Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) Noxy válasza egysrác (#1550) üzenetére


Noxy
veterán

Modjuk ez elég gáz hogy 9m, meg 2 fal oszt nem megy. Milyen falak? Blokk tégla, vagy más? Téglán át kellene hogy menjen. Jah milyen router, meg milyen kártya? Ha cserélhető, akkor lehet hogy segítene valamit.

SMC ?

[Szerkesztve]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#1552) [w]


[w]
őstag

nekem is az iméntihez hasonló kérdésem lenne.

úgy kellene megoldani a netosztást egy családi házban, hogy a router az emeleten, a netet igénylő gép pedig a földszinten az átellenes oldalon lenne. (köztük tehát van egy födém és egy téglafal)

átviszi ezt egyáltalán a wlan? :F

cmdr PETER W. VOLKOV

(#1553) kapcs-ford válasza [w] (#1552) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Igen átmegy.

Aláírás

(#1554) egysrác válasza Noxy (#1551) üzenetére


egysrác
csendes tag

Ergenic WL-006 a router típusa a fal pedig blokkból van. A wifi kártya pedig TP-Link WL550G. Az is igaz, hogy a gép jól el van rejtve, lehet ez is sokat számít. Amúgy én is azt hittem, hogy nem lesz vele gond.

(#1555) [w] válasza kapcs-ford (#1553) üzenetére


[w]
őstag

köszi! tudnál még infót arról, hogy nagy biztonsággal mely gyártó termékei tudják ezt vagy egy átlagos router is meg tudja ezt oldani?

cmdr PETER W. VOLKOV

(#1556) shev7 válasza [w] (#1555) üzenetére


shev7
veterán

hat azert ne az also arkategoriabol valasz. Szuleimnel egy olcso smc nem birkozik meg a feladattal. de pl a ketantennas linksys-ek sztem biztos birnak...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1557) kapcs-ford válasza [w] (#1555) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Csak a Fonerát ismerem . shev7-nek is van ilyen ;)

Aláírás

(#1558) heaven


heaven
tag

Itt is megkérdezem, az antennás topikban tegnap nem kaptam választ:

Kb. 1 km távolságra szeretnék wlan irányított antennát beszerezni. Mekkora teljesítményűt kellenne alkalmazni, ha 3-4 nagy nyárfa van a két pont között. Egyáltalán fog menni a jel ezek miatt?

Itt az üzlet árlistájában látok 14-18-22-24dBi antennákat, ezek közül melyiket válasszam?

(#1559) rdi válasza heaven (#1558) üzenetére


rdi
veterán

[link]

Fej! Tor! Potroh!

(#1560) heaven válasza rdi (#1559) üzenetére


heaven
tag

Köszi.

Ezek szerint esélyem sem lesz összehozni a kapcsolatot a nyárfák miatt :(

(#1562) shev7 válasza molngab (#1561) üzenetére


shev7
veterán

huh, ebbol megint hitvita lesz. En a helyetben nem hasznalnek olyan hotspotot, ami nem kozossegi/ingyenes hasznalatra szant. Foleg nem hosszabb ideig, mert az, hogy a halozat nincs titkositva, az egyben azt is jelenti, hogy a te forgalmad sem lesz titkositva, ergo mindenhez hozzaferhetnek ami csinalsz...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1563) rdi válasza heaven (#1560) üzenetére


rdi
veterán

a rádióhullámok terjedése.....

Fej! Tor! Potroh!

(#1564) [amne]


[amne]
senior tag

üdv ismét, probléma sokadjára.

helyzet hogy a wlanon csatlakozni próbáló gép egész nem nem tudott ip-t kapni a routertől, ami lanra van kötve az egész nap ment és az adatforgalommal se volt semmi gond. Gondoltam adok mindkettőnek manuális ip-t. Meg is történt lanon továbbra is minden oké, wlanon csak annyi változott, hogy mostmár csatlakozik a routerhez, kiváló jelerősség stb. de se internet se háló se ping a router felé, semmi. A router logjában is az látszik, hogy hol megvan a wlanos gép hol nincs. Mit kéne tennem mi okozhatja ezt?

Nem akarok én túl sokat csak egy állandóan működő hálózatot, ami kábelen nem is okoz problémát, de a wlan az eddig is naponta ugye minden ok nélkül elment fél órára, most meg teljesen, amikor van sebességgel stb. semmi gond.

(#1565) Chip_1985


Chip_1985
csendes tag

Üdv.

Van egy TP-LINK Wifi routerem, és arra vezetéken keresztül van rákötve a gépem, a cél pedig hogy a szomszéd egy Asus WLAN kártyával rendelkező laptopjával Wifin keresztül használni tudja a netet. Ezt két hete sikerült is jól beállítani, MAC adress klónoztam, ip címkiosztás dinamikusan történt, és minden jól működött. Aztán egyik nap történt valami fura dolog a Chello-nál, valami miatt nem kapott tőlük a router ip-t, mire én felhívtam őket, asszem új mac Adresst regisztáltattak velem, és a probléma onnantól meg is oldódott. Legalábbis nálam... Az én gépemen, ami vezetéken van a routerhez kötve tökéletesen megy a net, viszont azóta a szomszéd laptopját képtelen vagyok beállítani. Pedig WLAN kártya benn van, a kapcsolatot látja, csak éppen valami miatt nem kap ip címet a routertől, ezért szép kis sárga felkiáltójel mellett közli velem a windóz hogy a kapcsolat nem elérhető vagy korlátozott. Megpróbáltam statikusan beállítani a laptopon a wlant, úgy a kapcsolódási állapot az ''csatlakoztatva'' volt, mégsem sikerült még csak pingelnem se bármit. Amikor áthoztam a laptopot hozzám a router mellé és vezetéen kötöttem össze a routerrel akkor viszont ment minden egyből, de WLAN-on keresztü valamiért sehogysem akar csatizni. A vicc pedig az hogy magát a routert tényleg látja, és a router is látja a laptopot, ugyanis a router menüjében a wireless statistics-nál megjelenik a WLAN kártya max adresse, STA-ASSOC statusban. A másik vicc pedig az hogy haver áthozta saját laptopját, és az elsőre gond nélkül csatlakozott és ment minden WIFIN, szomszéd barátnőjének a lapotopjával szintén. Ezek után visszadtam szomszédnak a laptopot, mondván mivel mindenki más lapotopjával működik a dolog, csak a wlan kártyájával lehet vmi gebasz. Ő pedig elvitte a laptopot valami ismerőséhez, ahol viszont állítólag minden működött.
Szóval már baromira elvesztettem a fonalat, nem értem hogy lehet az hogy a laptopja tud más WLAN hálózatokhoz csatlakozni csak az enyémhez nem, viszont hozzám is tud bárki más WLAN-on csatlakozni csak az övé nem. Ha erre az nomáliára tudna bárki nekem valami logikus magyarázatot, s tanácsot adni, azt nagyon megköszönném Smile

Üdv.

Chip

(#1566) Levi123 válasza heaven (#1558) üzenetére


Levi123
senior tag

Van még megoldás: Vágd ki a fákat! :)) Bocs az off-ért.

Levi

(#1567) rdi válasza [amne] (#1564) üzenetére


rdi
veterán

és az átjáró és a dns szerver jól van megadva?
de ha nincs pinged a routerhez akkor kapcsolatod sincs...

ja és az is jó lehet, ha a gépek ip -je a dhcp tartományon kívül van

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#1568) paternoszter


paternoszter
csendes tag

TVNet-nél vagyunk ADSL-re előfizetve. D-Link DSL 360-T Adsl Modem és D-Link DI 514 Wireless Router, 10 napja nem müxik. Ha az egyik gépet direkt kötöm a modemre, akkor van internet, a routeren keresztül nem megy, de a hálózat él. Firmware upgrade, reset, ujrakonfigurálás, semmi nem segit. Szükségből, amig rá nem jövünk a megoldásra beraktam egy D-Link DI-604-es (vadiúj) routert, ezzel ugyanúgy nem megy.
Hol leget a hiba? A modem adja a jelet a gépnek, de egyik routernek sem.
Ki tud vmi okosat mondani.
Köszi

ne szóld meg azt aki nem ért a hardverhez, én flash-hez tudok tanácsot adni

(#1569) shev7 válasza paternoszter (#1568) üzenetére


shev7
veterán

gondolom a pppoe kapcsolatot bekonfigurlatad a routerben, es megnezted a logot is, csak elfelejtetted idemasolni...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1570) ricsik


ricsik
őstag

Hi!

Adott egy Dlink 524-es wifi router! A baj, hogy a házban az emeleten van és a földszinten már rossz a jel erősége, mindig ezt írja ki a win, ill. a sebesség is lecsökken 54 ről 18 ra. A kapcsolat mindig megvan, de a net néha ok, néha belassul, néha megszűnik. Gondolom valamiért nem megy át a jel rendesen a plafonon. Laptopról van szó, szal wifi kéne, nem kábel. Mit tudok tenni?

