Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #28500 üzenetére
...és egy orbitálisan nagy p!csánrúgást ad az asszony. Hacsak nem cipeled ki az udvarra...
Nekem is van porpisztoly, de lakásban nem fain fújni, kivinni meg minek, egyszerűbb a szűrőt kimosni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
opti06
aktív tag
válasz spanglee001 #28505 üzenetére
-
opti06
aktív tag
válasz spanglee001 #28507 üzenetére
igen távtartó, 5-30mm vastagságban van mindenféle [link]
-
mrbig25
őstag
válasz spanglee001 #28507 üzenetére
Azt azért számold hozzá, hogy a linkelt grafikonnál egy 38mm vastag venti van a radin és 2000rpm-en pörög.
167W-ot engednek rá egy szimpla 120-as radira és így van 2,8°C differencia a legjobb és a legrosszabb eredmény között.
Normál, 25mm vastag ventivel még ennyi különbség se lesz...pláne, hogy a legtöbb ember jóval 2000rpm alatt használja....
-
spanglee001
addikt
válasz mrbig25 #28509 üzenetére
750 rpm-en mennek a ventik, akkor a 480 gchanger-nál nem lenne nagy diffi gondolom bf4 közben kb 180-190w hőt kell vinnie a radinak, ez a távtartó kicsit aranyáron van, bútorlapból lehet operálni akár szépet is , ha már a gépházam is abból van.
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
marco0007
aktív tag
válasz spanglee001 #28510 üzenetére
Vagy egy kiszuperált ventit kibelezel és a keretet hasznosítod
-
opti06
aktív tag
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
CPU blokkot milyen javasoltok?
Aquacomputer Cuplex Kryos PRO - Socket 2011 ez jó fajta?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
opti06
aktív tag
válasz seniman #28517 üzenetére
az enyém nem huppog, csak a ház 15kg
a nem passzolt úgy értettem, hogy az én gépembe nem menne a fa (szerintem)más: venti fordulatszám szabályozó programot tudtok mondani ami rendesen megy? lap tudja speedfannal van most jelenleg, de nem tudom rendesen rábírni fan control alatt amit/ahogy beállítom azt csinálja
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz opti06 #28516 üzenetére
Azért, fából igen szép kis csodákat lehet építeni , nekem az egész gépházam abból van, és szakács léttemre igen csak pofás lett , tegnap elvitték a procim nem tudok most linkelni (remélem este összeáll az új konfig gond nélkül), de szerintem rá lehet keresni valahogy. Távtartónak meg pont megfelelne a bútorlap vastagsága szerintem, olcsó könnyen munkálható, és beszerezhető, bevonod carbon fóliávan, és már illik is a radihoz, mintha gyári lenne persze akkor ne dekopírral vágd, hanem eleve leszabott anyagot vegyél. A linkelt távtartó árából, komplett gépházat fóliázva emg lehet csinálni, és még sörre is jut
-
törölt tag
válasz Tito30 #28526 üzenetére
Nem. Az aramlas kb azonos az egesz rendszerben, ha valahol szukited mindenhol lassul, nem lesz a rendsusr egyik feleben tobb viz.
Nyomoagra erdemes rakni, de amugy mindegy. Reseratornal nincs szivoag mert a tartalybol egybol felszivja a vizet, igy ilyen szempontbol csak nyomoaga van mindenhol es ezert is mindegy hova rakod.
-
-
ViZion
félisten
válasz Tito30 #28529 üzenetére
ha van egy kerti slagod, mindegy hol lépsz rá, lecsökken az áramlás. Érted így?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tito30 #28528 üzenetére
Az áramlás nem lassul le sehol: a térfogatáram állandó! Nyomáskülönbség van.
Ha elektronikával szemléletesebb, lásd soros kapcsolás: áramerősség állandó,
a feszültség esik az egyes komponenseken, az ellenállásuk arányában...
Amit a csövön érzel, az jó eséllyel független a nyomástól: a szivattyú vibrációja. -
jones965
Modder
" egyébként nem igazán tudom mire jó ez a terelő izé "
Azt jetplate-nek hívják, és a funkciója a processzor fölött lévő egyenletes vízterítés, ergo ne közvetlenül a kimenet felé áramoljon a víz, lecsökkentve ezáltal a blokk hatásfokát.Én a helyedben gyorsan visszaszerelném a helyére, nem véletlenül tervezték hozzá.
A szgk-t is lehet ülés nélkül vezetni, csak egyrészt kényelmetlen, másrészt balesetveszélyes.
-
spanglee001
addikt
Ahogy előttem is írta a mester úgy van
Annyit, még hozzátennék, hogy egyes blokkokbhoz, külön adnak 4 db jetpalet amit külön külön fejlesztettek ki, különböző, processzorokhoz. Pont tegnap cseréltem a supremacy blokkban jetplatet, mert prociváltás történik.
A rendszerben egy átlátszó dolog volt a tartályon kívűl, az ármlásmérő, hát fél év után szépen megrepedt és szivárgott, azóta nem preferálom, ezeket a vékony műanyag ketyeréket, biztonságosabbank, érzem a rezet[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Olvastam hogy fagyálló és ioncserélt víz 1:10 keverés ajánlott. Mit okoz ha én fele fele keverést csinálnék? Kaptam a R. Tritonhoz színező festéket esetleg az mehet a keverékbe intenzívebb szín érdekében? Elég ha egy 56mm radit előröl egy 20cm venti fúj és 2db 12cm venti meg szívón lesz rajta?
-
spanglee001
addikt
olyat lehet, hogy az aquaero kijelzője kikapcsoljon ha kikapcsolom a gépet?
vagy ez ilyen nonstop megy és késznetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
KAMELOT
titán
-
Supr@
senior tag
válasz Snip3r_HUN #28539 üzenetére
En evek ota plexis blokkokat, pumpatetot, tartalyt hasznalok, de meg semmi problemam nem volt veluk (kopp-kopp) esszel kell behuzni a csatikat, csavarokat, es nincs baj. Persze ha gyarilag hibas, az mas teszta...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nekem most repedt meg a plexi tartály. Alul, ahol nem is csavargattam... egy év után, szerintem nem is garis, meg németbe küldeni több lenne, mint valamit itthon csinálni vele.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pacy
aktív tag
válasz ViZion #28547 üzenetére
Annyit segítsetek még nekem kezdő vizes emberkének hogy hogyan légtelenítsem a rendszert? Úgy terveztem hogy kiszerelve feltöltöm a rendszert és egy külön tápról indítom. A 24 pin csatlakozón mit kell "rövidre zárnom" hogy induljon? Valamit csak lépesekben hajtsam majd a vizet vagy járassam és úgy töltsem? Youtube videokban hol így hol úgy van.
-
cinkoxid
senior tag
Rájöttem miért annyira borzalmasan lassú a vízáramlás a rendszerben. Alapon is most már 60-70 fokos volt a proci, így cselekedni kellett. Szétszedtem a cpu blokkot és kiderült, hogy el van tömődve a recés része a blokknak, emiatt szinte teljesen megállt a víz folyása. Kitisztítottam, összeraktam, tökéletesen megy. Az áramlásmérő nem is mozgott, annyira lassan folyt a víz benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - ELADÓ! 9.990.-
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest