Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-08-02 22:50:59

LOGOUT.hu

Wise díjak [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) Dluinet válasza Oliverda (#1700) üzenetére


Dluinet
nagyúr

múlthéten próbáltam, nem ment

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1702) Oliverda válasza Dluinet (#1701) üzenetére


Oliverda
félisten

Mi nem ment? A fizetés?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1703) Dluinet válasza Oliverda (#1702) üzenetére


Dluinet
nagyúr

elutasította, majd kiírta, hogy melyek támogatottak Magyarországon

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1704) norbi2010


norbi2010
őstag

Sikerült nekem is, erre vártam már mióta. :C

(#1705) Sakab


Sakab
senior tag

Sziasztok, még most ismerkedem a TW-vel. Lenne 2 kérdésem ami eddig nem egyértelmű számomra. 1, Most alap standard számlához tudok igényelni bank kártyát, ha igen akkor ennek egyszeri ill. éves költségei mekkorák? 2, Van külföldön Interactive Brokernél számlám, amiről a megadott bankszámlára tudok utalni. Kérdés az, hogy ha a TW számlám és az IB számlám eltérő néven fut akkor is tudok utalást fogadni? Mert mint ha úgy olvastam volna, hogy feltöltésnél csak akkor tudok rá utalni, hogy ha az a számla szám is ugyan azon a néven fut, mint a fogadó TW. Jól értelmeztem?

(#1706) anadroid válasza Sakab (#1705) üzenetére


anadroid
senior tag

1. Nincs költsége, de az igényléshez 6000 Ft-ot be kell fizetned saját kártyával, amit persze akár azonnal el is költhetsz. Kódot kell kérned hozzá, úgy, ahogy a Revoluthoz.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#1707) V/ válasza Sakab (#1705) üzenetére


V/
titán

2. Igen, forint egyenlegre való feltöltés. A számlaszámos egyenlegekre bárki utalhat.

(#1708) Dluinet válasza norbi2010 (#1704) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Apple pay most sikerült

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1709) Sisco2


Sisco2
tag

Sziasztok.

Utalok HUF bankszámlámról forintot TW HUF számlámra és onnantól elkedek váltogatni de közben nem költök róla vagy utalok ki, ez müködik? TW nem szól azért ha oda vissza váltogatok mondjuk egy honapon belül többször a HUF és USD számlám között nagy összeget különböző árfolyamokon mondjuk
olyan 5-10m ft -os nagyságrendben árfolyam nyereségeket bezsebelve?

Azután meg mondjuk elégedetten visszautalom bankszamlara HUF -ból HUF -ra.
Használja így valaki, vagy korlátoznak kitiltanak ezt nem engedik? :)

(#1710) cocka válasza Sisco2 (#1709) üzenetére


cocka
veterán

Szerintem ekkora összegek mozgatása előtt érdemes őket vagy felhívni vagy emailt írni, hogy hogy tudod a legegyszerűbben elkerülni, hogy letiltsanak. De az tuti, hogy igazolnod kell, hogy honnan van a pénz.

(#1711) V/ válasza Sisco2 (#1709) üzenetére


V/
titán

Tiltva van.
15.3 You accept the risks of holding balances in multiple currencies. You agree and accept all the risks associated with maintaining balances in multiple currencies including any risks associated with fluctuations in the relevant exchange rates over time. You agree that you will not use our Services for speculative trading.

(#1712) Sisco2 válasza V/ (#1711) üzenetére


Sisco2
tag

Rendben, akkor ezt levédték a Customer Agreement -ben. Más kérdés a gyakorlat mit mutat, milyen méretű és gyakoriságú saját számlák közötti tranzakciok verik ki a biztosítékot náluk. Mindenesetre ezt tudva érdemes óvatosnak lenni. Mert ha közben az ember költ róla használja, és ritkásabban váltogat devizák között az még beleférhet egy átlagos ügyfél gyakorlat kategóriába. Egyébként Revolut-on hallottam már indoklás nélküli ügyfél eltanácsolásról, de TW-n még nem.

(#1713) Sisco2 válasza cocka (#1710) üzenetére


Sisco2
tag

Szerintem ez csak akkor kell (igazolni hogy honnan van a pénz) ha valaki 3. személynek küldök TW-n keresztül pénzt. Ha magamnak utalom vissza ugyanoda ahonnan feltöltöttem a TW accountomat akkor ennek mi értelme lenne?

