Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53486) DoItYourself válasza Jumapili (#53482) üzenetére


DoItYourself
addikt

A dolog nem lehetetlen, csak optimalizálni kellene valakinek: a kínai box gyártójának az android fw-t ( :) ), vagy a Kodi fejlesztőknek a Kodit. Utóbbiak ettől elzárkóznak, olyannyira, hogy néhány hónapja elhintették azt is, hogy a 17-es Kodi már nem fog kijönni androidra. :) Ez nem csak az Amlogic-ot érinti, hanem a Rockchipet és más arm platformot is, amit meg lehet találni a tv boxokban manapság. Ha jól sejtem emiatt működnek a himedia és az új zidoo boxok is ún. wrapper módban, tehát saját lejátszót indítanak a Kodiból, azt csak jukeboxnak használják. Így tudják a saját chipjük minden tudását kihasználni.
PC-s analógiára lefordítva ezt a helyzetet, kb. arról van szó, mintha a winamp fejlesztőinek kellene minden egyes hangkártyához megírni egy normális drivert, hogy ne csak mono hang jöjjön ki 16kHz-en. A nevesebb gyártók (pl. Wetek, Minix) S905 platformon találtak is megoldást: a standard amlogic sdk-s android fw módosításával és saját Kodi forkok készítésével. A noname boxoknál tákolt fw-ek vannak, ill. linux alapú OS (LibreELEC), ami olyan szinten optimalizált S905-re, hogy a vas minden képessége működik Kodi alatt. Ha neked S912 chipes lejátszód van, akkor az a rossz hír, hogy arra nincs LE, és úgy néz ki, nem is lesz.
Ilyen egyszerű ez az egész.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.