2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Giccs?

    Nem lehet egyértelműen meghatározni mi is az. Olyan dolgokra mondjuk, ami csak másoknak tetszik, mi viszont értéktelennek tartjuk.
    Nemrég felraktam egy nekem tetsző képet egy épületrészletről. Egy nagyméretű díszítőelem. ...ide is rakom, hogy egyértelmű legyen, miről van szó.

    Egy ismerősöm meg is válaszolta a feltett kérdést, melyben megkérdeztem , mi lehet a képen. "rózsaablak" Eddig rendben is van, de én reagáltam rá. "Az" Ennyi elég is lett volna, de én még hozzáírtam, hogy "méghozzá betonból" Erre újabb reagálás: "tehát giccs" Szerintem nem, és a diskurzus folytatódott. Vitapartnerem szerint ezerszám ontják ezeket az elemeket, képzetlen segédmunkások, tehát értéktelen. Az érték az, ami kőből készül. A kőablak, az kőablak. Ez utóbbi megállapítással nem lehet vitázni, de nincs az előírva, hogy egy rózsaablak kizárólag kőből készülhet. Próbáltam védelmembe venni az építőket, ugyanis ez a konkrét ablak egyedi termék (pontosabban kettő készült belőle ezelőtt 102 évvel) ugyanazzal a technológiával, mint a vasöntvények. Vagyis minden forma egyszer használatos. A formakészítésnek ezt a fokát nem képesek utcáról beesett napszámosok néhány nap alatt megtanulni.

    Folytatás...

    potyautas 10 éve 5

  • EFOTT

    Sikerként könyveli el a városvezetés, hogy 30 év után ismét megrendezték a hallgatók fesztiválját Miskolcon. Bizonyára nagyon jó buli volt ez a hét a résztvevőknek. Nekem az jutott eszembe, hogy egyes vélemények szerint élhetetlen ez a város. Az Avas különösképpen. Szerintem ez nem igaz...bár megfordult a fejemben, hogy mégis elfogadjam ezt a véleményt. Legalábbis az elmúlt négy éjjel este 8-tól hajnali 4-ig. A 2km távolság leküzdése szinte semmi a hangosító berendezéseknek. A házak közt ráadásul az iszonyatos hangerővel nyomatott felismerhetetlen ricsaj úgy összekuszálódik, hogy még a kedvenc zenémet sem ismerném fel. Azt hiszem, rájöttem mitől voltam fáradt egész héten. És még előttünk áll egy hasonló éjszaka. Az már csak hab a tortán, hogy reggelente úgy néz ki az Egyetemváros szomszédságában a lidi parkolója, mintha szeméttelepet robbantottak volna. Ráadásul nem holmi analfabéta putrilakók hagyták ezt maguk mögött, hanem az ifjú értelmiség színe-java.

    potyautas 10 éve 15

  • Könnyű pénzkeresés

    Csepelen dolgoztam nem túl sok pénzért egy cégnél. Kerestem közben valami jobbat, s találtam is. Sírköves tanácsadó lettem.
    – Micsoda? – nevetett nagyot Tibi a foglalkozásomon.
    – Sírköves tanácsadó.
    – Na, ezt meséld el!
    – Kérned se kell. Na, ez úgy történt, hogy mint említettem, kerestem valami jobb munkahelyet, mert a meglévőn olyan rapszódikus volt a munkaidő, hogy 17 napos munkahét után azt mondta a főnök szerdán, hogy „jó hétvégét!” Vagyis volt, hogy 17 napot dolgoztunk zsinórban, aztán pedig csak hármat. Voltak székely kollégák, akik viszont addig dolgoztak zsinórban, amíg el nem készült a munka. Aztán mentek haza, várták a telefont, hogy hívják őket a következő akcióra. Ha itt voltak, nem kellett nekik a szabadnap. Nekem viszont jó lett volna valami rendszeresség. Az egyik ilyen nagyon hosszú hétvégén végigjártam a Kozma úti sírköveseket. Ráadásul télen, tehát gondolnivaló, hogy sehol nem marasztaltak. Legjobb esetben felírták a számomat. Az egyik ilyen vállalkozó aztán fel is hívott, hogy megadhatja-e a számomat egy érdeklődőnek. Hozzájárultam. Hamarosan fel is hívott egy ajánlattévő. Teljes munkaidőbe keresett műkövest, de ragaszkodott hozzá, hogy legyen szakmunkás bizonyítványom. Nem gond, mert van, de még soha nem kérték. Megbeszéltük a személyes találkozót. Felültem a buszra, és irány Kőbánya!. Elég lelakott lakóövezetbe vitt az utam, de hát a műköves műhelyek nem villanegyedekben vannak. Nagyon cigány környéknek látszott.

    Folytatás...

    potyautas 10 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.