Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Valamit - valamiért.
Az op. rendszer jobb lenne, ha nem hagyná tele szemetelni magát (registry).
Ha a rendszergazda alacsonyabb jogú felhasználóknak is használható programot telepít, akkor a telepítés olyan legyen, hogy a telepítési alkönyvtár a felhasználók számára csak olvasható, a program által termelt "szemét" meg megy vagy egy nagy közös szemét dombra, vagy a felhasználó piszkítson "maga alá".
Szervereken ez csak így működhet, a Win meg skizofrén, szerver is meg munka állomás is. Aztán amikor már használhatatlanul lelassult a sok, ki tudja honnan keletkezett szeméttől, akkor jöhet az újra installálás.... -
Geth
veterán
válasz
OldMike
üzenetére
Lehagyták a cikkből 1909-et, arra is jó.
Update Catalog-ban ott van 1909-re is. Az más kérdés hogy byte-ra ugyanaz jön le, mint a 1903-hoz linkeltnél, ezzel is jelezve, hogy ennek az update-nek tökmindegy a 1903/1909 (hasonlóan a többi updatehez ami ezt a két verziót célozza). -
Geth
veterán
Nagyon kevés az olyan normálisan megírt program ami minden számára szükséges dolgot csak a saját könyvtárába pakolja, nem pedig szanaszét szemeteli a rendszermeghajtót.
Ez sok esetben egy rendkívül rossz gyakorlat lenne

1) Pl: ProgramFiles-ba telepítem (admin joggal), de ha futtatásnál is oda írná a beállításait, akkor a futtatáshoz is kellene admin jog, ami erősen mínusz pont egyes indokolt eseteket leszámítva.
2) Több usernél előnyös ha a felhasználói szintű beállításait az OS által biztosított szeparációt kihasználva a felhasználói fiók alá tolja (AppData). Nyilván ennek tökéletesen szembemegy a saját könyvtárba írás (és annyiszor kellene telepíteni ahány user használná...)Te a portable programokkal mostad össze a "normálisan megírt" programokat, de ez két teljesen más jellemző.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Security update jött, nem service update.
-
OldMike
őstag
válasz
Lauda
üzenetére
Ez a link szerint a 1903-ig bezárólag van, nem tudom mi a helyzet a 1909-cel. Nekem nem jött, de szerintem nem is érint, mert nem UEFI-s vagyok.
A három frissítéshez meg csak egy csendes morgolódás: a Vezérlőpultban benne van mind a három, de a Gépház frissítési előzményeiben csak kettő van. Egyébként meg a WU is csak azt a kettőt mutatta letöltöttként és telepítettként, amikor nyöszörgött hogy újra kéne indítani a gépet.Na mindegy, majd a 2309-nél talán már csak a Gépház marad egyedül
-
King Unique
titán
válasz
acsati
üzenetére
Az egyes játékok talán, ha megfelelően beállítod, lásd egy másik hozzászólásban leírtakat. Az általános programok viszont nem feltétlen, vagy inkább alapesetben nem, meg azokat (is) eleve a C-re szokás telepíteni, nem világos miért kellett a HDD-re, hacsak nem pl. extra tárhelyigényes tervezőszoftver mindegyik. De akkor ez esetben mondjuk nem 128 GB-os SSD-t kellene használni rendszermeghajtónak, hanem eleve nagyobb tárolókapacitásút...
Egyébként meg lásd egy másik válaszban leírtakat a telepítésre vonatkozóan, valamint ha a clean install helyett a W7—►W10 közvetlen upgrade-et választanád, ahol az utóbbi esetben a programokat stb. sem kellene utána újratelepíteni. -
válasz
acsati
üzenetére
"A HDD-n telepített dolgok vajon fognak működni? "
Elég nagy valószínűséggel nem. Nagyon kevés az olyan normálisan megírt program ami minden számára szükséges dolgot csak a saját könyvtárába pakolja, nem pedig szanaszét szemeteli a rendszermeghajtót.Ezenkívül, ha így kicseréled a rendszert a HDD mellett akkor számíthatsz különböző NTFS jogosultsági gondokra is, rendszeresen lehet olvasni itt ilyen esetekről.
Ha mindezt el akarod kerülni, akkor csak simán frissítsd fel a 7-et és kész. Ha esetleg a hely elfogyástól félsz: a folyamat végén amikor már a lemezkarbantartóval letakarítottad a régi rendszer maradványait, akkor kb 20 gigával több szabad helyed lesz, mint 7 alatt volt. (A régi elhízott Windows könyvtárból a sok szemetet nem veszi át a frissítés.)
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem a váltást Win7-ről Win10-re. Most a rendszerem és a hardverek illesztőprogramjai egy 128 GB-s SSD-n vannak. Egyéb programok, játékok egy HDD-re vannak telepítve. Úgy tervezem a telepítést, hogy lehúzom a HDD-t, az SSD-t formázon és arra megy ugyanúgy a rendszer és a driverek. A HDD-n telepített dolgok vajon fognak működni? -
King Unique
titán
válasz
MegalodonS
üzenetére
Kell a lapozófájl, meg ha nem akarsz pl. így járni. Ha SSD a rendszermeghajtó, akkor annál megint teljesen felesleges kikapcsolni csak azért, mert SSD, ami a korábbi és mostani modellekre is érvényes. Meg attól, hogy egyes önjelölt cikkírók a Windowsnál xy dolgok erővel történő kikapcsolását, letiltását, áthelyezését stb. javasolgatták SSD-k esetén, az még nem feltétlen volt helytálló, pláne hogy sem a Microsoft, sem az SSD-k gyártói nem terjesztettek ilyeneket...
-
törölt tag
válasz
PitLee
üzenetére
Nincsen telepítve a monitor programja, nem is tudom van-e

