- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soderes
senior tag
Nem néztem meg.
A 444 -en láttam egy dokumentumfilmeket erről. Tulajdonképpen nem is 444-es dolog, hanem csináltak egy Videotéka néven bejegyzést, ahova nagyon ritkán kiraknak Yourube-on felelhető ritka kordokumentumokat.
Igaz más vállalat, más sztori.
Körülbelül szerintem mindenhol így zajlott a privatizálás az országban. -
Soderes
senior tag
A "Médiatanács támogatásával"
Hát ez nagyon hiteles dokumentumfilm. Ezt nevezem én történelem hamisításnak. Mindent a csúnya kommunistákra kenni.
Én azért más hogy emlékszem.
Volt 85-től az előprivatizációz, aztán 90-től beindult a dömping. Kétes nevű külföldi és magyar cégek, vállalkozók, opportunisták bagóért megvették a gyárakat és vagy felhalmoztak brutális adósságot és leléptek vagy szétcincálták az adott gyárat és részegységekként eladták többszőrös áron. (ez volt a ritka dolog). Segítségükre volt ebben a mindenkori kormány, aki cégekre adómentesség adott és a kárpótlási jegy ami átruházható volt.
Asszisztált és része, haszonélvezője voltak a kommunisták, a rendszerváltás utáni jobboldali kormány, az utána következő baloldali és a jelenlegi grémium is.
Mire 2004-ben csatlakoztunk EU-hoz már minden korábbi nagyobb nevű, hírű gyár bele volt állítva a földbe.
Tehát nem nagyon volt mit termelni és hol. -
joghurt
addikt
Privatizáció
A privatizáció többi sztorija közé berakva, mintegy a dokumentumfilm gerincét képezve a cukorgyárak története. -
joghurt
addikt
Én is jártam le dolgozni Szerencsre kampányindításkor; a szívem vérzik a cukorgyár üresre dózerolt, gazos helyét látni. (Plusz a ködös őszi estéken a környéket belengő melaszos szelet-szag, amiért álltak sorban az állattenyésztők teherautói...)
Nem akarom a témát elvinni a politika felé, nagyon jó dokumentumfilm van a YouTube-on erről.Arra van valami meglátásod, sejtésed, hogy az említett két falu között mi az a különbség, amitől ennyire más az élet bennük? Van bármi tanulság, mitől menthetetlen az egyik, és mitől éldegél szépen a másik?
-
Dr. Mózes
aktív tag
És így több mint öt év elteltével volt olyan alkalom, hogy újra összefutottatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Gombászkönyvek egyben
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!