Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
A lényeget azt pont lefelejtetted... Vagyis milyen bootolási mód szerint írtad ki a programokkal a telepítőket, melyik szerint akarsz telepíteni az adott hardvereken?
A Windows USB/DVD Download Tool amúgy eleve egy elavult program, az még anno Legacy (CSM) telepítéshez lett kitalálva. Annyit csinál, hogy NTFS-re formázza a pendrive-ot és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót. Ellenben, ha UEFI mód szerint akarsz telepíteni, akkor ahhoz rendszerint eleve nem jó, mivel oda általában FAT32 kell. Egyes hardvereknél működik EFI módban az NTFS is, de a standard a FAT32. A Rufus esetében pedig magától értetődő, hogy Legacy telepítésnél az MBR-BIOS, UEFI-nél pedig a GPT-UEFI opciót kell használni. Ha ezek stimmelnek, illetve bootolásnál a megfelelő boot eszköz van kiválasztva, akkor márpedig bootolnia kell annak a Windows 10-es telepítőnek a pendrive-ról. Ha nem stimmelnek, akkor viszont nincsen min csodálkozni...
A másik válaszban említett megoldás pedig szintén működik, vagyis a felcsatolt Windows 10 ISO-fájl tartalmát a fájlkezelőben csak 1:1-ben át kell másolni a FAT32-re formázott pendrive-ra. Valamint hardvertől függően még szükség lehet a pendrive-on lévő partíció aktívként történő beállítására. De az utóbbira csak Legacy (CSM) módban lehet szükség, ellenben UEFI-nél már nem.
-
Nem értem miért hiszi azt mindenki hogy windows telepítést csak 3.fél programjának közbeiktatásával lehet megtenni..

- 0.: (Rufus-al formázd nem bootolhatóra a pendriveot.) így alaphelyzetbe kerül.
- 1.: windowsal formázd FAT32-re a pendriveot.
- 2.: winben mountold fel az iso filet meghajtóként
- 3.: másold rá a felmountolt iso tartalmát a pendrivera.- 4.: biosban a hdd/ssd legyen az első a bootsorrendben.
- 5.: a bios külső bootválasztó menüvel bootolj rá a pendrivera (kétszer szerepel benne: az UEFI kezdetű UEFI módban telepít, az USB kezdetű Legacy módban telepít).
- 6.: Partíciókat töröld a ssd/hdd-ről ha vannak és a particionálatlan egyedüli üres helyet add meg telepítési célnak. Ennyi. -
Cs1csó
titán
Nem biztos, hogy lehetséges, de ha amiatt zavarna, hogy mondjuk az éjszaka közepén ne keltsen fel a gép azzal, hogy bekapcsol akkor a gépház - frissítés és biztonság - aktív időszak módosításánál ott be tudod állítani hogy mondjuk a frissítés keresés és telepítés délelőttre essen vagy egyéb időpontra.
-
TRob1
veterán
Én nagyjából csak Edge-t használok, most is innen írtam.
Tehát nálam megy.(#65845) Norbi887 :
Nálam müxik.(#65842) envagyok :
Többségünk eddig is csak frissített. Ha win alól indítod az iso-ban lévő setupot, simán tudsz frissíteni hogy minden megmarad.
Ha netán az a baj hogy nem szeretnél egy bájttal sem többet letölteni mint maga a frissítés - tehát a komplett iso-t -, akkor várd meg 17-ét és winupdate (vagy amikor épp megkapod - lehet hogy pár hónap múlva)
-
raidx
őstag
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade
"+1: Nincs többé ingyenes frissítés - éljen az ingyenes frissítés!
A lista végén, bár nem tartozik szorosan az Anniversary Update-hez, érdemes megemlékezni róla, hogy július végével a Microsoft lezárta az ingyenes Windows 10 frissítés lehetőségét - legalábbis papírforma szerint. A kisegítő lehetőségeket használók (hangos és/vagy vizuális segítséget igénylők) számára ugyanis a vállalat kapcsolódó oldalán továbbra is ingyenesen érhető el a szoftver. A segédfunkciók persze egyszerűen kikapcsolhatók, a Microsoft pedig nem ellenőrzi, valóban szükségük van-e azokra a felhasználóknak. Ennek megfelelően tehát mindenki saját belátása szerint ellátogathat a cég kapcsolódó oldalára - ezt a linket csak úgy itt hagyjuk."
-
Vtwo
őstag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem járt le, "meghosszabbították".
-
LLKobe
veterán
Tegnap kibaszott velem egy frissítés, legalábbis erre tippelek, mert délután még bírtam használni a gépet, aztán legközelebb ránéztem, már csak a fekete képernyő és az egér ikon látszódott rajta csak.
Egér ikon = kurzor.
Nekem is ez volt egyébként tegnap, mikor ki akartam kapcsolni a gépet, fekete képernyő, és csak a kurzor látszott. Így állt 10 percet, majd ki akartam nyomni a bekapcsológombbal, na erre visszajött a kép, és lekapcsolt rendesen.
Azóta semmi gond, minden frankó.
-
raidx
őstag
Internet nélküli telepítés és indítás. Drivereket manuálisan feltenni. Korábban írtam a progi elérhetőségét amit az MS azért adott ki, hogy az ilyen hejzetek kezelhetőek legyenek. A progival le lehet tiltani a rossz frissítések települését. Ha már települt, le is szedi. Ezt meg a szükséges drivereket valahogy be kell előre gyűjteni.
-
-
Clemi
veterán
UI: Megvan
LAV Video Decoder-nél a Hardware Acceration-nál a DXVA 2 (native) -> DXVA 2(copy-back) -ra kellett állítani és így műkszik, igaz bele kell tekerni majd vissza a videóba, mert zöld kép lenne csak, de így megyEzt miért is kell vajon átállítani? Nálam alap beállításon (DXVA - native) hibátlanul megjelenít minden filmet.
-
Az ITunes automatikus szinkronizálása kikapcsolja a töltést, mert ahogy leállítottam hogy ne szinkronizáljon magától, azóta tölti az Ipodot. Viszont ha belépek az ITunesba akkor szinkronizál, majd töltést abbahagyja. Másnál van ilyen baj ? (igaz így már lehet vele élni, de miért csinálja ezt, Win 7-nél nem volt ilyen)
-
Elnézést a dupláért, de így jobban átlátható.
Videókártya driverét manuálisan rányomtam hogy keressen újabbat, mert 2012-es tett fel, erre felrakott egy 2015-set (2015.07.07). Ezzel megszűnt a youtube lefagyás, viszont jött a MPC-HC nem megy, de sikerült megoldani azt is, a LAV Video Decoder-nél a Hardware Acceration-nál a DXVA 2 (native) -> DXVA 2(copy-back) -ra kellett állítani és így műkszik, igaz bele kell tekerni majd vissza a videóba, mert zöld kép lenne csak, de így megy.

-
-
Giovanny
őstag
-
xtmod
senior tag
köszi a tanácsokat. már megvan pendrive-on. de normál módon szeretnék frissíteni. kb egy hónapja jelentkezett először ez az akció, akkor megvolt a gépvizsgálat, meg lefuttattam az egyik nap még egyszer. azzal nem lesz gond. gyakorlatilag a bluetoothon kívül minden passzol. látom, itt már mindenkinek megvan valamilyen módon, de a hivatalos ablak napok óta ilyen. kíváncsi vagyok hány ezredik hullámba kerül rám a sor...
-
-
szunyi777
őstag
Fölösleges a tiszta telepités!!! Mindened megmarad, és nem lesz lassú... Jól meg van csinálva!!
Lemezkarbantartóval, és manuálisan pucolható utána amit hagy!!! Semmi fölös szemét nem marad, és ott folytatod a munkát, ahol abba hagytad...Én sem vágnék bele 3 felhasználó teljes vissza állitásával, újra belakni, telepiteni mindent!!!
A rendszer stabil, és gyors!
-
vlevi
nagyúr
Előszőr frissits. A frissites kozben kéri a kodot, de atugorhatod. A frissiftett rendszerrel vard meg, mig beaktivalja magat. Ez nagyon fontos! Es ezutan telepithed isobol nullarol, akkor mar aktivalt lesz. Ha nem varod meg, hogy a frsiites beaktivalja magat, akkor cumi vann....
Steames hiba érdekes...
Ilyenem még nem volt. Olyan, mintha a segoe, vagy tahoma fontok nem lennenek a rendszerben, vagy az arial hianyzik, es helyette hasznal valami masikat. -
szunyi777
őstag
Frissiteni kell!
Sztlaci
"Rosszul tudod, ugorig, talán a dobozos verzióé nem."
Az MS supportján bármikor újra aktiválható lesz telepitési azonositó alapján a RETAIL kulcs!Más:
A tiszta telepitésről már rengeteget irtam én is! Fölösleges! Ha lefrissited, megmarad minden beállitás, program... és amit a win telepitő létrehoz, azt a Lemezkarbanteró pucolja!!!
Miért kellene tiszta telepités egy belakott rendszeren?!
-
-
-
De most itt a win10, én ezt hogyan tudom tisztán feltenni, hogy aktiválja magát, hogy ki tudjam találni megveszem e vagy sem. Érted. Nekem soha nem feküdt a ráfrissítés, ismét bebeizonyosodott, hogy ez nem jó dolog.
Téves képet kapok a rendszerről, lehet, hogy gyorsabb is ha tiszta. -
Steelmanus
addikt
Innen toltsd le a Download DXVA / VIDEO PLAYER FiX < DXVA_FiX-@asder00.exe fajlt, inditsd el, kapsz harom fajlt, azt masold be az MPC-HC mappaba.

En MPC-BE verziot hasznalok, ott nem kell ezt elvegezni, mert a BE mas filtert hasznal.
-
Goose-T
veterán
A DirectX End-User Runtimes (June 2010) csomagot továbbra is érdemes feltelepíteni, ez valószínűleg meg fogja oldani a problémát.
-
törölt tag
Ha valakinek BIOS-ba égetett licenckulcsa van, gondolom ott kihagyja a kulcskérést, úgy, mint a 8.1-es telepítő. Aktiválásnál pedig ellenőrzi, hogy az egy éves időtartam alatt megrendelted és telepítetted-e már a 10-est. S ha igen, akkor aktiválja is. Ez tűnik logikusnak és licencelés szempontjából megfelelőnek. Így ha valaki már egyszer régi rendszerről frissített, tiszta telepítéssel is jogtisztán jut Win10-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.10.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de kipróbáltam és lehet bármit írni benne
Ez azért van mert szerintem figyelik az MS emberei és csak azoknál rontják el akik használni akarják! Másoknál amúgy sincs értelme 
Tehát nálam megy.
, ez benne van az Összefogalóban, hirtelen nem találtam