- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #29599 üzenetére
Nah, erre is rájöttem, halad ez.
Nah ez kezd megtetszeni. Mondjuk az ablaklista megmarad így is, mert kell, csak így viszont jobban elférek. Csak itt meg kell szoknom, hogy az indítók lent vannak. Win alatt épp ez a jó, hogy mind2 egy helyen van felül. Tudom, a dock-barX ilyesmi lenne linux alá, de valahogy azzal nem sikerült megbarátkoznom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ilyen ablaklistás progiból csak a dockbarX van? Kéne valamit csinálni mert ez így nem pont a legszebb.
-
harry
veterán
válasz
Kendek #29592 üzenetére
Hmm. Most logout-it / Xrestart / sleep után rendben van - de pl. a wifit lekapcsoltam korábban, eddig akkor jelentkezett a hiba, ha wifin volt netem, és ugye a fentiek miatt megszakadt a kapcsolat, és csak visszacsatlakozásnál jelent meg minden. Jelent a Network managerrel van gáz, vagy nem tudom...
-
harry
veterán
Nem igazán akartam, mert ahogy írtam, magával ránt még egy marék csomagot (pl. ubuntu-desktop), és ez nem tudom, mennyire szerencsés...
Parancssorból hogy lehet csak adott csomagokat frissíteni? Gondolom törlöm, és telepítésnél az újat rakja fel, de nincs valami más megoldás?
Mondjuk jelenleg van grafikus felület, de azért érdekelne. -
Most néztem, hogy a TrueCryptből megjelent a 7.0-ás verza. Annyival mindenképpen jobb mint a régebbi, hogy már a Linuxos verzióban is van benchmark.
Habár a letölthető telepítő segítségével már nem "extrahálható" ki a Debian csomag, én azért összeütöttem mindkét architektúrára azt. Ha valakit érdekel, akkor megosztom szívesen, így könnyebb telepíteni, frissíteni és eltávolítani is.
Amúgy jól döntöttem anno, hogy az AES-t választottam. -
ABE
őstag
Sziasztok!
Totálisan kezdő vagyok Linux terén, most ismerkedem vele. Egy ősrégi ThinkPad 600X-re raktam fel a 10.04-es Xubuntu-t, szépen működik, csak egy szívfájdalmam van: nem tudom kiíratni a hátralévő akkuidőt. Kiraktam az energiaellátás ikonját, de akár hálózaton van, akár akkuról megy, csak annyit ír ki az ikonra bökve, hogy "A csatlakozó észlelhető". Van erre valami mód, hogy mondjuk állandóan kiírja a tálcán a hátralévő üzemidőt, vagy a töltöttséget százalékban?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mikor több Krusadert nyitok meg (4-et, 5-öt és azokkal dolgozom), meg közben VirtualBoxozok, akkor szokott egy idő után "elfogyni" a RAM. Normál használat mellett amúgy nem szokott gond lenni. Csak ilyenkor ha bezárok mindent, akkor sem jön vissza az egész tárterület és újra kell indítanom a gépet. Amúgy most 29%-on áll, tehát olyan 1200 MB használt.
Opera 289 MB
Krusader 13 MB
Pythonokból is összejön 100-on felül
Rhythmbox 26 MB
wnck-applet 73 MB
xorg 62 MB
compiz 41 MBMeg ugye van még sok kevesebbet fogyasztó folyamat is, de összességében szerintem bőven nincs meg a GB, főleg nem mikor mindent bezárok, mégis marad a nagyobb RAM használat. De hát valamire csak elhasználódik a sok MB...
