Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Csukd be a synaptik csomagkezelőt,..tuti az van nyitva..az fogja az install-t.
nem olyan gáz ez a linux. Én Húsvét előtt kezdtem vele foglalatoskodni..azóta megmaradtam ennél az ubuntunál...(Persze másik vinyón ott az XP, de azért jó dolog tanulgatni újakat is
)
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
sudo dpkg --install opera.deb
Én átírtam a letöltött opera********.deb file-t sima opera.deb-re a parancssorban való könnyebb írkálás miatt.
Tehát lehúzod az ubuntuhoz való opera***.deb file-t=átjrod a nevét opera.deb-bé, indítasz egy root terminal-t
Ott sudo dpkg --install opera.deb
Alapértelmezettként a root terminal-od a ''root@ubuntu:/home/**** #''-helyre nyit, ezért a legjobb ha oda helyezed a letöltött opera.deb-et
A **** a felhasználóneved
Nálam pl így nézett ki az install indítása:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install opera.deb
eZUTÁN CSINÁLHATSZ EGY INDÍTOIKONT.. aMI ELVBEN ERRE A FILE-RA KELL MUTASSON ÉS..VOILÁ.. opera INDUL
/usr/lib/opera/8.0-20050415.5/opera
[Szerkesztve] -
Cat0606
tag
-
MaUser
addikt
Ez alapján próbálj elindulni: Bővebben: link
Egyébként tervezel valami olyat használni, amihez tényleges előnyt jelentene a 64 bites linux? -
MaUser
addikt
Van root felhasználó is természesen (warty esetében neked kell beállítani), ha jó emlékszem olyat pedzegettek, hogy a hoary talán már telepítésnél rákérdez a root jelszóra. A root ''elrejtése'' egyébként szándékos és szvsz nagyon jó ötlet, mert az ember könnyen csinál olyan dolgokat is root-ként, amit nem kellene.
Más.: Audigy 2 zs nekem is kidőlt, de az alsa újrarakása megoldotta a problámát, legalább gyakorlatnak jó volt.
-
MaUser
addikt
Ha például ''ls'' parancsot akarod futtatni ideglenesen root jogokkal, akkor beírod:
''sudo ls'' (idézőjelek nélkül) utána enter-t ütsz. Ekkor kéri a jelszódat (az aktuális user-ét) és a következő 15 percben (konfigban lehet állítani az időt) újabb sudo-val hívott parancsra nem kéri a jelszót.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Androidos tablet topic
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Még mindig várunk az új Mass Effectre – az N7 nap sem hozott áttörést
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos cigaretta 🔞
- Formula-1 humoros
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Árváltozás + játék DVD: Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)