Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Carasc0


Carasc0
őstag

Greetings!

Olyan problémám lenne hogy kellene nekem egy Word-ben kezelhető (használató) kérdőív. Az egész úgy képzelendő el hogy elindítja valaki a word dokumentumot, kitölti a kérdőívet, majd a lap alján lenne egy gomb amire ha rákattint, akkor egy textboxba kiírná az eredményt.

Sablon:

Mi Budapest fővárosa?

o Budapest
o Pécs
o Szeged

A "o" jelek radiobuttonok lennének. 1 kérdés 1 jó válasz.

Na most én elkezdtem ilyet csinálni magamnak. Word 2010 a progi! Ott akadtam el hogy tegyük fel adott 2 kérdés. Mindegyikre 3 lehetséges válasz közül kell választani. A bibi ott van, hogy bepöttyözöm mondjuk az 1. kérdésnél az egyik választ, majd ha 2. kérdésnél is bepöttyözöm, akkor az előzőről elveszi a pöttyözést. Na mondom VB könyv kinyit. Megnéztem és hát VB shit nyelv alapon (magán vélemény) ha van 10 radiobutton, mindig 1 lehet Value= true érték. Megoldás = Frame. Na mondom oké. Hát bukta a mutatvány mert hiába rakok Frame-t a Word lapra, arra nem enged nekem gombokat tenni. Semmit se.

Szóval egy easy dolgot nem tudok megoldani. Tudnátok ebbe segíteni?

Előre is köszönöm! Nekem elég ha van egy sablon, én a többi átírom. (1 kérdés 1 jó válasz (ha jó helyen van a pötty) 1 jó pont) A végén meg kiírja a pontszámot. Tehát a végére nekem egy Commandbutton kell meg egy textbox. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#1602) Fire/SOUL/CD válasza Carasc0 (#1601) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A különböző, de egybe tartozó radiobutton-okat egy, azonos csoporthoz kell rendelni. Ezt úgy lehet elkövetni, hogy a radiobutton-on jobb egér/tulajdonságok és a GroupName tulajdonságba megadsz egy csoportnevet.
Amely radiobuttonok egybetartoznak, azoknak a GroupName tulajdonsága is legyen azonos ;)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1603) Carasc0 válasza Fire/SOUL/CD (#1602) üzenetére


Carasc0
őstag

Üdvözlet!

Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget! Működik. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#1604) Geryson


Geryson
addikt

Mesterek! Volt egy nagyszerű Word dokumentumom, amit a layout miatt megnyitottam, átszerkesztettem és ügyesen rámentettem az eredetire. Lehet ezzel valamit kezdeni? Ez nem tegnap volt, de azóta ezt a dokumentumot nem módosítottam, nem mentettem el megint, szóval ez úgy áll, ahogy anno elszúrtam. Van megoldás az eredeti megnyitására?

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#1605) Fire/SOUL/CD válasza Geryson (#1604) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

hát van egy halvány esély még, nevezetesen ha az autosave mentett korábban. Ha igen, akkor az alábbi útvonalon nézd meg, hátha még létezik az előző verzió
C:\users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Microsoft\Word

(Rejtett fájlok / mappák megjelenítése legyen engedélyezve)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1606) Geryson válasza Fire/SOUL/CD (#1605) üzenetére


Geryson
addikt

Hát sajnos csak egyetlen egy .asd van, a mostani dokumentumom automatikus mentése és egy Startup könyvtár, ami szintén üres. Más semmi... :(

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#1607) Cilindrik


Cilindrik
aktív tag

Sziasztok

Körlevél készítésében kérnék segítséget. A következő a problémám:
Adott egy ügyfél aki wordben készít körleveleket majd excel lista alapján e-mail-ben szétküldi mint melléklet.
Viszont most olyat akar hogy maga a mail tartalmazza a körlevelet (html). Az odáig ok hogy a word-ben kiválasztja hogy mail-ben küldje csak hát akkor mel lesz olyan szép: bal oldalra berakja stb.

Mi eddig html szerkesztőben (dreamweaver) elkészítettük a körlevelet és körlevél küldő programmal (pl maxbulk mailer) szétküldtük.

Szóval Tudok wordben "gusztusos" html körlevelet készíteni ami szépen és nem szétesve megjelenik Outlook vagy más levelezőben.

Köszi

(#1608) Fire/SOUL/CD válasza Cilindrik (#1607) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem biztos, hogy értem a gondot, ezért inkább megkérdem:
Ilyet szeretnél csak itt nem kerül középre, aminek oda kellene?:U

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1609) Cilindrik válasza Fire/SOUL/CD (#1608) üzenetére


Cilindrik
aktív tag

Igen abszolút ilyen levelet szeretnék amit Dreamweaver-ben meg is tudnék csinálni csak most word-ben kellene létrehozni hogy körlevél lehessen

(#1610) Fire/SOUL/CD válasza Cilindrik (#1609) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Őszintén szólva nem tudom mivel lehet esetedben gond. Nyilván most lépésről-lépére nem írom le a menetét, mert nem magával a körlevélkészítéssel lehet a gond.

Inkább azt feltételezem, hogy magával az alapdokumentumként szolgáló HTML-ben keresendő a probléma(persze, lehet hogy nem)
Azért leírok 2 dolgot, hátha az segít.

1. HTML 4.x Strict típusú legyen
2. egy globális DIV-et helyezz el, az legyen középre igazítva és ezen DIV-en belül dolgozz: erre gondolok

Sajnos más ötletem nincs, időtlen-idők így készítek körlevélnek szánt HTML-t, sosem volt olyan gond, mint amiről írtál.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1611) W. A. Lacky


W. A. Lacky
tag

Sziasztok!
Ilyet még nem tapasztaltam egyik Word verzióval sem! Kérlek segítsetek. A Word 2007 szerkesztési és nyomtatási képének - az én gépemen - egészen más a tördelése. Pl., ha mondjuk a 117. pldalt szerkesztem, akkor ugyanannak az anyagnak a nyomtatási képe a 116. oldalra esik. Kevesebb oldalszámnál sem stimmel, de akkor csak néhány sort csal. Minden szoftverem jogtiszta, az op. rendszer W7. :W

[ Szerkesztve ]

W. A.

(#1612) localhost válasza W. A. Lacky (#1611) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Nyomtatóbeállítás és oldalbeállítás eltérősége okozza.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1613) W. A. Lacky válasza localhost (#1612) üzenetére


W. A. Lacky
tag

Sajnos nem. Az összes tapasztalat útján megszerezhető ismeretekre alapuló és közkézen forgó beállítást kipróbáltam, de nem vezetett eredményre. Valami egyéb - mélyebb tudást igénylő - problémára gondolok, ezért fordultam ide, hozzátok.

W. A.

(#1614) Grass


Grass
aktív tag

Sziasztok!
Wordbe beágyazott dokumentumot (ppt) hogy tudok kimenteni?
Ha rákattintok elindul a dia és nem tudom sehogyan sem lementeni.
Köszi előre is a segítséget!

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#1615) Gabás válasza Grass (#1614) üzenetére


Gabás
addikt

csomagold ki (vagy csak „lépj bele” pl. Total Commanderrel), és a Media mappában megtalálod

(#1616) Cilindrik válasza Fire/SOUL/CD (#1610) üzenetére


Cilindrik
aktív tag

Szia

Kösz a választ
A gond nem is a html létrehozásával van a gond azt megcsinálom gond nélkül, csak azt nem tudom hogy azt word-ben hogyan tegyem.

Tehát egy olyan körlevél kellene, mint amilyen belinkeltél. A bökkenő viszont hogy az ügyfél akinek ez kell és aki saját maga akarja szétküldeni. Kizárólag word/office-hoz ért. Eddig megcsinált egy "hírlevelet"sima word doksiként majd at szétküldte csatolmányként word körlevélként, viszont most nem csatolni szeretné, hanem a levélbe ágyazná be (mint amilyet csatoltál).

Én mondtem neki hogy megcsinálom webszerkesztővel és körlevélküldő progival szétküldöm, de ugye címlistát nem adja ide. Mindenáron ugy akarja hogy én készítek neki egy alap word doksit amibe ö akár bele is ír majd utána szétküld (word segítségével) és hibátlanul megjelenik a fogadó oldalon.

Remélem érthetőbben fogalmaztam.

köszi

(#1617) W. A. Lacky válasza localhost (#1612) üzenetére


W. A. Lacky
tag

Szia localhost!
Csak visszatérnék a válaszodra, mivel sehonnan sem kaptam semmit, és magam már nem látok a pipától. Mégis mire gondolsz? A nyomtatóbeállításnál csak azt tudom beállítani, hogy A4, meg hogy honnan szedje a papírt. Az oldalbeállításnál beállítom a margókat, amelyek megegyeznek a nyomtatási képnél is. Mégsem azonos a két nézet tördelése. A nyomtató "természetesen" a nyomtatási kép alapján nyomtat. Hol kellene még bármit is beállítani? :W

W. A.

(#1618) akyyy


akyyy
senior tag

csináltam Word-be egy 25 oldalból álló feladatsort, egy oldal, egy feladat a tetején. Hogy tudnám úgy kinyomtatni, hogy véletlen sorrendbe tegye az oldalakat?
(Kissé macerás, mert ugy csinálnám hogy egy lap egy A5-ös lapon lenne, és ugy nyomtatnám egy A4-es lapra, középen elválasztva, és nem vágnám ketté, hátuljára is kerülnének feladatok, szóval az nem megoldás hogy kinyomtatom és összekeverem a lapokat mert egy lapon végülis 4 feladat lesz, mégis szeretném véletlen sorrendbe tenni őket.

(#1619) localhost válasza akyyy (#1618) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ez a funkció nem támogatott.

Max annyit tehetsz, hogy telepítesz egy virtuális pdf nyomtatót, abba "belenyomtatod" a kívánt oldalt, oldalakat a te általad megválasztott sorrendbe, mindig ujabb oldalt hozzáfűzéssel és a végén kinyomtatod magát a kész pdf-et.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1620) Lacces


Lacces
őstag

Van Office Web app topic? (én nem leltem meg)
Az Office Web app-ban lévő Word doksikál milyen trükkel lehetne előcsalogatni a tabulátort?
Vagy a táblázatnak a szegélyeit fullra eltűntetni?

(#1621) mhorvat


mhorvat
senior tag

Üdv, talán itt válaszra találok. :K

nagyon alap kérdésem lenne, de nem találtam rá választ rövid időn belül. Word-ben hogyan tudok minden egyes lapon különböző szöveget írni az élőfejbe? Úgy emlékszem, régen még tudtam ilyet, de azóta nem találom a funkciót. Ha simán beleírok valamelyik oldalba, mindegyiken módosítja.

Köszi!

(#1622) Fire/SOUL/CD válasza mhorvat (#1621) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Szakasztöréssel kell operálni és a Csatolás az előzöhöz opciót kikapcsolni mindig

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1623) mhorvat válasza Fire/SOUL/CD (#1622) üzenetére


mhorvat
senior tag

Köszönöm, működik! :R

(#1624) sekli


sekli
addikt

Sziasztok!

Megőrülök a Wordtől, de biztos én rontok el valamit. Számozott képaláírásokat kellene csinálnom, majd ezekre a szövegből hivatkozni.

Kép -> jobbgomb -> képaláírás beszúrása -> már létrehoztam egy új feliratot, aminek az a neve, hogy "ábra", bepipáltam, hogy a feliratot ne írja oda. -> OK.

Működik is rendesen, beírom a képaláírást amit akarok, De amikor hivatkozom rá a szövegből:

Hivatkozás -> Kereszthivatkozás -> kiválasztom az ábrát és ki lehet választani, hogy "csak címke és szám", vagy "teljes képaláírás"... stb, csak olyan nincs, hogy "csak szám", ami azért baj, mert így beilleszti, hogy: 1. ábra, amit én átírnék arra, hogy 1. ábrán, hogy illeszkedjen a szövegbe. Ha átírom, akkor meg minden mezőfrissítésnél visszaírja, így most mindenhol úgy néz ki, hogy 1. áraán.

