- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Én úgy tudom, hogy ez nem így van. A biztosításnak pont hogy azért van maximum értéke, hogy egy esetleges csőd esetén mindenki ki legyen fizetve részben, vagy teljesen. Ez ugye attól függ, kinek mennyi pénze van. Másfelől érdekes lenne, ha becsődöl egy bank, majd pár hónap múlva egy másik, akkor már arra a bankra nem is maradna pénz egy ügyfélnek se? Fura lenne.
-
zerodot
aktív tag
válasz
TrollBalint #5030 üzenetére
A valuta az kp-t jelent, úgyhogy azt nem tudod se Revon tartani se utalgatni... Devizára gondoltál.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Degeczi #5044 üzenetére
Nyilván eldönti mindenki maga mennyit tart a revo vagy wise számlán, mert bármelyikkel gond van, nem hazai terepen kell a pénzéért kiállni.
de mivel használható megoldások, és a hazai rablóbankokkal szemben olcsó megoldásokat kínálnak, csak érdemes velük élni, ésszerű határokon belül…
-
-
merqree
őstag
2 perce kaptam:
"Töröltük az euró tárolási díját
Augusztus 1-jétől annyi eurót tárolsz a Wise számládon, amennyit csak szeretnél, és mindezt díjmentesen." -
A biztosítás olyan, hogy akkor fizet ki mindenkit, ha van elég pénz a biztosítási alapban. Először azokat szokták kifizetni, akiknek a legtöbbel tartozik a bank, aztán jönnek a kicsik. Könnyen lehet, hogy pár ezer eurós betétek nem lesznek kifizetve. És mivel a Revo veszteséges, ezért még mindig nagyobb esélye van, hogy tönkremegy, mint mondjuk a Wise-nak, ami nem veszteséges.
mod: azt jó tudni, hogy csak euró után kell fizetni, ha átlépi a 3000-et.
-
S@c@
őstag
Ebben a válaszban van egy kis paradoxon. Vagy szerinted nem?
A revo is bank és 100e euroig biztosítva van, azonban mégse szívesen tartod te sem ott a pénzed. Akkor csak lehet alapja, hogy nem érdemes nagy összeget ott tárolni.
A wise ugye profitot is termel, mig a revo folyamatosan veszteséged évek óta.
update: csak euro után számol fel költéséget (3000 euro felett)
USD, HUF után nem! -
g@bo
nagyúr
Az is? A wise nem bank, vagy igen?
-
Az is már bank, és 100 ezer euróig biztosítva van. Én nem félek ott tartani millió körüli összeget, de több milliót már inkább rendes hazai banknál (vagy a Wise-nál) tartanék.
Egyébként most néztem, hogy a Wise-nál lehet, hogy csak napi, meg egyszeri limitek vannak. Pl átutalásnál a max fogadható összeg 1 millió USD. Nem tartok attól, hogy ennél valaki többet akar nekem utalni.
Ja megvan mi tévesztett meg. 3000 Euró felett a Wise már felszámol rendszeres költséget a számlavezetésre is. Ez meg azért nem egy óriási összeg.
-
válasz
TrollBalint #5030 üzenetére
Plusz Wise-nál annak is korlátja van, hogy mennyi pénzed lehet náluk. Nekem is van Revolut meg Wise is, a bankkártya még olcsóbb is (a szállítási költség) Wise-nál.
Wise-nál amúgy mindennek van valami költsége, az utalás sem ingyenes, mint pl Revolutnál. -
TrollBalint
addikt
válasz
StokiBoti #5028 üzenetére
Ha az alap csomagokról beszélsz, akkor Wise-nál van valami limit, ha jól emlékszem 3000 € felett számol fel valami díjat. Plusz a váltás sem olyan olcsó, mint Revolutnál, oda is számol egy minimális díjat. (Összességében még így is nagyon jó a Wise váltása is).
Nekem van mindkettő, igaz a Wise azért lett csak, mert van egy bankszámlám, amihez anno nem kértem kártyát és így egyszerűbb vele Revo-ra juttatni a pénzt.
Van olyan ismerősöm, akinek elege lett a magyar bankokból és Wise-t használ, semmi gondja nincsen vele.
Revol mellett szól (nekem), hogy van széf, így nem fordulhat elő, hogy ha nincsen rajta elég Forint, akkor levonja valutából (én azokat tartom széfben)
Ha esetleg valutát kellene utalni és a Revonál már kifutnék a díjmentességből, akkor a Wise a legjobb választás. Én a helyedben, ahogy már írták is, megtartanám mindkettőt. Enni nem kérnekHa nem akarsz két kártyát magaddal vinni, akkor pedig igényelj egy Curve-t amik mögé berakod ezeket és azzal fizetsz amelyikkel éppen akarsz.