A sync ; echo "3" >/proc/sys/vm/drop_caches paranccsal meg sokra nem megyek. -
harry
veterán
gnome-panel gondjaim vannak... pl. sleep után nem látszik semmi, csak miután talál wifi hálót, killall parancs után csak az üres csík látszik, login-out után hasonlóképp.
dpkg-reconfigure nem segített rajta, leszedni meg nem akartam, mert magával rántja ezeket is: fast-user-switch-applet gnome-applets gnome-panel indicator-applet indicator-messages ubuntu-desktop
Mit tegyek ilyenkor?-mod: most egyszer csak visszajöttek az ikonok... nem tudom miért. Parancssorban írtam egy apt-get update-et, majd upgrade, de ezt csak addig, hogy a lista látszódjon, nem raktam fel semmit.
-
válasz
pinnacle #29580 üzenetére
Ha van rázkódásvédelem a merevlemezben, akkor annak működéséhez nem kell külön szoftver, hanem teljesen automatikusan vezérli az elektronika. Mondjuk szenzor az bizonyára van az újabb vinyókban, mert ott a G-sense hibák gyakorisága a S.M.A.R.T.-ban, de nem hiszem, hogy ez felhasználható erre. Legalábbis számomra kétséges, hogy ez a szoftver jó lenne bármelyik merevlemezhez, úgyhogy inkább a Toshibát kérném számon a helyedben emiatt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
upszilon #29554 üzenetére
Köszi, így már jó! Márcsak olyan program kellene ami rázkódás esetén védi a HDD-t (ilyen van esetleg az Ubuntuhoz?). Próbáltam a megjelenítés beállításán változtatni, de csak a vastagbetűs "Megjelenítés" és "Sans Bold" változik a többi nem. A Linux Live-nál mi lehetett a gond?
-
válasz
ntomka #29576 üzenetére
Ez szerintem igazán nem akadály, csak csatolni kell a partíciót amin a swap fájl van és kész. Azt már mindenhol lehet használni, így ugyanolyan közös lehet. Ilyenkor akár ésszerű lehet elhelyezni az "adatpartíción", amit amúgy is mindenhova felcsatolsz (fstab), hisz ott vannak azok az adatok amiket használsz nap mint nap. Persze ha igazán sokat tesztelsz rövid időközönként, akkor ésszerűbb lehet a partíciós megoldás. Viszont ilyenkor nem is gond az, hogyha be van határolva az adott partíció mérete, hiszen úgyis jönnek-mennek a rendszerek, változhat a partíciós tábla gond nélkül.
NTFS -> Ext4 konvertálót igazán nem nehéz gyártani, csak legyen helyed, meg elég időd, hogy lefusson.
De nyugtasson a tudat, hogy Ext-ből már igazán nem nehéz btrfs-t csinálni, méghozzá komolyabb adatmozgatás nélkül. -
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29575 üzenetére
Azért van előnye: pl. több linux telepítéssel is próbálkozol egyszerre, akkor azok tudják használni ugyanazt a swap területet, így egy egyébként átmeneti alkalmazású tárterület nem jelenik meg redundánsan, és feleslegesen.
Én amúgy egy ntfs->ext konvertálónak örülnék, de nagyon.
-
válasz
hackeeeee #29574 üzenetére
Nálam előfordul néha, hogy elfogy a 4 GB, de persze ez inkább valami bug lehet és csak egy újraindítás segít. Na ilyenkor azért jól jön az az 1 GB-os swap fájl, noha maximum arra jó csak, hogy ne fagyjon le, hanem újra tudjam indítani a rendszert. Én amondó vagyok, hogy ilyen merevlemez kapacitásoknál már bőven elfér ez, minek lespórolni. De a partíciót azt nem szeretem azért.
-
-
Killing
addikt
Hello!