Hogyan kéne ezt normálisan megcsinálni?

(#1625) Fire/SOUL/CD válasza sekli (#1624) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ne hozz létre olyan új feliratot, ami már alapban létezik, nem lehet, hogy csak ez a gond?
Az új felirat legyen jenő vagy akármi, de ne ábra...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1626) sekli válasza Fire/SOUL/CD (#1625) üzenetére


sekli
addikt

Ábra alapból nem létezett nálam.

(#1627) Fire/SOUL/CD válasza sekli (#1626) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Akkor sajnos passzolok. Ugyanúgy jártam el, ahogy leírtad, és csak a számot biggyesztette be és természetesen CTRL+klikkre meg ugrott a képhez.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1628) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sziasztok!

Oldalszámozással kapcsolatba lenne a következő kérdésem: hol lehet beállítani, hogy Word 2007-ben a számozás csak az 5. oldaltól látszódjon?

Köszi!

mobal,

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#1629) Fire/SOUL/CD válasza mobal (#1628) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

[link] - ez ugyan 2003-as leírás, de ugyanez a módszer magasabb verziójú Word esetében is.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1630) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

hello!

olyan kerdesem lenne, hogy hogy lehet beallitani azt, hogy tobbszintu legyen a szamozas az egyes cimsorok kozott.
amit szeretnek:

<cimsor1>1. Valami
<cimsor1>2. Valami
<cimsor2>2.1. Valami
<cimsor2>2.2. Valami
<cimsor2>2.3. Valami
<cimsor1>3. Valami

majd a vegen ebbol tartalomjegyzeket generalni. akarhogy probalom az egyes cimsorok kozott mindig ujrakezdi, szoval igy nez ki a fenti:

<cimsor1>1. Valami
<cimsor1>2. Valami
<cimsor2>1. Valami
<cimsor2>2. Valami
<cimsor2>3. Valami
<cimsor1>3. Valami

osszesen 4 melysegig menne. 2010-es word-ot hasznalok. elore is koszonom szepen a segitseget.

udv.: j0k3r!

some men just wanna watch the world burn...

(#1631) rushty


rushty
senior tag

Azt, hogy ne alakítsa automatikusan nagybetűvé a sor eleji szó betűjét (enterre). Hogy lehet kikapcsolni?
MS Word 2003

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó pü-ben

(#1632) Fire/SOUL/CD válasza j0k3r! (#1630) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem többszintű listára van formázva és/vagy nem megfelelő behúzás van alkalmazva és/vagy egyéni Számozási érték beállítás van alkalmazva.

Ha az alaphelyzet után, a fennemlített lehetséges hibaforrások kizárásra kerülnek, akkor kivitelezhető, amit szeretnél.

rushty
Automatikus javításokon belül lehet kikapcsolni

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1633) j0k3r! válasza Fire/SOUL/CD (#1632) üzenetére


j0k3r!
senior tag

tegnap sikerult mar megoldanom szerencsere, de koszonom szepen :R

some men just wanna watch the world burn...

(#1634) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok!
Office 2007-em van. Az egyenletszerkesztő betűtípusát arialra kell állítanom, de sehogy sem tudom megváltoztatni az alapértelmezett "Cambria Math"-ról, hiába jelölöm ki a számokat, aztán kattintok a másik betűtípusra.

Valahogy át lehetne ezt varázsolni?