A monitor menüjében kikapcsoltam az energiatakarékossági funkciókat, mást nem találtam.Nekem az a furcsa, hogy nem mindig jelentkezik a probláma.
Valamikor egyből bekapcsol, de pl. ma próbálnám bekapcsolni a pc-t, a monitor nem kapcsol be, azt írja nincsen jel. 2 vagy 3 áramtalanítás után bekapcsolt végre.
Aztán van amikor nem tér vissza alvó módból a monitor.
A legérdekesebb, amikor beindul a gép, látom a win 10 logót, utána pedig sötét a monitor.Szóval én most azt sem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres hiba áll fent.
A monitor: LG 27MP37VQ-B
-
törölt tag
Sziasztok, nem tudom ide tartozik-e ?
Memóriát cserélek a gépben, mit és hogyan kell (azon túl h. a régit kiveszem és beteszem a lapba az újat)

-
MegalodonS
őstag
Akkor hagyom ahogy van
Mindenkinek koszonom a segitseget
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
HDD rendszermeghajtónál érdemes fix méretre (pl 1GB) állítani, de SSD esetén maradjon automatikus beállításon.
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
Korábban valóban irreálisan nagy terhet rótt az SSD meghajtóra a virtuális memória, ám a modern SSD-knek ez meg sem kottyan, cserébe szignifikánsan gyorsítja a több alkalmazásos munkát. azaz ahogy írták kell.