-
StokiBoti
csendes újonc
Sziasztok!
Viszonylag új vagyok a Fintech világában, nemrég Revoluttal végigvittem Horvátországot minden gond nélkül.
Hazaérve kíváncsiságból felnéztem a wise-ra, és így ránézésre kb ugyan olyan mint a Revolut, csak ami számomra plusz dolog, hogy van magyar számlaszám.
Szerintetek megéri váltani wise-ra, erre kérni fizetést, erről költeni itthon (Google Pay-hez csatolva) és néha külföldre kimenni vele (Euró, kuna váltás és ezek tárolása)?Válaszokat előre is köszönöm
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Hogy lehet revolutról wise usd számlámra utalni.
Revo dollárt szeretnék Wise dollár számlámra utalni.Rámentem a revonál az USDnel az átutalás--szamlak részre, de nem egyértelmu mit adjak meg a számla adatainál számomra.
Valaki tud ebben segíteni?
-
Sisco2
tag
-
Sisco2
tag
Amikor az alkalmazásban elindítom az azonosítási folyamatot, ott tartok hogy készítenem kellene egy képet az igazolványról majd magamról selfiet már az első kép készítésénél kifagy az alkalmazás. Már sokszor probáltam mindig ugyanugy ugyanott ahogy lőnék egy képet az igazolványról a keretben, kicrashel az app.
Másnak is volt esetleg ilyen androidon? Mi a teendő ilyenkor? Ugy láttam más módon nem lehet azonosítást csinálni számlaadatokhoz. -
Qtyii
aktív tag
válasz
dredjudge84 #5016 üzenetére
Gránit digitális bankszámla az is ingyen van.... (és ott van betétbiztosítas is)
-
Noxy
veterán
válasz
M.országon a MÁK nem utal nyugdíjat a Wise számlára. Csak Magyar székhelyű bankba mehet.
-
sifarr
senior tag
válasz
Külföldön élsz?
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Szeretném a wise számlára utaltatni a nyugdíjamat, a nyufig viszont kér egy olyan papírt, hogy én rendelkezem a számla felett. Ilyet lehet kérni a wise-tól?
-
Krethx
aktív tag
válasz
hockeyapu #5011 üzenetére
KP befizetés-ről már írtam. Most nem keresem elő.
Regisztrálsz a Barion-ra. Alap szinten limites. Videó azonosítással korlátlan.
Bemész a CIB Bankba és ráutaltatod a pénzt a Barion-ra. Onnan pedig ki a Wise-ra.Banki utalás:
Fontos hogy a közlemény-be írasd be a saját azonosítódat.
-
hockeyapu
senior tag
Sehol nem lehet kp-t berakni, csak utalni ? Még eurós automatánál sem?
-
Ebiker
újonc
Kis segítséget kérek, EUR felvétel Wise kártyával itthon és osztrákoknál eurós ATM-ből. Látom itthon is van nem túl sok EUR-os OTP ATM, főleg Bp-n. Ezeknél műxik a dolog? Osztrákoknál hasonló a kérdésem, Rafi v. Erste ATM-eknél lehet kivenni vele EUR-t. Alpaban a 200 limitnél nem többet. Köszönöm előre is, ha kapok infót.
-
Vesporigo
aktív tag
Volt egy wise online kalkulátor nemrég, ami a 3000 EUR felett tárolt összegnél mutatta, hogy mennyi tárolási díjat von le naponta/havonta/évente, de most sehol sem találom.
A Wise ügyféltámogatás oldal [ide] irányít, ahol ez fogad:
Sajnáljuk, úgy tűnik, ez az oldal nem található.
Próbáljuk meg ismét. Látogasd meg Ügyféltámogatás oldalunkat további segítségért.Esetleg valaki tud egy működő oldalt a jelenlegi tárolási költségekről?
-
net91
senior tag
A WISE-ről az ERSTE Investment EUR gyűjtőszámlájára szerettem volna küldeni EUR-t, de hibaüzenetet kaptam, hogy oda nem lehet küldeni.
Korábban már küldtem több alkalommal is EUR-t, akkor minde rendben volt. Az utalást a korábban elmentett adatok alapján indítottam.
Küldött oda valaki mostanában EUR-t és rendben volt?
Lehet, hogy az ERSTE már nem fogadja el a WISE-ról történő utalást? -
Kobe
veterán
Wise app irja hogy a legutolso feltoltes ota valtozott a szamlaszam amore utalni kell.
Valami UK cim van megadva de 3x8 jegyu bankszamlaszamot mutat amire kuldeni kellene a HUFot
Erre meg ingyenes utalni, vagy ez mar kulfoldi szamlanak minosul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest