Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18697) exabit válasza Noddy (#18696) üzenetére


exabit
tag

Szeretném előre kijelenteni hogy egyelőre nem a keresztények foglalkoztatnak elsősorban hanem úgy en bloc a vallás maga.

Tehát a vallás önálló döntés, mert ha nem, akkor az agymosás eredménye mint írtad. Nos ebben az esetben a vallások területi megoszlása teljesen homogén kellene hogy legyen. Ha ezt a teljesen homogén eloszlást rávetítjük a mostani területileg szeparálódott vallások térképére akkor megkapjuk az agymosottak számát régiónként. A szemléltetés kedvéért: egy arab országra nagyságrenddel kevesebb muzulmán jutna mint jelenleg, viszont izraelben, vagy a riói krisztus szobor lábánál jóval több lenne belőlük. Tehát akármennyire is próbálod idealizálni a vallást, a gyakorlat mást mutat. Természetesen nem árt ha a gyerek megkapja a megfelelő erkölcsi nevelést valláson keresztül, de emelett megkapja a vallások minden velejáróját is.

És nem, én nem téríteni hanem megérteni próbálok. Ez magában foglalja azt is hogy nem csak olyan dolgokról írok ami miatt nem kell elhagynod a komfort zónádat, hanem olyanokat is ami esetleg kellemetlenül érint. Persze próbálhatnék alád kérdezni de annak annyi értelme van mint a borsót a falra hányni.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.