- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Word-be próbálok beszúrni Excel táblázatokat, úgy hogy csatolva legyenek egy Excel fájlhoz.
Az a problémám, hogy nem maradnak középen a táblázatok. Beigazítom középre, mentek, kilépek Word-ből, és ha újból megnyitom akkor megint el van csúszva, és visszament a balra igazítás beállítás.
Beillesztésnél a "csatolás és forrásformátum megőrzésére" megyek, de "célstílusok megőrzésénél" sem működik a dolog.
Mi lehet a gond szerintetek? -
dvtkfan
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémába ütköztem, hogy van egy PDF [link] , amiből szöveget kellene kimásolnom word-be tételkidolgozás miatt...
Másolás után csak a mellékelt képeken megjelenő valamiket másolja be word-be...
Mit lehet ilyenkor tenni? Miért nem tudom csak simán kimásolni a szöveget?
Segítségeteket előre is köszönöm!Samsung Galaxy S23 Ultra -- Xbox Series X -- Asus ROG G551
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Rodzser Mór #2907 üzenetére
Az az elvárás, amit te egy word-től elvársz, nem a szövegszerkesztők tulajdonsága - egyiké sem, tehát a wordé sem.
Ez KIADVÁNYSZEKESZTÉSI feladatkör.
A word pedig nem az.
Sajnálom.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2906 üzenetére
2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.Ezt csináltam, szakasztörés paranccsal. De ahogy írtam a 2905-ben, a jobb oldali hasábba nem tudom beletennni a kurzort, így odamásolni sem tudok semmit.
Na mindegy bakfitty. Nem görcsölök vele tovább, mert csak rohadt hosszadalmas kézi szerkesztés árán tudnám a kívánalmaknak megcsinálni.
Ezt a táblázatbeszúrásost kipróbáltam. Ez elméletileg működne. De sajnos szöveg bemásolásakor bizonyos formázásokat elcsesz. Pedig úgy van beállítva, hogy másoláskor a forrás szöveg formázását vigye tovább. Szóval ezt is macera lenne visszapofozni. Meg ahogy látom a fejléc, lábléc szövegeket nem is másolja át. Mondjuk ez érthető, mert ezt nem is tudom akkor kijelölni másolásra, amikor a törzsben lévő szöveget kijelölöm.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
Rodzser Mór #2905 üzenetére
Tessék chatgpt által adott válasz. Hát sok sikert. (Még mindig nem értem a táblázat ellenességet. Ha nekem ezzel jönne egy kolléga, mondanám neki a megoldást és vagy elfogadja vagy oldja meg maga. Most ha nem akarsz egyszerű megoldást, akkor szenvedj
Tény van ami elegánsabb, de szenvedős, ezzel nap mint nap szembesülök.)
Az általad leírt hasábkezelési mód nem alapértelmezett viselkedés a legtöbb szövegszerkesztőben (például Microsoft Word-ben), mivel ezek a programok automatikusan "cikkcakk" vagy "Z" alakban töltik ki a hasábokat. Az általad kívánt módszerhez – az összes bal oldali hasáb megtöltése az összes oldalon, majd az összes jobb oldali hasáb – a következő lépésekre van szükség:
---
### 1. **A hasábok beállítása:**
- **Wordben**:
1. Nyisd meg a dokumentumot.
2. Menj a **Lap elrendezése** (vagy **Tervezés**) fülre.
3. Kattints a **Hasábok** gombra, és válaszd ki a **Két hasáb** opciót.---
### 2. **Kézi szakaszhatárok hozzáadása**:
Mivel az alapértelmezett viselkedés a "cikkcakk", manuálisan kell szakaszhatárokat (section break) beillesztened a szöveg irányítására.1. **Oszlopok kitöltése szakaszonként:**
- A szöveget az első hasábba helyezéshez:
- Menj az első oldalra, és hagyd, hogy a szöveg töltse ki a bal oldali hasábot.
- Amikor eléri a dokumentum végét (vagy az oldal végét), szúrj be egy szakasztörést:
**Beszúrás > Törések > Szakasztörés (következő oldal).**
- A következő szakaszokban töltsd ki a bal oldali hasábot minden oldalon.2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.---
### 3. **Alternatív megoldás:**
Ha bonyolultnak érzed a kézi szakaszkezelést, fontold meg táblázatok használatát:
- Készíts egy két oszlopból álló táblázatot, amely öt oldalra kiterjed.
