Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17442) szab.tam válasza pocokxx (#17426) üzenetére


szab.tam
nagyúr

"Van itt rajtam kívül pápista...?"

ez megint csak megerősíti bennem azt, hogy totál mindegy, milyen egyházi szerveződés alá tartozik az ember, vagy minek hívják.
vagy elfogadja az ember Jézus kizárólagos megváltását, vagy nem.
a többi az 28. rangú kérdés...
:))

***

más.

erről is volt már szó régebben, csak mai nap újból eszembe jutott.
a mustármag példázata.
keresztyén körökben elfogadott dolog, hogy jó példálózni, hasonlítani a keresztyénség növekedését a mustármagból kikelő, és égig érő fává megnövéséhez. és a kovászhoz.

nem magamtól jöttem rá:

William MacDonald, (sok könyv és köztük egy 2 kötetetes újszövetségi kommentár írója) , egy helyen egy sokak számára megbotránkoztató gondolatot ír erreől.
a mustármag normális módon bokorrá növekszik. a fává fejlődés egy természetellenes burjánzás. ez a nagy egyházak növekedését példázza. ahol az égi madarak szállást vesznek. az égi madarak több helyen a Sátán képviselői. tehát a nagy szerveződésekbe könnyen beférkőznek hamis tanítások, nem biblikus törekvések is. (ezeket az elferdüléskeket felsorolni szinte lehetetlen lenne, bele sem kezdek...)

kovász: az Ószövetségből kiindulva az mindenhol a romlás előidézője. nem véletlenül tartották a kovásztalan kenyerek ünnepét.

csak hát ezek annyira beleivódtak a "keresztyén köztudatba és gyakorlatba", hogy egy ilyen témát felhozni, értelmezni szinte botrány...

****

(#17441) llll
Igének a helye?
és általában, ha valami "ellentmondásosnak tűnő" Igét talál az ember, akkor először mindig a környezetet kell vizsgálni, majd a Biblia egészével összevetni.
sok olyan vers van, ami önmagában meghökkentő, de ha összevetjük, akkor jobban megviláglik.
a legtipikusabb az ingyen kegyelemből kapott bűnbocsánat kb. 150 Igehelye vs. a pár, környezetből kiragadott, jócselekedeti üdvözülés versével.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.