Aktív témák

• (Kolombusz)

veterán

Milyen az ember, szereti az újdonságot, én is megkedveltem az Ubuntut, igy hát miután már rendeződtek a költözés körül a dolgok, rákattantam kicsit.
    Elsőként fel akartam tenni az nvidia drivert.
    Feltettem synapticcal, majd terminálból inditanám a drivert, mire kiirja, hogy ez és ez nem megfelelő, irjam be az adott parancsot, vagy kézzel is módosithatom a xorg.conf (ez lenne az? valami xorg.xxx fájl volt, az tuti) fájlban a driver résznél az nv-t nvidiára. Na mondom, oks, legyen ez a parancs, amit javasolt (szép hosszú volt, nem is tudom idézni). Lefut, azt mondja, oks kész, X-nek restart kell. ctrl-alt-backspace-el újrainbditom a gnomeot, erre szöveges bejelentkező képernyő és egy hibaüzenet fogad, miszerint nem sikerült inditani a grafikus alrendszert. Részletes jelentés alatt megtudtam, hogy valami PCI sín alatt nem talál eszközt. :F
    Megpróbáltam eltávolitani először az nvidia drivert, de ez nem segitett, gondolom amiatt, h módositotta a xorg-os fájlt. Mit tehetek most? Mert szöveges módban szinte nulla a tudásom, néhány dosos paranccsal tudok navigálni de ennyi. Még a dir-nek az oldalankénti listázása sem megy (dir /p nem müx :F).

Segitsetek, ha tudtok valamit mondani. :R

Aktív témák

Hirdetés