(#1635) cellpeti


cellpeti
veterán

üdv

csak én vagyok béna, vagy tényleg nem lehet a vonaltól jobbra írni?

a dokumentum

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1636) Fire/SOUL/CD válasza cellpeti (#1635) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az érdekes, mert én simán bele tudok írni a letöltött doksidba...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1637) cellpeti válasza Fire/SOUL/CD (#1636) üzenetére


cellpeti
veterán

én is bele tudok írni, de nem a vonaltól jobbra. Te hogy írtál bele?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1638) Fire/SOUL/CD válasza cellpeti (#1637) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Feltételezem a "vonaltól jobbra' alatt a hasábot érted, mert oda tudok írni

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1639) cellpeti válasza Fire/SOUL/CD (#1638) üzenetére


cellpeti
veterán

ez aztán rohadt jól meg van csinálva megint :W nagyon köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#1640) [HELL]Kain


[HELL]Kain
csendes tag

Hoppá, kicsit benéztem a rendezést, na akkor hívom Edit segítségét! :D
Van szerintetek lehetőség arra, hogy a dokumentumomban munkánál a személyek adatait, csak egy helyre kelljen beírni, amit aztán a megfelelő helyekre a Word beír magától velem szinkronban!?

[ Szerkesztve ]

(#1641) localhost válasza [HELL]Kain (#1640) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Van arra lehetőség, hogy érthetőbben fogalmazz, hogy akkor megfelelő választ kaphass?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1642) [HELL]Kain válasza localhost (#1641) üzenetére


[HELL]Kain
csendes tag

szerinted laikusként, hogy fogalmazzam meg precízebben?
talán így: egy dokumentumon belül egy véletlen szöveget, amit begépeltem beírjon máshova magától ugyanazon a megnyitott oldalon belül. így jobb?

(#1643) artiny


artiny
őstag

WORD 2007 a netrol atmasoltam szoveget wordbe es a hatterben megmaratt a sarga szin mint a mi volt a weboldalon hogyan tudom eltuntetni?
Errol az oldalrol: [link]

(#1644) Fire/SOUL/CD válasza artiny (#1643) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Másik böngészővel is próbáld meg.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1645) csferke válasza artiny (#1643) üzenetére


csferke
senior tag

Nálam nem jött át a szín

(#1646) artiny válasza Fire/SOUL/CD (#1644) üzenetére


artiny
őstag

az a gond,hogy mar kivalogattam az oldalrol a szoveget es keszitettem egy osszefoglalot....most h kene nyomtatni,stb....

utolagossan nem lehet eltuntetni? annelkul h megmaradjon a formazasa,alahuzasok,stb...szoval h a sargas sin tunjon el

(#1647) localhost válasza artiny (#1646) üzenetére


localhost
Közösségépítő

A helyesírásellenőrzőt kapcsod be!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#1648) artiny válasza localhost (#1647) üzenetére


artiny
őstag

be van csak szlovákra

(#1649) Fire/SOUL/CD válasza artiny (#1646) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az a gond, hogy nem tudom, hogy egyáltalán hogy fordulhatott ez elő...
Nézd meg, hogy esetleg background-ként tette-e be, ha igen, akkor ott kilőheted. Ha nem, akkor a kijelölés lenyílóból(szerkesztés csoportban van remélhetőleg(nem emléxem már biztosan a 2007-re)) válaszd az objektumok kijelölését és ezt követően kattints a "háttérre"/mintára. Ha így kijelöli, akkor DEL gomb és remélhetőleg kitörli.

Ha nem boldogulsz vele és az anyag publikus, akkor írj privátot és ott megadom az email címem, ahova elküldheted a doksit, talán tudok vele mit kezdeni.
(Az időjárás miatt ma nem kockáztattam meg, hogy elinduljak, ezért ma többet leszek PH!-n is és lesz időm a feladatra is)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1650) Clark_1


Clark_1
csendes tag

Sziasztok!

Word 2010-ben, hogy lehet sorszámozott lapokat nyomtatni a legegyszerűbben? Munka kísérő lapokat készítünk, egy A4-es oldalon 2 lap szerepel, és jó lenne, ha tudnánk sorszámozni őket már a gépen. Most pontozott vonal van nyomtatva, és kézzel írjuk rá a sorszámot!

Az sem gond, ha A5-ös méretre levesszük a papírméretet, és így csak egy lapot kell sorszámozni, nyomtatásnál viszont egy lapra kettőt nyomtatunk.

Előre is köszi a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.