Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5251) L-e-f-i-e válasza BinLaden (#5250) üzenetére


L-e-f-i-e
senior tag

Pedig szerintem jobb mint az orosz párja...

=^-^=

(#5252) GrooveHero válasza diegho (#5248) üzenetére


GrooveHero
addikt

Ok, az elmúlt két napban én is láttam néhányat közülük, de itt most a kivétel nem erősíti az általános alapelvet, hogy olyan játékosok között, mint amit láttam a mögöttem lévő monitoron....pf...állt a hegy tövében, a hely túloldalán egy tank scoutolva, és lövi a hegyet, mert majd egyszer tuti átmegy rajta. Szóval ilyenek miatt is sztem ők főként minimum 3-as platoon-ban, de inkább tankszázadban játszanak.

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#5253) Scheffer válasza #35692544 (#5242) üzenetére


Scheffer
tag

Nekem pedig 61% a győzelmi arányom, ami meghaladja még Overlord bácsiét is. Erre varrjál gombot! :)

Összességében ki fog jönni, hogy a játékosok 49%-a nyer, 49%-a veszít és 2%-a döntetlent játszik. Ez tény. Ami szintén tény, hogy aki egy kicsit gondolkodik csata közben, felméri a szituációt, kalkulál a csapattársak tudásával, helyzetükkel stb., az nagy eséllyel megnyeri a csatát.
Egyedül a csaták kicsit több, mint felén arathatsz diadalt (~51-69%), jó társsal platoonban a csaták zömét (~70-80%) megnyerheted, valamint jó csapattagokkal companyban még ennél is többet (~81-100%) nyerhetsz.
Minden azon múlik, hogy mennyire látod át a játékot, illetve mennyit vagy képes hozzátenni a sikerhez.

Nem kell ezt túlbonyolítani. Minden erről szól.

Ezer köszönet és hála azoknak a vérvörös, halványvörös, narancssárga és halványzöld játékosoknak, akik ezt lehetővé teszik! :K

[ Szerkesztve ]

(#5254) #35692544 válasza diegho (#5248) üzenetére


#35692544
törölt tag

az a baj hogy 2 csata között amit egymás után ad be az a különbség hogy a 220-at sebző ágyúval 1x 200-250 sebzek a következő körben meg 140-170 között hasonló tierű tankokon és csak annyi a különbség hogy nyerünk vagy vesztünk 15-5 re
azt meg ne magyarázza be senki. hogy 2 perccel a győztes csata után (esetleg még top gunt is lőtem) annyira béna lettem hogy alig találom el az enemit

[link] egy mai csata a következő körben top tierként simán kikaptunk 15-6 ra

[ Szerkesztve ]

(#5255) diegho válasza V.Dave (#5247) üzenetére


diegho
nagyúr

Mindig te irányítod a tankot, te döntöd el hová mész, ha olyan helyre mész, ahol be tudnak keríteni, az kinek a hibája? Randomban csak magadra számíthatsz!

Ha minden körben el van döntve, hogy ki nyer, akkor biztos szerencsés vagyok:

de lehet inkább ezekkel van összefüggésben a növekedő win ráta?

Teljesen véletlenszerű, hogy éppen milyen tankhoz van kedvem, volt amikor IS-4el toltam végig 1 hetet, aztán IS-7el, máskor meg O704, vagy T-54/Patton páros, ha meg épp olyan kedvem van, akkor jön az E2, KV-1, Valentine, O261, vagy bármi más.

(#5256) BinLaden válasza L-e-f-i-e (#5251) üzenetére


BinLaden
tag

a su14-nél lehet, de az S51-nél biztos, hogy nem jobb

Sürgős hívásom volt. A fiamért kell mennem. Az iskolába, ugye Torrente? Figyelj! Te dobjál be valamit.. Egy whisky-t vagy a f@szom tudja mit, csak ne lábatlankodj itt ...

(#5257) vhw válasza #35692544 (#5245) üzenetére


vhw
addikt

Csak kiragadok pár gondolatot;

"Ha bukóra vagyok állítva, akkor a tank sebessége, fordulása, torony forgása, sőt még a töltési sebesség is érdekes módon lecsökken, pedig nincs olyan sérülésem, ami ezt okozhatná."

Én még ilyenről soha nem hallottam senkitől, se haver, se klántárs, se hivatalos forum pedig elég gyakran szoktam nézegetni, szóval szerintem nettó hülyeség.

"Szintén bukóra állítás eredménye, hogy előbb meglőnek, majd 1-p mp múlva jelez a pk. 6. érzéke, miszerint felfedeztek v. becéloztak - ez számomra nem egyértelmű."

Mivel ez a perk nem rögtön a spot pillanatában jelez, hanem pár másodperc múlva így nem értem mi ez a nyafogás... ("Three seconds after being detected by the enemy, an indicator appears on your UI.")

"Talán a 0.7.2 óta nem tudok kritikális sebzést okozni, hiába van 100%-on az erre szolgáló képesség és csak nagy ritkán sikerül felgyújtani 1-1 tankot."

Mivel ez a perk konkrétan 3%-al növeli meg a kritikus találat esélyét, így nem is fogja minden második lövésre kigyújtani az ellent ("This perk increases the chance to critically damage enemy vehicle modules and crew with AP and APCR shells by 3%. It does not work with HE shells.")

Nem fogok végigmenni az összes kifogáson, magyarázkodáson, szerintem ebből a 3 kiragadott dologból is látszik mennyire képben van/volt a 16k-s játékos. Legalább utánanézne a dolgoknak és jobban megértené hogy működik a játék.

Ami meg a győzelmi arányokat illeti én egész jól megvagyok... század csak elvétve volt, kláncsaták is minimális számúak. Szakasz az valóban elég számottevő mennyiség volt az elmúlt egy évben, de van nem egy olyan tankom amivel jóformán csak egyedül játszottam, mert a platoontársaknak vagy nem tetszik vagy nem illik az aktuális felállásunkhoz. (Pl; Valentine - 68%, VK28 - 68%, M4A2E4 - 63% stb.)
Premiumom nincs, csak ajándék bonuszkódokból eventek alkalmával, nem használok gold lőszert, se fogyócikket, premium tankjaimat ingyen bonuszkódokból vettem, kivéve a 38H. És vannak nekem is lepattanóim, ghost shellek, 0 dmg crit, és bukószériák is. És aki szakaszozott már velem tudja, hogy olykor én is csinálok marhaságokat, amibe gyorsan bele is halok, nem vagyok egy hidegvérű profi wot-os. Mégis összeségében 60% perpillanat a győzelmi arányom 9k csata után.

[ Szerkesztve ]

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#5258) Oriens válasza diegho (#5255) üzenetére


Oriens
tag

Szerintem nincs eldöntve minden csatában, hogy az egyik csapat a nyer, a másik meg veszít.
Egész egyszerűen az egyik csapat kap egy "kis" bonuszt penetration/damage/accuracy -ra, a másik meg nem kap, vagy minuszt kap.
Mindezt csak a saját megfigyeléseim alapján "állítom".
Amikor ugyanakkora távolságokon nem találom el az ellenfelet/ a megszokott helyeken nincs penetration az ellenfelen/ vagy egész egyszerűen minimumot vagy a közelit sebzek/ vagy ha szinte minden bekapott lövés egyben critical is...
akkor már tudom, hogy sokat kell dolgozni, hogy legyen is valami eredmény a csatában.

Én ezzel a dologgal magyarázom azt is, amikor a saját/ellenfél csapat nagy része az első percekben elhullik (15-1 és hasonló csaták), mert nem tudom elhinni, hogy ennyire gyengék lennének a játékosok.

(#5259) Cooper911


Cooper911
senior tag

Na én is reagálnék pár dologra:

7.4 Játékmódok: Nem rosszak, de mindenkinek bele kell tanulnia. Én optimista voltam úgy gondoltam a játékosok fele azért rájön mi a playa. Hát az első assaultnál (városos pálya ahol a foglalókör a szökökutnál van most nem ugrik be a neve) ketten indultunk meg a foglalókör felé, a másik srác is villogtatott meg én is, irogattuk hogy help, meg minden de hatás semmi mentek a régi útvonalon a pálya másik felén 4 heavy meg pár med beállt védekezni és csak néztek, hogy nem jön semmi. Na az double facepalm-os vesztés volt. Szerintem a visszaszámlálásnál egy nagy térképet kéne mutatnia YOU ARE HERE felirattal meg nagy nyilakkal mutatva, hogy merre kéne indulni. A visszaszámlálás végén ez a nagy térkép lekicsinyedne a jobb alsó sarokba minimappnak. Így talán aki nem elmeroggyant az rájönne, hogy mi merre.

(Meg tényleg kéne egy driving school a játékba kötelezően minden elkezdett tank ág elött (vagy akár minden tankhoz egy licence szerzés a tréning végigcsinálásával), hogy figyi ez a tank erre való ezt meg azt kell csinálni vele. Meg minden játékmód végigmutogatva, hogy ezt kell csinálni. A honlapon van róluk infó, de baromi kevés, videoból is csak egy klipp van, meg a játékosok nagy része nem nézegeti a honlapot. Azt is meg lehetne csinálni, hogy egy tank csak akkor lesz elit ha elérsz vele valamit (scouttal pl spottolj legalább x tankot, heavyvel osszál ki x sebzést) és akkor a tankon látszana, hogy elit pl kapna valami kiegészitőt.

Azt is irtam már a fórumukra, hogy lehetne egy teszt üzemmód ahol az álltalam kifejleszett tankokat megnézhetném egy üres pályán, mehetnék vele lőhetnék vele, csak hogy lássam milyen mielött kiadok rá egy rakat kreditet. Most a játékba egy p.csányi képen kivül nem látod a tankot amig meg nem veszed. OK a csatába megnézheted futtába, de abból nem tudod megitélni mennyire fexik neked. Tudom tudom magasak az elvárásaim…. De ezek szerintem viszonylag egyszerüen megvalósitható dolgok lennének és a drivingschool sokat segitene a kezdőknek)

7.4 Kilépegetések: Nekem a 3k+ körüli csata alatt kb 2x lépett ki a progi és 1x kékhalálozott. Na most csata végén 1x már kilépett (kb 15 csatát toltam)

Mókás: Ilyet sem láttam még sose 2 csapattárs stugIII meg valami T50 vagy mi kajakra egymásnak mentek és elpukkantak :D

T25: Valóban sokat romlott a besorolása, eddig átlagban középtájon volt 7.4 ben 4x mentem vele mindig utolsó elötti voltam. Egyébként maga a tank nem rossz, csak lassu a toronyforgása.

Churchill: Igen az elméleti max amivel találkozhat T6 de eddig ritkábban volt ilyen, inkább csak T5ökkel rakta össze, persze lehet hogy most a francia ágak miatt borult kicsit a rendszer. Amúgy jó tank ha már kiokosodott a legyénség és van rajta némi extra cumó is.

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#5260) Paul119 válasza virkir (#5249) üzenetére


Paul119
addikt

219 :R

Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik

(#5261) Patrick76496


Patrick76496
őstag

Én csak azon fogom a fejem, hogy 2 lövésből egy sem üti át a T34-et az IS-3-mal (D-25T), mégegy szellem, amikor a T-34-85-ösöm lazán átvitte szemből. :((( Mostanában nem lép ki (bár nem kiabálom el, mert minden baj, aminek örülünk, hogy nincs, rögtön előjön). Kékhalál nekem is szokott néha lenni játékban (nem csatában), de ami nagyon gyakori, az az, hogy amikor kilépek a szerverről, akkor lefagy a játék, és így minden eltolódik rendesen, a csatlakozás gomb szürke, na de tovább nem részletezem... A másik meg az, hogy ha bekapcsolom a zenét, egyszer csak elkezd szaggatni, aztán vele együtt a játék is (nem fps lagg, hanem képmegállások), ezért zene nélkül játszok, pedig jó zenéi vannak a wotnak szvsz. :( Amikor sima IS-em volt, sokszor engem is felbaszott, hogy teljesen beszűkül a kör, mégis mellé megy, mondjuk megvan ré az esély, na de ennyiszer? Nem tudom mit akarnak a ruszki developerek a játékosaikkal, de nem szeretném itthagyni a játékot, mivel nincs más, ami most hirtelen tetszene. :|

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#5262) virkir válasza Paul119 (#5260) üzenetére


virkir
veterán

Na fasza mert akkor elvileg a miénk a frissebb mert az meg 220 és érzésre semmit nem javultak a kifogásolt hibák amire jött egy folt.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#5263) Paul119 válasza virkir (#5262) üzenetére


Paul119
addikt

itt is volt egy 2. mini pach de semmi nem változott.. panther 2 vel döngetek fel a hegyre kv1 oldalba lőtt -500 élet ammo rack dmg, torony kampec, ki gyulladtam, és meg halt a tüzérem is.. mind ez 1 lövéstől :W

Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik

(#5264) Paul119


Paul119
addikt

végre meg van a torony erre a nyüves panther 2 re :))

Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik

(#5265) Iron Funeral válasza Paul119 (#5263) üzenetére


Iron Funeral
őstag

Mutatok én neked csúnyábbat is: [link]

kommentár nélkül :))

Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/

(#5266) fsb1000 válasza #35692544 (#5242) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Honnan van annyi aranya a piratesnek?

-----
Számoljuk ki....
Ha 60 fő kap rendszeresen zsoldot a klánban, ami legyen 6000 arany/hó, akkor olyan területeket kell birtokolnia, amelyek összeségében 12.000 aranyat hoznak /nap.

A 6000 aranyból 2500 a prémacc, a maradék 4500 mehet GOLD löszerre.
Ha a játékos átlagosan napi 15 csatát játszik, akkor az egy hónapban 450 csata.
Azaz csatánkánt 1 Gold lőszert tud megvásárolni.

Ha csatánként 5 Gold lőszert szeretne ellőni, ahhoz havi 22.500 Gold kéne + a prémacc az már 25.000 Gold/hó. Ehhez olyan területeket kell bírtokolni amelyek napi 50.000 Goldot hoznak. Ha csak 20%-ot megy platonban/században/CW-n és ott 5 GOLD lőszert használ, akkor is 12.000 Gold/nap bevétel kell a klánnak.
----
Véleményem: ennyi GOLDOT a legjobb klán sem tud 60 főnek folyamatosan kifizetni.

(#5267) fsb1000 válasza Oriens (#5258) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Max egyetértek.
Olyan ez mint a Forma1. Elég csak egy picit elhangolni a futóművet és máris a másik autó nyer vagy fut gyorsabb kört.
De ha nem is ilyen direkt módon, akkor 10-ből 6-szor biztos, akkor is ha eddig fordítva volt az arány.

(#5268) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Pershingre venti és töltésgyorsító mellé mit érdemes felrakni? stabilizert vagy célzásgyorsítót?

(#5269) .mf válasza .mf (#5234) üzenetére


.mf
veterán

Naszóval az AMX13-90-re is jó ugyanez a taktika.
Most vettem meg, az első csata bukó, ugyan párat le tudtam sebezni, de t10-t7 meccs volt, ahol én voltam a legalja, és még csak a 75-ös ágyú van rajta. No de a második meccs:
Victory!
Battle: Ruinberg 2012. június 24. 23:44:29
Vehicle: AMX 13 90
Experience received: 2 820 (x3 for the first victory each day)
Credits received: 24 524
Battle Achievements: Mastery Badge: "II Class"

s még csak nem is mentem jól, asszem egy T54 vagy Type59-et nyírtam ki harmad hp-ről, s besebeztem még 3-4 tanknak 1-2 lövést, valamint felderítettem még néhányat.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#5270) bullseye


bullseye
addikt

én már többször éreztem, hogy a RNG kikattant, volt, hogy jóformán célzás nélkül bármire maxot sebeztem kisebb tankból is, és volt, hogy -2T szedett cafatokra elismerten jó heavy-ben ülve. De kötve hiszem, hogy ezt direkt csinálják, ilyenkor csak 00-t dob a rutin valamelyik csapatnak, és az 15:1 15:0-t megy.

és ha ez nem direkt (mert semmi értelme), akkor valszeg a kisebb eltérések is csak a bénaságuk és nem a gonoszságuk eredménye.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#5271) Plokijuma


Plokijuma
aktív tag

Megdöntöttem a Type59-cel a kredit rekordom, 134K kredit!

Victory!
Battle: Ruinberg 2012. június 24. 22:09:51
Vehicle: Type 59
Experience received: 2 271
Credits received: 134 898
Battle Achievements: Böelter's Medal, Steel Wall, Top Gun
(Defenderhez 1% hiányzott :O )

Ruinberg, Encounter mód. Mezőn bohóckodtam egy IS-3asal, mikor az ellenfél elkezdte befoglalni a "semleges bázist". Az ellenfél Panthere miatt kerülő úton kellett mennem, viszont ez annyi időbe tellett, hogy a foglalás leállításához egy-az-egybe be kellett rongyolnom a foglaló zónába, 5 ellenséges tank közé. A legveszélyesebbtől, a leggyengébb felé módszeresen kiírtottam őket, valamiért a Type páncélzata most kivételesen jól bírta, 32 bekapott találat. (Persze, nem a tank fenekét mutattam nekik, illetve felhasználtam a roncsokat is)

Szép kis temető lett ott miatt.

Igény esetén replayt tölthetek fel.

(#5272) bullseye válasza Plokijuma (#5271) üzenetére


bullseye
addikt

erről mindenképpen!

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#5273) InHell


InHell
senior tag

Sikerült ma egy tök jó csatát menni a Tigerrel. Kezdem megszeretni. :)

replay ha esetleg érdekel valakit.

< béna duma helye >

(#5274) Atlantis válasza .mf (#5234) üzenetére


Atlantis
veterán

Megpróbálom, kösz. Olyan nálam ez a tank, mint a VK4502A. Vagy nagyon jó kört megyek vele, vagy totális bukta az egész, köztes állapot eddig nem volt. Sajnos utóbbiból van több.
Remélve, hogy nagyobb lesz az ágyú kitéríthetősége, szabad XP-ből egyből rátettem a nagyobb ágyút. Sajnos tévedtem, ugyanolyan vacak a kitéríthetőség, cserébe ott a 42s töltési idő.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#5275) sutyi^ válasza diegho (#5255) üzenetére


sutyi^
senior tag

Csak az a baj, hogy a maradék 14 papucs állatka tankját nem én irányítom.

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#5276) LAJTNING válasza sutyi^ (#5275) üzenetére


LAJTNING
tag

Mert szerinted az ő csatáiban ő irányítja? Nem... Pont ez lett volna a hozzászólásának lényege, hogy annak ellenére, hogy néhány csatát nem feltétlen önhibádból buksz el, attól még rajtad múlik, hogy te mit tudsz hozzátenni. Illetve attól, hogy a többiek semmit sem csinálnak sebzést még oszthatsz.

http://www.youtube.com/watch?v=UWb5Qc-fBvk

(#5277) Plokijuma válasza Plokijuma (#5271) üzenetére


Plokijuma
aktív tag

Kérésre a replay itt letölthető a Ruinbergi vérengzésről.

Semmi extra sincs, sőt vannak benne hibák is (nem is egy).

(#5278) sutyi^ válasza LAJTNING (#5276) üzenetére


sutyi^
senior tag

Az a baj, hogy hiába ölök meg 3-at 4-et Full HP-ról saját vagy nagyobb tierü enemy tankokból, a többi félkegyelmü vagy meghal értemetlenül az első 3 percben, vagy elvéreznek 8-an 3 tankon.

Farmolom ezt a szerencsétlen francia TD ágat, most éppen Souma S40-el büntetem magam. Tegnap is 1 cap-es Steppes egyedül tartottam egy egész flanket vele, megöltem három T5 szart vele. Persze mondanom se kell gondolom, hogy jobb oldalt a másik irányban meghalt 13 csapattársam. Rajtam kívül csak a két Grille ölt 1-1 embert.

Mikor ilyen b@lfaszokkal rak össze, nem segít semmi. Voltak idők mikor E75-el is kiosztottam nagyság rendileg 6k dmg-et egy menetben, mégsem nyertünk mert a csapattársaim kb. annyira hasznosak mintha egy zsák krumpli ülne a gép előtt.

[ Szerkesztve ]

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#5279) Scheffer válasza sutyi^ (#5278) üzenetére


Scheffer
tag

Ha jól emlékszem emu87 körülbelül 9K sebzéssel bukta el az egyik csatáját. Én is buktam már közel ennyivel. Mindenki veszíthet olykor, de a folyamatos jó teljesítmény meg fog látszani a statisztikán.

Vegyük például az E-75-öt. Ha minden csatában kilősz vele ~2.0 tankot átlagosan, kiosztasz vele csatánként ~2-3.000 sebzést, akkor elméletileg és gyakorlatilag is jönnie kellene a jó eredményeknek.

(#5280) Attici válasza BinLaden (#5250) üzenetére


Attici
őstag

Rosszabb mint a Hummel? Nem érdemes kifejleszteni?
Pedig nekem tetszett és a Hummelt is kedvelem.

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#5281) csaabz válasza Attici (#5280) üzenetére


csaabz
őstag

A GW Panther az egyik legjobb arty a jatekban. Pontos, gyorsan újratölt, mozgékony (lehet TD módban használni)

https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

(#5282) Tüzi válasza Dobi 562 (#5092) üzenetére

az jó, mert épp most egy s51-es elém (!) lőtt és kigyulladt az e75.

mod:
szóval wg: 49.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5283) Tüzi válasza sutyi^ (#5275) üzenetére

+1

(#5281) csaabz:
bia, töltő, és kevesebb mint 20 sec a reload.
bejövős ja :) csak kár, hogy néha a teljesen összeszűkült körön (jóval) kívülre lő... jellemzően heavy tanknál, amikor kevés hpja van.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5284) Iron Funeral válasza Tüzi (#5282) üzenetére


Iron Funeral
őstag

Azt hittem, hogy uninstallt kapott a gém :))

Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/

(#5285) Tüzi válasza Iron Funeral (#5284) üzenetére

visszahívtak :P :W

mai napi álcázógyakorlatunk nyertese
persze buktuk a meccset :)
mondom, akármennyit lősz ki, ha a többi csapattárs (?) fail.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#5286) Timyyy válasza BinLaden (#5250) üzenetére


Timyyy
őstag

Az bizony user error meg a legjobb arty-k egyike. :)

(#5287) pws válasza Oriens (#5258) üzenetére


pws
aktív tag

Empirikusan osztom a véleményed. Még annyi, hogy csapaton belül is változó lehet a 'kis bónusz'.
Úgy látom a játék alapvetően a
- Luck faktor variálásával
- ill a csapat összeállítással /random mód/
segíti elő, hogy statisztika ne boruljon.

(#5288) Stauffenberg válasza sanya67 (#5214) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem erről beszéltem, mert akkor ezek szerint neked nem volt eseménytelen a védésed. Én arról beszéltem, amikor az illető áll a csatától jó messze, hiába látja, hogy onnan nem jön senki, ellenben a másik oldalon meg hatalmas támadás indult meg. De meg sem moccanna... csak várja azt, hogy valaki hátba támadja és eredménytelenül fejezze be a kört.

15>0 eredmény azért rámutat arra, hogy ez nem önző taktikázás, hogy majd ő távolról lecsipeget egy-két tankot, hanem igazi értelmi fogyatékosság. Vagy amikor egy tök jól indult saját támadás azért morzsolódik fel, mert nem jönnek segíteni, hanem az alapbázison gubbasztva legyilkoltatják magukat (pl: Malinovka az esetek 80%-ban).

(#5289) Scheffer válasza pws (#5287) üzenetére


Scheffer
tag

Miért borulna, ha nem így lenne?

(#5290) Patrick76496


Patrick76496
őstag

Eddigi legszarabb csatám:
Vereség
Csata: Fjords 2012. június 25. 10:11:18
Jármű: T-44
Szerzett tapasztalat: 127 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 24)
Szerzett kredit: 421 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 5 580)
Nemtudom miért csak ennyit adott 400 dmg lazán megvolt, csak a buzi T-54 kirohant elém, ezért belelőttem a tornyába. Nem kívánom senkinek ezt a rohadt laggot, ma 906 ezerről indultam és most tartok 898k-nál 6 csata után. :((( Nemtudom hogy lesz megy az a 2,43 milka a KV-4-re. :(
Még mindig nem ér sokat ez a kárpótlási rendszer, levonni kurvára tud, persze visszaadni meg alig-alig... Kéne egy olyan ide (egyszer asszem már írtam), hogy a sértett döntse el, hogy kell e fizetni-e az okozónak, vagy nem (persze a kárpótlást alapból megkapja), mert ha valamelyik ügyes csapattárs pont kirohan elém, én meg véletlen meglövöm, akkor azért én szívok, pedig így is szarul állok a csaták legtöbb esetében pénzügyileg. Semmivel sem keres jobban ez a Churchill, mint a többi Tier 5-ös tank, olyan, mintha nem is lenne rajta semmilyen szorzó, nem estem tőle hasra. Persze op-nak op, meg jó a besorolása, és ha mákom van, nem okoznak bennem nagy kárt a 6-osok (KV-1S, ARL 44, stb.). A 175 mm páncél csak hülyítés, ahol van a hasa, na ott talán megvan, de a kémlelőnél, meg a kis fegyvernél, már semmi, még a döntött részt is átlövik lazán! A torony is megérdemelt volna legalább 130 mm-t, hogy ne csak én pattogjak a KV-1-ről, hanem ő is rólam. :((( Mivel sajnos egyre többen jönnek rá, hogy a tornyot kell lőni, bár sokkaknak a hull átütése sem okoz gondot, és itt nem a Tier 6-os gépekről van szó...

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#5291) pws válasza Scheffer (#5289) üzenetére


pws
aktív tag

Mivel csak találgatunk a játék működésével kapcsolatban, ez csak hipotetikus felvetés.
Szerintem az hogy a játékosok zöme 48-52% win ratio-ban van /normál eloszlás, szép haranggörbe/, csak akkor tartható fent ha feltételezzük, hogy minden esetben hasonló játékosok, csapat-összeállítás kerülnek össze. Így mint a kockadobásnál, egyszer 1ik nyer, majd a másik. Hosszabb távon meg is van a 50-50% körüli arányunk.
De a játékosok nagyon nem egyformák, és 15-15-ös csatába 1-2 jó játékos nagyon bele tud szólni. Szval szerintem a statisztikai eloszlás inkább hasonlítani egy 2 púpú tevére. Játékosok 1/3-a 35-40% körül, másik 1/3-a 60-65% körül, a maradék meg szépen eloszlik. /Talán még több is lehet mint 1/3-ad az alsó fertályon/.
Nos ez nem igazán lenne motiváló az alsó tagozatnak.
Persze hipotetikusan.