Tudnátok mondani egy olyan szoftvert ami méri az adatforgalmat? Nem fontos hogy napi/heti/havi/éves bontásban is tudja, csak én tudjam hogy mennyit használom a netet. Köszi! -
válasz
ntomka #29564 üzenetére
Ureadaheadet nem ismerem (még), a preload meg a readahead szofisztikáltabb megoldása. Ha azt használod, a rendszer megtanulja, mely alkalmazásokat használod gyakran és előcache-eli azokat. Én nem szórakoztam ezzel a leírásban, gyorsan nekiszakítottam a rendszert a favágóbb, de gyorsabb megoldásnak.
harry: nem könnyű, ez tény, nekem sem elsőre sikerült, mire megszületett az írás
Lehet azonban, hogy megint nekiugrok és rászabadítom az előcache-elős megoldásokat is, meg rendbe rakom a Firefoxot is, mert szegény igen anyatetűre sikeredett
-
törölt tag
meg lehet csinálni, persze. akár a mosógépről is bootol neked az ubuntu, ha kell
de a viccet félretéve, ha a telepítésnél a kézi partícionálást választod, akkor kapsz egy szép grafikus felületet, amin minden pertíciót úgy tologathatsz, ahogy neked tetszik.
ha van win is a gépen, akkor általában az szokott lenni, hogy az ubuntu kiteszi a win7 általt kreált bootloadert, és a sajátját írja az elsődleges vinyó mbr-jébe. ebben választható lesz természeteen a win7 is, tehát ugyanúgy tudod majd használni.
arra érdemes figyelni, hogy win7 alatt nem tudod elérni a linuxos fájlrendszereket egyelőre (illetve amit én próbáltam, az nem ment alatta), viszont linux alól simán eléred az ntfs partíciók tartalmát.én nem hazsnálok 64 bites rendszert, mert semmi szükségem rá, de elvileg semmi gondja nincs.
-
harry
veterán
válasz
sh4d0w #29561 üzenetére
Érdekesebbnek és könnyebbnek találtam, mint a saját rendszert
Memória volna bőven, 4gb, igaz abból most talán 3.5-öt lát, mert 32bit, bár úgy tudom egy módosított kernellel ezt meg lehetne oldni (vmi PAE támogtás kell talán, de mivel a rendszer max 4-500MB-ot eszik, ezért annyira nem foglalkoztatott. Vagy felrakni a server kernelt, ami ezt tudja a alapból, de nem tudom, asztali gépen mennyire jó ötlet).
Jó lenne Amarok gyorsítás pl, csak akkor a boot lassul be, nem igazán tudom, miért. Majd máskor még lehet játszok vele.
-
ntomka
nagyúr
válasz
sh4d0w #29563 üzenetére
Ezt a hozzászólást ismertem
, de nem figyeltem, hogy leírás is van hozzá, hogy kell kényszeríteni, hogy újra létrehozza a profilt.
Szerk.: Te olyat is leírtál a bejegyzésedben, hogy az ablakozó alatti dolgokat is be lehet vele töltetni előre. Ureadaheadnál is meg lehet, mert az nincs benne az ubuntuforumos hsz-ben?
És van ez a preload, arról tudsz valamit?
-
-
-
harry
veterán
No mindegy, töröltem minden eddigi változtatást, bootnál megint hozzáadtam a profile-t, és a következő indításnál nem 20, csak 5-7 másodpercig várt ott annál a résznél. De mivel a loginscreenig így is csak kb. fél perc eljutni, ezért annyira nem lényeg.
Ami inkább zavar, hogy pl. Amarok indulás szintén kb. ennyi idő... Most itt a hellelés közben valamelyik beállítással ez lement rövidebb időre, csak mondom, akkor meg a boot volt lassú
-
harry
veterán
válasz
sh4d0w #29558 üzenetére
Tehát onnantól, hogy boot menüből kiválasztom Ubit, eltelik 24sec, hogy elkezdjen "töltődni" az a csík - megnéztem, addig a "Loading files needed to boot"-ot írja ki, de azt kétszer is... utána meg jön a többi töltendő dolog, az még 20s talán.
Jelenleg tehát rc.localban nincs semmi és a mappát is átneveztem ~/.readahead.bck-ra. De ezeknek mi köze a boot profilhoz? Nem igazán látom ezt át, de megnézem az eredeti cikket is. -
-
harry
veterán
válasz
sh4d0w #29551 üzenetére
Hmm, most a Loading files needod to boot (vagy mi is volt?) résznél vár ~20s-t. Ez természetes? Addig a "betöltőcsík" épp megjelenik, de nem mozdul.
Próbáltam megnézni, hogy milyen lehetett korábban (rc.local kommentezni, átneveztem a .readahead-et), de ugyanaz volt a boot idő. Nem kell ilyen egyszeri alkalommal bootnál egy noprofile, vagy valami? Ez a profile rész amúgy mit csinál? -
weinmaker
őstag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
- megosztottama win7-es gépemen egy mappát, amit lát a linux, de nem nyitja meg.
hogyan kell úgy megcsinálni a megosztást, hogy a két gép az egymás megosztott dolgait lássa (apc-n win7 van, a notin ubuntu 10.04)-a másik érdekesség, hogy az xbmc live-al amit pendriveról bootolo, tökéletesen megy a hdmi audió, míg a rendesen feltelepített xbmc-vel meg nincs hang a tv-n?
-
upszilon
őstag
válasz
pinnacle #29547 üzenetére
"Esetleg lehetne, hogy az eredeti betűtipus maradjon meg ez nekem túl vékony."
Nem, mert a baráti körömnek és nekem ez a vékony tetszik. Természetesen magadnak olyat alakítasz ki amilyen csak tetszik.
"Annyi már látszik, hogy nem kompatibilis és a persistence sem lehetséges."
Nem, de nincs is rá szükség. Rendszer > Adminisztráció > Indítólemez-készítő:
Föntre beadod az ISO-fáljt, lent meg kiválasztod a pendrájvot, formázod és katt jobbra alul. Ennyi.
-
a000
őstag
válasz
#16820480 #29552 üzenetére
Köszi.
Az megodlható, hogy egyik vinyón van az ubuntu, másik vinyón a win7 és bootolásnál lehessen választani, hogy menyik oprendszer töltődjön be? Tehát két vinyón egy egy oprendszer.
Mert nagyon tetszik az ubuntu, csak sajnos van olyan progi amivel a win muszáj.
A 64 bites ubuntu megfelelően működik? ill az adatlapomon szereplő konfiggal békében lenne? -
törölt tag
meni fog persze, de a telepítéskor azt kell majd válasszad, hogy kézzel állítod be a partíciókat. aztán fogod, és a C-nek megfelelőt kijelölöd formázásra (ext4), és megadod " / " csatolási pontnak.
illetve én úgy szoktam csinálni, hogy a /home az másik partíción van (például ahol az adatok), de mivel az neked most gondolom ntfs fájlrendszert használ, így nem nagyon fog menni. -
-
a000
őstag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Van egy 250gb-os vinyóm, ami két részre van osztva, c,d. C-n a winfos, D-n az adatok. Namost csak így simán rá tudom tenni a C-re a winfos helyett az ubuntut? Nem fog a D-vel akadni a dolog? Nem fogja legyalulni a D-t? -
pinnacle
nagyúr
Itt van a felvétel. USB-ről betöltve is ugyanez a helyzet.
-
-
harry
veterán
válasz
sh4d0w #29539 üzenetére
A readahead-es részt kipróbáltam, de nem világos.
Először csináltam meg a "readahead-watch" részt (logout, parancssorból elindít, login, elindítottam pár alkalmazást, visszalép, killall parancs, chown, rc.local bővítés). Ezután menu.lst-ben (9.04) hozzáadtam a 'profile' szót, újraindítom, majd nagyon sokat vár, és elindult, de ekkor még nem volt gyors.
Második indításra belépés után már talán gyorsan indultak a dolgok, na de először ugyanúgy tökölt egy csomót (rendszerindításnál). Ez természetes, vagy valamit nem jól csináltam? Valamilyen profile load, vagy mi van ott... Annak a profile paraméternek nem kell valamilyen értéket adni, elég csak a szót beírni? -
-
upszilon
őstag
válasz
pinnacle #29542 üzenetére
...kezdjük elölről. Onnan, hogy bekapcsolod a géped. Légyszíves folytasd. Mit csinálsz és mit látsz? Bocs, de egyszerűen nem értem hol akadsz el.
Egyébként az akkujelzésről tökre megfeledkeztem.
Köszi, hogy szóltál! Mindjárt javítom. Reggelre fenn lesz a javított példány ugyanazon a néven. OK?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Olyannal találkozott már valaki, hogy van egy mobil letem, és ilyenkor mit kell feltenni? Milyen progit?
Pannon net, ugyanaz mint az USB-s -
pinnacle
nagyúr
válasz
ntomka #29536 üzenetére
Persistent módban telepítettem a restricted extrast, de mégsem megy a flash.
upszilon programját kikpróbáltam, nagyon jó benne van minden én csak az energia kijelzést hiányolom, jó lenne tudni, hogy mennyit bír még az akku. A Linux Live-val telepítve nem tudom, milyen parancsot kell beírni a továbblépéshez a grub után, a Unetbootin-nel bejön a válsztómenü. Úgye ez nem fut úgy, hogy eltárolja a változásokat? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, felraktam az új rendszerment-et,működik szépen.
-
harry
veterán
válasz
upszilon #29533 üzenetére
Hát ezt mondtam én is, egy live rendszer saját csomagokkal. Azt tudom, hogy ubi az alapja. Lehet csinálok egyet én is, pendrive-ra, hogy azon adott esetben lehessen is matatni valamit... és akkor elég egy egyszerűbb ablakozó rendszer, meg nem kell a sok sallang. Na majd utánajárok.
-
upszilon
őstag
Ááá, túl sokat képzelsz bele. Ez csak egy normális Lucid. Remastersys-el készítettem. Kb megfelel a felépítése az eredeti Ubi-lemezének. Szóval lehet róla telepíteni is. Tényleg semmi különlegesség nincsen benne. Értéke inkább abban rejlik, hogy rajta van már egy csomó olyan progi (nagyrészt a hivatalos tárolóból) ami nekem biztosan nélkülözhetetlen. (Talán másoknak is, de a gyári lemezen mégsem volt rajta.) Ezekből is a legfrissebb verziók. Szóval jól beállítgatva és frissítve. Ez lehetne a mottó, de igazán semmi különös. OK?
-
harry
veterán
válasz
upszilon #29531 üzenetére
Pár szóban leírnád mi is ez / mivel csináltad? Egy live rendszer, saját összeválogatott csomagokkal?
Mi a különbség a live/persistent mód között? Utóbbinál van valami munkakönyvtár, ahova ténylegesen menthetsz (és ezért kell vmi pendrive), míg előbbinél nincs, vagy másról szól? -
upszilon
őstag
válasz
pinnacle #29530 üzenetére
Én csináltam egy saját összeállítást magamnak és a barátaimnak. Ebben minden fontos dolog ott van ami kelleni szokott. Viszont nincsenek benne a játékok, meg egyéb hívságok. Ja, és persze a LIVE-mód egyből tartalmazza a Skype-ot, meg minden egyebet és persze szinte minden magyar benne. Dokumentálva viszont nincsen, úgyhogy nem terjeszthető hivatalosan. Annyit azért kell mondanom, hogy a root jelszó: 00
Néhány napig fenn lesz a lapomon. Szóval akinek van kedve, kipróbálhatja.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi ntomka, upszilon! Persistent Mode vagy Live-ban (a Unetbootin-nél is jó lenne tudni) van arra lehetőség, hogy magyarul töltődjön be?
-
toxin2
tag
Szükséged lesz pár csomagra:
http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libt/libtool/libltdl3_1.5.26-1ubuntu1_i386.deb vagy a
http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libt/libtool/libltdl3_1.5.26-1ubuntu1_amd64.debInnen pedig az iscan-data_1.0.1-1_all.deb és iscan_2.25.0-1_i386.deb
kell. (64-bites rendszer esetén az iscan_2.25.0-1_amd64.deb)http://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/scan/DL2.do
Telepítés után kiadod terminálban a "sudo scanimage -L" parancsot.
