2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Még egy fizetésnap

    Ennél a cégnél az utolsó. A megaláztatás nem merült ki a péntek esti várakozás és szidalmak hallgatásában. Arra ugyan nem lehet panasz, hogy sokat kellett dolgozni, inkább azzal volt a gond, hogy a teljesítményt gyakran számon kérték, annak ellenére, hogy a munkaszervezés továbbra se volt toppon. Az anyagszükségletet 3 nappal előre be kell jelenteni! Ez viszont lehetetlen volt azon egyszerű oknál fogva, hogy sokszor még 9 órakor se dőlt el, mi lesz az aznapi munka. Péntek reggel kértem cementet, de még a következő csütörtökön se volt. Igaz, már szerdán se azon a munkahelyen tevékenykedtem, hanem másik kettőn. A délelőtti feladatot félbehagytuk, hogy egy másik helyen takarítsunk. Ezzel este végeztünk, így következő reggel a félbehagyottat gondoltam folytatni. Viszont fél órával munkakezdés után még senki nem volt sehol rajtam kívül. Ezért eleget téve a korábbi felszólításnak, kerestem magamnak munkát. A saját autómba bepakoltam kb 70kg cementet, és ezzel már tudtam folytatni, amit előző héten abbahagytam. Mindezzel csak annyi volt a gond, hogy az önkényes eljárásom nem nyerte el a brigádvezetőm tetszését, így azt a napot egyszerűen kihúzta.
    Az új fizetési eljárás úgy alakult, hogy harmadik héten lett csak elszámolás. A szokásos várakozás maradt most is. Kissé meglepett a kapott összeg, ugyanis karcsúbbra sikerült, mint amire számítottam. Azt hiszem, a lehúzott napomat az eredeti béremmel számolták. Na, de nekem többet nem számolnak se sokat, se keveset.

    Folytatás...

    potyautas 11 éve 8

  • Újabb fizetésnap

    A hét úgy kezdődött, hogy vagy elfogadom a 450 Ft-os órabért 600 helyett, vagy majd szólnak, ha lesz rendes kőműves munka. Ez nem igazi alternatíva. A segédmunkás viszont kapott emelést, így neki már 400-al számolnak. A másik régi dolgozóé maradt továbbra is 350. Számolgatni kezdtem. Arra jutottam, hogy csupán 20 Ft-ot jelent a visszaminősítés, hiszen eddig se kaptam meg a kialkudott bért.
    A péntek esti megaláztatás már a főnökségnek is nyűgös, így változtatást eszközöltek. Kéthetente lesz elszámolás, most csak előleget osztottak. Akinek a heti bére nem érte el (50 órára) a húszezret, az csak egy tízest kapott. Na, ebből éljen meg egy hétig! Ha nem tetszik, el lehet menni, de akkor még ennyi sincs. Aztán hallják ezek az emberek a rádióban, hogy az átlagfizetés 220 ezer forint. A reagálásukat inkább nem írom le.

    potyautas 11 éve 13

  • Fizetésnap

    - Azt hittem, megszökött – szólt rám Gabi köszönés helyett, amikor munkakezdés után másfél órával, a környező utcákban tett melegítő sétámról vissza értem a munkahely kapujánál álló céges kisbuszhoz.

    - Tegnap is 9-ig álltam itt az utcán, de már majd’ megfagytam mire megjöttetek. Most jobban felöltöztem, de azért csak hideg van itt állni a hóban.

    - Volt tegnap a főnök?

    - Ajaj! Idejött fél 5-kor, megkérdezte, minek betonozunk a fal tetejére, aztán kért mérőszalagot, hogy bele tudjon kötni a munkámba, persze előbb jól kiordította magát a burkolóval. Már itt álltunk fél 6-kor gálában, indulásra készen, de még lebetonoztatta a padlóba vésett árkokat, hogy ma lehessen burkolni rá.

    - Mit mondott, mit csináljunk?

    - Ezt a falat kell kivakolni egyenesre – mutattam a részben levert vakolatú régi falat, amihez az új, nem derékszögben csatlakozik – meg az ajtót kell beállítani! Az ablak spaletta felső részére gipszkarton csíkot kell felrakni.

    - Mert azt tudja, hogy elbaszta? Ki kellett volna vakolni egészen a tokig. Mit mondott még?

    - Mit tudom én. Kiabált.

    Folytatás...

    potyautas 12 éve 12

  • Az olvasó

    Olvastam egy pozitív hangvételű cikket egy lakóközösségről. Már ez is megérdemli, hogy megemlítsem. Nem kívánok reklámozni egyetlen lapot sem, de ösztönösen besorolom politikai hovatartozás szerint, ha elolvasom a fejlécét. Ez a lap nem ellenzéki. Mégis azt mondom, igaz amiről ír, hiszen magam is jártam már Kispesten, a Wekerle telepen. Valóban olyan, amilyennek leírja. Egyedi hangulata van ennek a városrésznek. Úgy teszik korszerűvé, a mai ember számára is élhetővé, hogy közben megőrzik a száz év előtti hangulatát. Nem áll szándékomban hosszasan méltatni, egyetlen dolgot ragadnék ki, nem is véletlenül. Van ott egy kis fabódé, amiben folyóiratok, könyvek találhatók. Nem csak ott lehet őket olvasni, el szabad vinni. Az újságcikk azt írja, hogy aki elvisz onnét könyvet, az indíttatást érez, hogy vigyen helyette másikat.
    Korábban már írtam, egy ilyen kezdeményezésről, amivel Miskolcon találkoztam. Itt nem kell indíttatást érezni, ki is van írva az egykori telefonfülke ajtajára, hogy aki elvisz könyvet, vigyen helyette. Én még nem vittem el, de mivel megtehetem, vittem már többször is, mégis üres a fülke. Ma megint magamhoz vettem 6 db könyvet, és szépen elhelyeztem a polcon úgy, mint ahogy otthon is sorakoznak. Nem csak úgy odavetettem.

    Folytatás...

    potyautas 12 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.