(#1571) cimopata


cimopata
csendes tag

Üdvözletem
Vettem egy Edimax BR-6204Wg routert hogy megosszam az internetet. Ugyan magyar nyelvű utasítást adtak hozzá de eléggé vázlatos 3 lépésben írják le hogy hogyan kell ezeket beállítani. Nos van tobb beállítási mód én az un.PPPoE xDSL beállítást, valamint a Kábeles Modem beállítást próbáltam.Egyik sem sikerült.
A ''kábeles modem'' megnevezésű beállításnál mindösszesen annyit kell tenni hogy beállítjuk az időzónát, (''Host Namet'' ide nem tudom mit kell írni de az van odaírva hogy nem is fontos), MAC címet ezt talán jól írtam be.
A PPPoE xDSL-él szintén az időt, valami ISP nevet meg kódnak valami Szervíz nevet kell beírni. Állítólag ennyi, én csak a kábeles modem beállítást használtam mert az ''szimpatikusabb'' lényeg ami lényeg a beállítások végén a router egy gyors ujraindítása után mennie kéne az internetnek de nem megy.
Pedig ha gépem UTP kábelét simán a modembe dugom megy a net.
Nem tudom mi lehet a gond. :(( :(( :((
Van esetleg valakinek ötlete vagy ilyen fajta routere??

(#1572) rdi válasza cimopata (#1571) üzenetére


rdi
veterán

és mégis milyen netelérésed van? ADSL kábeltv, mikrohullám ?

Fej! Tor! Potroh!

(#1573) shev7 válasza cimopata (#1571) üzenetére


shev7
veterán

''Állítólag ennyi, én csak a kábeles modem beállítást használtam mert az ''szimpatikusabb'' ''

Ez nem szimpatia kerdese. Ha kabeltv-s nezted van akkor hasznald ezt. Ha DSL-ed van, akkor a pppoe-t. De egyszerre csak az egyiket...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1574) user12 válasza cimopata (#1571) üzenetére


user12
őstag

ADSL-nél PPPoE (username-be beírod a felhasználónevet, amivel kapcsolódsz, password-be a jelszót a többivel még véletlenül se foglalkozzál), kábelnetnél Cable (plusz ajánlott rányomni a Clone MAC gombra) a host name tényleg nem fontos. xDSL-lel meg ne foglalkozzál. Egyébként bővebb kézikönyv a router CD-jén vagy a webhelyen.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#1575) gedikart


gedikart
aktív tag

Sziasztok!

Vezeték nélküli hálózathoz kellene egy router és egy kliens ap. Eddig csak Linksys-em volt, többi gyártóról nincs tapasztalatom.

Olcsóbb eszközök közül (SMC, TP-Link stb) melyiket javasoljátok (esetleg típus/hw verzió)?
Lényeg: Stabil legyen a kapcsolat.

Köszi!

(#1576) mr_knight


mr_knight
senior tag

Sziasztok !
Szeretnék egy otthoni hálózatot létrehozni egy Wlan Router-rel. Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem meg. :U Kettő gépem van, az egyik gépbe kábelen jönne a net a router-ből, a másikba Wlan-on keresztűl. Olyan 10-15eFt körül gondoltam a Router-t, de ha van jobb, plusz pár ezer forintért, akkor inkább azt venném. Melyik Wlan Router-t ajánljátok erre a célra ? És Wlan kártyát is kellene venni a másik gépbe, mivel az nincsen most jelenleg benne.
Ui.: Szeretnék torrentezni is, töltögetni stb. Egyszóval stabil legyen a Router ne fagyogasson és legyen rajta valami jelszós védelem, hogy a szomszéd ne tudjon rácsatlakozni a netemre. :) Annyira nem vagyok benne a témába sajnos. :U ;)

(#1577) Zsotie


Zsotie
tag

Hello!

Az a problémám, hogy az eddig müködő wireless halózatnál, hogy most nem csatlakozik, azt írja ki, hogy nem tudja a profilt használni. Újra letrehoztam, átneveztem a hálózatot, de nem megy így sem. Mi lehet a gond?
Máshol, más profillal müködik.

486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11

(#1578) mr_knight válasza mr_knight (#1576) üzenetére


mr_knight
senior tag

Up. Fontos lenne. :(

(#1579) ricsik


ricsik
őstag

#1570 ?

(#1580) bimbiri


bimbiri
tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem amihez még hasonlót se olvastam az eddigi hozzászólásokban (ha mégis volt akkor elnézést, de néha összemosódtak a sorok).
Adott két AP (ill. router AP-ként használva), az egyik egy CISCO Aironet 1100, a másik egy Zyxel Zyair G-2000 különböző SSID-vel. És adott hozzá több különböző NIC ami kapcsolódna hozzájuk.
De nem mindegyik teszi. Vannak olyan NIC-ok amik mind a két AP-t, és van olyan típus ami nem látja csak a Zyxel-t. Ez elég kellemetlen, mert nem látja őket 10 db ASUS A9RP notebook, (bennük ZD1211 chippel szerelt, az eszközkezelőben ASUS USB WIFI Adapterként aposztrofált eszköz van) amik az WLAN alkalmas eszközök többségét adja.
De egy vandég Notebbokkal is voltak ilyen gondok, aminek márkája ACER, típusát nem tudom, a Wifi adapter boardcom volt.
Én elhiszem, hogy én vagyok aki elkonfigolta az eszközöket, de aki tudja a megoldást vagy csak sejti a probléma okát legyen szíves segítsen!

Előre is köszönöm!

(#1581) shev7 válasza bimbiri (#1580) üzenetére


shev7
veterán

ha nem latja az eszkozt az ket dolog miatt lehet. Ki van kapcsolva az SSID broadcast, nem olyan csatornat hasznal amit a noti vevoje erzekel (altalaban a 11 feletti csatornakkal szokott ognd lenni, hasznalj manualisan alacsonyabbat), esetleg egy router ujrainditas segithet. Mas otletem igy messzirol nincs :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1582) bimbiri válasza shev7 (#1581) üzenetére


bimbiri
tag

Vendégem vagy legközelebb!!!!! :)
Az SSID nem nem volt kikapcsolva, nem is ez a lényeg. A csatornával volt a gond!
Felpakoltam a 12-esre, hogy biztos kellő távolságban legyen a környék összes alapon hagyott 6-os csatornájától. Pechemre ezt nem látták a notik. Visszavettem most 5-re, és tökéletesen megy minden.
Ha kialakul az Az AP-k végleges helye akkor majd elrendezem a csatornákat, figyelembe véve, hogy ne menjek 11 fölé.
Annyi mindent utánna kutattam, de erről nem olvastam sehol. Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!

(#1583) shev7 válasza bimbiri (#1582) üzenetére


shev7
veterán

wikipedian is irnak errol, az amerikai szabvany csak 11 csatornat ismer (szemben az europaival, ami 13-at)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1584) bimbiri válasza shev7 (#1583) üzenetére


bimbiri
tag

Ismét ott a pont. A Franciáknál pedig csak négyet lehet használni, ha jól emlékszem.
És fel sem merült bennem, hogy egy magyar lokalizációs eszközben ilyen előfordulhat, de megint tapasztaltabb lettem.

[Szerkesztve]

(#1585) mr_knight


mr_knight
senior tag

#1576 :F

(#1586) Met válasza mr_knight (#1585) üzenetére


Met
nagyúr

Mindenkinek más jön be :)
Én úgy csináltam, hogy nézegettem az árlistákat aztán keresgéltem a neten, hogy mit írnak róla, amiről sok rosszat az kuka, D-Link, SMC így esett ki és lett Asus WL-520G a nyertes. De neked kell az egyik márka mellett letenni a voksodat. Olvasgassál teszteket itt a a PH-n.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1587) mr_knight válasza Met (#1586) üzenetére


mr_knight
senior tag

De hülye vagyok. Pont ez nem jutott eszembe, hogy tesztet olvassak. :) Eddig csak a fórumot néztem. Köszi szépen.
továbbra is várom a válaszokat ;)

(#1588) mr_knight válasza Met (#1586) üzenetére


mr_knight
senior tag

Én is szemezgetek az Asus WL520G-vel nagyon jó áron van és amit tud az nekem bőven megfelelne. Stabilitása milyen ennek a Router-nek ? Nem szokott fagyogatni ? Torrentezés, letöltés viszi rendesen ? :o
Ui.: Milyen wifi kártyát vegyek a gépbe ? :)

(#1589) mr_knight


mr_knight
senior tag

A ''Vízsön''-be van Edimax EW7128G Wireless PCI hálózati kártya 54Mbps, ez milyen kártya ? Megfelel az ASUS WL520G Wireless router 54Mbps -hez ? :U

(#1590) cimopata válasza user12 (#1574) üzenetére


cimopata
csendes tag

Tudom hogy van a kézikönvben leírás és az alapján jártam el. A kábeles modem beállítást
hazsnáltam mert kábeltévés internet van de nem megy. pedig csak pár lépés az egész beállítás. Mondom 1, Időzóna 2, MAC cím amit akoor találtam meg amikor beírtam a saját ip címem és akkor kidobtas a modem tulajdonságait Na onnan van a MAC cím. 3, leokéztam 30mp kellett várni és a router ujraindult na akkor elvileg mentette a beállítást. De a net mégse ment. :(( :(( :(( :((

(#1591) shev7 válasza cimopata (#1590) üzenetére


shev7
veterán

van valami log a routerben? az mondjuk lehet segitene segiteni...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1592) gattodire


gattodire
csendes tag

Sziasztok!

Van egy érdekes feladvány! Rokonaim vannak olyan pechesek, hogy egy domb tetején laknak, ahová Mikron jut el a telefon és az internet is, gyak. bit/perc sebességgel.
A munkájukhoz (fordítás) viszont lassan elengedhetetlen lenne a normális net.

A háztól a település, ahol ismerősnek van szélessávja, kb 1.5 kilóméterre van, viszont tökéletes a rálátás. A kérdésem ugye az lenne, megoldható e, és ha igen milyen, mekkora teljesítményű antennával, a megosztás?

Nagyon nagy segítség lenne nekik! Előre is kössz!

(#1593) nolika válasza mr_knight (#1589) üzenetére


nolika
aktív tag

Szerintem megegyezik, mert az 54mbps sebesség az szabvány, amit kötelezően minden gyártónak meg kell tartani :U

(#1594) nolika


nolika
aktív tag

Az én drága kérdésem:
-80dBm jelerősség mennyire katasztrofális? Mert az USB-s WLAN adapterem szerintem gyenge, 11mbites és akadozik a net, és néha nemtudok full sávszéllel netezni!

(#1595) mr_knight válasza nolika (#1593) üzenetére


mr_knight
senior tag

Értem, köszi. :R

(#1596) And válasza nolika (#1594) üzenetére


And
veterán

Eléggé gyenge, az biztos. Hogy ebből a jelből az adapter mit tud kihozni, az eszközfüggő, ezek alapján az a példány nem túl sokat. Ha a térerő ingadozik - ami USB-s adapternél beltéren nem csoda - az külön rossz. (Az egyik nagyobb távú kapcsolatomnál a jel még a tiédnél is gyengébb, -80..-85 dBm -es a Linksys routerek szerint, de nem szokott szakadozni a link.)

(#1597) nolika válasza And (#1596) üzenetére


nolika
aktív tag

Figy, szokott eléggé akadozni, olyannyira, h a pingem k-rva nagy lesz :((
Néha -75dBm szokott lenni, de -80-nál kissebb sose volt!
A pingemet néha eltudtam kapni, mikor éppen nagy volt:
[link]
Ezt megpróbálnám javítani azzal, hogy veszek egy PCI-os WLAN Adaptert, és Edimax-ra gondoltam(éppen erre válaszoltam 1-2 hsz-el ezelőtt)

mod: most néztem az ingadozás -75 és -80 között van!

[Szerkesztve]

(#1598) lac12345


lac12345
csendes tag

Hello

Lenne egy kerdesem venenk egy routert meg nem tudom hogy Linksys wrt54gl vagy asus WL500g az utobbi nagyon bejonne ha teleg mukodne a letoltes meg az ftp szerver funkcio PC nelkul mondjuk pen driverol. ;)
De a kedesem az az lenne hogy ehez miylen tipusu PCMCIA kartya kell ??Lapztopba szeretnem hasznalni csakj az nem vilagos szamomra hogy ha mondjuk veszek egy smc PCMCIA kartyat vagy mundjuk asust akkor az fog e mukodni ??Most iylen kompatibilitasra gondolok.pl mas gyartotoo szarmazo pcmcia kartyaval egyut tud e mukdoni mondjuk egy asus vagy egy linksys router ??

koszionom a vallszt

(#1599) shev7 válasza lac12345 (#1598) üzenetére


shev7
veterán

persze, hogy egyutt tud mukodni, ez a szabvany lenyege :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#1600) lac12345 válasza shev7 (#1599) üzenetére


lac12345
csendes tag

Akkor végulismindegy melyiket veszem ?De celszeru azonos markajut igy talan jobban megertik egymast.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.