2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pisa

    Befordultunk a parkolóba, beálltunk a buszok közé, és innét már egyszerű volt a dolgunk, mert kicsi táblák mutatták, merre van a ferde torony. Az utcák olyanok, mint bármelyik olasz városban. Az jut eszembe, amikor a családommal tettünk egy kétnapos észak-dunántúli kiskörutat. Megfordultunk néhány városban, de a belváros mindenhol egyforma volt. Sétálóutca, tele árusokkal. Ha nem láttam volna a táblát, nem is tudtam volna, hol járok. Most persze tudom, hiszen ide készültünk, meg aztán láttuk is a „Pisa” táblát. Az utcák nem különböznek ugyan a térség városaitól, de éppen azt keressük, amitől más ez a város. Az útjelző táblák alapján könnyen oda is találunk. A Dóm tér hosszú kőfallal, pontosabban kőépülettel van elválasztva az utcától. A parkoló óta mindenhol aszfaltot és kőburkolat láttunk, a fáknak csak kis lyukakat hagytak ki.
    A térre kapun kell belépni. Persze csak miután legomboltak tőlünk fejenként 18 eurót. Nem a térre való bejutásért, hanem a toronyba lehet ennyiért felmenni. A már emlegetett sinsheimi Technika Múzeumba is sokalltam a 12 euró belépőt, pedig ott annyi a látnivaló, hogy bele se fér egy napba, ha mindent meg akarok nézni. Itt viszont csupán annyiért kell ezt a számomra temérdek pénzt kifizetni, hogy egy szűk csigalépcsőn felmásszak egy hétemeletes toronyba. Noha az élmény maga a tudat, hogy egy világhírű torony tetején jártam. Ezért nem szabad sajnálni…nem is olyan sok.

    Folytatás...

    potyautas 9 éve 4

  • Hétvége Lombardiában

    Elértük a pihenőt. Zsúfolásig megtelt. Az út szélén is álltak. Nem is tudom mire számítottunk péntek este nyolckor Milánó előterében. Aztán sikerült befurakodnunk egészen a kijáratnál. Akik utánunk érkeztek, kénytelenek voltak tovább menni. Ahogy elóvatoskodtak mellettünk, veszélyesen megközelítették a tükrünket. Be kellett hajtani, de így is azon izgultunk, hogy valamelyik meghúzza a vontatónk sarkát.
    – Úgy hallom, megjött a cím – vette elő Sanyi a telefont. – Nézzük meg, hol van pontosan!
    Maga elé húzta a laptopot, és keresni kezdte.
    – Azt hiszem ez lesz az. Mindjárt ránagyítok. El is férnénk a kapu előtt. Akkor viszont most kellene oda lemenni, mert nem szeretnék holnap bemozdulni. Itt elég szorosan vagyunk, egész éjjel azon fogunk izgulni, mikor húz meg valaki.

    Kopogtak az ajtón. Sanyi nem nyitotta ki, nehogy útban legyen a következő elhaladni szándékozónak, csak az ablakot húzta le. Így én nem is láttam a látogatót, csak hallottam.
    – Helló! Sex?

    Folytatás...

    potyautas 9 éve 3

  • Papgüdri

    Hosszú évek kihagyása után, Tibi bácsi beszerzett egy kutyát. Nem nagy, nem is igazán félelmetes, nem is nagyon ugatós, de mégis kutya. Bízik benne, hogy megjön majd a bátorsága, és szükség esetén elvakkantja majd magát. Na, de kezdjük az elején!

    A rendszerváltozás után 20 évvel piciny falunkban sikerült végre olyan vezetést választani, amely egy hullámhosszon van az országos vezetéssel. Így felgyorsulhatott a falu szépítése. Tekintettel arra, hogy a lakosság létszámát meghaladó vendégsereg tölti itt a nyarat, a látvány nem elhanyagolható szempont. Rengeteg díszburkolat készült, a kiemelten nagy forgalmú helyeken a patakmedret is kikövezték. A közmunkások nem is győzték a feladatot. Helyi vállalkozók bevonásával nem tudom miért nem tudták megoldani, bár lenne róla elképzelésem. Mielőtt bárki elhamarkodottan tippelne, szeretném megjegyezni, hogy kettőn áll a szerződés.
    Tehát a nagy mennyiségű kőburkolás elvégzéséhez idegen munkásokat kellett alkalmazni más faluból, más vidékekről.

    Folytatás...

    potyautas 9 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.