- Írd be először az összes szöveget az első oszlopba, majd másold át a második oszlopba.---
### Összegzés
Az általad kívánt szerkesztési módot főként manuálisan tudod elérni, mivel a legtöbb szövegszerkesztő a cikkcakk mintát követi hasábok kitöltésekor. Ha szükséged van segítségre egy konkrét dokumentummal, jelezd, és részletesebben végigvezetlek a folyamaton! 😊''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #2903 üzenetére
Na ez nem jó így a töréspontokkal, mert ugyan a bal oldali hasábokat fel tudom tölteni, de sehogy nem tudok a jobboldali hasábokba írni vagy szöveget beilleszteni (a fordítást).
Ezt a xart, hogy nicns ilyenre egy egyszerű mód Senior MS Word Expert végzettség nélkül. De még expertként sem menne szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Ahogy elnézem, külföldi fórumokon is szenvednek ezzel.
Pedig ez nem annyira extra kívánalom szövegszerkesztés esetén szerintem. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi #2902 üzenetére
Már van egy rakat word dokumentum, amit át kéne így alakítani. A meglévő külföldi szöveg menne a baloldali hasábba. És a jobboldali hasáb lenne a magyarnyelvű megfelelője. A magyar szövegek csak részben vannak kész, ezért a jobboldali hasáb tartalma változni fog, bővülni fog.
Excelre nem alakítanám át, mert az adna némi kötöttséget. Ott nem tudok úgy szerkeszteni.
Azt néztem, hogy kialakítottam a 2-hasábos tördelést. És utána a Lap elrendezése > Töréspontok parancsának valamelyikével lehet állítani.
Viszont ezt így manuálisna végig kéne vinni az összes oldalon az összes dokumentumban.
De érthető módon olyan megoldás kéne, hogy ez automata legyen. Egyszer kiadom a parancsot és feltölti a baloldali hasábokat folyamatosan. És a jobb oldaliak üresek maradnak, ahova később bekerülnek a magyar szövegek.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
Rodzser Mór #2901 üzenetére
Szia! Én a helyedben Excellel oldanám meg. Minden hasábos dolog így működik.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
2 hasábosra szerkesztenék egy 5 oldalas dokumentumot.
De miután ezt beállítottam ezt egy hasábok nélküli dokumentumnál, úgy alakította a program, hogy az 1. oldalt megtölti, vagyis a bal oldali hasáb utolsó sora után a szöveg ugyanezen oldalon a jobboldali hasábon folytatódik. Majd mikor ennek végére ért, akkor a 2. oldal baloldali hasábján folytatódik, majd áttér a 2. oldal jobboldali hasábjára stb.
Tehát ilyen cikkcakk (vagy Z) alakban tölti fel a hasábokat.Viszont én úgy szeretném, hogy végigmegy az 5 oldalon, de csak az első hasábokat tölti meg. Majd ha ezzel végzett, akkor az 1. oldal 2. hasábját tölti fel és innen a 2. oldal 2. hasábján folytatja stb.
Van ilyenre lehetőség?
-
SamSem58
aktív tag
válasz
nyikszi #2899 üzenetére
A 2021-es Outlook állandóan hibás authentication adatokat küld a szerver felé, ami ezért folyton letilt. Ráadásul sem ebben, sem a Wordben nem működnek a bejövő linkek, egyszerűen nem nyitja meg őket. Ezzel kezdte a legelső telepítéskor, akkor leszedtem minden Office-t, és újratelepítettem, 2 hétig működött, aztán január 09-én, egyik pillanatról a másikra megkergült. A 2007-es Word-t azért nyomom, mert saját program és 15 évig hibátlanul működött.
Samsem
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
A 2021-es Office törlése után részlegesen újratelepítettem az MS. Office 2007- programot (a 2021-es Office az Outlook hibája miatt egyszerűen nem használható
). És most a korábban évekig jól működő 2007-es Word esetén abba a problémába ütköztem, hogy állandóan kínja van a Makró beállításokkal. Bár mindent elvégeztem amit a felugró ablak tanácsol, de hiába, mert az ablak minden dokumentum megnyitáskor felugrik.
Mit kéne ezzel tenni, hogy ne xarakodjon??Samsem
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Word fájlba lehet objektumként másik fájlt becsatolni (esetemben pdf-re volt szükség), az írt módon.
Ez rendben működik is, viszont nekem arra lett volna szükségem, hogy az így elmentett word fájlt másként pdf-be mentsem, elektronikusan alá lehessen írni és a word-höz eredetileg objektumként beszúrt fájl a pdf-ből is ugyanúgy megnyitható legyen. A pdf-be mentés után a fájl ikonja látszik, de a pdf-ben ez már csak egy kép, hiába próbálok rákkattintani, semmi nem történik.A kérdés, hogy valamit másként kellett vona-e csinálnom, hogy elérjem, amit szeretnék, vagy olyat akartam, amire eleve nem képes az office?
Köszi, ha valaki tudja a választ.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintetek a nyomtatás PDF fájlba miért nem kérdezi meg, hogy hova mentse? Látszólag valamit csinál és nem látom, hogy hova mit mentett volna.
-
nyikszi
őstag
válasz
ny.janos #2893 üzenetére
👍Valószínűleg véletlen vagy csak sima billentyű kombináció és már betette a checkboxot. Nálunk a titkárnő rendszeresen elizél valamit, de olyan helyre kellene mennie, amit én alig találok meg, így arra jutottam, hogy valami bill. kombináció ami elállítja neki.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Körlevélkészítés dátumformátum megoldás kísérletezgetés közben (a korábban írtakat alkalmazva nem jött be a formátumkód, csak a forrásban a formátum átállítása szövegre) nem tudom mit sikerült csinálnom, de most bármilyen adatmezőt szúrok be a levélbe kapásból nem a mező neve jelenik meg << >> zárójelek között, hanem a {MERGEFIELD ...} kód. Átállítom, de amint a előző / következő rekordra, vagy a körlevélkészítés msik lépésére lápek, újra a {MERGEFIELD ...} kód jelenik meg, hiába állítottam előtte már át.
Akárhányszor mezőkódot váltok, mindig visszaáll kódmegjeleítésre ha rekordot váltok, az egyes levelek végleges tartalmát sem tudom megtekinteni, csak ha egyenként minden mezőkódot külön átváltok.
Nem kicsit idegesítő.
Mit állíthattam el, hogyan tudom helyreállítani?Köszi.
-
Táblázat? Ha igen, akkor az első cellába beírod amit szeretnél, kijelölöd, CTRL+C, összes cellát kijelölöd a táblázatban, CTRL+V.
Kijelölöd a teljes táblázatot (bal felső sarkánál van egy "plusz jel" szerű képződmény), táblázatelrendezés fül és ott vízszintesen és függőlegesen is középre igazítod. [kép]Az ilyen feladatokat érdemesebb címkével megoldani.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy a4 es lapot ami allitott nezetben fel van osztva 3 egymas mellet levo egyforma teglalapra, egymas alatt pedig 8 van.(kvázi 3x8as rácsban)
Tehát van 24 cimkének valo teglalap amibe ugyanazt a szoveget kellene bekeirni es erre ugy rá nyomtatni hogy mindegyik teglalapban egyformán kozepen legyen ugyanaz a szoveg. Ezt hogy kell megcsinalni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mbenyo97 #2887 üzenetére
Androidon nincs gond, akkor lehetséges, hogy az IPhone-s Office-l van a gond.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Az miért van hogy ha csinálok egy word táblázatot elmentem, és átküldőm telefonra akkor ott nem mutatja a táblázatot ? Csak a szöveget látni, táblázat sehol.
Jelen esetben nálam iphone-ról van szó, de más iphone telefonon se mutatja, android eszközön nem tudom mi van azon még nem sikerült próbálnom. -
Reinhardt
őstag
Hello,
Mostanaban azt vettem eszre, hogy a margo beallitasaim nem ugy vannak nyomtatva ahogy beallitottam oket.
Ugy nagyjabol kozepen kene lennie a dolognak, ezzel szemben igy nyomtat:
Mi lehet az oka? Nem emlekszem, hogy barmit elallitottam volna. Excel is ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz
tamas1985 #2883 üzenetére
Tippelek...
HA a dokumentumod a normal.dot sablonon alapul...
Akkor a wordön kívül töröld le azt, majd következő indításkor újra létrehozza!.
A Normal.dotm átnevezése, sérülése vagy áthelyezése esetén a Word a legközelebbi indításakor automatikusan létrehoz egy új (az eredeti alapértelmezett beállításokat használó) verziót. Az új verzió nem tartalmazza az átnevezett vagy áthelyezett verzióban végzett testreszabások egyikét sem.
A Te normal dotod itt van... (egyes verziókban dotm!)
C:\Felhasználók\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Templates¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
tamas1985
tag
Sziasztok!
A következő problémára keresném a megoldást.
Újabban a Word nyomtatáskor minden oldalra berak 4 színes pontot, képet csatolok róla.
Mindig ugyan ott van, nyomtatási képen nem látszik, pdf, vagy más típusú fájl nyomatásnál nem tapasztaltam, mi lehet a megoldás?
-
nyikszi
őstag
válasz
SunMount3r #2879 üzenetére
Pontosan. Elcsúszhat. És hidd el, nem egy embert ismerek, aki ilyen miatt adta le később a szakdolgozatát.
Ők is a PDF-re szavaznak
Egyébként meg a megoldást, ha megtaláltad illik leírni, hogy ha valaki erre téved vissza tudja esetleg keresni.
Akkor a Wordben az alapértelmezett lapméret beállítása:
Elrendezés menü, oldalbeállítás (vagy a méretre megyünk és a lenyíló menüben a további papírméreteket válasszuk ki). Ott kiválasztjuk a megfelelő papírméretet, majd rákattintunk a bal alsó sarokban az alapértelmezett gombra. Itt megkérdezi, hogy biztos ezt akarjuk (a normal.dot-ot fogja felülírni), leokézzuk és kész.''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
localhost #2880 üzenetére
No most már megtaláltam én is, hogyan kell alapértelmezettre rakni, de te nem úgy tűnt, hogy erről beszélnél, hanem arról, amit írtam, hogy az egyszerű (egyszeri) átállítással ez nem működik.
És én biztos nem "hurrogtam" itt le senkit, ne vidd túlzásba ezt a dolgot, no de mind1, hagyjuk is.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
SunMount3r #2879 üzenetére
Mondtam, de Te lehurrogtál, hogy az az alapbeállítás, amit Te beállítasz.
Nem feltétlenül a Letter!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nyikszi #2878 üzenetére
Mert az automatikusan A4-es lesz, vagy miért? Ok, azt tudom, hogy a különböző Word verziók közötti különbségek elbarmolhatják a doksi összképét, de manapság már minden valamire való nyomtató "shop-ban" képesek docx-ből is nyomtatni, ami elvileg kizárja az inkompatibilitási hibákat... ?
És továbbra sem értem mi a fr@ncért a "Letter" az alapértelmezett méret, mind a doksi létrehozásánál, mind a nyomtatásánál is a Word-ben? Ok, az Amcsik főleg azt használják, mi meg az A4-est. De csak azért mert Angol nyelven installáltam a Word-öt, még nem kellene ehhez kötnie a rögöt. Létrehozok egy új doksit, átváltom Letter-ről A4-esre, mentem, stb., de a következő új doksinál már megint a Letter az alap beállítás. Van egyáltalán mód rá, hogy átváltsam A4-esre az "alapértelmezettet"?
-
nyikszi
őstag
válasz
SunMount3r #2877 üzenetére
Ha nyomtatni akarsz, akkor PDF-be ments.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
SunMount3r #2875 üzenetére
NEM alapértelmezett a Letter.
Az az alapértelmezett, amit beállítasz.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A következő a dilemmám: A Word-ben alapértelmezett ugye a "Letter" papír méret, de ugye lehet választani az "A4"-est is. Eddig csak szöveges doksikat csináltam Word-ben, Letter mérettel és kinyomtatás után én nem láttam, hogy bármi gond lenne velük. De most egy inkább grafikus jellegű dolgot készítek (képek, díszítések, meg szöveg is), aminél nagyon fontos, hogy minden pont úgy nézzen ki nyomtatásban, mint ahogy azt megterveztem. Nomost ehhez a Letter, vagy inkább az A4-es méret beállítást használjam? A nyomtató "shop"-okban általában A4-es méretű papírra szoktak nyomtatni, nem? Mert akkor gondlom, hogy nekem is azt kellene beállítani... ???
Köszi!