(#5292) vhw válasza pws (#5291) üzenetére


vhw
addikt

De ahogy 1-2 jó játékos, úgy 1-2 igen rossz játékos is nagyon bele tud szólni a csata kimenetelébe, főleg ha top tankkal avagy artyval van. Szóval ha hosszútávon összességében nézzük szerintem az szélsőségek kiegyenlítik egymás hatásait.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#5293) V.Dave


V.Dave
senior tag

Melyik arty a legjobb a játékban? Csak az USA ágat próbáltam ki abból is M41 van, de nem tetszik benne hogy tetü lassan tölt újra, lassú a célzása és borzalmas kevés lőszert képes magával vinni (18db). Van értelme másik országot elkezdeni vagy van innen feljebb is?

Xiaomi mi 8 6/128

(#5294) Mcray válasza vhw (#5292) üzenetére


Mcray
senior tag

Szia!

Nincs kedved velem platoonozni Valentine, T-34, Matilda, Sherman E8-cal? Ugyanaz a szitu nálam is. Klán/ismerősök 6-os tier alá nem akarnak menni.

Üdv, Tyutyu

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#5295) KaLeun válasza pws (#5291) üzenetére


KaLeun
senior tag

Az 60%-hoz és közél és az a feletti wr-os játékosok azt már szakaszban/században mennek. Példának ott van a Hami[HARD] féle t8 század, gyakorlatilag nem vesztenek sohasem és a wr-juk 60-70 vagy 70+ felé van.

Cila

(#5296) pws válasza vhw (#5292) üzenetére


pws
aktív tag

Nem a csaták száma sántít, hanem a csapat 15-ös létszáma. Ez szerintem kicsi, hogy működjön a nagy számok törvénye. A játékosok közötti jelentős különbség, nem köszön vissza a neutrális, középen szabályos eloszlásban. Na megérzésem szerint itt szól bele a játék, hogy a random csapat összeállítás, ill Luck faktor simítja a különbségeket és kapunk egy átlagos eredményt. Persze ez annyira lehet helyes feltételezés, mint belemagyarázás.

(#5297) [HUN]Dani válasza V.Dave (#5293) üzenetére


[HUN]Dani
őstag

A töltési idő szerintem egyik ágon sem gyorsabb, ugyanígy a lőszer is hasonló mennyiségű. Használj töltésgyorsítót ami 10%-al csökkenti, elég sokat számít. Úgy gondolom, hogy a német artyk a legjobbak, bár a francia "csodákat" még nem próbáltam.

magyarsrac

(#5298) Patrick76496


Patrick76496
őstag

Délután valaki Churchill - IS-3 platoon?
Néha ez a gép is használható :C
Győzelem!
Csata: Sand River 2012. június 25. 11:11:44
Jármű: T-44
Szerzett tapasztalat: 2 274 (3x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 19 455
Védők voltunk.

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#5299) Bingisz


Bingisz
addikt

A Wg. ezzel a csodálatos Arty buffal mi a Lóf*szt akar elérni megint?
Akkora élmény, hogy ha olyan helyen állok ahova nem tud belőni az arty, fogja odacsesz egyet mellém, mire a legénység 3/4-de meghal....

Mérges-gáz van az artyk ammojában vagy mi??? :W

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#5300) Tüzi válasza V.Dave (#5293) üzenetére

gwpantherem jelenleg 19.5sec alatt tölt.
sajna nem lehet rá ventit tenni :( célzás meg kb 6sec max-tól min-ig.
100-as legénység, BiA, és töltő.

(#5299) Bingisz
hidd el, sokkal nagyobb élmény, amikor a 6os arty one hit-eli a 9es heavyt, vagy amikor eléd lő, és kigyulladsz :D ez utóbbi friss élmény :D

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.