(#1714) Tajrexi válasza Sisco2 (#1713) üzenetére


Tajrexi
tag

Az első pénzküldésnél, amikor a TW-s számládat töltöd fel, elvileg akkor is befagyaszthatják a számlád mindaddig, amíg meg nem bizonyosodnak róla, hogy a pénz legit és nem pénzt akarsz mosni. Ha fel tudsz nekik mutatni ilyenkor egy bankszámlakivonatot, meg pár fizetési csekket amikkel a számok stimmelnek, akkor nagy gondod nem lehet. Ha ezek nem állnak rendelkezésedre, én nem kockáztatnék. További info erről.

(#1715) Stanlee válasza Sisco2 (#1713) üzenetére


Stanlee
őstag

Az elso nagyobb utalasom, talan 12 ezer euro volt, az euros nemet szamlamrol a sajat magyar HUF szamlamra tortent, es a TW mindent ellenorzott, a korabban leadott szemelyi + lakcimbejelnton felul (amivel 1000 eurokat minden gond nelkul valtogattam), kert egy a nevemre kiallitott kozmuszamla melle a jogositvany es utlevel masolatat, valamint egy legutolso havi bankszamlakivonatot, amin latszik, hogy mennyi a kezdo es a ho vegi penzmennyiseg, ill. az aktiv bankszamlahasznalat is.

A heten 2 adagban 12 milliot valtottam es nem kertek semmit.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#1716) cocka válasza Stanlee (#1715) üzenetére


cocka
veterán

Ez miért van offban? Ez igencsak on.

És ha nincs se jogsid, se útleveled, csak közüzemid, akkor elbuktad az "átvilágítást"?

(#1717) V/ válasza cocka (#1716) üzenetére


V/
titán

Személyigazolvány az alap, ezzel igazolod hogy vagy, ehhez jöhetnek még a nevedre és címedre szóló közüzemi vagy banki igazolások.

(#1718) cocka válasza V/ (#1717) üzenetére


cocka
veterán

Ott volt benne:

a korabban leadott szemelyi + lakcimbejelnton felul

Tehát ezt eleve magától értetődőnek tekintettem (ezek nélkül ugye eleve kártyát se adnak), de az nem magától értetődik, hogy van jogsid és tudsz vezetni vagy utazgatsz olyan helyekre, ahova minimum útlevél kell.

(#1719) V/ válasza cocka (#1718) üzenetére


V/
titán

Nem kell jogosítvány!. Ami nincs azt leírod hogy nincs és nem kérik. Nincs ilyen a szerződési feltételek közt hogy szerezzél jogosítványt. Az sem hogy váltsál ki útlevelet.
A pénz birtoklás jogszerűsége van előírva hogy ellenőrizzék, de ezt nem ők találták ki, csak készítettek egy átvilágítási szabályzatot a törvény alapján.
De holnap felhívhatod őket és rákérdezhetsz, vagy megvárod amíg kérik és akkor egyeztetsz velük.

[ Szerkesztve ]

(#1720) HussarF válasza cocka (#1716) üzenetére

Én egy adagban küldtem el egy Stanlee által említettnél nagyobb összeget, HUF-ból USD-be két hete. Az utalás indításánál kérte, hogy fényképezzem be a személyigazolványom elejét és hátulját. Megtettem. 5 perc múlva jött a visszajelzés, hogy minden okés, utalják a pénzt. Én sem tapasztaltam semmiféle macerát, hogy számlák meg minden lósz.rt mutogatni...

[ Szerkesztve ]

(#1721) Sub-S válasza V/ (#1711) üzenetére


Sub-S
senior tag

You agree that you will not use our Services for speculative trading.

Mi számít speculative trading-nek? Ha valaki csak feltölti saját számláról, hogy átváltsa és más pénznemben visszautalja 1-2 évente egyszer az már annak minősül?
Vagyis nem kereskedni akar vele csak mint most például tartva a forint gyengülésétől inkább más devizában tartaná a megtakarításait amíg normalizálódik a helyzet.

(#1722) HussarF válasza Sub-S (#1721) üzenetére

Az, amit ők annak ítélnek. Utána meg, ha panaszod van, akkor ráléphetsz a hosszadalmas jogi útra. Amit amúgy valószínűleg el is buksz, ha tényleg látszik, hogy ide-oda tologatod folyton a pénzt

(#1723) Tajrexi válasza Sub-S (#1721) üzenetére


Tajrexi
tag

Évente 1-2 az semmi. Ez azokra vonatkozik akik kb naponta váltogatják és ezen akarnak nyerészkedni.

