Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#27892) penene válasza spammer (#27887) üzenetére


penene
őstag

Hát nemtom. Még nincs elég tapasztalatom a fegyencben, hogy kijelenthessem, hogy az nem ad elég terhelést. Egyelőre szétdurranok és feszül mindenem több napos izomlázzal. :D

A sérülésdologra pedig azt tudom mondani, hogy ez talán még biztonságosabb is, mint a testépítés, mert ott sokkal könnyebb túlterhelni az izületeket, mint itt (ha nem figyelsz eléggé).

Az alacsonyabb szinteken levő magasabb haladó ismétlésszámok (amíg a köv. gyakorlatra mehetsz) igen szépen megalapozzák az izületeket. Később már a 9-10 ismétlés szám lesz a haladó, szóval több területen testépítő ismétlésszám közelében van a dolog.

Míg konditeremben gyúrásnál alapesetben nem fogsz 20-30-as ismétlésszámot nyomni fekve, míg emelsz 5 kilót, hanem lenyomsz pl. 10-et, érzed, hogy könnyű és pakolod a súlyt (és jogos, minek szarakodjak, fejlődni kell).

Egyelőre még nem sérültem meg a fegyenctől, de a könyököm már kezdtem érezni néha. De mivel relatíve kicsi a terhelés, így csak jelezte, hogy kell még erősödnie. Van is ideje, mert mire teljesítem a haladó ismétlésszámokat, addigra megedződik. Nekem ez a legnagyobb előnye a fegyencnek, hogy a rendszer ad egy olyan kontrollt az izületeim felett, amire nem kell magamtól túlságosan figyelni.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.