És jó a rendszer által baállított -
válasz
MegalodonS
üzenetére
Kell.
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
SSD vagy hdd van a gépbe?
-
MegalodonS
őstag
Egy kerdesem lenne??
Virtualis memoria kell a rendszernek??A lapozofajl-t ki lehet kapcsolni,vagy 16gb ram-nal erdemes kikapcsolni?? -
mpo
veterán
-
ledgeri
nagyúr
-
-
PitLee
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
A tied azForce 85K ? H az akkor gondolom az FW-t már feltetted ?
Itt írnak egy hasonló billről és a 2.0 USB-be dugás oldotta meg a problémát.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/keyboard-sometimes-stops-working-randomly/19ea3e2a-d727-412e-bf30-09f7d9222298?page=2 -
-
törölt tag
Van valami lehetőség a Win10-ben, hogy megtudja mi miatt áll le lassan az OS? Valami program megfogja valószínüleg, mert erősen megnövekedett a shutdown/restart time.
-
fasyrt
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Proba cseresznye.
A mostani gepemnel is a telefonos megoldas müködött.
Köszönöm a valaszokat! -
King Unique
titán
válasz
JohnD
üzenetére
Erre nem feltétlen van mindenkire, minden esetre érvényes általános válasz, meg alapvetően hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet. Vannak akiknél semmi gondot nem okoz mindig a legújabb frissítés telepítése, használata, míg másoknál előfordulhat, hogy igen. Egyébként arról épp nemrég volt szó, hogy pl. a havi összesítő frissítéseknél stabilitás szempontjából a választhatókat nem feltétlen javasolt mindenkinek telepíteni, pont azért csak opcionálisak. A funkciófrissítéseknél szintén, ott sem feltétlen kell félévente egyből váltani a legújabb verzióra, lehet várni X hónapot míg kiforrottabb lesz, vagy akár kihagyni egy-egy funkciófrissítést, mivel kiadástól függően amúgy is 18/30 hónap egy-egy verzió életciklusa. A drivertelepítésnél szintén hasonló lehet a helyzet, van ahol teljesen oké, amit a Windows Update telepít/frissít, míg másik hardverkörnyzetben már nem feltétlen. De szükség esetén letiltható az automatikus drivertelepítés és manuálisan is megoldható a megfelelő, adott esetben az újabb driver telepítése.
-
King Unique
titán
válasz
fasyrt
üzenetére
Kipróbálod, jó esetben nem kell. A hardvercsere egyébként nemcsak a Windows alapvető működését, hanem az aktiválást, a licencet is érintheti. Amúgy meg lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
hobizoli
nagyúr
letezik vmi alap multimedias bill driver?
a legutobbi frissites ota eleg furan mukodik a billa gyarto oldalan meg csak UM pdf van, semmi mas
ez egy Gigabyte K85 vilagitos HU USB bill
nem kell nekem mukodjon a csiribiri gombsor, csak CRTL-re ne némuljon el a hang, meg a kuzornyilakra ne alljon le a gep...mert beverek egyet mar a monitorba
ujraraktam az elobb a Win-t 1909-l es ugyanazt csinalja
1903-l normalisan mukodott -
fasyrt
őstag
Kerdes.
Ha van egy müködö w10-em, gepet frissitek (minden megy az ssd es ram kivetelevel) akkor ujra kell huznom / ajanlott a rendszert vagy csak szöszmötöl egy darabig a driverekkel aztan öröm-bodotta? -
vlevi
nagyúr
Van arra valami beállítás, hogy a gép újraindításakor NE töltse be újra a megnyitott programokat? Ráadásul elég szelektíven teszi mindezt, mert a böngészőt újra betölti, de pl. levelezőt, Steam klienst azt nem.
Semmi értelmét nem látom, szabadulnék ettől a csodás fícsörtől, ha lehetne. -
JohnD
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Arról mi a véleményetek, hogy újabb frissítés vagy akár egy videokártya driver update nem minden esetben jobb? Pl. hogy instabilabb lehet egy újabb. Ill. ez mennyire jellemző? Vagy azért általában célszerű a legújabbakat felrakni? Akár driver, akár Windows frissítés.. már ha összevonható a kettő..

-
King Unique
titán
válasz
JohnD
üzenetére
A Windows 10 verzióját az alábbi módon lehet megnézni. Viszont az érdekes, ha 2015-ös verzió, mert annak (1507, 1511) a támogatása, életciklusa a normál kiadásoknál már rég lejárt, max. a 2015-ös Enterprise LTSB aktív még.
Meg a régebbi, már nem támogatott Windows 10-verzió telepítése után normál esetben a Windows Update-nek előbb-utóbb fel kellene ajánlani a funkciófrissítést egy újabb, támogatott verzióra. -
Csupingo
veterán
válasz
JohnD
üzenetére
A win teljesen friss? Innen tudsz standard drivert is tölteni.
-
JohnD
tag
Hali!
Az nvidia hivatalos oldaláról game ready drivert a videokártyához telepítendő ez a hibaüzenet fogad és örvendeztet:
"This DCH driver package is not compatible With the currently installed version of Windows. This system is configured to reqiue a Standard driver package. The correct driver can be dowlanded from NVIDIA.com/drivers
by selecting the "Standard" option under the "Windows Driver Type" menu."Standard (Stúdió?) driver pedig nem elérhető.
Az oprendszer pedig Windows 10 és a telepítendő driver elvileg ahhoz való:
442.19-desktop-win10-64bit-international-dch-whql.exe
http://uk.download.nvidia.com/Windows/442.19/442.19-desktop-win10-64bit-international-dch-whql.exe
Mi lehet a gond?
A videokártya Gigabyte Geforce GTX 750 Ti 2GB; az alaplap viszont újabb, ASUS PRIME A320M-K
Köszi!
-
Geth
veterán
válasz
VGYke
üzenetére
A) Ha nincs gond, nem csinálsz semmit

B) Letörlöd a progit mivel számodra semmi hasznosat nem tud.
B1) Használod a Windows által felrakott drivert (persze hogy van a Win-ben alapból)
B2) Felrakod csak a drivert, egy lényegesen frissebb változat innen tölthető.
17.8.0.1065 vs gigabyte oldali 17.2.11.1033 de ha a kisverzión belül maradnál, akkor is 17.2.12.1035
Nem muszáj felrakni, én fel szoktam tolni, picit tolhat a sebességen, de elhanyagolható.A képeken más Intel cuccok vannak.
-
VGYke
addikt
Az alaplapom illesztőprogramjai között csak olyat látok SATA RAID/AHCI alatt, hogy "Intel SATA Preinstall driver (For AHCI / RAID Mode)" és "Intel® Rapid Storage Technology".
Na de az AHCI drivert nem tartalmazza a win10 1903?
Mit javasoltok, mit tegyek? Uninstall Intel® Rapid Storage Technology, majd telepítsem az előbb említett Intel SATA Preinstall driver-t?Ugye ezek egyike sem tartalmazza az AHCI drivert?

-
GEPESZ66
veterán
Ilyen processzor van a gépemben:
[link]
A video driver a Windows updaten keresztül kell, hogy frissüljön?
Nálam még nem fordult elő.
Vagy valahonnan le kell tölteni, s manuálisan telepíteni? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ugye jól gondolom, hogy ha a PC-be csak 2 egymástól független SSD van (tehát pl. nincs RAID, meg Intel® Optane™ Memory), az Intel® Rapid Storage Technology (IRST) program teljesen felesleges?
-
King Unique
titán
válasz
SoldierL
üzenetére
Azok telepítése eleve csak opcionális, vagyis nem kötelező telepíteni, mint pl. a legutóbbi KB4532695 is csak választható frissítés. Ha elvileg nagyobb stabilitást akarsz, akkor csak a standard összesítő frissítéseket telepíted, sőt pont ma van patch kedd (hónap 2. keddje), azaz ma is jön majd egy ilyen összesítő frissítés, ami helyi idő szerint este 19:00 órától lesz elérhető. Egyébként én telepíteni szoktam a választható frissítéseket is, de esetember eleve nem téma, mivel be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, valamint mindig van naprakész biztonsági mentés is a Windowsról.
Ha a régi helyett az új, Chromiumon alapuló Microsoft Edge böngészőt akarod használni, akkor letöltöd és telepíted, ilyen egyszerű.
-
King Unique
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Azért nem engedi, mert az egy WinRE, vagyis a rendszer számára létrehozott védett partíció, amit a grafikus lemezkezelő biztonsági okból eleve nem enged törölni. Viszont parancssorban (DiskPart) már simán megoldható, ahogyan külön particionáló programmal is, amiről volt szó egy másik topikban, illetve itt is már említve volt.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Ti felrakjátok a választható frissítéseket a Windows update-ben? Az edge böngészőt hol tudom frissíteni? Ugy tudom kijött valami upgradelt verzió, más az ikonja is.
-
Laraxior
titán
Köszi srácok, sikerült, egyben van a cucc

-
válasz
Laraxior
üzenetére
Először minden partíciót törölj le róla a lemezkezelővel, haladj az utolsó partíciótól az első felé(hihetetlen, de néha ez is számít a Windows lemezkezelőjének)

Ha valamiért nem megy a dolog, akkor az alábbiakat teheted.Admin joggal futtasd a parancssort, majd beírod, hogy DISKPART és enter, majd add ki az alábbi parancsokat.
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a meghajtód sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT FS=NTFS QUICK LABEL="LEMEZCIMKE"
EXITFontos!
1. Ügyelj arra, hogy az X valóban a megfelelő meghajtó sorszáma legyen (esetedben az SSD-é), mert a CLEAN parancs nem visszavonható, ha rossz meghajtót adsz meg, arról minden megy a levesbe!
2. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor használj segédprogramot, amit előttem is javasoltak!
MiniTool Partition Wizard Free
AOMEI Partition Assistant Standard Free
Paragon Partition Manager Free -
Cimbee
aktív tag
Honnan tudok szerezni frankó WinXP serialt?
-
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy HP Pro x2 612 G1 készülék.
Az 1. és 2. akksit szeretném felcserélni. Tehát, hogy a mostani 2. legyen először merítve.Hogyan tudnám beállítani? Neten egyelőre nem találtam megoldást.
Köszi szépen.
-
-
Clemi
veterán
válasz
üzenetére
Ezt mind értem, és azt is látom, hogy nekem ott egy generic kulcs szerepel. Ez min is változtat? Ha telepítéskor beírom a kapott kulcsot, akkor mi lenne más? Most hogy ott egy generic kulcs van, de a rendszer visszajelzett a kapott kulcs beírása után, hogy "sikeres aktiválás" akkor mi is törént/történik?
Vettem egy retail kulcsot, amit elivleg az aktiváláskor az email címemmel, illetve az MS fiókommal örökre összekötöttem, vagy ez nem igaz?És igen a regeditben ott a generic key:
De mi más van még ott ami lényeges?
-
zolee001
őstag
válasz
Lauda
üzenetére
Parancsoljatok,,eredeti "Retail" codok az MS töl:-)
Windows 10 Edition Generic Keys
Windows 10 Home YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7
Windows 10 Home N 4CPRK-NM3K3-X6XXQ-RXX86-WXCHW
Windows 10 Pro VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
Windows 10 Pro N 2B87N-8KFHP-DKV6R-Y2C8J-PKCKT
Windows 10 Pro for Workstations DXG7C-N36C4-C4HTG-X4T3X-2YV77
Windows 10 Pro N for Workstations WYPNQ-8C467-V2W6J-TX4WX-WT2RQ
Windows 10 Pro Education 8PTT6-RNW4C-6V7J2-C2D3X-MHBPB
Windows 10 Pro Education N GJTYN-HDMQY-FRR76-HVGC7-QPF8P
Windows 10 Education YNMGQ-8RYV3-4PGQ3-C8XTP-7CFBY
Windows 10 Education N 84NGF-MHBT6-FXBX8-QWJK7-DRR8H
Windows 10 Enterprise XGVPP-NMH47-7TTHJ-W3FW7-8HV2C
Windows 10 Enterprise N WGGHN-J84D6-QYCPR-T7PJ7-X766F
Windows 10 Enterprise S NK96Y-D9CD8-W44CQ-R8YTK-DYJWX
Windows 10 S 3NF4D-GF9GY-63VKH-QRC3V-7QW8P -
coco2
őstag
Sziasztok!
NEtről szedtem egy disk image-et, amit megnyitni próbálok, és arra figyeltem fel a tulajdonság lapon, hogy a windows korlátozza a felhasználhatóságát. Amikor a tiltás feloldására kattintottam, jelezte nekem, hogy rendszergazda jog kell hozzá. el-okéztam, mert rendszergazda jogú felhasználó vagyok, de a művele thibára futott, aminek az okát nem értem. Képernyő részlet:
Mit szokás ilyesmivel kezdeni?
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001
üzenetére
az, hogy telepítésnél nem adtam meg a kulcsot egy dolog, de később aktiválásnál megadtam, és honnan veszed, hogy az a product key-em amit te beírtál? Igen amit leírtál az egy generic kulcs és annak a vége látszik nálam is és pont 20 éve legalább, hogy telepítésnél nem írok be kulcsot, hanem csak később.
Ja és bocs, hogy nem tőled vettem használt kulcsot, hanem mondjuk bérlem ratyi összegért például 1 évre (de amit vettem az pont örök licenc). -
zolee001
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elnézést a bagatell kérdésért