-
nyikszi
őstag
válasz
dellfanboy #2873 üzenetére
Szia! Beszúrás - képek - online képek. Nem tudom mennyi zászló kell. Vagy a wikipediaból kiszeded: google.com - wikipedia flag
Nem sok köze van a word-höz.''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
dellfanboy
őstag
ha szeretnék egy ország zászlót beilleszteni word-be azt, hogy kellene csinálnom? mármint a kép beszúrása megvan azt értem, de én olyat keresek ami pl. egy billenytu komboval csinalja, ne adj isten letezik ilyesmi emoji/szimbolum ami kvazi sztenderdizált és nem nekem kell manualisan osszemeretezni a beszurt kepeimet? (mellesleg kevés helyet/adatot foglal az lenne a legjobb)
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
acsati
aktív tag
válasz
nyikszi #2868 üzenetére
Igen, én is ezt a 0,7-es értéket találtam a legoptimálisabbnak. Csak azt hittem, hogy van esetleg valami beállítási lehetőség, amikor akár egymásra is helyezhetném a sorokat, ha valamiért akarnék ilyen hülyeséget csinálni.
De akkor Word-ben valószínűleg nincs ilyenre mód. -
bepken
veterán
válasz
nyikszi #2866 üzenetére
köszi, én is csak ezt a megoldást találtam azóta random helyeken.
majd lehet, hogy nekiülök valamikor egy ilyen verziónak is, most egyelőre elengedtem a dolgot és próbálok nem ennyire lusta lenni (mármint normális ember módjára fogom magam és manuálisan kijelölöm és vágólapra teszem a kívánt szöveget....
)
szerk.: illetve gondolkoztam még egy excel alternatíván, mivel tippre cellák tartalmára könnyebb lenne hivatkozni
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Word 2019: Poppins betűtípust használnék, viszont alapértelmezetten a 0 térköz és 0 sorköz nekem túl szellős, csökkenteni szeretném. A sorköz elfogad negatív értéket, gondoltam azzal beállítom.
De ebben az esetben miért vágja el a betűket? Van ennek kiküszöbölésére valamilyen beállítási lehetőség?
Photoshop használatakor ilyen problémám nincsen.
-
bepken
veterán
eddig a célhoz legközelebb ezzel a funkcióval kerültem:
ami zavar, hogy a címsort (címet) is kijelöli, nem csak a bekezdésben lévő szöveget/sablont....illetve tényleg tök jó volna, ha automatikusan vágólapra tenné a kijelölt szöveget
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
sziasztok!
meglehet, hogy teljesen irreális, amit kitaláltam, de nagyban segítené a munkámat, ha sikerülne megoldani, szóval felteszem a kérdést
adott egy Word (Office 365) doksi, amiben szöveg sablonok vannak összegyűjtve és címsor funkcióval "kategorizálva"
megoldható valahogy az, hogy ha én kiválasztok egy sablont a bal oldali címsorból, azon felül, hogy "oda görget" a doksin belül, automatikusan vágólapra is tegye azt a szövegrészt/sablont?
előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
gyáliSanyi #2862 üzenetére
Szia! Nyomtatási képen minden látszik? Próbáltad kicsinyíteni nyomtatáskor? Mondjuk 90%-ra első körben. Akkor is ugyanúgy levágja? Látni kellene mindent egyben, elég sok tényezős.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a miért vágja le nyomtatáskor az utolsó sort a Word?
(Példának 3 sor "NYOMTATNÁM" szöveg van, de csak kettőt jelenít meg és nyomtat is ki.)
Elvileg a piros vonalig van a pontozott margó, annak is bele kéne férni a nyomtatásba.
A sorok össz. magasssága 280mm, alsó-felső margó 8-8mm.
Live poor, die rich.
-
K_Tamás
újonc
Word 2016 - ban a windows+. - al megjelennek az emoji - k. A szövegben nem úgy jelennek meg (színesben) mint a képen. Mellékelve. Hogyan tudom úgy megjeleníteni? Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
16-os Office Word-ot, hogy állítsak FULL magyarra? A helyesírás ellenőrző rendszeresen meghülyül, mivel jelentő mennyiségű angol rész van a szakdolgozatban gondolom ez zavarja meg a lelkét a magyar szövegben. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Ez a megoldás egy biztonsági opció kikapcsolásával jár, de jobbat nem tudok
Admin joggal kell indítani az Outlook-t(egyébként nem lehet állítani ezt az opciót), a többi a képen. [kép]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nyikszi
őstag
Elvileg úgy működne, hogy a jelölőnégyzetnél bepipálod és megadod hány percig engedélyezze. De akkor is egyesével kell engedélyezni minden egyes példányt.
Valamit a céged adminja állított át, esetleg a MS csinált valamit. Nálunk is tiltva van, hogy egyszerre küldhessünk emailt sok címzettnek. Ha privát email címed van, akkor pedig még esetleg tudok segíteni.
-
egil2
csendes tag
Sziasztok!
Rendszeresen küldök kör emailt, de az eddigi leveleknél maga az email szövege volt az információ, abban voltak a változó tartalmú mezők. Most viszont olyan kérés érkezett, hogy a tulajdonképpeni levél az emailek csatolmányaként (mellékletként) kerüljön kiküldésre. Egy részben kitöltött, részben kitöltésre váró kinyomtatandó dokumentumról van szó. A körlevél egyesítésénél van olyan menüpont, hogy melléklet, de nem igazán akar működni. Reklamál, hogy egy program a nevemben emailt akar küldeni... hát izé... épp ez lenne a cél:-)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2848 üzenetére
amikor kiválasztok egy sor, ott az oszlopok voltak össze-vissza. Ha drag&drop oszlopokon, akkor oké, de nem jegyzi meg. Az adatforrás excelt variáltam meg, azt hiszem a 4. oszlopba raktam az elsőt, és így lett első
Nem bug, hanem fícsör -
nyikszi
őstag
válasz
CoolBoy323 #2847 üzenetére
Úgy van, ahogy Fire írja. De most eszembe jutott egy hiba, amikor körlevelet emailként akarok küldeni, egy kissé felcserélte az MS a dolgokat. A Címzett és az eddig mezőt felcserélte és ez tavaly is biztosan így volt az O365-ben. Lásd kép.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CoolBoy323 #2847 üzenetére
"Körlevélnél az adatfájl oszlopainak sorrendje mitől függ?"
Általában olyan sorrendben jelennek meg, ahogy az adatforrás alapját szolgáló forrásban (támogatott adatbázisfájlok, excel stb stb) szerepel
Az adatforrás kijelölésénél az oszlop azonosítókat (fejlécek, ha úgy jobb) fogd és vidd módszerrel cserélgetheted. Ettől függetlenül teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben vannak az oszlopok, hisz a word törzsdokumentumban biztosan az lesz, hogy pl.Kedves «Megszólítás»
és még véletlenül semKedves «Dátum»
, szóval tök mindegy, hogy az adatforrás melyik oszlopában van a megszólítás, biztosan jó helyről fogja venni.UI: Bocs, ha valamit félreértettem.
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Körlevélnél az adatfájl oszlopainak sorrendje mitől függ? Csinálok egy xlst vagy dbmet, és úgy kezdem hogy név, cím, stb... ez a kis mocsok word nem így rakja be a címzettek kiválasztásánál, hanem random. És ez most elég nagy probléma egy kollegánál, de nem jövök rá hogy mitől függ, hogy tudnám megoldani h első az legyen amit én akarok!
Köszi ha valaki tud valami ötletet!
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Hogyan lehetne megoldani olyat - ha lehet egyáltalán, hogy egy adott időintervallumon belül, gyűjtse ki az összes dátumot, ami szerdára esik? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
2019 otthoni és kisvállalati verzió.
Van egy sablon dokumentumom, amiben van pár szövegdoboz, amit kitörölnék/módosítanék. De nem tudom, mert zárolva van. Delete gomb lenyomása után ez az üzenet jelenik meg bal alsó sarokban: "Ez a művelet nem végezhető el, mert a dokumentum zárolva van."
Első kérdésem, hogy a képen látható dolog szövegdoboz, ugye? Mármint erre rákeresve nem találtam megoldást. Ebből gondolom, hogy ennek talán nem is ez a hivatalos neve.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Frod
addikt
válasz
nyikszi #2840 üzenetére
Ha jól látom 2007-es.
Azóta megoldódott a gond - bár engem nem győzött meg, hogy ez végleges megoldás - de a kolléga a bal felső Office gombot megnyomva, az előugró menü alsó sávjában szereplő "A Word beállításai" -> Speciális felületen rögzítette, hogy márpedig Arial, és 10 a mindenkori formátum. És ettől - egyelőre - rögzült.Mindegy, hogy hova küldjük, meg hogy min, úgyis pdf-be mentjük át.
Az alapvető probléma az volt, - mert ha jól érzékelem, akkor ez nem ment át - hogy képzelj magad elé egy akármilyen szöveget, rendesen formázva, amiben néhány adat, más betűtípussal, másfélszer akkora méretben van. Merthogy így húzta át ezeket a sorokat.
