Hirdetés

Aktív témák

• Sanyix

őstag

Hi!

Fent van egy ubuntu 6.06 műxik minden. Szóval ki akartam próbálni hogy megy a 3d linux alatt, belebotlottam a Celestia (csillagászati program) linuxos változatába, gondoltam megnézem hogy megy a windózoshoz képest. OpenGL-es a program. Felraktam, elindul. Csillagok helyett piros kockák, a bolygótextúrákon meg szemcsés csíkok vannak, és kicsit szaggat is (nem kéne). Najó, fel az ATi oldalára (radeon 9600 videokártyám van), letöltöttem ezt az ATi preposi..akármi drivert (egy 52 megás run fájl). aztán sudo sh/ blabla elindult az installer, szépen feltelepült. Na próba. Elindul, eltűntek a hibák, minden szép, csak még jobban szaggat mint amikor nem volt fenn ez az ati driver. Na nyomtam egy restartot, hátha beválik a vindózos megoldás :D, de nem ugyanaz maradt. Megnéztem glxinfo | grep rendering-el, hogy van egy 3d gyorsítás. Azt írja hogy nincs, pedig az ati driver telepítés előtt azt írta van, bár úgy is kicsit szaggatott és tele volt hibákkal. Mit kéne tennem, hogy normálisan menjen?

Aktív témák