Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1789) emitter


emitter
őstag

Sziasztok mekesek! :)

Egy kis körkérdést szeretnék tenni, hogy közületek azok, akik az OS-X mellett használnak más oprendszert is (nem a mac-gépen természetesen), milyen véleménnyel vagytok a két cucc teljesítményét illetően. Jobban mondva melyik gép mondható gyorsabbnak nagyvonalakban: a mac, vagy egy ibm-pc?
Azért is kérdezem, mert ez a cikk [link] például arról szól, hogy a G5 proci os-x-szel 75-85%-kal lassabb volt a legtöbb esetben, mint Athlon X2-es riválisa Ubuntu Linuxszal.. (emellett két tesztet fölényesen nyert, másik kettőt viszont csúnyán bebukott)
Én eddig amennyit a mac-ekről hallottam, az az, hogy sokkal jobb teljesítménnyle rendelkeznek, mint a PC-k. Ez akkor most hogyan is van?

A másik dolog, amire kíváncsi lennék, az talán nem mac-dolog, hanem os-x: tud ez a rendszer is fagyni? Ha igen, milyen gyakran teszi, és mondjuk egy Linuxszal összevetve milyen fagyások tekintetében? (Gondolom a windózokról itt nem illik beszélni :D )

Ezenkívűl még az is teszteredmény, hogy a PowerPC G5 sokkal hangosabb az X2-s konfignál, ráadásul majdnem dupla akkora táp van benne, tehát jóval többet zabálhat.. Mi a ti tapasztalatotok? Amit még furcsálltam, az hogy állítólag a házon és a procin kívűl minden elég gagyi minőségű volt a PPC-ben: vinyó, ram, videokari - mindezért 700$-val többe is került a maces konfig :F vajon ennek mi lehet az oka, miért ennyire drága a mac?

Nagyon megköszönném, ha bármely részére is tudnátok reagálni, fontos dolog lenne!
Köszi előre is

emitter

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.