- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soderes
senior tag
Nem néztem meg.
A 444 -en láttam egy dokumentumfilmeket erről. Tulajdonképpen nem is 444-es dolog, hanem csináltak egy Videotéka néven bejegyzést, ahova nagyon ritkán kiraknak Yourube-on felelhető ritka kordokumentumokat.
Igaz más vállalat, más sztori.
Körülbelül szerintem mindenhol így zajlott a privatizálás az országban. -
-
Soderes
senior tag
A "Médiatanács támogatásával"
Hát ez nagyon hiteles dokumentumfilm. Ezt nevezem én történelem hamisításnak. Mindent a csúnya kommunistákra kenni.
Én azért más hogy emlékszem.
Volt 85-től az előprivatizációz, aztán 90-től beindult a dömping. Kétes nevű külföldi és magyar cégek, vállalkozók, opportunisták bagóért megvették a gyárakat és vagy felhalmoztak brutális adósságot és leléptek vagy szétcincálták az adott gyárat és részegységekként eladták többszőrös áron. (ez volt a ritka dolog). Segítségükre volt ebben a mindenkori kormány, aki cégekre adómentesség adott és a kárpótlási jegy ami átruházható volt.
Asszisztált és része, haszonélvezője voltak a kommunisták, a rendszerváltás utáni jobboldali kormány, az utána következő baloldali és a jelenlegi grémium is.
Mire 2004-ben csatlakoztunk EU-hoz már minden korábbi nagyobb nevű, hírű gyár bele volt állítva a földbe.
Tehát nem nagyon volt mit termelni és hol. -
Privatizáció
A privatizáció többi sztorija közé berakva, mintegy a dokumentumfilm gerincét képezve a cukorgyárak története. -
Én is jártam le dolgozni Szerencsre kampányindításkor; a szívem vérzik a cukorgyár üresre dózerolt, gazos helyét látni. (Plusz a ködös őszi estéken a környéket belengő melaszos szelet-szag, amiért álltak sorban az állattenyésztők teherautói...)
Nem akarom a témát elvinni a politika felé, nagyon jó dokumentumfilm van a YouTube-on erről.Arra van valami meglátásod, sejtésed, hogy az említett két falu között mi az a különbség, amitől ennyire más az élet bennük? Van bármi tanulság, mitől menthetetlen az egyik, és mitől éldegél szépen a másik?
-
Dr. Mózes
aktív tag
És így több mint öt év elteltével volt olyan alkalom, hogy újra összefutottatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest