Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4412) Dalai Láma válasza kymco (#4411) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Csak úgy eszembe jutott: annál gazdagabb az ember, minél kevesebb dologra van szüksége. És ez mennyire igaz! Bár ez nem tudom, hol kapcsolódik a témához. Talán úgy, hogy Jézus úgy állt mindenek és mindenki felett, hogy közben semmije sem volt. És Jézus szegény volt? Mindene megvolt, amire szüksége volt.

Szerintem fontos, hogy mindenkit tudjunk szeretni. Persze nehéz. Nem csak neked nem megy. Hazudnék, ha azt mondanám, nekem megy. Sajnos nem. Viszont úgy gondolom, törekedni kell erre, fejlődni kell, hogy egyszer eljussak oda, hogy képes vagyok rá.

És ezt főleg úgy nehéz megvalósítani, hogy nem csak távolról szeretem az illetőt, hanem képes vagyok vele közösséget vállalni valamilyen szinten. Könnyű mondani, hogy szeretem az illetőt, csak épp olyan nagy ívben kerülöm, hogy sosem tudunk érintkezni.

Nem könnyű, de Krisztus követése nem mindig a legkönnyebb út. Viszont azt látom, hogy az egyetlen út, amit követni érdemes. Még ha ezerszer elbotlok is, megpihenek, vagy reménytelennek látszik. A lényeg nem is az, hogy minél előbb a célba érjünk, hanem, hogy haladjunk az úton, ki-ki a maga erejéhez mérten.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.