Persze, nyilván lehet mondani, hogy minden egyes levélnél Ctrl+A, majd betűtípus és méret beállítása, de a technika van értem, és az ilyen egyértelműen időrabló "megoldásoknak" én nem vagyok a híve. Előbb írtam volna újra nulláról a körlevél mintát, mint hogy napi 60+ levelet egyesével formázgassak mentés előtt, mert ő éppen valamiért úgy döntött, hogy megőrül, és random méretben/font-tal veszi át a sorokat minden előzmény nélkül.Do you see the white shadow?
-
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Elég longshot, mert látom a topic sem pörög, de hátha:
A probléma a következő lenne: adott egy Word doksi, ami össze van kapcsolva egy Excel táblával körlevél ügyileg, mindkét dokumentum teljesen megegyező formázású (Arial, 10).
Egy pár helyen körlevél mezők vannak beszúrva a Word-be, ahová az Excelből vesz át adatokat.
Egyik napról a másikra gondolt egyet, és amikor váltunk egy következőre sorra (Levelezés -> Címzett keresése), akkor a körlevél mezők formázása szétesik, és az eredeti Arial 10 helyett Calibri 16 lesz belőle. Ez így még csak kellemetlen lenne, de hiába állítjuk vissza az eredeti méreteket, amint váltunk a következő a lapra megint.
Napi több tucat levélnél borzasztó ezzel egyesével foglalkozni, ötletem sincs hol keressem a megoldást. Valakinek ötlet?
Köszi.Do you see the white shadow?
-
fasyrt
őstag
Beugro kerdes egy sörert.
Hogyan lehet a word 2016-ot arra ösztönözni, hogy sorkizarasnal igazodjon mindket margohoz a betüköz beallitasaval?
Egeszen pontosan erre (a Bewerbung resz) gondolok itt:[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
vegyszer #2835 üzenetére
Szia! Milyen Office-t használsz? Lehet, persze. Ábrajegyzék beszúrásnál az ábrát vagy a táblázatot választod. Alul a képen láthatod, hogy hol kell kiválasztani.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
A diplomamunkám kapcsán küzdök egy problémával. Nevezetesen vagy ábra jegyzéket tudok beszúrni, vagy táblázat jegyzéket. A Word szerint a kettő azonos, egyetlen kapcsoló más, de együtt megjeleníteni nem akarja. Pedig már a mezőkód szintig süllyedtem le...
Lehet ilyet egyáltalán?
Ha igen, akkor hogyan?Köszönöm a segítséget!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
TomBond
aktív tag
Hasonló gondom van nekem is, csak nekem nem csak a kurzor tünik el, hanem van úgy, hogy az utolsó betűk is (a kurzortól balra). Nagyon zavaró.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy a kurzor egyszerűen eltűnik ha a szövegfelé közelítek, vagy görgetés alkalmával?
Próbáltam többféle verziójú wordot, mindnél ugyan ez a probléma, sőt a win 11et újra is telepítettem. Ekkor első pár indításkor jó volt, majd mikor használni akartam 1 hétre rá, újra előjött ez a jelenség. -
nyikszi
őstag
válasz
DonThomasino #2829 üzenetére
Tervezés -> Oldalszín
Erre gondoltál?''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
DonThomasino
veterán
Ha szeretném egy doksinak csak a formázatlan, üres fehér háttérszínét
megváltoztatni, azt hogy tudom megoldani ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
szente
addikt
Sziasztok!
Word 2016ban még tavaly lejelszavaztam egy doksit, most viszont ha be akarom írni, a jelszavat és a jelszó ékezetes részéhez érek, akkor kiugrik a kurzor a szövegmezőből és nem lehet bele írni. Semmilyen ékezetes karakterrel nem működik, csak ha az első karakter ékezetes. Próbáltam otthon is megnyitni, de ugyan ez a probléma.
Ez milyen bug lehet? -
ferda96
csendes tag
-
aquark
tag
Word 2019-ben szeretnék docx-ből oldaltörések nélküli .pdf et létrehozni. Hogy csináljam?
-köszi -
-
Csöves
őstag
Csak Word-öt szeretnék, megoldható?
Ha nem akkor a Libre, vagy az Open Office az ajánlott?
Köszönöm.Aquila non captat muscas.
-
Nixon18
senior tag
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Word 2016-ban megoldható-e (hogyan), hogy minden oldal élőláb részébe én írjak be manuálisan egy szöveget, ami minden oldalon más? Vagyis ne legyen élő az élőláb!
Köszönöm előre is a segítséget!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
terratech
csendes tag
Sziasztok.
Létezik olyan funkció, hogyha én beírok egy rövidítés, mondjuk "Nyh." akkor a word felajánlja vagy kicseréli a Nyíregyháza szóra? Sima szócsere tudom van, de esetleg nem lehet saját szabályt vagy szótárt létrehozni amit gépelés közben lehet használni? Feleségem munkájánál lenne hasznos. Nem tudom érthető volt-e a kérdésem, de köszönöm előre is a segítséget.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Adott egy word dokumentumom, amihez tartozik egy excel-fájl.
Ebből az excel-ből illesztettem be táblázatokat különböző munkalapokról úgy, hogy frissüljön a wordben a táblázat, ha az excelben módosítom.Szeretném ezt a word-öt és táblázatot lemásolni és átnevezni, de ilyenkor ha frissítem a táblázatok linkjét, akkor mindig az első munkalap táblázatát tölti be és nem az adott munkalapot.
Van arra megoldás, hogy a munkalap ne változzon, vagy manuálisan kell átállítani a munkalapokat? -
nyikszi
őstag
Miért Wordben akarod megoldani? Én Excelben tudom inkább elképzelni. De ott is macerásnak tűnik. Hiszen az utolsó betű után jön az utolsóelőtti és a többi. De mire kell ha nem titok?
-
wwhy
veterán
Gyarapítom a kérdések sorát: hogyan lehetne megoldani, hogy a W az utolsó/utolsó előtti betű szerint készítsen betűrendet? Egy speciális szótárt készítek, és nem az első, hanem az utolsó betű alapján kellene betűrendbe rakni a szavakat.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
RpPRO
őstag
Sziasztok! A következő a problémám:
Cégemnél szeretnek StyleRef mezőkódokat használni a doksik fejlécében, amivel annyi a baj, hogy másik Office Word nyelvi beállítással elszáll hibaüzenettel másik gépen.
Példa:
ALT + F9 után
Fenti azért működik most, mert a stílust átneveztem Címre (amit a Wordöm felkínál). Az eredeti Titel hivatkozással ez látszik:
Nekem ugye magyar nyelvű a WORD, a küldőnél német.Drága WORD miért nem bírja elmenteni az adott dokumentumra vonatkozó stílusneveket alapértelmezetten? Ha megoldható, hogy nyelvi beállítástól függetlenül menjen hiba nélkül, hogyan?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Hogyan lehetne a Microsoft Word 2019-be angol szöveget bevinni úgy, hogy a mikrofont a ugyanazon a PC hangszórójához teszem, amin a Word is fut? Egy WEB site hangját szeretném angol szövegben rögzíteni. Windows 11 az operációs rendszer.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
huan
őstag
válasz
nyikszi #2803 üzenetére
Szia
Egy oldalon így tudom megjeleníteni az első 6 elemet: (körlevél adatmező+szabály)
«Anyag»
«Következő rekord»«Anyag»
«Következő rekord»«Anyag»Amikor a word-levelezés-eredmény megjelenítése részben a megjelenített eredményeket léptettem, akkor így jelentek meg:
1-6-ig
2-7-ig
3-8-ig...stb, azaz a 7.elemtől volt látható 7 új elem.Aztán nyomtatásnál ez már nics így, így tárgytalanná vált.
Köszi azért!
-
replika22
újonc
sziasztok, van egy kb. 2800 oldalas word doksim, benne 1, 2 és 3-as szintű címsor. A 3-as szintű az alapegység, ebből 460 db van. Szeretném a doksit eszerint a 460 db fejezetrész szerint önálló doksikba tenni, és meghatározott (egyelőre egy excelben levő) névvel ellátni. Próbáltam a nézet=vázlattal bontani, de az a baj, hogy a fájlok elnevezését eléggé önkényesen végzi a word.
Vkinek vmi tippje van esetleg? Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok
Körlevélnél hogyan lehet egy lapon megjeleníteni egyszerre pl. az első 6 címzettet?
(az oldal különböző helyein szükségem lenne ugyan azon forrás 1-6. elemére)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Horgász topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- PlayStation 5
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...