(#1724) V/ válasza Sub-S (#1721) üzenetére


V/
titán

Ahogy Tajrexi és HussarF is írja.
Én nem tartok a forint gyengülésétől, ez a normál állapota, de te váltogatást írtál, ami úgy tűnt hogy gyakori lenne
Az hogy van forintod és átváltod $-ra az oké. Aztán ha olyat sokat romlott a forint hogy realizálódik 6,5% haszon, akkor te azt visszaváltod forintra, lenne a koncepciód. Ezzel csak az a bökkenő hogy közben előkerült 5%-os inflációval és 10 %-os áremeléssel valójában veszíteni fogsz. De ha erősödik a forint akkor meg mindenképp veszítesz, hiszen akkor 1 $-ért kevesebbet kapsz, mint amikor át váltottad. Bár csodákban nem hiszek.

(#1725) Sub-S válasza V/ (#1724) üzenetére


Sub-S
senior tag

Úgy írtam, hogy 1-2 évente egyszer, az nálam nem gyakori kategória. :)
Konkrét példa lehetne mondjuk az ha valaki attól tartott év elején, hogy nagy válságot hoz majd a járvány és 300/335 körül átváltotta volna megtakarításait USD/EUR-ra mert nem bízott abban, hogy egy ilyen helyzetet jól viseljen a HUF.
Ha utána teszem azt 1 évvel később 360/400 körül visszaváltja forintra az már a nyerészkedés kategória lenne? De akkor mi a másik oldal, hogy üljön a forintjában és nézze, hogy ér egyre kevesebbet? Nem gondolnám, hogy látunk 330 körüli eurót mostanában valószínűbb, hogy már sosem.

(#1726) V/ válasza Sub-S (#1725) üzenetére


V/
titán

Értem amit írsz, abban igazad van hogy többet lehet realizálni, mint az évi 2%-os kamatozású bankbetétbe tartott pénzzel, de azokat a veszteségeket (igaz nálunk hivatalosan nincs infláció) amit írtam le kell vonni belőle. és romlani kell a forintnak. Most is van aki nyert, nyer a gyenge forinttal, csak épp milliárdokban játszik.
Szerintem ha 2 havonta váltanál akkor sem szólnának érte, de nem erre van kitalálva a TW, azért meg esetleg figyelmeztetnek. De ahogy már írtuk nincs betétbiztosítás, mert ez nem olyan számla. De a bankodban is el lehet játszani ezt a váltásos mókát ha van deviza számlád is.

[ Szerkesztve ]

(#1727) Sub-S válasza V/ (#1726) üzenetére


Sub-S
senior tag

"De ahogy már írtuk nincs betétbiztosítás, mert ez nem olyan számla."

Igen, ez világos, akkor ha úgy használja valaki, hogy saját HUF számláról -> TW -> saját deviza számla 1 napon belül az már teljesen szabálytalan? Vagyis ha ténylegesen csak 'azonnali' váltásra van használva saját célra(évente 1x, nem össze-vissza)? Ahogyan használják Revolutot is hasonlóan sok esetben.
Tudom nem erre van kitalálva a dolog.

"De a bankodban is el lehet játszani ezt a váltásos mókát ha van deviza számlád is."

Igen, csak a díjak optimalizálására használnák a TW/Revolut-ot és ennek konkrét tiltását nem láttam még.

(#1728) V/ válasza Sub-S (#1727) üzenetére


V/
titán

Ezt írod: saját HUF számláról -> TW -> saját deviza számla 1 napon belül az már teljesen szabálytalan
Mint ha nem értenéd a különbséget a kettő közt, ha "shortolásra" használod a Transferwise számládat, vagy ha normál használatról van szó.
Amit írsz azt megcsinálhatod, de ha naponta végzed, akkor az már a tiltáshoz vezető dolog lehet. Gondolom ők sem hülyék és neked is a jövedelemmel majd el kell számolni.

(#1729) Stanlee válasza cocka (#1716) üzenetére


Stanlee
őstag

Azert tettem off-ba, mert nem tudom, hogy az en beazonositasom mennyire volt extrem reszletes es miert, mivel a legtobben egy egyszeru szemelyi felmutatasa utan is tudnak nagyobb osszeget valtani.

Ahogy a Verification FAQ-ban leirjak, kerhetnek plusz papirokat a beazonositashoz.