Ha látja a scannert, akkor az xsane is fogja látni.
Ha nem látja, akkor a /etc/sane.d/dll.conf fájlban kikommentezed így ezt a 2 sort:
# epson
# epson2
epkowa #ezt pedig ne legyen kikommentezve
Reboot után mennie kéne...
Lehet hogy csak root-ként megy. Nálam epson sx205 van, az megy userként is. -
Siriusb
veterán
http://www1.sane-project.org/cgi-bin/driver.pl?manu=epson&model=sx110&bus=any&v=&p=
Ez alapján úgy tűnik, támogatott.
A Synapticban keress rá a sane/xsane csomagokra. Bár régebbről nekem olyasmi rémlik, hogy ubuntu alapból felrakja. -
Vitus
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Epson sx110-es nyomtatóm ami szépen megy is linux alatt csak a scanner részét nem tudom működésre bírni. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy hogyan lehetne életet lehelni bele?
Vitus
-
1. Igen, ha annak a tartalmát lemented, majd (lehetőleg Live rendszerben) átmásolod az újonnan telepített rendszerbe (felülírással), akkor jó lesz (már ha ugyanaz a felhasználó neve).
2. Rögtön a menüben (már ha telepítve van). De igazából ezzel tényleg nem mész sokra, lényegesen egyszerűbb, ha kompletten átmásolod a mostani rendszeredet az új helyére.
3. Az Windowsos, a linkelt honlapon is egyből láthatod: "This compact and portable Windows application supports NTFS and FAT32 file systems."
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #29517 üzenetére
1)
Amely fiókomban vagyok (a home -n belül), ott a rejtettekkel együtt 100MB a helyfoglalás.
Tehát elegendő ezt elmentenem, a beállítások mentése okán?És egy újonnan telepitett ubin pusztán bemásolom egy ott frissen elkészült új fiókba? Ennyi?
2)
Nem találom ubin a szoftverközpontot; merre van?3)
a defrag progi windows-os, amit ajánlasz, vagy ubuntu -s? -
A beállításaid a saját könyvtáradban vannak (/home/<felhasz.neved>), azt kell elmenteni, illetve abból a rejtett könyvtárakat. Később a tulajdonost át kell állítani, ha másnak mennek ezek. Telepített csomagok lecsekkolására ott a szoftverközpont, baloldalon a telepített szoftverekre kattints. Még ezzel olyan sokra nem mész, később ezek szinkronizálására lesz lehetőség (mármint amit Te is most szeretnél elérni, de ez a funkció még hiányzik).
Jelenleg talán az a legegyszerűbb, ha klónozod ezt a mostani rendszeredet arra a másik gépre (vagy vinyóra) és kész.
(#29516) mzx: Annak idején a Piriform Defragglert használtam, nagyon jó.
-
mzx
senior tag
. . . még valami:
Ntfs particiót szeretnék defragmentálni.
Azonban a winXP beépített defragmentálja kissé gagyi:
volt , h 40% szabad vinyóhely esetén egész jól töredezettség-mentesített, de most
pl. hiába szabadítottam fel 54%-ot, semmit nem kezd vele!Szóval szívesen fogadok ubuntu -ra defrag progit, ami ntfs partíciót töredezettségmentesít.
Vagy winXP-re ugyanilyet, szintén INGYENEST.(Win topicban az o&o -t ajánlják, de az nem freeware.)
-
mzx
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az ubuntu aktuális állását elmenteni, de épp csak olyan szinten ,hogy a beállítások keruljenek mentésre, valamint hogy mely file-kat installáltam?
Ha pl. más vinyón fel szeretném tenni az ubuntut, ugyanazon beállításokkal, és hogy tudjam, mely software-ket telepítettem eddig nálam - ehhez kell.Ugyanis nincs szükségem a teljes állományt kiírni,
nem akarok 5-10 GB-okkal vesződni, ráadásul 500MHz-val ketyegő régi procim nem is képes rendesen kezelni DVD írót.Mekkora helyet foglal majd a mentés, nagyságrendileg? 1MB? 10MB? 100MB?
-
Speeedfire
félisten
Úgy néz ki ez az ssl nem akar nekem összejönni sehogysem
radmin: kicsi anomália részemről ez a dolog, mind1 letöltöm a debiant és megnézem azzal is, ott már nem kellene hibát dobnia
először is a debiant akartam felrakni, csak mivel azt még nem töltöttem le az ubi meg itt fekszik az asztalon, gondoltam jó lesz nekem az ubi is -
biker
nagyúr
a letesztelt jolicloud kinyírta a wubim wubildr-grub párosát.
hogy tudom kijavítani?
már a bootmenünél az ubira is joli indult, uninstall után "no wubildr", és nem indul a jól bejáratott ubuntum -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! USB-n a Unetbootin-nél, hogy lehet elérni a magyar nyelvű "Live CD" üzemmódot ( ne kelljen a billentyűzetet, minden betöltésnél magyarra állítani)?
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #29510 üzenetére
Ahogy írtam, a f.luxhoz és a redshifthez a GUI-k egy kalap kakit sem érnek. Nem is az eredeti fejlesztőik csinálták. Feltelepítettem az eredeti redshiftet (amihez legalább ppa is van), beállítottam egyéni paraméterek alapján automatikusan indulónak a gtk-redshiftet (ez a reshifttel jön), és működik szépen. Most pl nappali fény van, de tegnap este is nem egyik pillanatról a másikra vette le a színhőmérsékletet, hanem a kinti sötétedéssel együtt. Szóval elégedett vagyok.
A gtk-s indító meg azért kell, mert kitesz egy ikont a panelra, amivel ki-be lehet kapcsolni, ha mégis felül szeretném bírálni.
-
biker
nagyúr
lsusb szerint pixaart graphic, de az usb id-re rákeresve külföldi fórumok szerint esélytelen...
-
radmin
csendes tag
válasz
Speeedfire #29477 üzenetére
Valóban problémázik a jogok miatt.
A crm nem mond semmit, hogy baja lenne. Csak onnan sejtem, hogy jogosultsági baja van, hogy leteszteltem magát a script-et, s ott tért vissza nem megfelelőjogosultsági problémával.
A heartbeat telepítésévellétrejön egy 'haclient' user, amit hozzáadtam a 'root' csoporthoz.
Viszont ezután sem hajlandó végrehajtani a feladatot.A script-ben egy route parancs van.
Azt érdekesnek tartom, hogy extrém jogosultságok nélkül létrehozza a virtuális 'eth0:0' interfészt a ha, de a route táblába már ezekkel a jogokkal nem hajlandó új bejegyzést létrehozni.
radmin
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, miszerint egy ismerősöm vinyóját szerettük volna bekötni a gépembe, de valamiért nem jött össze a dolog.
A rendszerem 9.10-es Ubuntu, két vinyóval használom, egyiken van a rendszer, a másikon pedig csak adatok, és most az adatvinyó helyére kötöttük volna be az ismerősömét, ő azt a vinyót 10.04-es Ubuntu alatt használja, ext4 fájlrendszerrel, home könyvtárként.
Az én eredeti adatvinyóm NTFS fájlrendszerű, ennek a helyére tettük be a másikat, de nem csatolja fel automatikusan (a BIOS-ban látszik a vinyó).
Mi lehet a probléma? A fájlrendszer, esetleg az, hogy nem egyféle verzió alatt vannak használva, vagy esetleg kell valami egyéb beállítást tenni, hogy működjön?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Aktív témák
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Fogyjunk le!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest