Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
Érdekes, hogy rögtön két számlaszámot is kaptunk.
Az eddig beírtak szerint a saját magunknak indított feltöltéshez (ahol meg kell adni a közleményben az azonosítónkat) is különböző számlaszámokat látunk, és a saját TW-os HUF bankszámlaszámunk, amit másoknak megadhatunk, az megint más. Csak tesztelés céljából, hogy nem cserélték-e fel a kettőt, nálam ez a vége a saját magamnak indított feltöltéshez tartozó számlaszámnak: 92436507. Ez pedig a saját nevemre szóló számlaszám vége: 53367213.
Ha más is az 53367213-at látná a saját banki adatinál, az elég baj lenne
-
Én azt a számot adom meg mert ez forintos számla lehet, nem véletlenül adták meg így.
Ez nem IBAN-os utalású és forint, de csak a saját banki számlánkról mehet pénz rá!
2 mp alatt jóváírték ezt az egyenlegen.De nem is ez a lényeg, mert megjelent hogy van forintos bankszámla a forint egyenleghez. Végre!
Igényelni kell ha lenyitjátok. a kék v-velDe figyelem, ez a számlaszám nem azonos azzal amit az általános feltöltésnél van írva! Ez sem IBAN-os utalású és forint! Erre bárki utalhat
-
sopruk
senior tag
Az új szám is magyar bankszámlaszám?
Mert a bankkereső nem talál ilyen bankot az első 8 számjegy alapján (12600016), és nem sikerül a forint utalás rá a Gránit appból.
Az Iban kalkulátor viszont kihozza, hogy HU90-es az új szám, de ha menteni akarom a Revolutba, akkor azt írja, hogy hibás a Swift/Bic
Mit bénázok el?Köszi előre is!
Szerk.:
Amíg fogalmaztam megjött (#2290) cocka hozzászólása. Ezek szerint deviza utalást kell indítanom? -
cocka
veterán
Tájékoztat az utalás indításakor:
Our bank details may have changed since your last transfer, please make sure to use our bank details and reference as shown on the next screen.
A GIRO honlapja szerint ez a 12600016 előtag kifejezetten a Transferwise brüsszeli bankja. És a 2. és 3. 8 jegy mindenkinél más lesz.
-
-
goop
őstag
Na szép, most utaltam eurot a számlára, az se jön meg, gyors nézem, az szerencsére nem változott.
De akkor hol a pénz, mert máskor azonnali, mert sepa instant. Valami gebasz lehet náluk. -
goop
őstag
Ez jó, mert én is először utalni szoktam, és utána adom hozzá a pénzt az alkalmazásban, de kb. csak az összeget szoktam ellenőrizni. Jó, hogy észrevettétek, mert erről jó lett volna egy mail vagy valami.
-
KTU
addikt
Ha nem írod be én is a megszokott számra utaltam volna.
Mivel én is először utalok megszokásból, és csak utána hozom létre Transferwise-ban.
Most kíváncsiságból megnéztem.Változott Transferwise HUF egyenleg feltöltés számlaszáma:
12600016-23495011-00334694IBAN: HU21126000162349501100334694
Paper form: HU21 1260 0016 2349 5011 0033 4694To find the BIC based on the bank name, please use the search form for international BICs.
Bank: TransferWise Europe SA
Marnix Avenue 13-17
1000 BrusselsThis BIC code is not listed in the SCL reachability directory, so we cannot report whether SEPA Direct Debit/B2B/COR1 are supported.
Last update of the BIC data: 31. 8. 2020 (August 31, 2020).
"Tagsági szám" nem változott.
Remélem működik még párhuzamosan valameddig a régi szám.
Ha már nem működik, egyszer csak visszakapod, nem tudom sajnos mikor. -
tomp
félisten
Reflexből utaltam forintot a TW számlámra. Utána nézem az appban, hogy teljesen más lett a bank! OTP-nél miként tudom visszavonni az utalást?
-
sopruk
senior tag
Igen, Revolutnál van hétvégi felár a váltásra. 0,5 vagy 1%, attól függően, hogy már életbe léptek e nálad a változások (elmaradt az ígért dátumnál, de fokozatosan aktiválják mindenkinél)
Nálam még a régi díjak érvényesek, 23.475 HUF-ot ír 65 EUR váltásra most. Az utalás ingyenes. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy német bankszámlaszámra utalni 65 Eurót.
Tw vagy Revolut (mind a kettő van) lenne az olcsóbb? Most hétvégén van többlet költsége az utalásnak? Várjam meg a hétfőt? -
venom8888
őstag
Csak gondoltam le irom nektek. Hogy barmenyit utalhatok OTP hez,meg lett kerdezve, a penz uton van oda 23 ora az atfutasi ideje .
-
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Tudok kulfoldrol OTP szamlara kuldeni egyben 20Millio ft ot Transferwise al? Vagy van valami kitetele akar TW nal vagy OTP nel?
