2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Könny szökött a szemembe

    Gyönyörű kúszófenyő borítja az előkertemet. Sokan meg is csodálják. A teraszról nézve - zöld színe ellenére - a tenger hullámzására emlékeztet. Szeretem nézegetni. Egyetlen hibája, hogy kinő közüle a folyóka, s a perje. Néha ki kell takarítani. Vasárnap délutáni szendergésemből felkelve éppen ehhez fogtam hozzá. Nincs jobb dolgom, hiszen egyedül lakom a család házát, még beszélgetni sincs kivel. Na, de ez egy másik történet.

    Húzgálom kifelé a nem kívánatos gyomnövényeket a fenyő közül a szomszéd felőli kerítés közelében. Nem is tudom hol jártam gondolatban, amikor halk nyüszítésre figyeltem fel. Talán nem is jó kifejezés a nyüszítés. Csak egy egész finom, figyelemfelkeltő hangot hallatott a kutya. Jelezte, hogy ott van a közelemben és szeretné, ha észrevenném. Egy kutyától nem lenne meglepő ha ugatna, hiszen úgy mondják „azért kutya, hogy ugasson”. Ez nem ugatott. Nem akart rám ijeszteni. Megdöbbentő, hogy mennyi tapintat van ebben az állatban. Nem ismer engem, hiszen nem rég lakom megint itthon, soha nem kerültünk még ilyen közel egymáshoz. Nem lép fel támadólag, pedig veszélyesen megközelítettem az ő felségterületét. A kerítés azt hiszem ebből a szempontból nem számít.

    Folytatás...

    potyautas 13 éve 6

  • Repáská - 11

    Nem nagyon mert oldalra nézni, csak sietett a szekér után, hogy mielőbb a túlparton legyen.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 7

  • Anekdota Londonból.

    Idős angol házaspár vásárol a pakisztániak által üzemeltetett londoni ”százforintos” boltban. A termékek kiválasztásából látni, hogy nyaraláshoz készülnek. A pénztáros lány kedvesen érdeklődik, hogy „hova lesz a menet”. A vevők, vevők a társalgásra, de feltételezik a lányról, hogy helybeli, aligha ismeri az országokat.
    - Italy, Malta?
    - No, no. Greece
    Majd lelkesen mesélni kezdenek korábbi útjaikról, örömmel nyugtázva, hogy a lány minden említett országra azt mondja, hogy tudja hol van.
    - Két hely volt ami nagyon tetszett, de az egyik különösen. Azt már biztosan nem tudja hol van.
    - Talán mégis.
    - Ott van középen, egész eldugott ország, nincs tengerpartja sem, de van ott egy folyó, annak a partján nagyon jókat sétáltunk. Az emberek nagyon barátságosak.
    - Poland?
    - Nem, de nem hiszem, hogy ismerné. Maga hova valósi egyébként? A neve alapján skótnak gondolom.
    - Nem fogják elhinni.
    - Na! Mondja már! Nagyon kíváncsi vagyok.
    - Magyar vagyok.
    - Tényleg nem hiszem el. - mondja az angol asszony.
    - Pedig igaz, Magyarországról jöttem.
    - Na, akkor hogy mondják azt, hogy good bye?
    - Viszontlátásra.
    - Good morning?
    - Jó reggelt.
    - Tényleg magyar. - fordult a férje felé, aki úgy köszönt el a lánytól, hogy:
    - Kezetcsokolá

    potyautas 13 éve 3

  • Repáská - 10

    Büszkén tartotta a gyeplőt, csak azon izgult, hogy el ne tévessze a tülledet, meg a cojde-t.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 6

  • Lecsúszott

    Na, nem a nadrág, bár azt is lépten-nyomon láthatjuk. Van már direkt mély ülepűre szabott nadrág is, de többségében nem ilyeneket viselnek fiataljaink, hanem olyat, aminek csak megspórolták a derekát. Láttam olyan – magát csinosnak gondoló – nőt, aki simán lehajtotta a „mackója” korcát. Bicajos fiút, aki a nagyobb erőkifejtést elérendő, mélyen meghajolva, a nyeregből kiemelkedve tekert, s a derékszíj a gatyája alatt díszítette a combját. Ne mondja senki, hogy nem kényelmetlen! Vannak olyan kultúrák, ahol illetlenség a cipő talpát mutatni. Hol tartunk már ettől!?

    Nagy hangoskodva, két fiú által kísérve „szefo” hatású tinilány lépett fel a buszra. Kis híján kilátszott a csúnyája. Aztán megfordult, hogy a pelyhes fenekét lássam, s kissé feljebb próbálta húzni a nadrág nem létező derekát, így legalább a vágatéka takarásba került. Nem látszott ki a bugyija. Szerintem nem is volt rajta.

    Nem is ezt akartam írni, hanem a következőt:
    Felszálltam egy „van Hool” busz végébe. Mivel ezek a buszok középmotorosak, a vége határozottan csendes, azért szeretek itt utazni. Az ajtóval szemben van 4 ülés. A sarokban terpeszkedett egy 15 körüli fehér fiú. A fal és az ablak összefirkálva. A fiú beleillett ebbe a képbe. Mellette lévő ülésen egy sárga mappa, rajta kakaós csiga. Bizonyára az ő csomagja. Tornacipős lába a szemközti ülés éléhez támasztva. Kezével még ezen stabil fekvésen túl is kapaszkodott az oldalfalon lévő kengyelbe.

    Folytatás...

    potyautas 13 éve 6

  • Repáská - 9

    A száradó ruhák olyan büdösek voltak, mint a kopasztott tyúk, de a didergésük legalább alább hagyott.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 11

  • Repáská 8.

    Ellentmondani nem mert, de miután felfogta, hogy ma friss kenyeret ehet, nem is akart.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 12

  • Jár az agyam

    Írtam egy bejegyzést „Blicc” címmel. Azt hittem, majd heves vitát vált ki a téma. Tévedtem. Csupán egy hozzászólás érkezett, az is azt mondta, hogy a BKV kapja be. A bejegyzésben emlegetett Bélával később is beszéltünk a bliccelésről.
    - Amíg ellopják a pénzt, addig nem veszek bérletet.
    - Ha majd nem lopják el, akkor fogsz venni?
    - Akkor igen.
    Ez persze csak duma, hiszen amíg nem tudtuk, hogy ellopják, addig se vett.

    Mindez most arról jutott megint eszembe, hogy ma a kettes villamosra felszállt egy fiatalokból álló, legalább 40 fős csoport. Aztán sorakoztak szépen jegyet lyukasztani. Ilyet még nem láttam Pesten, pedig itt lakom már...kb. 5 hónapja. Akkor értettem meg miért tették ezt a szokatlan dolgot, amikor hallottam őket olaszul beszélni. Még nem volt idejük átvenni a helyi szokásokat.

    A fentebb említett Bélával egy ideig csupán ketten dolgoztunk, de emlegette régi kollégáit, úgy mint „a románok”. Azóta már én is megismerkedtem Andrással s fiával Attilával. Számomra nem románok, hanem székelyek. Erdélyben élnek, s mint András mondta, az ő anyja nem is tud románul. Otthon nem kell. Ott a románok is beszélik a magyar nyelvet. Ő 16, a fia 14 éve dolgozik itt. Budapestet jobban ismerik, mint sok bennszülött pesti. (Hallottam olyan felmérésről, miszerint a pesti középiskolások 15%-a még nem járt Budán) Kérdem én: mitől románok? Tőlük sajnáljuk a szavazati jogot? (na ez már megint más téma)

    potyautas 13 éve 2

  • Repáská - 7

    Abban a hitben, hogy a többiek itt hagyták, sietve nekivágott az útnak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.