Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
hudyfiu
üzenetére
nekem 7.10 alatt csinálta ezt, még 8.04 alatt nem vettem észre. (kubuntut használok)
Én úgy tapasztaltam, hogy akkor csinálta ezt - legalábbis nálam -, ha a filmnézés előtt vagy közben zároltam a képernyőt, majd tovább folytattam a munkát amikor visszatértem a gép elé.
Megoldás nálam az volt, hogy filmnézés előtt X restart (ctrl+alt+bckspace). Ekkor már nem csinálta.
Viszont hogy mi okozta, azt nem tudom megmondani, nem nagyon jártam utána!
-
bsh
addikt
válasz
hudyfiu
üzenetére
mindent kompletten. mivel ez egy headless gép, monitor és billetnyűzet és egér nélkül, így csak vnc/ssh/ftp-vel tudom elérni. (persze ha otthon vagyok, nincs gond helyi hálón, csak akkor van gáz, ha távolról kell elérnem, a lassú netem miatt. bár mondjuk tökmindegy milyen netem lenne, a torrent úgyis felzabálná!
) -
bsh
addikt
válasz
hudyfiu
üzenetére
routerem nem tud QoS-t.
az a baj, hogy ha izzanak a torrentek, akkor néha olyan lassan tölti be már az alapképernyőt is a vnc, hogy sokszor timeout-tal ledobja. mire odáig eljutok, hogy limitáljam a torrent sebességet, az sokszor fél óra diavetítés... :S
azureusban lehet ip_tos (type of service mező) állítani, ez segítene, csak nem tudom, melyik tc queue használja ezt és hogyan állítsam be. -
Vladi
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)