- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
törölt tag
használ még valaki banshee-t?
feltettem ma, mert kicsit jobban kézreáll, mint a rhythmbox, de mind az 1.7.1-es béta, mind az 1.6.1-es stabil azt csinálja, hogy számváltásnál felpörgeti a cpu-t pár másodpercre, mint egy rossz flash videó, és ezzel forralja a procit, az előbb az idle 46 fokjáról egészen 65-ig felkúszott, és stabilan tartotta, majd amikor kilőttem a banshee-t, akkor pillanatok alatt visszahűlt. rhythmbox alatt is picit felpörög a számváltáskor, de az összességében csak 3-4 fokkal emeli meg a proci hőmérsékletét. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28993 üzenetére
Jah értem. Az rémlik, hogy nálad volt valami gond, de pontosan azt nem tudtam, hogy micsoda, mert amikor már írhattad, hogy VGA, akkor sztem nem néztem a topic-ot.
Nekem nincs bajom azzal sem, ami jelenleg van, tehát ugye amit magától telepített, szal én nem piszkálom.
-
A Feiyas cucc egy kamera, írja is ott a végén. De rákeresve is ezt a következtetést lehet levonni.
Én azt látom, hogy egyáltalán nem látszik ez a külső merevlemez, szerintem tehát nem kap elég kakaót. Nincsen neki külső tápja, vagy esetleg egy második USB-s csatija? Max. próbálgasd más portokba is dugni, ennél jobbat nem tudok mondani.
A root hubok ne izgassanak, van belőlük 1.1-es és 2.0-ás is, ennyi. Ha valamit rádugsz, megfogja kapni a kellő sebességet, ne izgulj.(#28995) Traxx: nah, mire megírtam, már meg is oldódott, szuper.
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28993 üzenetére
A parancsra ezt kaptam:
Bus 008 Device 002: ID 045e:00f6 Microsoft Corp.
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 090c:b371 Feiya Technology Corp. Silicon Motion SM371 Camera
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubEz alapján ugye jól gondolom, hogy az a Feiya izé az?
Mert ha igen, akkor nem értem, hogy mondjuk a Helyek menüpontban miért nem jelenik meg a többi partíció mellett...
Ja és az miért van, hogy van, amelyik 2.0-s, és van, amelyik 1.1-es?
Hátra dugtam egyébként.
-
válasz
hackeeeee #28990 üzenetére
Ha követted amiket írtam, akkor láthattad, hogy a HD3200-as integrált GPU-t használóknak nem ajánlott frissíteni, mert mint nálam, bizonyára másnál is probléma lép fel. Egyelőre használom a vanilla 2.6.35-rc5-öt, az kitűnően muzsikál. Amúgy viszont jó, nem volt vele problémám ezt leszámítva. Van benne egy csomó frissítés meg minden. A Lucid amúgy a 2.6.32-es kernelt használja, szal láthatod, hogy elég "régi" már az. Persze csak akkor érdemes frissíteni, ha valami gond lenne a jelenlegivel, illetve ha konkrétan szükséged van az újabb képességeire.
(#28991) body007: én ezt nem tettem fel sehogy, nem is Lucidot használok. Viszont mókolni nem kell semmit, felveszed a tárolót, frissítesz egy csomaglistát, majd telepíted a leírt 2 csomagot és kész.
(#28992) Traxx: nyomass egy lsusb parancsot, ha nem látod a cuccot, akkor kössed másik USB port(ok)ra. Nálam is előfordul, hogy csak a hátsó portokból kap elég kakaót, ha előre kötöm, akkor nem jó.
-
Traxx
őstag
Megint volna egy kis gondom...kaptam adatmentés céljára a kollégámtól egy külső vinyót, ami usb-n keresztül csatlakozik a géphez. És az ubi nem látja...de nagyon nem, mert a lemezkezelőben sem jelenik meg...Miközben látszólag működik, mert világít az elején a zöld lámpácska. És jó is, mert a kolléga már másolt rá dolgokat, meg egyébként is bő 2 hetes a cucc.
Mi lehet a baj?
-
válasz
Siriusb #28984 üzenetére
Nekem semmi gondom a 32 bites flash-pluginnel (10.1.53.64), pedig 64 bites Operát használok.
Most nézegettem, és a kernelhez találtam egy PPA-t, Lucidra backportolva van benne a Maverick kernele (2.6.35). Csak fel kell venni a tárolót
ppa:kernel-ppa/ppa
és már lehet is telepíteni a kernelt. Persze érdemes a következő csomagokat kijelölni, hogy a későbbi frissítés is automatikus legyen:
linux-image-generic-lts-backport-maverick
linux-headers-generic-lts-backport-maverick -
Siriusb
veterán
válasz
body007 #28986 üzenetére
Ha találsz linket, akkor osszd meg, légyszíves. Egyébként: http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/64bit.html
-
Siriusb
veterán
válasz
body007 #28982 üzenetére
Nincs béta. Egyelőre fagyasztotta adobe a 64 bites verziót. Én a 42-est használom flashblock-kal. Másik lehetőség a 32 bites böngésző + 32 bites flash plugin.
Azt tudni kell, hogy ezek a 64 bites flash-ek biztonsági rést tartalmaznak, mely csak a 32-bites 10.1-ben lett javítva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Aki x64-et használ, milyen flash plugin van a rendszerén? Van valami béta verza (10.1 ha mindenigaz), azt érdemes feltenni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28977 üzenetére
Nah így már jó lett, megcsinálta.
Bocsi, előzőleg nem figyeltem, hogy írtad ezt, hogy futtassam root-ként.
Mondjuk észrevettem egy apróságot a 2 verzió között, a Linux-os verzióban a szerkesztés alatt van a beállítás menü, míg a win-esben az eszközök menü alatt.
Bár ez apróság. A lényeg, hogy sikerült, köszi.
-
válasz
hackeeeee #28974 üzenetére
Tudja saját magát frissíteni az elindított alkalmazás? Mondjuk ez nem ajánlott, hiszen a csomag alapú előzetese telepítés miatt ebből lehetnek problémák. Viszont mondtam már, hogy indítsad root jogosultságokkal, mert anélkül persze, hogy nem tudja a fájlokat felülírni, neked sincs hozzá jogod.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, synaptic eleve 3.1.1-es TB-t írt, most teljes eltávolítás után feltettem, ugyanúgy névjegyben 3.1 van.
"Beállítás: thunderbird (3.1.1+nobinonly-0ubuntu1~10.04~ricotz1)"
-
harry
veterán
No, sikerült. Nálam működik, ha x koordinátával odébb rakom, jelenleg 20,800on van, vagyis kb. középen, a felső panel alatt.
Ellenben nálam látszik jobb oldalt a scroll bar, ez miért lehet? Beállítottam mindent, amit felsorolt. Illetve ShowDesktop-ra ezt is minimalizálja, hogy az asztalt láthassam. -
klayton#1
tag
hello,
EZ alapján a leírás alapján próbáltam egy asztali terminal-t létrehozni, ami sikerült is, viszont szeretném, ha a képernyő jobb felét foglalná el a bal helyett. Ezt a leírás szerint a compizconfig-settings-manager Place Window pluginjával lehet elérni. Alapból elsőre beállítottam pozíciónak a 0,0-t, ami a képernyő bal felső sarka. Ha viszont ezután az x-koordinátát akármire változtatom, teljesen random áthelyezi a képernyőn középtájra, aztán mikor újra elindítom a terminalt visszarakja a sarokba. Hogy lehetne normálisan megcsinálni, hogy középen maradjon?[remélem érthető volt
]
-
válasz
hackeeeee #28961 üzenetére
ja ugyanazt csak megértjük egymást lassan
Ha kiadod terminálba a man apt-get parancsot szépen elolvashatod milyen kapcsolói vannak. Ha fentvan a manpages-hu csomi még magyar is lesz
Itten meg ha onlyány is megnézheted: apt-get(8) - Linux man page -
Siriusb
veterán
-
róland
veterán
GRUB2 kérdéseim:
Hogyan lehet az MBR-be megint felvenni a GRUB-ot, mint rendszertöltőt?
Hogy lehet megoldani, hogy a Windows induljon alapértelmezetten? (Nem a saját gépemen kell.)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #28956 üzenetére
Ugye Tweak-ben nincs TB, csak Mozilla FF asszem, vagyis alapból azt nem adta hozzá a Mozilla Sec. (asszem) tárolója.
Gondolkoztam ezen, hogy Synactic-ban eltávolítom a TB-t, aztán apt-get install thunderbird-del vissza. Vagy így nem jó?
Mondjuk jut eszembe, a 3.1 telepítésekor nem lett hozzáadva tároló? Mármint ami volt leírás ahhoz, hogy hogy lehet telepíteni. Erre gondolok, de látom, hogy ebben nem volt torló még, csak leírás, hogy hogy kell telepíteni.
Vagy meg esetleg próbáljak meg neki terminálból adni csak egy sudo apt-get update-et, hátha frissíti?
-
válasz
hackeeeee #28955 üzenetére
Hozzá hát, ha mondod neki
Múltkor én is 2x adtam hozzá valamit, először az ubuntu-tweak-el, másodjára már nem is tudom, h de nem tetszett neki. Igazából csak egy hiba üzenetet fogsz kapni frissítéskor, h duplán van egy tároló Hogy a problémádhoz is hozzászóljak, próbáltad már újra húzni a TB-t? Szóval szedd le (lehetőleg --purge kapcsolóval) és synaptical/apt-get-el vissza
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #28952 üzenetére
Esetleg bekavart neki, hogy a végére oda volt írva, hogy sudo apt-get install thunderbird?
Bár ugye elvileg ez max kiírja, hogy hülye vagyok, mert már telepítve van, nem? Max majd addolom újra terminálból a sudo add-apt-repository ppa:ricotz/ppa && sudo apt-get update -et, aztán max közli, hogy már meg van...Nemde?Bár akkor sem értem, mert frissítéskezelőből telepítette...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28951 üzenetére
A poén az, hogy elvileg telepítette, frissítéskezelőből, gyakorlatilag meg névjegyben ugyanúgy 3.1-et ír, és sztem ezért írja maga a TB, hogy van frissebb, csak nem értem miért... Pedig addoltam ezt a tárolót, meg utána nyomtam frissítést is frissítéskezelőben, és telepítette is.. Az inkscape-el együtt, mert épp ahhoz is talált frissítést.
-
válasz
hackeeeee #28950 üzenetére
Én úgy nézem, hogy abban tárolóban a 3.1.1-es verzió van. Ennél frissebbet onnan jelenleg nem tudsz telepíteni, az Ubuntu tárolójában meg tutira, hogy régebbi van, valami 3.0.X maximum. Ha alkalmazáson belül tudja magát frissíteni, akkor maximum indítsad megfelelő jogosultságokkal:
Alt+F2 -> gksu thunderbird
és úgy próbáld kivitelezni a dolgot.De amúgy a 3.1.1 a legújabb, szal érdekes, ha neked talál újabbat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg ugye van már a Thunderbird-höz PPA, hozzá is adtam, elvileg frissítettem is, mert már a frissítéskezelő nem mutatja. sudo add-apt-repository ppa:ricotz/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install thunderbirdNade, jelenleg ha elindítom a TB-t, ugyanúgy 3.1-et mutat, ha ott rábökök a frissítés keresésre, mondja is, hogy van frissebb, csak nincs jogosultságom telepíteni....
Ez miért van?
-
hossszú
őstag
ZTE MF110-es a modemet valahogy működésre tudom bírni Ubuntu alatt?
Telenoros USB-s mobilinternet. -
Emlékeztek, hogy gondom volt a megjelenítéssel, mert először csak bejelentkezni sem tudtam, mert nem jutott el odáig a rendszer betöltése, illetve, hogy aztán meg görgetésnél el-el tűnt a kép, meg aztán volt, hogy vissza sem jött? Ez a jelenség megszűnt olyan 2 napra rá, mikor jött egy újabb kernel. De most, mármint tegnap, még újabb jött (2.6.35-9-generic), és megint előjött a dolog. Most olyat is csinált, hogy a bootnál csak a plymouth-theme-ubuntu-text jelent meg, és nem a plymouth-theme-ubuntu-logo.
Na mindegy, próbálkoztam sok mindennel, de végül arra jutottam, hogy a normál, Ubuntu patchek nélküli 2.6.35-ös kernel RC5-ös változatával tökéletesen megy a rendszer, úgyhogy tutira a kernellel van valami gebasz. -
válasz
Csakénvagyok #28943 üzenetére
Komolyabb elfagyáskor szokott kijelentkezni, majdnem mint a win-en a kékhalál csak ott ügye újraindul az egész gép, itt "csak" a gdm
-
Csakénvagyok
őstag
Ubi 9.10 alatt wineban futtatok játékot, ami programhiba miatt kilép, viszont az Ubi meg kijelentkezik a felhasználóról és vissza kell jelentkezzem. Ugyanez a játék windows alatt is elakad, viszont egyszerűen csak megáll a program.
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28928 üzenetére
A plugin ott figyel az Operában, valamiért mégsem akaródzik neki használni... A ppa-t pedig hozzáadtam, de ez a legfrissebb verzsön. Ha más nem, levakarom, és felrakok valami más dockot, ami nagyjából tudja ugyanezeket.
És sorry a topictól a hozzászólásommal megtört vidámságért...ez a Bor ajánlatok viszont odaver
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #28932 üzenetére
Nem tünenk el, ott vannak és leválasztottam. Csak érdekes a dolog. Pl céges hálón az ubis laptopon keresztül rámásolok valami windowsos progit a mobil hdd-re, majd ha átmegyek egy windowsos géphez és egy más mappába ugyanazt belemásolom, akkor a windows alatt másoltat elindítja a hdd-ről, a linux alatt másoltat csak ha átmásolot előtten. Hm...érdekes.
-
-
harry
veterán
válasz
Kendek #28932 üzenetére
Próbáltam is, kb. annyit értem el vele, hogy elment a kép, utána megjelent úgy félig nem natív felbontásban, elment, majd visszajött az eredeti (csak a notira). Szóval nem igazán akar működni. Közben a képernyőn sincs semmi infó arról, hogy mit is állítana be.
Amúgy menüből szépen át lehet állítani, az melyik parancsokat hívja meg? A Sys/Pref/Display? Mert ha látnám, hogy ott miket állít be, akkor azokat lehet tudnám scriptelni...?
-
PuMbA
titán
válasz
Kendek #28934 üzenetére
Hát ez kész:
"Winecfg kellett volna telepíteni a számítógépre együtt a többi bor programok. If you can't figure out how to start it, try running the command: $ /usr/local/bin/winecfg Ha nem tudod elképzelni, hogyan indítsa el, futtassa a következő parancsot: $ / usr / local / bin / winecfg"
-
upszilon
őstag
Szívesen olvasnék magyarul a WINE-ról. Különösen az 1.2-es új változatról. Tudtok ilyen helyet mutatni?
-
válasz
#40553216 #28930 üzenetére
Attól függ, de végső soron lehet forrásból is telepíteni, vagy éppen letölti az ember a csomagot és az Archive Manager segítségével pár kattintással kilehet csomagolni a helyére a fájlokat, kézzel lehet futtatni a telepítés befejezéséhez a szkripteket is.
(#28929) harry: Az FN+valami billentyűkkel történő váltás Ubuntu alatt is működik elvileg.
(#28931) V.Stryker: Olyannal találkoztam régen, hogy ha nem választottam le, akkor az átmásolt fájlok "eltűntek".
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Miért van az, hogy ha Ubuntu alatt másolok a mobil hdd-re(ntfs-re formázva) windowsos progit, akkor ha átdugom egy windows-os gépre, akkor nem tudom elindítani, mert szerinte hiányoznak fájlok. Ha a progit átmásolom a gépre, akkor viszont gond nélkül megy. Találkoztatok már ilyennel?
-
törölt tag
-
harry
veterán
Van arra valami script/program, hogy notebooknál Fn (vagy akár más) gombokkal a megjelenítők/módok között váltsak?
Pl. win alatt van notebook kijelző, külső kijelző, klón és kiterjesztett mód. Ezek megvannak linux alatt is, csak nem akarom mindig előtúrni a beállítások közül, bekattintgatni, ami kell, esetleg felbontást utána állítani, stb.
Szóval használ valaki ilyet, vagy nézzek utána?
Ja, amúgy intel integrált VGA, és Jauny rendszer, D-Subbal monitorra kötve. -
válasz
#40553216 #28926 üzenetére
Attól, hogy valaki elgépeli a parancsot, még nem kell a dpkg-t újratelepítenie. De, ha nagyon szeretné, akkor futtassa le a
sudo dpkg --configure -a
parancsot, majd az újratelepítéshez a következőt:
sudo apt-get install --reinstall -y dpkg
(#28927) Traxx: azért, mert az Opera ott is keresi a plugineket, mint ahogy a többi böngésző is. Ellenőrizd le esetleg, hogy valóban megtalálta-e és használja-e a cuccot:
Menü -> Beállítások -> Beállítások -> Haladó -> Tartalom -> Beépülő beállítások
Ott ki kell írnia valami olyasmit, hogy JAVA Plug-in.A másik meg valami Cairo-Dock bug lehet, esetleg érdemes lenne felvenni a PPA tárolóját, hogy frissebb verza települjön.
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28925 üzenetére
A parancsot valóban elírtam
De nem igazán értem, mert volt, hogy a hibaüzenetből másoltam ki, és ugyanezt kaptam...viszont most már bevette, működik. Fent figyel a Teamviewer is, és a synaptic is jó
A javával kapcsolatban viszont nem értem, miért a mozilla könyvtárba kell másolnom a plugint, hiszen az működik
Bár megtettem ártani nem árthat alapon, plusz a /usr/lib/opera/plugins könyvtárba is betettem, de mégse megy...
Még egy kérdés: miért van az, hogy a cairo dock egy idő után "elfelejt" feljönni? Hiába kattintgatok, és vonszolom fölé az egeret, csak lapít...kézzel kell a menüből aktiválni. A rendszer betöltésekor még jó, utána csinálja ezt...
-
Ellenőriztesd le a fájlrendszert mondjuk egy LiveCD segítségével, a legegyszerűbb, ha a GPartedet használod.
A parancsot helyesen írd be, nem dkpg az, hanem dpkg. A kettő között annyi a különbség, hogy amíg az utóbbi létező, addig az előbbi egy nem létező, ismeretlen parancs, éppen ahogy írja.sudo dpkg --configure -a
Ha ezzel megvagy, utána fogod tudni a TeamViewert is telepíteni. Egyébként egyszerre csak egy csomagkezelő futhat egy időben, addig az zárolja magának a szükséges fájlokat. Ha nem tudod kézzel bezárni azt, indítsad újra a rendszert.
A JAVA működéséhez annyit kell tenned, hogy a libnpjp2.so elnevezésű fájlt átmásolod vagy linkeled a /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre/lib/amd64/libnpjp2.so* könyvtárból a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba, majd indítsd újra az Operát.
*az elérési út a verzió és az architektúrától függően változhat. -
Traxx
őstag
Hali!
Volna egy kis problémám...Tegnap volt 1-2 áramszünet itthon, és a linux is kapott belőle (azért is, mert az xp-s topicban is sírok
). Az a helyzet, hogy a synaptic halt meg...amikor elindítom, kérné a jelszót, de csak ezt adja fel:
E: A dpkg futása megszakadt, adja ki a „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma javításához.
E: _cache->open() failed, please report.A terminálba beírva ezt, viszont csak ennyi: sudo: dkpg: command not found
Valamint letöltöttem a teamviewer programot, és szeretném feltelepíteni. Namármost, a csomagkezelő úgy érzi, hogy fut még valami más hasonló is, és arra kér, zárjam be...persze nem fut semmi
Így nem megy tovább a telepítés.
Van ötletetek, mit kellene tennem?
10.04-es Ubuntut használok.
Ja és még egy
: az mitől van, hogy java alapú chat nem megy Opera 10.60 alatt, firefox 3.6.3 alatt pedig igen? Az Opera csak azt mondja, hogy nincs abszolút java...pedig van
-
bizi990
senior tag
Ubuntus gépen samba share van, vezetékes hálón. Wifin keresztül ubuntus és xp-s gépre is sokszor siralmas 60-80 kB/s-el másol, néha 1,5 MB/s körül is megy. Mindegyik gépen internet normál sebességel megy. Mitől lehet ez?
