Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4077) Dalai Láma válasza Dany007 (#4076) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem, amit az óvszerben hagysz, az pont nem ember. Elég csak a kromoszómaszámot megnézni. Pont a fele. Viszont írd inkább azt, hogy ha néhány sejtedet egy petricsészében továbbtenyésztik, az ember? Szóval ez a def tényleg nem volt pontos. Sikerült azt az egyetlen egy emberi sejtet példaként felhoznod, ami épp nem jó példa :F :))

Akkor úgy folytatnám, hogy a DNS stimmel, de a sejtcsoport egy hímivarsejt és petesejt egyesülésével keletkezett, és ettől a sejtkettőstől -és ennek a sejtkettősnek osztódással létrejövő jövőbeni soksetjű halmaztól - fizikailag sosem különválasztott sejtpopuláció.

De használjuk pontosan a fogalmakat, megint azt használtad, hogy él-e. Az élet nem kérdéses, ezt beláthatod, és bizonyosan te is így gondolod, hogy a magzat él. Szerintem itt is azt akartad mondani, hogy emberként tekinthetünk-e rá.

Megkülönböztető határvonalat nem fogsz találni, legfeljebb többéves kor tájékán. Lehet ilyen radikális megkülönböztető választóvonal az ivarérettség, a nagykorúság betöltése.

Szerintem a katolikus, és lehet hogy más protestáns vallások szerint is a nem megkeresztelt emberek nem jutnak a mennybe. Persze ott az isteni kegyelem. És ezt talán csak régen gondolta így az egyház, d sikerült olyan pappal összefutnom, akinek ez a véleménye. Még jó, hogy Isten nem az egyházi tanítások alapján működik, hanem fordítva. Így bízhatunk abban, hogy ők is a mennybe kerülnek :)

Hogy nekik hogy s mint van lelkük, az jó kérdés. Hasonló lép fel a szellemi fogyatékosoknál, stb. Ezen el lehet morfondírozni. De a tutit csak a Jóisten tudja.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.