Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16648) kymco válasza Huma (#16645) üzenetére


kymco
veterán

A sulykolás szó negatív jelentéstartalmú, értelmetlen, már már erőszakos "tanítás". Ezt mondod egy olyan dologról, amit talán hallomásból ismersz, mondod ezt olyan oktatóról, akiről semmit nem tudsz, és nyilvánvaló tényként tálalod az elképzelésedet. Ez szerinted normális dolog?

Nem. Nem a hitelesség a fontos. A gyerek bármit elhisz. Ha elzárod a külvilágtól és úgy neveled akkor azt hitetsz el vele amit akarsz.

"A gyerekek hamar leveszik, hogy mi az igazság a nagy szavak mögött. "
A gyerekek még nem nagyon képesek elvontan gondolkodni. Szóval ez a hamar leveszem dolog elég nagy csúsztatás.
Nem tudom, hogy van-e gyereked, de eme szavakból az jön le, hogy nincs, vagy nagyon kicsik.
A gyereknek a hitelesség a legfontosabb. Beszélhet a szülő a normakövető élet fontosságáról, ha ő maga nem normakövető. Letolhatod a trehány gyereked, de le fog tojni nagyon hamar, ha azt látja, hogy a szülő is trehány. Mézes-mázosan kinyilatkoztathatod, hogy szereted, de ha két mondatot nem tud veled váltani rendszeresen az elfoglaltságod miatt, lejön neki, hogy nem fontos neked...
A gyerekkel nem hitethetsz el, amit akarsz... majd rájössz. És nem csúsztattam, tinédzserek életével foglalkozom többek között. Nem az elvont gondolkodáson van a lényeg, erről nem is beszéltem, te hoztad be. Arról írtam, hogy a gyerek hamar megérzi, ha olyat akarnak megetetni vele, amit a szülők sem igazán esznek meg. Ha a szavak mögött nincs tartalom, akkor nincs jövője a szülő-gyerek kapcsolatnak. És mindez csak azért, mert a gyerekeknek lejön, mikor hazudik a szülő nekik, hihetetlenül lejön nekik a kegyes hazugság is....
Nem is szoktam még ezzel sem élni feléjük...
Istent azért kell megismerniük, hogy a döntésük valóságos legyen, ne olyan mellett tegyék le a voksukat, amiről semmit sem tudnak.
De ne aggódj, attól még nem tért meg egy gyerek sem, mert beléjük sulykolták a kánai menyegző történetét...
A megtérés túlmutat a szülőn és a hittantanáron is...

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.