Feltetelezem, hogy nalam a jogsi azert nem volt jo, mert 18 eve van nemet jogsim, amin csak kiallitasi idopont van, ervenyessegi ido meg nincs es a TW-nel gondolom neztek, hogy van-e rajta ervenyesseg vege, nincs, nem jo. Lakcimbejelnto ugyanigy a nemeteknel egy darab papir, ugy hamisitod ahogy akarod. A TW helyeben ha valakit azonositasra szurunk ki, akkor en se nagyon fogadnam be azt a zsirpapirt amit bekuldtem.

Ha nincs jogsi, majd megkuldi TW, hogy mi kell neki. Visszautasitani barmikor visszautasithatnak, mert jogukban all.

De hogy pozitivat is irjak roluk, mult heten papirmunka nelkul atvaltottam majd 12 misit, es nem kertek semmit, gyorsak voltak, csak ajanlani tudom oket.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#1730) encoder


encoder
tag

Egyszerre váltottad át mind a 12-t vagy szétszabdalva több kisebb összegre?

(#1731) Stanlee válasza encoder (#1730) üzenetére


Stanlee
őstag

2 reszletben, 2-3 nap kulonbseggel, heten belul. Kifizetes aznap ill. masnapra szamlan volt.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#1732) encoder


encoder
tag

Köszi! Esetleg hazai (OBA védett) devizaszámlát tudsz ajánlani, ahol jók a kondíciók, esetleg online is megköthető?

(#1733) Oliverda válasza encoder (#1732) üzenetére


Oliverda
félisten

Tudtommal a Raiffeisen számlájának van a legkedvezőbb díjazása, viszont azt nem lehet online kötni, ha jól tudom. A Gránitnál van ilyesmire lehetőség, de ott magasabbak a költségek.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1734) Stanlee válasza encoder (#1732) üzenetére


Stanlee
őstag

GranitBank szerintem jo, online lehet nyitni, kb 2-3 munkanap mire hasznalhato teljesen. En szombaton nyitottam, kedden mar teljesen uzemkesz volt.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#1735) Gabás válasza vnorbi (#1015) üzenetére


Gabás
addikt

Ehhez egy adalék, ha valakinek szüksége lenne rá: forint is utalható, csak utána meg kell erősíteni, hogy a te számládról indítottad („Joint account” – így ezzel lassabban ér oda persze), mivel feladóként nem te jelensz meg, hanem az Államkincstár gyűjtőszámlája

(#1736) vnorbi válasza Gabás (#1735) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A joint account szerintem inkább társtulajdonosi számlát jelent (mint amikor a férj és feleség egy közös számlát használ), de ha működik, akkor ez jó hír.

(#1737) Oliverda


Oliverda
félisten

Már nem ingyenes a TW kártyája? Az oldalukon hirtelen nem találtam erre vonatkozó változást.

Az egyik ismerősömnek próbáltunk kártyát igényelni. Már korábban regisztrált, most pedig meglett az ID check is, az utolsó lépcsőnél viszont a fenti befizetéssel jön.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1738) V/ válasza Oliverda (#1737) üzenetére


V/
titán

Nem tudom miről írsz. A magyar magánszemély Több pénznemű számlához tudomásom szerint nem változott a kártya igénylés, kell a letét, de utána elköltheted.

Amikor megrendeled a kártyádat, arra kérhetünk majd, hogy adj pénzt a TransferWise számládhoz, mielőtt a kártyát elküldenénk neked. Ez nem egy díj — a pénzt felhasználhatod.
Legalább 20 GBP/EUR/USD, vagy 30 NZD/SGD értékben kell pénzt adnod az egyenlegedhez a kártya megrendeléséhez. Alternatívaként egy ezzel megegyező összeget is hozzáadhatsz bármilyen más pénznemben, melyet egyenlegeiden tárolhatsz.

A kártyád igénylése
A kártyád igénylése ingyenes. Azonban lehet megkérünk, hogy adj hozzá az egyenlegedhez legalább 20 GBP/EUR/USD, 30 NZD/SGD, vagy ezzel megegyező összeget egy másik, általunk támogatott pénznemben, mielőtt a kártyát megrendelnéd. Ez nem egy díj hanem a saját pénzed, amit szabadon felhasználhatsz, amint a kártyád megérkezik. Ha a kártyát Ausztráliában rendelted, nem szükséges, hogy pénzt adj hozzá az egyenlegedhez.

Esetleg a böngészős felületen és magyar nyelvű oldal is ezt adja ki?

[ Szerkesztve ]

(#1739) Oliverda válasza V/ (#1738) üzenetére


Oliverda
félisten

Arról ami a screenshoton világosan látszik. Vagy az angol szöveget nem érted? 20 dollár van rajta, de ugyanúgy kér 2000 forintot a kártya rendeléséért.

Böngészőben még nem nézte.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1740) V/ válasza Oliverda (#1739) üzenetére


V/
titán

Értem én a képet, de sehol nincs a változtatás írva.
Én
1. nem látom már az app-ban az igénylési lehetőséget,
2. minden magyar nyelvű nekem, mert az Android is magyar.
De a deviza ott választható, mi van ha $-ra állítja, illetve magyar fiók, magyar címmel?
Megnéztem a mobil app-ban, ott sem írja csak a letéti összeget.
Biztos az hogy van rajta 20 $ elérhető vagy minimum 6200 Ft

[ Szerkesztve ]

(#1741) Oliverda válasza V/ (#1740) üzenetére


Oliverda
félisten

Nyilván magyar cím és tulaj, azért is kéri forintban a díjat.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1742) V/ válasza Oliverda (#1741) üzenetére


V/
titán

Világos, de az angol nyelvű app az megzavart. akkor lehet hogy át kellene tenni a forint egyenlegre hogy kijön e a szükséges mennyiség. Nem valószínű hogy mindenhol a letétre történő utalás van és mégis fizetni kellene érte,

[ Szerkesztve ]

(#1743) cocka válasza Oliverda (#1739) üzenetére


cocka
veterán

Böngészőben még nem nézte.

Hát lehet ott is kéne. Majd ha nézi írd meg mi újság van.

(#1744) V/ válasza V/ (#1742) üzenetére


V/
titán

Holnap felhívom őket és tisztázzuk hogy a letéti összeg lett csökkentve vagy tényleg 2000 Ft a kártya amit az oldalaikon mindenhol ingyenesnek írnak, mert ez így átverés.

(#1745) Oliverda válasza V/ (#1744) üzenetére


Oliverda
félisten

Majd jól elnézést kérnek és azt mondják, hogy technikai hiba miatt még nem ment át a frissítés a weboldalon.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1746) V/ válasza Oliverda (#1745) üzenetére


V/
titán

Az nem lesz elegendő. Emlékszel rá tavaly a PayPal-t is a GVH eljárás alá vonta és idén januártól az EU-s területen pénzügyi szolgáltatással foglalkozókra ki lett terjesztve a szabályozás, így bizony ezen a mulasztás következménye nemcsak abból áll hogy az ügyfeleknek vissza kell adni a pénzt. Eleve ilyen változtatás előzetes bejelentéshez kötött.
De mindjárt nézem a szerződési feltételeket, hogy van-e utalás az ingyenesség megszüntetésére.
No sehol nem írnak összeget, mindenhol free szó van használva, ha a help szöveget nem is módosítják, a szerződési feltételeket akkor is kötelező.

[ Szerkesztve ]

(#1747) V/ válasza Oliverda (#1745) üzenetére


V/
titán

De akkor hogy áll az ismerős dolga ha 2000 Ft-ot kérnek akkor hogy nem látja 20 $-os egyenleget? Eddig az egyenlegek közti átjárhatóság működött, azt nem hiszem hogy felülírták volna főleg úgy hogy tegnap simán váltottam az egyenlegek közt.

(#1748) PeteePeti


PeteePeti
őstag

Üdv! Garmin Pay-t használ valaki ezzel a szolgáltatóval? Működik rendesen? Elvileg a Garmin oldalon Magyarországon elfogadott ez is és a Revolut is! :)

OnePlus 12 5G 16/512 Green | Samsung Galaxy Watch 5 Pro | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923

(#1749) V/


V/
titán

Érdekes, amit pénteken indítottam forintos utalást az egyenlegre ma 10:04-kor jóváírták, pedig igencsak húsvét van.

(#1750) V/


V/
titán

Na válaszoltak:

Köszönjük, hogy megkeresett minket.
Egyelőre, még csak tesztelés alatt áll a kártya rendelés díja. A kért összeg befizetése szükséges a kártya megrendeléséhez ez után a kért összeget visszatudjuk téríteni a forrás számlára.
A megrendelést követően, ha a továbbiakban igényt tart a kártya rendelés díjára, válasz email-ben jelezze felénk is visszatérítjük az összeget.
Remélem ez segít, ha további kérdése van, jelezze felénk ismét.

Üdvözlettel,
Alex
Transferwise

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.