugod, amivel BT-n parositva van, akkor megmarad a BT kapcsolat, igy az USB-C-s keyboardom es trackpedem is toltheto powerbankrol. Magic Mouse-nal ezt "nem probaltam", mert ugyse lehetne hasznalni toltes kozben (abbol is van USB-C -s es Lightningos is).
-
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem feltétlen az eszközzel lehet a baj, én megfigyeltem ha az asztali kis HP elitedesk gépem WIFI-n megy és közben Bluetooth-t is használ akkor az bezavarja az egeret.
Amúgy nekem a M1 macbook prohoz logi mx keys mini és master 3s egér kombo van adapter nélkül megy és nem laggol.
Szóval az okot keresd meg ne az eszközt hibáztasd első körben, mert sok zavaró tényező tud közbeszólni. -
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Hm, van egy Asus BT egerem, egyszerű, nincs vele szaggatás, Satechivel nagyon ritkán fordul elő, mást nem próbáltam a MacBook-on. Viszont mindig számolni kell azzal, hogy a vezetéknélküli kapcsolat sok tényezőtől is függ, az OS mellett ott a ház, a Wifi, az USB3, a mikro, stb. Windows ugyanazon az eszközön fut? Csak úgy ér valamit a megállapítás, hogy bizony a macOS a problémás. Az Apple BT billentyűzetem is problémamentes, semmilyen kapcsolatvesztést, kimaradást nem tapasztalok, napi 8-10 óra használat mellett sem, tehát nem “úri felhasználásról” can szó.
Egyébként a fiam Windows laptopján a Logitech egér szaggatott, kapott egy vezetékes egeret, most kap egy vezetékes, mechanikus billentyűzetet. -
ddsteel
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Én az M1en pont ezért használok vezetékes egeret és billentyűt is. Applet nem akarok venni, a többi rádiós és BT-s is beszaggatott. Billentyű volt, h nem csatlakozott bootolásnál (nem elemprobléma) és a jelszóm se tudtam beírni, elő kellett venni a vezetékest. Eluntam.
-
Hovi
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Jómagam is ebbe a táborba sorolnám magam. Eddig mindig kikapcsoltam napközben is. Most már nem. Sőt, ha másnap itthon vagyok, akkor sem. Viszont ha nem itthonról melózok, akkor téyleg minek menjen 23h- másnap 16h-ig. Áramszünet-ügyileg szerencsés vagyok. Nemtom volt-e 2x az elmúlt 5 évben.
-
Parson
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Legszívesebben én is azonnal vennék egyet, de nekem egyszerüen fölösleges plusz eszköz lenne jelenleg. Pedig tuti marha jó.
Macbook Air M1-et lecserélni meg nem fogom egyelöre, mert kell a hordozhatóság, és az ereje is egyelöre kiszolgál még böven.
Azon gondolkozom, hogy 4 generációnként éri meg cserélni vagy itt akár 5-6 generációt is érdemes lesz kivárni egy gépcserére... (szintén Macbook Air lenne a következö gép nagyon lightos felhasználásra).
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
en M1 base minirol valtottam a base M4 minire premier napjan , szoval kozel 1 honapja hasznalom. egyertelmuen sokkal reszponzivabb az egesz. nyilvan a 8 vs 16gb ram is sokat szamit, de szerintem az M1->M4 mar altalanosan erzekelheto ugras, nem ilyen 10-15% kotelezo. Azaz annyi, csak generacionkent. en kurvara imadom
mondjuk nekem a formfactor az ultimate, imadom az ilyen meretu/forma gepeket. en a keynoteon mikor levettek az m1 minit az m4 tetejerol, na akkor dontottem el hogy valtok, kizarolag a forma miatt. az nyilvan tok jo, hogy teljesitmenyben is ugras, de ha m1 letr volna benne csak uj hazba akkor is megveszem 
-
Hovi
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Biztosan hasít, nem kérdés. Jómagam csak a 8/16 giga memória miatt váltanék az M2-ről. Sokszor kevés a 8 giga ram(a tevékenységfigyelő szerint gyakran van 3-6 giga swap). Teams, Outlok, Excel, Edge 5-6 lappal. Bár nem lassú, nem döcög (ügyesen mozgatja az aadatokat a memória meg a lemez között) de azért na.
-
-
trialboj
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Megpróbáltam, az app működik, a monitor fényerejét pl tudja állítani, de nem kapcsolja ki, se a másodlagos se a fő képernyőt
Van valami beállítás amit át kellene piszkálni? Amúgy ez full fizetős app, most az írja hogy trial PRO, nincs is basic free verziója? -
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Üdv!
A Studio elképesztő nyers ereje felesleges, mellesleg az ára a legkisebb kiépítésben is vastagon az felett van amit rá tudok/akarok szánni.
A gép jelenlegi feladatköre kb. így oszlik meg:
-40% könyv tördelés
-40% fénykép szerkesztése (30% a kiadványokhoz, 70% saját hobbi folytán)
-20% egyéb (80% tartalomfogyasztás (zene, film, YT, böngészés, stb...) 10% videó vágás, 10% játék (Sniper Elite, Age of Empire II (nem röhög!!!
)
Ez egy váltás után sem változna.Nektek is köszönhetően mégis képbe került a Mini 2018. Igaz régebbi, x86 és nem Silicon, de legalább 4 Tb portja van - igaz Tb3 és nem Tb4 - de ennyi kellemetlenséggel talán együtt lehet élni és dokkolókkal (meg RAM-mal) bővítve évekig jól használható munkagépem lenne. Nem mellesleg az architektúra miatt a Parallels sem problémázna ha szükségem lenen rá.
#38017 -Skylake-
Mivel a munkakörnyezetemet erre alakítottam ki. Kiadványszerkesztésnél - könyv tördelése - a 19"-ról emelem be/nézem a forrásanyagot (egyszerűbb ha látom munka közben, mint váltogatni az alkalmazások között), a 24"-os a szerkesztő monitor, a 22"-oson vannak a palettáim. (csatolok képet, úgy könnyebb elképzelni)
Grafikai munkánál - pl. borítótervezés - a 19"-oson nézem az alapanyagot, a másik kettő mint az előző esetben. Kevesebb és nagyobb monitorra (számomra) biztosan nem, de hosszabb távon a 4k-ra cserének lenne értelme.
(ezek template-ek nem saját munkák)#38018 oszy
Ennyire azért nem megy jól a vállalkozásom...
#38019 Czo
16GB-tal kezdtem, most 32 van a gépben. Jelenleg kb. 40%-nyi a tartalékom ha nagyon megszaladnak a zabagépek... 32GB-tal érezhetően gördülékenyebb a munka, 16GB-tal volt, hogy swap-olt a gép. -
UX
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Kipróbáltam, sajna nem ilyet keresek, hanem olyat ami mindent tud.
Ez gyakorlatilag nem látja, vagy figyelmen k0vűl hagyja az egyéb fájlokat, ami nem kép.
Azért még nem kukázom, mert mappában képeket nézegetni jó lehet.Ebben legalább egy irányba kell lapozni, nem össze-vissza, mint a gyorsnézővel, ahogy ezek a zsibbadtak kitalálták.. és az ablakméret is fix.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
fel nem birom fogni, hogy miert lehet ez jo.
ja nem.
Nem tudom mi lelte.

Nagyon gratulálok a Minihez, eszméletlen mit összehoz az Apple!