-
válasz
<Adamsky> #2266 üzenetére
Nekem jobban megfelel és sohasem volt olyan hogy várnom kellet volna a pénzre bármiféle hitelesítés miatt. Nem utálom a Revolutot, de amikor ez a téma felmerült akkor nem voltak megfelelőek azok amik akkor nekik szolgáltatásként rendelkezésre álltak és az eltelt időben nem igazán tudtak alternatívát jelenteni a TW-vel szemben. Persze voltak fejlesztéseik, de nem látom értelmét a változtatásnak.
-
<Adamsky>
nagyúr
Aha, köszi!
Ezek szerint, ha az ember nem alkalomadtán és nem kis összeget vált (mint pl. én, aki forintban kapja fizetését), akkor a Transferwise a jobb.
Ha, jól értelek, akkor Te pont úgy "nyomod", mint ahogy a cimborámnak kellene. Magyarán, kérje Transferwise-ra pénzt, és onnan utalgasson "haza" forintba annyit (akár az egész fizetését, és innentől jobb a Transferwise a Revolut-nál), amennyi kell?
Mindjárt átfutom a link-eket is ... -
válasz
<Adamsky> #2264 üzenetére
Ha a fizetését utalással kapja akkor Transferwise és ott €-s bankszámlás egyenleg amire megy neki a pénz, ez a legegyszerűbb.
Abba az értelmetlen vitába most nem mennék bele hogy a Revolutnál minden ingyen van, itt meg esetleg lenne valami apró költség néhány esetben és ezért nem jó a TW. Én nem így gondolom.Évek óta megy a dolog és lényegesen kevesebb macera és költség mint a kinti bankszámla Mo-on való használata, nekem az nem volt ingyenes. Kell visszafelé utalnom is és az sem gond. Az OTP-s € automatákból is lehet felvenni €-t.
Link 1
Link 2
Link 3
Általános segítség -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Revolut vs. Transferwise
Melyik ajánlott abban az esetben, ha az emberfia ugyan magyar állampolgár, de a fő bevételi forrása egy külföldi munkahely? Egyik haveromnál vetődött fel a kérdés, akinek - mondjuk 70:30 %-ban - Eur-ban és forintban van jelenleg bevétele (mindkettő legális).
Mivel életvitelszerűen Magyarországon él, szeretné a kinti - Eur-ban kapott - fizetését minél kisebb költséggel forintra váltani. Első körben én Revolut-ot ajánlottam neki, de aztán elbizonytalanodtam. Lehet a Transferwise (amivel nekem sajna semmi tapasztalatom nincs) jobb lenne neki? Érdemes esetleg bármelyikre direktben (mert a haver ugye perpill. egy kinti számlára kapja Eur-ban a fizetését) kérni a fizut?Főleg olyanoktól várnék választ, aki hasonló cipőben jár, így van konkrét tapasztalata a kérdéssel kapcsolatban.
Köszi előre is!
-
zichie
senior tag
"Két tw számla között tudok dÍjmentesen azonnal forintot küldeni?"
IgenHa nekem egy másik TW tulajdonos akar forintot küldeni, akkor nem tud, mert TW számlához nincs forint számlaszám, amire tudna. Eurót tud a TW eurós számlaszámra, de az nem ingyenes. Ki lett próbálva: a fentiek miatt a másik TW tulajdonos nem tudott nekem TW-re forintot küldeni, így amivel tartozott, azt inkább odaadta KP-ben személyesen.
-
KTU
addikt
Céges fiók, utalás ma reggel, álmosan végigcsinálom, közleménybe amit kell beilleszt,
"tapp" utalás, ujjlenyomattal megerősít, gyorsan ki is léptem.
Pár perc múlva ránézek, mennyi pénz is maradt,
Azt a mindenit, másik cégnek küldtem több száz e. Ft-ot.
Tapp az utalásra, alul "Utalás törlése".
Indítottam másik utalást, ennél már figyeltem meddig lehet törölni,
kb. 10 perc, de 15-nél nem több.OK, visszautalták volna, telefon és e-mail után,
de így nem kell magyarázkodnom hogy milyen hülye voltam.
Helyette leírom ide. -
válasz
freelanced #2256 üzenetére
Nincs rá lehetőség, csak számlaszám nélküli cseh korona egyenleg van.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Cseh számlaszámot lehet valahogy intézni Transferwise-on?
Magyar fiókom van, angol számlaszámot tudok kérni, de szükségem lenne egy cseh-re , erre van esetleg lehetőség ? -
Divinity
őstag
válasz
germinator66 #2254 üzenetére
A közmű cég is megbízott. Banki oldalról semmi különbség. Te önszántadból oda adod a pénzed a közműnek, az xy webshopnak, Pista Jóskának vagy valamilyen FinTech cégnek. Nagyon komoly dologonak kell lenni, hogy onnan jogilag vissza tudd szerezni a pénzed. (Nem minden esetben elég pl a feljelentés sem)
Egy olyan helyen ahol még ToC-ot is el kell fogadni a regisztrációhoz pedig teljesen non-sense pörögni rajta -
gyulaszu
senior tag
válasz
Bile Demon #2251 üzenetére
Bocs, kicsit felületesen olvastam el, valamint abból indultam ki, hogy neki is van tw-a...
egyébként miért is ne tudna magyar számlára utalni aud-t valamilyen külföldi bankból?
igen, az alkalmazott árfolyam és egyéb költségek a fő kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest