Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50701) Logapeti válasza lezso6 (#50699) üzenetére


Logapeti
tag

"Másodlagosan meg szobaakusztika. Ha ilyen pár Hz-es szakasz néma vagy túl hangos, akkor az biztosan akusztikai probléma."

De nem pár Hz-es szakaszról írt (ahogy én se a múltkor), plusz akkor a másik hangfala is dobná ezt, nem?

(#50702) lezso6 válasza Logapeti (#50701) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az is lehet szobaakusztika hogy ha hosszabb szakaszok vannak. Én csak arról beszéltem, hogy ha rövid, akkor biztosan az. Érdemes leszedni az ingyenes Room EQ Wizard programot, mert abban van egy egész jó szobaakusztika szimulátor, a Tools menü alatt Room Sim néven. Ott szépen beírod a szoba méreteit illetve elhelyezed a hangfalakat meg a hallgató pozíciót, s akkor kapsz egy görbét. Ami a valóságot ugyan nem feltétlenül fogja tükrözni, de közel lesz hozzá.

Pontosan ugyanoda kell tenni kell tenni másik hanfalpárt is, s ugyanonnan is hallgatni. Az ekkor tapasztalt eltérések már tényleg a hangfalak közötti különbségek. De ugye ott a másik esetleges ok is, hogy ha nem vagy hozzászokva a jobb minőséghez, akkor az nem feltétlenül fog tetszeni. Illetve ugye lehet a szokásos is, hogy ennyire eltér a két hangfal karaktere. Lásd pl ha egy V karakterű szetthez vagy szokva, akkor azután egy kiegyenlítettebb hangfal szokol rádiónak fog tűnni. Ezért (is) kell 1-2 hét bejáratás a fülnek.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50703) Picco válasza spidersoft (#50696) üzenetére


Picco
addikt

par honapja csereltem le az 5.1-et 2.1-re, elso 3 napban 30-40% koruli hangeron kapott 4 orat minden nap, a melyek es a kozepek szepen a helyere kerultek, feltuno volt a valtozas a hangkepben. valoszinu ezutan is alakult meg a hangzas de mar erzekelhetetlen volt szamomra naprol napra. valamint valamennyire a fulem/agyam is biztosan hozzaszokott.

Ezt hivjak errefele bejaratasnak, lehet elsore butasagnak tunik de letezo es megfigyelheto jelengsegrol van szo, biztosan merheto is de azt meg nem probaltam. Nalad lehet masrol van szo, de ez is sokat szamit.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#50704) spidersoft válasza lezso6 (#50702) üzenetére


spidersoft
senior tag

Egymás felé fordítottam a két dobozt úgy fél méterre egymástól, adtam rá egy alacsony hangerőt, és betettem a fejem közéjük, mintha csak fejhallgató lenne. Ugyanaz. Nekem gyanús, hogy nem a szoba lesz... ma folytatom a kísérletezést.

(#50705) lezso6 válasza spidersoft (#50704) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hiába fordítod szembe és teszed közel, ugyanúgy hatással van a szobaakusztika hangfalra az alsó (< 300 Hz) tartományban, mivel egy hangfal a mély hangokat mindenfelé sugározza, 100 Hz alatt meg pláne. De ha a másik hangfalpárral ugyanoda elhelyezve nem produkálja ugyanezt, akkor nyilván nem szobaakusztika.

Én még mindig azt mondom, hogy meg kell szoknod hangfalat. Eltérő a karakter, sokkal jobb a részletezés. Ez ilyen. Én anno amikor sok idő bögreszettezés után rendes 2.0-t hallgattam, akkor rohadt fura volt, ez egy létező jelenség, idő kell neki.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50706) spidersoft válasza spidersoft (#50704) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ma hazaérvén, amíg az ügyes-bajos dolgaimat elvégeztem (ebédelés, miegyebek) ráküldtem úgy két órányi technot, ami megdolgoztatja a mélyeket... ahogy itt tanultam :D egyik doboz fordítva bekötve, összefordítva, hogy ne ordítson... névleges teljesítménye 2x50W, a zenebonálás közepette felvett 40-50W körül, szóval kapott azért rendesen, bár nem tudom, hogy az erőlködőjének milyen hatásfoka lehet, megeshet, hogy nem voltam meg vele 40%-on.

A járatás után ráhallgattam a tegnap kitapasztalt 2-3 nótára és egy sweepre: ma már a +12dB erős túlzásnak tűnt, 8-9dB környékén állapodtam meg a csúszkákkal.

Kértem kölcsön egy egyszerű gépet, ami valamelyest képes hangnyomást mérni (Mastech MS8209 -- nem várom tőle el, hogy pontos legyen, amit kiír, pláne, hogy "Tipikus frekvenciasáv 100 – 10.000 Hz", de szerettem volna látni rajta, hogy csak én nem hallom a hangot, vagy ki se gyün a dobozból). Visszahúztam egyenesre a számítógépen az ekvalizert, eléraktam a multimétert, ráengedtem a sweepet majd a tone generator progit is: ahol hallom a hibát, ott a kütyü kb. 7dB-lel ír kevesebbet, majd ahol megint hallom, hogy visszatér, ott visszagyógyulja az imént elvesztett hetet (közben szépen lassan emelkedik a dB, nyilván, csak az emelkedés közepette van egy jó féloktávnyi szakaszon egy beesés).

Ha már itt a méricske, ráfogtam a Geniusra is: azon nem mutatott ki sem nagy kiemelést, sem nagy beesést, csak szépen emelkedett a dB, ahogy emeltem a frekit. Ebből arra következtetek, hogy a multiméter nagyjából azt méri, amit elvárok tőle.

Valószínűleg a járatás kilazíthat valami mechanikai problémát (kelleténél merevebb perem, rossz helyre ment/beivódott ragasztó, aminek meg kell gyengülnie, hogy ne fogja le a membrán rezgését, nem jó felé kanyarodó vezeték a membrán és a kosár között, vagy bármi efféle szerelésből, anyagminőségből vagy akármi egyébből fakadó gyengeség).

Ha ez így folyik tovább, akkor még a végén akár jó is lehet... hétfőig adok neki sanszot, de ha nem jön helyre a tornától, akkor valami más terméket kell válasszak...

Érdekes, hogy efféle ordító hiányát a járatásnak még soha nem tapasztaltam (sőt, amit eddig vettem, az mind vagy azonnal jó volt úgy, ahogy volt és hallani sem akart járatásról, vagy olcsósága/jellege miatt többet nem is remélhetett tőle az ember).

Mindegy, most már méréssel is tudom magamnak bizonyítani, hogy a dobozokból nem jön ki annyi hang, amennyinek illenék, és nem orvoshoz kell mennem a hallásommal. :))

Köszönöm a sok ötletet, segítséget, szurkolást! :R


Amúgy valóban szép hangdobozpár, és hallani, hogy annak ellenére, hogy nem akaródzik ennek a példánynak, ez biz szépen is tudna szólni, a szövet dómok is tisztán dolgoznak... alapból tetszene a rendszer, csak még vagy kell csiszolódnia, vagy hibás példányom van. A cuccról még mondanék pár dolgot, ami lehet negatívum is (félreértés ne essék, ezek engem egyáltalán nem zavarnak, de hátha más érzékeny effélére):
- induláskor a (gondolom) hangszóróvédelem elég sokáig matekozik, mire bármit rá mer engedni a sugárzókra. Ez hifi cuccoknál megesik, részemről még örülök is neki.
- az enkóderek valami kicsiócsó típusok lehetnek, mert van, hogy a másik irányba lép egyet az adott érték, mielőtt megindulna arra, amerre tekerem... egypálcikás egereknél is gyakori, ott kontaktspré fél-egy évre megoldja a problémát. Ha komolyodik a helyzet, akkor lehet kap ez is némi fújkát...
- aztán ott van a ragasztás minősége: a dobozok kívülről több helyen össze vannak kenve, melyek egy része lágy, szilikon-szerű ragasztó és könnyen ledörgölhető, de van olyan ráfolyás is, ami valami kemény ragasztó... kaparászni nem akartam eddig, hátha még vissza kell küldenem.
- az egyik doboz oldalára volt ragasztva egy bónusz szivacsláb. Nyilván nem direkt került oda, de eltettem, hátha lepottyan valamelyik és nem találom meg :D Ha valakinek csak három láb került a készülékére, akkor nálam landolt az övé is.
- a hangerő állítása még az enkóderrel is lassú (gyorsan nem érdemes tekerni, mert nem tudja követni az agyával), de távirányítóval különösképp az (ez az egyetlen, ami zavar).
- jó dolog, hogy van két bemenet, még jobb dolog, hogy áramtalanításkor emlékszik rá, hogy milyen hangerővel lett kikapcsolva, de az már nem olyan jó dolog, hogy csak egy hangerőbeállítást támogat, nem lehet egyik meg másik bemenethez külön hangerőt társítani. Viszont nekem csak a PC-hez kell, így elég egy bemenet, tehát nekem teljesen jól van így, ahogy van.

Ha várja a nótát, de nem szól belőle semmi, akkor 8,5-8,9W körül fogyaszt, ha a távirányítóval standbyba teszem, akkor 8-8,1-et. Gyanítom, hogy a végfokot nem kapcsolja ki, standbyból bekapcsoláskor nem várakozik.

A kézikönyvében van magyar nyelv, amiben van néhány magyar sor, a többi a google fordító szerint cseh. A könyvecske elején lévő tartalomjegyzék alapján viszont horvát kéne legyen :D Szerencsére van benne angol is, még nagyobb szerencse, hogy egyáltalán nem kell a könyvecseke a használathoz :)

(#50707) keménygödör válasza spidersoft (#50706) üzenetére


keménygödör
tag

Persze, hogy jól hallod és nem akusztika meg "bejáratás", amit mérés is igazol. Sem süketek sem tévképzetesek nem vagyunk. Valóságos horror ez is "mély(közép)pornó" helyett. Akárcsak nálam. Már az első eset után erős volt a késztetés, hogy hanyagolni kellene amennyire csak lehet a kínai "gyártástechnológiát", kerül amibe kerül. De sajnos mégsem tettem és most megint iszom a levét pár hónapon belül. Én nem pazarolnám rá tovább az időmet, ettől jobbat "érdemlünk".

(#50708) lezso6 válasza spidersoft (#50706) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az véletlenül sem vetül fel, hogy a Genius ad ki túl sokat az adott tartományban, s hozzászoktál? Habár ha még mindig az 50-80 Hz közötti tartományról van szó, akkor inkább harmonikus torzítást hallhatsz a Geniusból.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50709) Logapeti válasza keménygödör (#50707) üzenetére


Logapeti
tag

" nem akusztika meg "bejáratás", amit mérés is igazol."

Az mit jelent, hogy nem "bejáratás" az, amit mérés is igazol? A mérés egy adott időpontra vonatkozik, a bejáratás meg egy folyamat.

(#50710) Stan648


Stan648
tag

Hello. Térhangzás megteremtésén töröm a fejem, de kvadrofon hangzással és a topikban dicsérik a Genius SP-HF1250B 2.0 szettet. Arra gondoltam vennék kettő szettet a Genius SP-HF1250B-ból és így valósítanám meg. Illetve ehhez van-e értelme még egy Asus Xonar AE hangkártyát is mellé rakni a realtek 8xx helyett? Tudnátok segíteni? Kell a térhangzás. Régen már próbáltam gagyi 5.1-et kvadrofonba és valamennyire működik. Azóta, az is régen egy 3db jack csatis 5.1 analóg fejhallgatót is kipróbáltam, de fejesben értelmetlen. Meg amennyibe ez kerülne azért nem kapok csak virtuális 7.1-et fejhallgatóban ami lehet, hogy tetszetős, de semmi köze a térben való valós elhelyezkedéshez. Csak illúzió.

7600X + A620 + 32GB DDR5 + RX 6700 XT

(#50711) keménygödör válasza Logapeti (#50709) üzenetére


keménygödör
tag

...nem bejáratás hiánya...

(#50712) keménygödör válasza spidersoft (#50706) üzenetére


keménygödör
tag

(#50713) maestro87 válasza spidersoft (#50706) üzenetére


maestro87
őstag

Erősítő/hangváltó hiba lesz ez szerintem. Valamit elcseszhettek az újabb gyártásban ha a régebbiekkel nem volt ilyen probléma. Szkóppal kilehetne mérni.
Én visszaküldeném, keresnék helyette valami mást.

(#50714) PuMbA válasza Stan648 (#50710) üzenetére


PuMbA
titán

Térhangzáshoz olyan hangfalat kell venned, ami tud olyat, hogy nem csak a hangfalból hallod a hangokat, hanem a kettő között is sok helyen :) Ez 50k/darab hangfaltól kezdődik, tehát kvadrofon esetén 200k-nál vagy. A Genius 1250B egy tér nélküli hangfal, hiszen olcsó és emiatt nem is jó erre.

[ Szerkesztve ]

(#50715) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

PuMbA
Hallod ,térhangzás elég volt neki egy “ gagyi 5.1-en” is ,a minőség az nem fontos. ;]

[ Szerkesztve ]

(#50716) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv mindenki!

Nem teljesen ide tartozik a kérdésem, de leginkább itt remélek segítséget.

A problémám, hogy van egy elég korrekt kis otthoni hangcuccom + normális hangkártyám, viszont időnként egy pattanást hallok zenelejátszás közben, ami nagyon bosszantó. Utánajártam a témának, így találtam rá a DPC Latency Checker programra, ebben nyomon lehet követni, hogy mi a szitu, és bizony vannak piros kiugrások, ilyenkor néha pattan egyet a zene, és megbolondulok már tőle.

A kérdésem, hogy miként lehetne kiszűrni, hogy pontosan mi okozza? Letöröltem a vírusirtót, de nem oldotta meg.

Köszi a segítséget előre is!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50717) DarthSun válasza csabyka666 (#50716) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Üdv régi haver ! :) , talán van megoldásom. Vegyük sorra...

Látom SSD dolgozik a gépben, úgyhogy az alábbi :

- Az XFi Surr laptopon muzsikál nálam, a laposban SATA HDD van, semmi gond, se pattanás, semmi anomália a hangban
- XFi ElitePro és XFi HD a desktopban, gyors SSD- ről bootol a gép, üzembehelyezéskor ilyen gyanús anomáliákat hallottam
- namost, régebben olvastam hozzászólásokat hogy az XFi család nem díjazza az SSD- ről bootolást, a driver gyakran hiányosan töltődik be a túl gyors háttértár miatt. Anno megint utána olvastam, a jelenség létezik, a pattogástól egészen a recsegésig bármit produkálhat.
- vagy 3mp- ig gondolkodtam rajta, nem azért mert zseni vagyok, csak hangkártyabuzi, a következtetést most hagyjuk, bonyolult lenne, átnéztem, az már hosszabb idő, a megoldás viszont egyszerű
- feláll az oprendszer -> lejátszóeszközök, hangszórók az aktív, ha analóg kimenetet használsz. --> Spdif out : beállít alapértelmezett eszköznek --> majd Spdif out : beállít alapértemezett kommunikációs eszköznek --> majd vissza mindkettő a hangszórókra. Újrainicializálja a kihagyott registry bejegyzéseket. Ha digit kimenetet használsz akkor fordítva ugyanez. Egyszerű megoldás de hatékony. Hátránya hogy minden boot után el kell játszani, de csak pár mp- ig tart és így már nem jelentkezik semmi rendellenesség. Jóideje már használom, az XFi HD és az ElitePro egy gépen van, semmi gond velük, nálam bevált.

(#50718) csabyka666 válasza DarthSun (#50717) üzenetére


csabyka666
addikt

Tyű, köszi szépen, ezt megpróbálom!

Volt már ilyen baj, de akkor még HDD-n, és az Avast törlése megoldotta...

Kíváncsi vagyok! Korábban Win10 ment ugyanezen a gépen, akkor nem volt ilyen gond.

Köszi mégegyszer!:R

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50719) lezso6 válasza csabyka666 (#50716) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mivel játszod le a zenét? Esetleg nem állítottad túl kicsire a pufferét?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50720) csabyka666 válasza lezso6 (#50719) üzenetére


csabyka666
addikt

Nem programfüggő, és a zene hosszától, méretétől sem függ.
Winampot használok, de ha YouTube-ról megy, akkor is pattog. Viszont ha csak a zene megy, és nem nyúlok a géphez, akkor nem pattog, legalábbis eddig nem vettem észre, ugyanúgy videónézésnél sincs baj, de ha közben böngészek, néha kiugrál pirosba, és olyankor 10-ből 8-szor pattan egyet.

Mondjuk lehet az Avast csinálja mégis, mert csak uninstalláltam, de ma lenyomom a saját cleanerével is.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50721) PuMbA válasza csabyka666 (#50720) üzenetére


PuMbA
titán

A Win10 vírusirtója tesztek alapján már van olyan jó, mint a többieké, szóval felesleges Avastot vagy bármit feltenned a gépre, ami egy kémszoftver is egyben és küldözgeti, hogy milyen oldakat néztél meg. Ráadásul eszi az erőforrásokat. Az összes vírusirtót le kéne húzni a WC-n, mert nem szolgálnak előnnyel :)

Témánál maradva. Az ilyen gondok driver vagy egy háttérben futó program miatt van. Laptopoknál az a gáz, hogy alig van hozzájuk driver, így ott a prpbléma nehezebben megoldható. BIOS frissítés és reset is szokott segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#50722) csabyka666 válasza PuMbA (#50721) üzenetére


csabyka666
addikt

Ez már Win7 x64, visszaváltottam. Vagy driver gond lesz, vagy valami a kártya körül, mert Win10-en nem csinálta...

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50723) solfilo


solfilo
veterán

Edifier R980T most 15k emagnál egy pár napig, ha valaki ilyet keresne éppen. :)

solfilo

(#50724) PuMbA válasza csabyka666 (#50722) üzenetére


PuMbA
titán

Pedig a Win10 általános hangminősége jobb, mint a Win7-é, mert teljesen újraírták a hangkezelést :) Win7-et zenére nem ajánlott használni.

[ Szerkesztve ]

(#50725) csabyka666 válasza PuMbA (#50724) üzenetére


csabyka666
addikt

Ezt sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudom. :)

Sajnos úgy tűnik, nem oldódott meg a probléma, továbbra is pirosba ugrál néha. :(

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50726) PuMbA válasza csabyka666 (#50725) üzenetére


PuMbA
titán

A DPC Latency Checker-rel sok mindenre nem mész, mert nem mondja meg, hogy melyik folyamat csinálja. Használj LatencyMon-t, ami kiírja, hogy melyik programtól van / vannak :)

[ Szerkesztve ]

(#50727) lezso6 válasza PuMbA (#50726) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Fogadok, hogy az Intel hálókártya driver lesz az. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50728) norba69 válasza lezso6 (#50727) üzenetére


norba69
senior tag

És jöhet a varázslat a ProcessLasso-val.

(#50729) PuMbA válasza norba69 (#50728) üzenetére


PuMbA
titán

Rendes "drivereket" kell írni. Nekem asztalin egyszer volt gond 3-4 éve, BIOS frissítés megoldotta, azóta semmi, de rendszer csere is volt :) LatencyMon-ban az látszódott, hogy a firewire kártya drivere és a VGA driver okozott túl hosszú időtartamú megszakításokat. De egy laptopnál, főleg amilyen neki van, jó régi, meg vagy lőve, mert van hozzá 3db driver meg 1db BIOS aztán támogatás vége és felfordulhatsz.

[ Szerkesztve ]

(#50730) csabyka666


csabyka666
addikt

Köszi mindenkinek a tippeket! Megpróbálom kideríteni.

A laptop valóban nem mai, de nekem tökéletesen megfelel, igazából a 17 colos FullHD kijelző miatt szeretem. :)

Ha a driver okozza, max letiltom. Az a fura, hogy az alaplapi hangkártyával nem vettem észre pattogást, igaz, azt csak akkor használom, ha fizikailag nem tudom vinni a hangkártyát meg a HF2000X-et. :B

MOD: Fogott egy ilyet: dxgkrnl.sys - DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation)

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50731) csabyka666 válasza csabyka666 (#50730) üzenetére


csabyka666
addikt

Lefrissítem a DirectX-et, ahogy nézem, nem telepítettem fel. :(

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50732) lezso6 válasza csabyka666 (#50730) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Tippnek még próbáld meg letiltani a processzor energiatakarékos módját pl úgy, hogy teljesítménycentrikus módba teszed az energiagazdálkodási beállítást. Processzor hőfokok egyébként rendben vannak? Throttlingtól is lehet esetleg a röcögés.

Habár nekem a sima X-Fi HD USB-nél nem volt ilyen, esetleg a hangkártya driverében nem állítható valamilyen pufferméret? Ugye növelni kéne.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50733) csabyka666 válasza lezso6 (#50732) üzenetére


csabyka666
addikt

Átállítottam high performance-re, próba. Fokok rendben, proci nem throttlingol.
Pufferméretet nem találom, hogy lehetne-e valahol állítani.

Arra gondoltam még, hogy mivel USB-s a hangkártya, nem lehet, hogy valami USB-s eszközzel veszik össze? Van egy Logitech unifying receiverem rádugva még...

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50734) PuMbA válasza csabyka666 (#50730) üzenetére


PuMbA
titán

Ez a VGA kártya drivere, semmi köze a DirectX-hez :) A VGA-dhoz az utolsó driver meg 5 éves, szóval kicsi a remény.

[ Szerkesztve ]

(#50735) mr. bryan


mr. bryan
tag

Egy par 50-60 centis allvanyt keresek, ami nincs brutalisan tularazva. Modecom Eclipse 180-at raknek rajuk, mit ajanlotok? En csak dragakat talaltam, es nincs kedvem a hangfalak aranak feleert allvanyt venni. :(

(#50736) csabyka666 válasza PuMbA (#50734) üzenetére


csabyka666
addikt

Az zsír. Akkor váltsak vissza Win10-re? Nem szeretnék...

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#50737) Sonja válasza mr. bryan (#50735) üzenetére


Sonja
veterán

Esetleg Vonyx SMS10, ez éppen csak max. ~50cm (49,5cm).

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#50738) PuMbA


PuMbA
titán

Na, végre van jobb oldali hangfalam, vagyis újat kellett vennem. Majdnem 3 és fél hónap. Tanulság: sose adjatok be gari időn túl hangfalat szervizbe. Egy ehhez értő ember tuti olcsóbban megcsinálja és sokkal hamarabb.

Más: a Focusrite Scarlett Solo nagyon bejön. Semmi hátrányát nem tapasztalom, hangminőségben sem és mivel USB-s tápellátású, ezért kevesebb kanóc, valamint nem kell a hátulján külön kapcsolóval bekapcsolni, hanem működő USB esetén automatikusan bekapcsol, leállítom a gépet, kikapcsol. Tökéletes :)

[ Szerkesztve ]

(#50739) DarthSun válasza PuMbA (#50738) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

És milyet vettél, új párat, vagy a hibás helyett 1 ugyanolyat a meglévő jó mellé ?

(#50740) PuMbA válasza DarthSun (#50739) üzenetére


PuMbA
titán

Adtak ajánlatot, csak párban, 1 év garival még régről megmaradt használt darabot. Természetesen olcsóbban :) Visszaadták a hibás hangfalat is és most maszekban próbáljuk megjavíttatni és elvileg meg lehet. Ha tényleg megjavítják, negyed annyiért, mint amit ajánlottak, akkor ennyit erről.

Más: Ja és a Focusrite harmad akkora és negyed annyi súlyú. Régen emelgettem, de jó nehéz volt az Impact Twin.

[ Szerkesztve ]

(#50741) DarthSun válasza PuMbA (#50740) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor ez a variáció kicsit kárpótolt a hosszú várakozásért.

(#50742) PuMbA válasza DarthSun (#50741) üzenetére


PuMbA
titán

Ezzel a kijelentéssel még várnék. Ha egy vidéki kisvárosban egy maszek műszerész megcsinálja 2 hét alatt sokkal olcsóbban.... hamarosan kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#50743) DarthSun válasza PuMbA (#50742) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Hát igen, egy jól ismert márkától nem ezt várná az ember...

[ Szerkesztve ]

(#50744) sphe


sphe
senior tag

JBL LSR305 MKii

Kinőtte az első generáció gyengeségeit, nagyon szépen szól, és már otthonilag masterelni is lehet rajta. Pár nap zenehallgatás után bass test videókat hallgattam: a membrán mozogni kezd 13-14Hz-től, 30-35Hz-től pedig már bass test zenében számomra is hallható a basszus, döbbenet (20Hz-nél csak azt éreztem, hogy fülemben a hártya mozog). A közép és magasakról nem is beszélve, korrektek nagyon. Izolacios szivaccsal van asztalon, vágok is a kapcsolóval a hátulján a mélyeken, így már kiváló. Hitspace-ben másodjára voltam, a létüknek köszönhetem, hogy ebbe szerettem bele és adtam el a hozzá képest tényleg doboz Presonus eris e4.5 -öt, amit amúgy nagyon megszerettem. Ez kb az egyetlen hangfal az általam tesztelt 5-10 közül, ami zenehű is ÉS a magas sugárzó speciális tölcsére miatt off-center poziban is élvezhető a sztereó hatás.

[ Szerkesztve ]

(#50745) PuMbA válasza sphe (#50744) üzenetére


PuMbA
titán

Nem tom, hogy mi van a bass testekkel vagy veletek, de engedjétek el ezt a 30-35Hz-et, mert nem tudja a hangfal :D Fizikai képtelenség. Az én LSR305-ömnek 45Hz-nél vége van. Ha látom, hogy egy zenében 35 vagy 41Hz van, akkor az már iszonyat halkan szólal meg a 46Hz mellett, tehát lófing az egész. Hallgassatok meg egy 8 colos hangfalat és rájöttök, hogy mennyivel mélyebbre megy le, mint egy 5 colos, illetve zenével teszteljetek és ne bass testtel, ami hülye eredményt hoz.

[ Szerkesztve ]

(#50746) PuMbA válasza PuMbA (#50745) üzenetére


PuMbA
titán

Szóval értitek. Ha egy 5"-os hangfal tudna 30-35Hz-et, akkor nem kéne 8"-os hangfalakat gyártani, mert felesleges :) A 13Hz-et meg hagyjuk....20Hz-től olyan remegést érzel a felső testedben, hogy beszarsz, nem a füledben a hártya mozog.... még 10"-os hangfalak is képtelenek erre.

[ Szerkesztve ]

(#50747) duo válasza PuMbA (#50738) üzenetére


duo
őstag

huhh. szep passió. Focusrite milyen pl egy Tascamhoz kepest? van e osszehasonlitasi alapod? (nekem az a tervem hogy ha barmelyik hangfalam megmakkan a gari idon tul es problemas a javittatasa, akkor kuldom Tüű Karolyhoz es passzívvá moddolja, meg meg amit szokott vele csinalni, es ő ajanl hozza erositot is. )

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#50748) lezso6 válasza PuMbA (#50745) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát de hallják... ;]

Ha mindenképp kell teszt szám, akkor ez:

Calyx & Teebee - Elevate This Sound (Instrumental)

Habár eléggé primitív szám, de azért jó erre a tesztre, mert viszonylag gyors a dallam és nagy frekvenciasávot ível át:

43 Hz-ről (F1) indul és 39 Hz-nél (D#1) van vége. Ebből az első hang csak 8"-on fog értékelhető módon kijönni, utóbbi meg már nem mindegyik 8"-on.

Meg az is lényeges, hogy mekkora a harmonikus torzítás, azaz a valódi hangot hallod-e vagy csak a felharmonikus torzítást. Stúdió monitoroknál ez nem nagyon szokott lenni, de az olcsóbbaknál igen, ez a Digital Stereophony youtube csatorna videók végén lévő bass testnél elég durván hallani.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50749) PuMbA válasza duo (#50747) üzenetére


PuMbA
titán

Nem tudom. Én abból indultam ki, hogy a HitSpace YouTube csatornáján volt teszt 5-6 hónapja a Scarlett Solo 3rd Gen-ről és azt mondták, hogy a hangminősége felzárkózott a 40k-s kategóriához (a 2nd Gen-hez képest) és hogy amúgy mindegyik gyártó terméke hasonlóan szól ebben az árkategóriában. Ami miatt a Scarlett mellett döntöttem, hogy új, kb. 1 éve megjelent cucc, tehát driver támogatás lesz még bőven évekig.

[ Szerkesztve ]

(#50750) sphe válasza PuMbA (#50745) üzenetére


sphe
senior tag

A fizikát tényleg nem lehet becsapni, viszont meglepően mélyre megy. Az túlzó állításaid és reakcióid 2 helyen hibáznak. Nyilván nem lineáris ilyen mély tartományban, senki nem írt ilyet, fölösleges egy desktop speakerhez relatíve elismerő állításba többletet belegondolni valamilyen múltbéli tapasztalatok alapján. Sőt, 55hz-nél elmegy a hangja, de meglepő módon alatta picit visszajön. Viszont: Itt volt egy hozzászólás ami esetleg minőségibb zenei 2.0 irányába terelheti a 2.1-ező bassheadeket , de cinikus stílusban érzelmi kirohanást kell rendezni. Ha 2.1et akar valaki, akkor meg jön az hogy jajaj, a 2.0 jobb, tehát semmisejó nagyszerű. :D Mert a te hangfaladban van pár Hz különbség és ezt személyes offense-nek kell venni, vagy mert te többet költöttél rá és annyit rá kell költeni hogy hallja az ember vagy mittudomén. Természetesen gondoltam majd jön, hogy fizika, meg youtube meg 'az mki és mkii membrán ugyanaz kell legyen', bla bla. Pár hónapja független méréseket mutogattam (még másik hangszett tulajként), hogy az mki és mkii már nem ugyanaz. Kérlek írd meg, hol állítottam, hogy szól úgy mint egy 8". ;) Sehol. Amúgy az okoskodás kedvedért, Sinus hullámgenerátorral is hallgattam és ha rendesen értően olvastál volna, 20hz körül nem hallottam semmit, csak a fülemben a membrán mozgott (kis hangerőn. Nagy hangerőn valószínűleg még kevésbé lineáris az alja). És itt mielőtt jönne a 'de'; lehet elölről olvasni ezt a hozzászólást :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.