-
bizi990
senior tag
válasz
Richter36 #28918 üzenetére
Más: amikor egy programból szeretnék megnyitni egy fájlt (pl szerkesztésre) ami a helyi hálózat egy másik gépén van, azt hogy tudom megtenni? Ugyanis a fájl tallózóban nem jeleneik meg a hálózat.
Fel kell mountolni (nem nautilussal). Keress rá, rengeteg példa van rá, bár nekem se mindig sikerül... -
válasz
Richter36 #28918 üzenetére
A nyelvi csomagokat fel kellene telepíteni. Kubuntuban nem tudom, hogy hol van az alkalmazás erre, de elég, ha az alábbi csomagokat felrakod:
language-pack-gnome-hu language-pack-gnome-hu-base language-pack-hu language-pack-hu-base language-pack-kde-hu language-pack-kde-hu-base language-support-writing-hu
Mondjuk csináld úgy, hogy Krusaderben smb://-rel elnavigálsz a fájlhoz, és megnyitod azzal az alkalmazással, amivel szerkeszteni szeretnéd.
-
Richter36
őstag
válasz
Kendek #28917 üzenetére
Igazából jó lenne, ha tudna retusálást is. A gimp angol, vagy csak én nem találom a nyelvi beállításokat.
Más: amikor egy programból szeretnék megnyitni egy fájlt (pl szerkesztésre) ami a helyi hálózat egy másik gépén van, azt hogy tudom megtenni? Ugyanis a fájl tallózóban nem jeleneik meg a hálózat. -
válasz
Richter36 #28916 üzenetére
Mit értesz képszerkesztés alatt pontosan? Átméretezés, levágás, tükrözés, forgatás, telítettség? Ha ennél bonyolultabb dolgokat akarsz, akkor nekieshetsz GIMPpel is akár, egyébként meg én a Mirage-t használom ezekre, könnyen kezelhető, egyszerű, magyarul is tud (le van fordítva, de lehet telepíteni kell külön még nyelvi csomagot hozzá).
Persze KDE-re lehet nem a legszerencsésebb, mert ez GTK+-os.
Esetleg próbáld ki a colourpaint4-et, meg a showfoto-t, mint KDE-s képszerkesztőket. -
Richter36
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami egyszerűen használható képszerkesztő programot, ami lehetőleg magyar kezelőfelületű?
Kubuntu 10.04-et használok. -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #28914 üzenetére
jam jam sikerült mire már egy dameont bekonfiguráltam... jó hülye vagyok.
apache konfigról valamit tudtok mondani? pl hogy a /var/www-t hogy tudom irás és olvasásra engedélyezni, ill a benne lévő index.html-t. mert csak mc edittel tudom kezelni rootbol és ez zavaró és nemtudom engedélyezni a mappán az irást és olvasást
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #28908 üzenetére
igen kezdö vok
szal lehet h rosszul fogalmazok nézzétek el
nah hát nemtudom foggalmam sincs. rájöttem hogy a jogokat nem vettem el, csak a név válltozott meg. szal igy soso elmegy:s
transmission-t hogy lehet rendesen webessé tenni? hogy egy adott honlaprol elérhetö legyen az enyém bárhonnanmost ez a cél
szerk.: root@xyz helyett root@honlapcime
-
M.W.H
aktív tag
bocs hogy telespamelem csak midnig lejár az 5 perc:S
nah már biztos nagyon utáltok valahogy átirtam a root@ utánni nevem a weblap nevére amit most csinálok és nincsenek meg a jogaim:S tehát nem tudok még csak rendesen bele cd-zni se a gyökérbe. HELP:S -
M.W.H
aktív tag
és hogy a transmission-t hogy lehet beállitani hogy webesen ténylegesen elérhető legyen
-
M.W.H
aktív tag
nah egy kérdés feltettem az apache2 és azóta az ftp gadmin-proftpd nem hajlandó aktiválódni. tipp?
-
válasz
szimla65 #28903 üzenetére
Akkor add ki a következő parancsot és próbáld újra:
sudo chown -R <felh.neved> /home/<felh.neved>
Ha eztán sem menne, akkor viszont csomagold ki a témákat a /home/<felh.neved>/.themes könyvtárba. Ezután a témáknál látszódniuk kell nekik.
Ha nem, akkor esetleg nem Metacity vagy GTK témákról van szó.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- Padavan firmware
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest